מצעד הגאווה - העצרת עברה בשלום

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י mr.shmactics, ‏18/9/06.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה כל פעם בוחר לצטט משפט אחד ואתה מגיב רק עליו, כיוון שאתה יודע שאם לוקחים את כל החבילה הזאת שנקראת "קיום מצעד הגאווה בירושלים", יש יותר סיבות הגיוניות למה לא לקיים אותו בירושלים במצב שנוצר.

2. THE STRETFORD END Member

אם להגיב ברציניות רגע אז ל 2 הצדדים יש את האמת שלהם,שניהם רואים את עצמם כצודקים,את הצד השני כלא מתחשב ברגשות ובזכויות שלהם,
    בדרך כלל במצב שכזה צריכים להגיע לפשרה,
    מארגני המצעד לא הסכימו להעביר את המצעד מירושלים אבל כן הסכימו לשנות את המסלול שלו,
    החרדים מצידם לא מוכנים לכלום,

עכשיו קשה לי מאוד לבחור צד כי אני לא דתי ושונא כפייה דתית וממש לא אוהב את החרדים,
    מצד שני אני לא אוהב את ההפגנתיות המיותרת של הקהילה ההומו-לסבית,אתם כאלה סבבה לכם,למה להזכיר לכל הארץ ואשתו?

עכשיו, מארגני ומשתתפי המצעד,יש להם את הזכות לצעוד או להפגין ככל האדם,מצד שני למה דווקא בירושלים שלהרבה מאוד אנשים מסמלת קדושה וסגנון החיים של הקהילה ההומו-לסבית בשבילם נוראה מכל וכל,

מצד שני החרדים ברגע שמשהו לא נראה להם פועלים באלימות ערב ערב ולא נשמעים לחוק,
    עד מתי?

זו הבעיה במדינה הזו,עירבוב של פרמיטיביות ושל ליברליות על שטח קטן ובאחוזים גבוהים,

בסופו של דבר מארגני ומשתתפי המצעד מנצחים אצלי בנקודות הזכות,הם שומרי חוק,הם הסכימו לפשרה מסויימת,הם שונים ממני אבל לא כופים עלי כלום,מבחינתי המצעד שלהם או מצעד של אוהדי ליברפול זה אותו גועל אבל אי אפשר למנוע מהם ואסור למנוע מהם כי אני לא רוצה לגור במדינה שהפרימטיביות בה שולטת,
    החרדים,יכולים לקחת את הכפייה שלהם,האלימות שלהם,את חוסר הרצון להתפשר וללכת למכור תותים ברחובות ירושלים ביום שישי.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא נכון להגיד שרק הציבור החרדי משתמש באלימות. הקהילה ההומולסבית שברה כמה חלונות של בית כנסת וציירה בגראפיטי, גם נשלח מכתב שאומר שעל כל הומו-לסבי שיחזור חבול, 10 בנות דתיות יאנסו. את זה לא מזכירים.

4. THE STRETFORD END Member

גם אם זה נעשה זה כעין וכאפס לעומת הפעולות של החרדים שמשבשים את החיים של הרבה מתושבי העיר שלא קשורים לכל העניין.

5. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נכון, עם המכתב הזה, הצדדים 'מתאזנים'. שריפת פחי זבל + איומים למכות מצד אחד = פגיעה בבתי כנסת + שליחת מכתבים מאיימים מהצד האחר. אף אחד כאן לא עונה להגדרה של מלאך ואף אחד לא קרוב לזה יותר מהאחר.

נערך לאחרונה ב: ‏9/11/06
  6. RMCF Member

תקליד "מצעד הגאווה" בחיפוש כתבות באתר Ynet, ותדפדף לכתבות שהיו במצעד הקודם, ותראה עד כמה הצדדים מאוזנים.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אעשה את זה, מהסיבה הפשוטה שזה לא מעניין אותי מה היה פעם (אם תגיד לי, אני סתם אפנים את זה בשביל הידע בכללי). אני מסתכל עכשיו על שני הצדדים ולכל אחד יש את החסרונות והאטימות שלו, שלא לדבר על האלימות שכל צד מפגין.

8. RMCF Member

אתה יודע מה, גם בימים האחרונים. חרדים חוסמים כבישים, מבעירים צמיגים ועגלות אשפה, פוצעים שוטרים במחאות וכו'. אין מה להשוות בכלל.

9. Hristo Member

במי בדיוק פוגעים ההומואים? באנשים החשוכים המאמינים באחת מ-3 הדתות המונותאיסטיות? ברפי השכל הללו?? להם יש להישמע ולשמור את נפשם ברגישות מכל משמר?

מצעד הגאווה בי-ם התקיים כבר מספר פעמים לפני המצעד של השנה. מעולם הוא לא נשא אופי דומה למקבילו התל אביבי, מתוך התחשבות באוכלוסיה הרגישה של העיר ה"קדושה". האם באמת המתנגדים כאן יכולים להגיד כי להומואים אין זכות להתקבץ כרצונם? זה לא מזכיר לכם אידיאולוגיות חשוכות במדינות אירופה הנאורות משנות ה-20 וה-30 של המאה הקודמת, רק שדאז הופנה אור הזרקורים לא רק אל ההומואים, אלא גם אל ה"מלווים בריבית המתהדרים באפם הגדול והמורם מעם"?

לעניין הטענות על הפרובוקציה המיותרת. על מה אתם מדברים? נראה לכם שמדובר כאן רק על מצעד הגאווה? הרי ברור לכולם כי גם כנגד מצעד אהבה הטרוסקסואלי לחלוטין הייתה קמה התרעמות דומה. המאבק כאן הוא בין הציבור הנאור, לבין מוסלמים, יהודים ונוצרים אורתודוקסים שמתאחדים לראשונה כדי לצאת בג'יהאד נגד חלק לגיטימי בחברה.

לעניין הטענות שראיתי כאן על הכרעת הרוב. בתור עם המורכב רובו ככולו מעולים בארצות בהן דורותינו הקודמים היו מיעוט, אתם באמת יכולים להגיד כי כל הכרעת רוב צריכה להתקבל? אם עתה יחליטו כל מדינות העולם בהן חיים יהודים, כי התאספות דתית בבתי כנסת היא אסורה ומדובר ב"פרובוקציה", האם אז לא תקום זעקה מפיכם על אנטישמיות כלפיי היהודים? הביטו במראה, אתם הגזענים, אתם הלא סובלנים. לא מזיז לי מה עושה כל אחד בחדר המיטות: עם סדין או בלי סדין, מלפנים או מאחור, באוזן או באף. לגבי מה שאסור ומותר בציבור יש חוקים כגון איסור על התערטלות וכדומה, באם יעברו עליהם, יש לאכופם. עז אשר לא תבוצע עבירה( ומעשה סדום בהסכמה הוא לא עברה משנת 88 במדינת ישראל), יש לאפשר למצעד הגאווה להמשיך כמתוכנן.

אני מסכים עם אלה הטוענים כי מעשית הוא לא מועיל למאבקם, אבל מי אני שאקבע זאת? מה זה מזיז לי מי יהלך ברחובות העיר ה"קדושה"?( כל הארץ קדושה עפ"י התנ"ך, האם להומואים מותר "לטמא" את הארץ במקומות אחרים? במצפה רמון זה מקובל? ובחרמון?) אל תתנגדו למצעד, עודדו אותו, כי בסופו של דבר, גם הם בני אדם.

ארתור, הבטחתי וקיימתי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Hristo, עצם זה שאתה מזלזל בקדושתה של ירושלים, מראה עד כמה אתה לא יכול להבין את אלה שמתנגדים לקיום המצעד דווקא בירושלים. חוסר ההבנה שלך כלפי חשיבותה של ירושלים בעיניי המון אנשים במדינה הזאת, הופכת את התגובה שלך לנכונה אך ורק בתאוריה.

11. Julian Joachim Member

2 דברים חשובים שהייתי שמח לשמוע את המתנגדים למצעד מגיבים עליהם:
    1. איפה הייתם בשנים הקודמות שבהם נערך המצעד בירושלים? במה שונה המצעד הזה מהמצעדים הקודמים (רמז: המסלול שנקבע לבסוף יותר קצר והכי רחוק שאפשר משכונות חרדיות. וזהו)?
    2. הנזק שהחרדים גרמו לעיר בשבוע של מחאה "לגיטימית" בצורת חסימת כבישים, הבערת פחי אשפה והריסתם, עומד עפ"י הערכות של גורמים שונים בעירייה על כמה מאות אלפי ש"ח כשההערכה היא שבסופו של דבר הנזקים יסתכמו בכמליון ש"ח. זה נראה לכם סביר? זה נראה לכם הגיוני שמישהו גורם לנזק כזה לעיר ולכל אחד מאיתנו בגלל שמשהו לא מוצא חן בעיניו? אנחנו במדינת חוק ויש דרך להגיב על דברים. יש דרך לנסות ולשנות דברים. מסתבר שזה לא נכון לדעת כולם. יש קבוצה מסויימת של אנשים, בגיבוי מנהיגיהם, שעושה מה שבראש שלה. אני די בטוח שבכל הדיון הזה אני הירושלמי היחיד, או בין הבודדים, ואני לא חושב שאף אחד מכם מבין את המשמעות שעשויה להיות לביטול המצעד מבחינת הכוח שיינתן לחרדים. אתם לא עדים להתחרדות של חלקים גדולים מהעיר. אתם לא עדים לאיומים שבעלי חנויות ומסעדות באיזורים מסויימים בעיר מקבלים כל שבוע ושבוע משום שהעסק שלהם "העיז" להיות פתוח בשבת. אתם לא שומעים על הרבה דברים שקורים בעיר הזאת ומנציחים את הכוח והברוטליות של החברה הזאת אל מול אוכלוסיות אחרות. ואגב, זו לא פעם ראשונה שהחרדים מנסים להשיג משהו באמצעות אלימות. אם מישהו זוכר את המהומות בנוגע לסגירת כביש בר-אילן בשבת, יודע שאבנים, חיתולים מטונפים, ומקלות למכוניות זה דבר שבנורמה של הקהילה הזאת כשמתבצע משהו שלא לרוחם. לדעתי אגב במקרה של הכביש הם צדקו, אבל דרך הפעולה שלהם עוררה בי בחילה והבנה שאולי הם צודקים באופן נקודתי אבל אין לאפשר להם להשיג את מה שהם רוצים באמצעות כוח. אז מאז עברו איזה 7-8 שנים, אבל הנה, באופן לא מפתיע... הם חוזרים.

במידה והמצעד לא יתקיים, אני מזמין אתכם לארוחת שישי ב2015 בבית שלי. אני רק מציע שתגיעו לפני כניסת שבת כי אחרת תצטרכו ללכת ברגל מהכניסה לעיר עד לבית שלי, וזו הליכה מרגיזה של 25 דקות בערך... ואחרי זה אני אזמין אותכם לאומן 17 שתוכלו ללכת לרקוד עם עוד איזה 500 בנים אחרים לצלילי בני אלבז. הבנות ירקדו ברחבה אחרת, בעזרת נשים.

12. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

בא נגיד ככה החרדים הצעירים שאחראים למעשים הנבזים הללו מקבלים שטיפת מח רצינית שמניעה אותם לפשע זה.
    החרדים של היום זה בושה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx

13. Hristo Member

אני דווקא מכיר ומוקיר את קדושתה של העיר, בשל המקומות המקודשים המצויים בה, ולא בשל הילה כוללת סביב שמה. הרי המצעד לא מתייעד לחצות את העיר העתיקה, כשבסיומו פוצחים באקט מיני סוער ברחבת הכותל. המצעד כמו כן לא יעבור במאה שערים, מזרח העיר או הר הרצל, שמקודש לאנשים חילונים רבים בשל חשיבותו למדינת ישראל. הייתי מבין התרעמות אם היה עתיד להיתלות דגל הגאווה במקום חצי הסהר במסגד אל-אקצה או כדומה, אבל עצם זה שגבול עירוני שרירותי שנקבע ע"י העירייה נתפס ע"י אנשים כתחום האזור הקדוש, זה מגוחך בעיניי.

נערך לאחרונה ב: ‏9/11/06
  14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

המשטרה מוסמכת לבטל את המצעד בטענה לחשש מפיגוע. זה נהדר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

ככה לא ישפך דם, אף אחד לא ירגיש מפסיד וכל עניין הפילוג בעם ישאר מתחת לשטיח עד לפעם הבאה...

15. ביג פאפא פאם Member

מצעד הדווקא לא מצעד הגאווה .
    זה שהם מזדיינים בתחת זה לא מעניין אף אחד לא חילוני רגיל כמוני ובטח ובטח לא תחרדים בירושלים .
    זה שיש להם רגשי ניתות כי הם מזדיינים כמו חיות והם עושים מצעד בגלל זה זה לא בעיה של החרדים .
    שיעשו אותו בתל אביב .
    הם לא אמורים לעשות אותו בכלל .
    זה שיש להם רגשי נחיתות בקשר לזה שהם מזדיינים בתחת כמו חיות מהג'ונגל , זה לא אומר שזה מעניין את כולם במדינה הזאתי אוקיי ?
    אני בחור חילוני אין לי כלום נגד הומואים יש לי נגד זה שהם עושים מצעד בגלל מה שהם למה הם צריכים להתגאות בזה ?
    ומה פתאום בכוונה בירושלים כדי לעצבן תחרדים ?
    כי הם עלובי נפש .