הסבירו לך את זה כבר מיליארד פעמים, אף אחד לא הצדיק אלימות, אבל ברגע שאתה מחליט להתגרות בצורה מכוונת ומודעת להתגרות באנשים אתה צריך להיות מודע לתוצאות שיהיו לזה. ואל תשחק אותה ראש קטן עם הקטע של הערי בירה. אתה יודע טוב מאוד שלקיום המצעד בירושלים יש רק מטרה אחת: התגרות. זה כמו ללכת ברחובות רמאללה ולצעוק מוות לערבים
הדוגמא שהבאת לא יכולה להקביל למקרה מהסוג הזה. כמו שכבר אמרו כאן, אתה לא תראה מצעד מהסוג הזה במכה או בותיקן וירושלים שקולה להם, כיוון שיש לה משמעות דתית. קהילת ההומוסקסואלים מכובדים בכך שנותנים לעשות מצעד כזה, אבל אי אפשר לבוא לקראתם בבקשה שלהם לערוך אותו בירושלים. זה לא הגיוני.
רק שתידע שאננחנו מתרחקים מהדתיים! תסתכל בכל השנים איך הייתה מסורת ועכשיו יש מצעד גאווה. תקופת התנ"ך הולכת ומתרחקת וילדים עוד מעט לא ידעו על זה שום דבר, שלא כמו לפני 20 שנה. אל תדבר שטויות, אנחנו יותר ויותר מתרחקים מהמסורת. (וטוב שכך).
Der Kaiser, בוא נלך צעד צעד. ירושלים היא לא עיר בירה ככל ערי הבירות. היא לא נבחרה משיקולים כלכליים, מסחריים או בטחוניים. הבחירה בה כעיר בירה היא משיקולים דתיים והסטוריים, שכן ככה הייתה בתקופת ימי קדם, לכן גם עד היום היא נחשבת לקדושה בעבור היהודים. אפשר להתווכח אם זה צודק או לא, אבל זאת העובדה. מהנקודה הזאת אני רוצה לקחת את הדיון הזה צעד אחד קדימה ולשאול את השאלה, האם ראוי לקיים בתוך עיר בירה בעלת חשיבות דתית מצעד מסוג זה? התשובה היא לא. האם ראוי לקיים מצעד בתוך עיר שרובה מתנגדת לו? התשובה היא לא. מנקודת ראותם של ההומוסקסואלים הם רוצים לקיים את המצעד בעיר הבירה, כפי שזה בשאר העולם. אבל, חשוב לציין שירושלים היא לא עיר בירה ככל ערי הבירות, מהסיבות שציינתי בתחילת ההודעה. לכן ההתעקשות שלהם בקיום המצעד בירושלים, היא קצת לא מציאותית. חשוב גם לזכור שהמאפיינים של ירושלים כעיר בירה הם מאפיינים שהם בזים להם ושבלעדיהם ירושלים לא הייתה נבחרת לעיר הבירה ואם אכן כך היה המצב, אז הם בכלל לא היו רוצים לקיים את המצעד הזה בירושלים.
כן, כי העיר הזאת היא חלק ממדינה פתוחה וחופשית. אם העיר רוצה להתנתק מהמדינה ולהפוך לגוף דתי כמו הוותיקן (המדינה הקטנה בעולם, ולא שייכת לאיטליה) אז שם החוק יאסור הומואים, אוטובוסים בשבת וכו.. אין לי בעיה, ולאחרים כן יהיה בעיה שצומחת כאן אירן קטנה, אבל לא משנה. הרוב יכול להתנגד, אבל שוב, למיעוט יש את כל הזכות לעשות דברים כחוק. גם המתנחלים הם מיעוט, אך הרשות המחוקקת פועלת לעזרתם, ולכן הם עושים צעדים שהרוב חד משמעית מתנגד להם. לא חסר מקרים דומים.
לרגע אחד לא הצדקתי אלימות שכזאת, אני מגנה אותה בתוקף, באותה מידה שאני לא ישנה את דעתי שהקהילה ההומו לסבית מעוררת פרובוקציות נטו על חשבון ותוך כדי פגיעה באוכלוסיה דתית. דמוקרטיה ? ירושלים היא עיר קודש הרבה מעבר להיותה עיר בירה, ולא רק לנו. אני בטוחה שאתה לא תצא לנצרת ותצעק ''אני יהודי אני יהודי'', אז כל הקטע של יפי הנפש הזה זול ולא במקום. ולירן, אל תנסה ליחס להם משהו שהוא לא. איך אתה מכנה את זה ? לגיטימי, יום סובלנות ? לא אדוני, זה ממש לא ככה. זה שזה מקובל בכל העולם עדיין לא מתיר לזה להיות נכון. יש חג האהבה, שכולם יחגוג שם וגמרנו. אין לי בעיה איתם ואני לא שופטת אף אחד, אבל כשהם עושים פרובוקציות ופוגעים בציבור שהוא חלק מהעם, אז פה אדוני כל הסובלנות שלך הולכת לפח. הם מנסים להיות שווים וחלק מכולם, אבל מה שהם עושים הם מבדילים את עצמם מאיתנו, למה אתה לא יוצא פעם בשנה לחגוג את העובדה שאתה חובב נשים ? הרי יחי הדמוקרטיה לא ? למה לעשות את זה באחת הערים היותר קדושות שיש בכמה דתות ? למה לשים פס על הציבור הדתי תוך פגיעה מכוונת על מנת להביע עמדה ? לזה אתה קורא דמוקרטיה אדון סלע ? ושוב, עדיין וממש לא מצדיקה אלימות כלשהיא, יש דרך לעשות דברים והם הלכו לכיוון הכי גרוע מבחינתם ומבחינתנו.
כן, זו דעת הרוב, וזו דמוקרטיה. ההתנהגות שלהם מתאימה לאירנים שאת כל כך שונאת, אז איך זה שאותם ואת מעשיהם את כן מקבלת?
דעת הרוב ? רוב המדינה נגד המצעד. ושאני ירשום בספרדית או גווטאמלית סלע ? אני מגנה בתוקף את האלימות, שאלוהים ישמור את הבנת הנקרא שלך.
הרוב נגד ההתנחלויות, והן עדיין נבנות. הרוב בחר שלטון, וגם אם השלטון עושה כמה דברים שהבוחר לא רוצה, צריך לקבל זאת. המצעד כשר למהדרין בחוקי מדינת ישראל.
סלע, אתה מנסה לייצג את עצמך כאדם נאור, ואכפתי כלפי הזולת, דוגל בדמוקרטיה והצדק, ממש ז'אן דארק איראני קטן. אבל אתה שיא הקטנוניות. אבל בגלל שהם לא ערבים כנראה, אתה בוחר לקחת את הצד של אנשים ששמים פס על מסורת, דת ומדינה. אנשים שבשביל להעביר מסר כל כך זול שמו פס ופגעו באנשים כה רבים, ואני לא מדברת על פגיעה פיזית. גם בי הם פגעו, גם אני נחרדת מהעובדה שהם יקימו את המצעד הכל כך מיותר הזה בעיר הכי קדושה מבחינתנו. תרצה או לא, זאת מדינת היהודים, ומדינת היהודים היא אומנם לא מדינת הלכה, אבל היא עדיין מדינה של הדת היהודית. אתה בוחר ליחס את זה לכפייה דתית, כשאתה מתעלם לחלוטין מהעבודה שהרבה אנשים נפגעו מכך. מה עם הכאב שלהם ? מה עם העובדה שלא מדובר במאתיים איש ? מדובר במספר רב יותר של אנשים שנפגעו, בשביל מה ? כדי שכמה אנשים יצהירו שהם הומואים ? נו סבבה ומה ? זה פאקינג חג ? ונמו תמיד אתה מצדד בדמוקרטיה והסובלנות רק שזה מתאים לדעות שלך, אתה קיצוני יותר מהרבה מאיתנו. אל תנסה לחנך אותנו בדרך ארץ ובסובלנות, אל תגיד שהמדינה שלנו סובלת מחוסר איכפתיות. אתה לא יודע עד כמה המדינה שלנו נהדרת ועד כמה האנשים בה נהדרים, זה שכנראה סבלת ממכות בבית הספר שגרמו לך לשנוא כל דבר שקשור לפה זה לא אשמתי ולא של הציבור הדתי. אתה רוצה שהיהי כבוד לזולת, אז בוא נתחיל מהעובדה שהם צריכים לכבד עשרות אנשים שמהלך כזה פוגע בהם. ואל תהיהי ראש קטן, זאת היתה פרובוקציה מכוונת. אלימות זאת הדרך שהם בחרו בה כדי להעביר את המסר וחבל שכך, זוהי לא הדרך, וזאת לא הגישה. אבל כמה יפה ונהדר שיכולנו למנוע את זה... אבל שוב, למי אכפת מהציבור הדתי נכון ? הם רק זרם קטן מאיתנו...
מסכים עם מה שאת אומרת ריקי, אבל להגיד על האנשים במדינה הזאת שהם נהדרים, זה אחד הדברים המצחיקים ששמעתי מעודי. אנשים כל כך זבל, לא תמצאי באף מדינה אחרת.
בזמן המלחמה, כל כך הרבה אנשים נהדרים התנדבו לשקם את העיר שלי, כל כך הרבה אנשים עזרו ואירחו בבתיהם אנשים שנפגעים, כל כך הרבה תמיכה ואהבה קיבלה משפחתי מאנשים. שאין מה שישנה את דעתי, יש לנו את המדינה הכי טובה. יש אנשים דפוקים ויש סוטים, אבל את זה תמצא בכל מקום, כשאתה עושה הכללה, תוודא על מה אתה מדבר. אתה עדיין ילד, שתגדל תלמד להעריך דברים כמו לקבל ברכה של שבת שלום סתם מאישה שעמדה איתי במעלית... את זה אין באף מקום אחר.
לשמוע שבת שלום מאנשים במעלית מבחינתי זה נדיר. אין מה לעשות, ישראלים הם ברובם ברברים, פראיים, ממש לא מנומסים וימכרו האחד את השני בשביל 20 שקל, ואני לא סתם אומר לך את זה, תאמיני לי(לא אומר לך את זה מתוך נסיון אישי, אבל לא סתם אני אומר). וכן, פה ושם יש אנשים שבאמת באף מקום לא תמצאי, באמת אנשים שאין באף מקום, אבל כמה חבל שעל כל אחד כזה יש 100 מניאקים.
אתה מדבר שטויות. ותזכור דבר אחד, בן אדם שמחרבן על הבית שלו, יסריח תמיד. עצם העובדה שאתה מוזיל ומזלזל בכל כך הרבה אנשים, לא עושה אותך ליותר טוב.