מצטיין העונה של אייסוקר: וינסנט אניימה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏8/6/09.

1. beitar4ever Member

ההתלבטות הגדולה הייתה בין ברק יצחקי לבין וינסנט אניימה אך לבסוף החלטתי ללכת על אניימה גם כי אני חושב שבאמת מגיע לו לזכות בתואר שחקן העונה וגם כדי להראות על קצת אובייקטיביות, לא יזיק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx.
    אניימה הוא שוער מצוין עם איכויות אירופאיות. לפחות לנגד עיני, בולטים אצלו האינסטינקטים לכל מצב יריב, גמישות, חוזק בעיטה וריכוז גדול. לדעתי, בשנה הבאה הוא כבר אמור להיות בפרמיירליג, שוער כזה לא יכול לבזבז עוד שנה בליגה הישראלית.
    ברק יצחקי היה שחקן שבהחלט גם לו הגיע לזכות בתואר, הוא סקורר, יש לו קור רוח מול השער והוא בעל טכניקה וזריזות יוצאות מן הכלל. אין לי ספק שאם ימשיך ככה הקדנציה הבאה שלו באירופה תגיע אליו במהרה. הבעיה איתו היא שהיו לו פציעות במהלך העונה שאילמלא הן, אני חושב שאולי הייתי לוקח אותו כשחקן העונה שלי.
    בנוגע לאחרים-
    אלירן עטר- אין ספק שהעונה הוא עשה התקדמות משמעותית במימוש הפוטנציאל הטמון בו, אך כפי שנאמר, הוא יותר מתאים לתגלית העונה ולא לשחקן העונה.
    דוד רביבו ודקל קינן- טובים אך לא מספיק. ד"א, הם הצבתם כבר אותם ברשימה אז אין ספק שלשחקנים כמו ברוכיאן או בוקולי מגיע גם כן להיות ברשימה.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי ההגנה של הפועל היתה יותר טובה, שמת לב כמה שערים מיותרים מכבי חיפה ספגה? אבל עזוב אני חושב שלא נצא מהויכוח הזה. לכולם יש זכות לבחור וכל אחד אוהד את הקבוצה שלו. בהולנד שחקן העונה נבחר ע"י הסטטיסטיקה ולא לפי הלב. שחקן העונה מקבל את הפרס בגלל הציונים השבועיים המצטברים שלו. אני חושב שזאת הדרך הכי טובה.

3. Don Joan Roman Member

אניימה הוא שחקן העונה שלי כי הוא הכי השפיע על הקבוצה שלו, הוא נעל ברוב המקרים את שערה של הפועל ת"א כששלושת המשחקים הגדולים שזכורים לי ממנו הם מכבי חיפה בקרית אליעזר, בית"ר ב"טדי" בסיבוב הראשון והמשחק מול הפועל פ"ת בסיבוב האחרון, שלושה משחקים שהראו איזה שוער גדול הוא והוא לדעתי הסיבה שבגללה הפועל ת"א נאבקה על האליפות ולא על מקום באמצע טבלה ואפילו התחתית שלה, שוער ענק שאני לא אצטער על כך שהוא עוזב את הקומוניסטים.

בנוגע לאבירם ברוכיאן, נכון הוא לא הבריק לאורך כל העונה אבל עצם העובדה שהוא כבש בכמעט כל משחק מכריע של בית"ר(צמד מול ויסלה קראקוב, שער בחצי הגמר, שער בגמר, שער נגד הפועל ת"א ב"טדי", שער מול חיפה ב"טדי") הופכת אותו לפחות מבחינתי לאחד מהמצטיינים בקבוצת המנורה של השנה למרות שאני בהחלט מבין את הקביעה של אנשים לפיה הוא לא צריך להיכלל בסגל השחקנים המצטיינים למרות שלדעתי כן.

נ.ב אם תעברו שוב על העונה הזאת של בית"ר ירושלים תבינו שמה שחסר לברק זה בדיוק מה שיש לאבירם וההפך, לברק היה חסר השנה את יכולת כיבוש השערים במשחקים גדולים ולאבירם היה חסר את היכולת להציג רמה גבוהה גם מולק בוצות פחות טובות ובמשחקים פחות מכריעים.

4. מיכל3 Member

איך דוידוביץ' לא ברשימה?
    בכל מקרה, אם לא הוא.. אניימה.

5. איגור .פ. Member

אניימה וכל מילה נוספת מיותרת

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם בחרתי באניימה,הוא אמנם לא בא מהאלופה או מחזיקת הגביע אבל הוא נתן עונה מדהימה בשער והוא אחד האחראים או אפילו האחראי העיקר שהפועל הצליחו להיות במאבק על האליפות כמעט עד הסוף.

7. Beitar Member

גם אני בוחר בוינסט אניימה. הזכרתם את הנקודה ששחקן העונה לא חייב להיבחר מקבוצה שזכתה בתואר וזאת הדוגמא הקלאסית. למרות העובדה שהפועל סיימה במקום ה-2 ועפה בשמינית גמר הגביע, לאורך העונה - זהו השחקן שהראה יציבות לטווח-הזמן הארוך ביותר. בזכותו הפועל ניצחה הרבה מאוד משחקים שהייתה צריכה להפסיד בהם. בלא מעט משחקים, כולל מול בית"ר, כולל מול הפועל פ"ת - בהם במחצית הראשונה בעיקר הפועל נלחצה ע"י היריבה והייתה צריכה לספוג כמה שערים, אניימה עם הצלות מדהימות, נתן לקבוצה שלו את ההזדמנות לחזור למשחק ובמצב אחד או שניים במחצית השנייה לנצח את המשחק. לולא אניימה, הפועל הייתה מזמן יוצאת מהמאבק - וכל הדיבורים על אלי גוטמן והעונה הטובה שעשה בהפועל היו נמחקים.
    גם ברק יצחקי נתן עונה טובה, ובעצם אם נוציא את אותו משחק ערור מול ויסלה (ההחמצה המדהימה שלו עדיין לא יוצאת לי מהראש) - הוא עשה, ברוב הזמן, את מה שציפו ממנו ושמר על יציבות בסה"כ (יותר מברוכיאן למשל). עדיין אניימה בלט יותר (לצערי) ולכן הוא הבחירה שלי.

8. Raulito Madridista

וינסנט אניימה הוא השחקן המצטיין של העונה ואפילו לחשוב על שם אחר זה בכלל לא לעניין. אניימה הציל את הפועל ת"א בהרבה מאוד משחקים העונה. המשחק הזכור ביותר היה בקריית-אליעזר נגד מכבי חיפה(למרות שגם נגד בית"ר בטדי הוא הביא לנו נקודות ביחד עם יבואה), וזה הראה שאניימה הגיע לעבוד גם במאני טיים של העונה, בניגוד להרבה שחקנים של הפועל שפשוט רעדו להם הרגליים. אניימה היה השחקן הכי מתוסכל על הדשא בסיום המשחק, הוא הוכיח שהוא ווינר כשהוא לא מוכן לשחק על תיקו, הוא רצה לעלות למעלה ולתת גול בעצמו לפי שפת הגוף שלו, הוא גם השתולל אחרי המשחק בגלל הצורה בה השחקנים שיחקו. אניימה אומנם לא ספג את מספר השערים הנמוך ביותר, אבל זה קרה אך ורק בגלל היכולת הרעה שהציגה הגנת הפועל בשליש האחרון של העונה. אניימה גם השנה תרם לנו בהוצאת מתפרצות מהירות ליבואה כמו במשחק הגביע נגד מכבי והוא גם כבש פה ושם פנדלים. למרות שאירופה ריחפה מעליו במשך כל העונה, אניימה נתן את הלב בשביל הקבוצה עד לרגע האחרון והוכיח שהוא מקצוען אמיתי, לא כמו סמואל יבואה למשל. העובדה שהפועל לא זכתה בשום תואר, כי מבחינתו הוא עשה הכל.

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/037/294.Xxx

לגבי ארבעת האחרים, הנה הדירוג שלי:

2. אלירן עטר כבש כמה משערי העונה(המספרת נגד נתניה למשל והשער נגד אשדוד בחוץ בסיבוב השלישי) והציג יכולת פנומנלית. אבל מה לעשות שהעובדה שהוא משחק בבני-יהודה קצת מונעת את בחירתו. אני חושב שהוא היה הכי קרוב לאניימה.

3. ברק יצחקי נתן עונה יפה מאוד מבחינה מספרית והיה השחקן הכי טוב בבית"ר ירושלים(ואל תגידו לי 'ברוכיאן')לאורך כל שלבי העונה. מה שכן, הוא מיעט להבקיע נגד הקבוצות הגדולות ויש לכך חלק.

4. דוד רביבו הציג מספרים יפים מאוד, אבל חלק מהשערים היו מפנדלים, וגם בסיבוב השלישי הוא לא עשה שום דבר, הוא לא הצליח לדחוף את אשדוד מעבר למקום השמיני. הוא פתח נהדר ונחלש.

5. דקל קינן היה שחקן ההגנה הכי טוב בחיפה, ולמרות זאת שכל יומיים בערך החליפו לו את הפרטנר בחלק האחורי. אבל למרות זאת, הוא נתן עונה טובה אבל לא אדירה.

* אבחוצירא לא היה אחד מהאופציות ואני אסביר גם למה - נתן סיבוב ראשון ענק ומשם הוא דעך. מערכת היחסים שלו עם הקהל הייתה גועל נפש וגם הצורה בה הוא סיים את העונה, אי-אפשר לבחור בשחקן כזה לדעתי. קשה להתייחס רק לצד המקצועי.
    * דוידודביץ החמיץ חלק מהעונה ובגמר הגביע נגד בית"ר הוא פישל ובגדול, אז יש לכך השלכות(למרות שהוא הוביל את חיפה לגמר)
    * אני רוצה לציין שגם באדיר לדעתי נתן עונה פנטסטית ולטעמי היה טוב יותר מדקל קינן. הוא הפתיע רבים בשקט, במנהיגות(חלקית), וגם במהירות. אבל אין מה להתווכח סתם.

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/09
  9. Ajax Amsterdam Member

לדעתי אלירן עטר סקורר ברמות מטורפות והוא מאוד צעיר ולכן הוא בחירתי

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/6/09
  10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אתם שואלים אותי, הסקר לפרוטוקול בלבד. וינסנט אניימה נתן עונה גדולה, שהלוואי ויהיה עוד שחקן שיצליח לשחזר אחת בשנים הקרובות ואני מתכוון גם לשוערים וגם לשקני שדה. הוא הצליח להביא את עצמו כמעט עונה שלמה ליכולת שיא והתחושה היא שיש לו עוד לאן להתקדם.

11. Number 8 Member

וינסנט לוקח את התואר בקלילות. הוא היה מעל הליגה שלנו וגם רואים זאת על פי הרמה שלו, שחקן שלא מתאים לליגת העל ומקומו הוא רק באירופה. לולא אניימה, אני בספק גדול מאוד אם הפועל הייתה בצמרת, בכל משחק היו מספר הזדמנויות של שערים בטוחים שאניימה עצר, כיפר על הטעויות של ההגנה שלנו והשאיר את הפועל בתמונה. בסופו של דבר היכולת שלו לא הספיקה, קשה מאוד לעשות הרבה לבד, והוא יכול להסתפק רק בתואר "שחקן העונה", לאחר שכרגע עושה רושם שגם לאירופה הוא לא ילך העונה.