Robin Hood אף אחד לא טוען שאסור להביא רכש ורכש בהרבה כסף אם יש צורך ולחזק את הקבוצה במקומות שמצריכים חיזוק ושאם אין מישהו מבפנים אז אסור להביא מבחוץ. אף אחד לא טוען שבניית קבוצה חייבת להעשות רק על בסיס גדול של שחקני בית ובצורה הכי רחבה שיכולה להיות(למרות שזה בריא הרבה יותר), אם יש כסף שיכול לעזור,מצויין. אבל,מה שקורה בשיטי ב2,3 עונות האחרונות הוא קיצוני ברמות גדולות הרבה יותר מכל קבוצה אחרת בעבר ובטח כשמדובר בקבוצה מסדר גודל שונה משהו מהגדולות באמת. כולן ידעו להשתמש בעבר בכסף גדול,בלהביא שחקני רכש,בלטפס למעלה מבחינת הסיכויים, רבים טענו טענה דומה בעבר נגד צ'לסי אבל גם אצלה זה קרה לאחר שכבר ביססה את עצמה כקבוצת צמרת לגיטמית וכזו שמופיעה(וזוכה)במפעלים המקומיים והאירופאים גם כן. אצל שיטי זה הרבה יותר אינסטנט,לא הכי מובן ועם טעם רע הרבה יותר(סכומים ומשכורות חסרי פרופרציה לשחקנים שהם לא באמת הכוחות הכי מובילים בשוק). שיבושם להם עם הדרך הזו שלהם אם זו הבחירה שלהם אבל זה קצת מצחיק לראות את אותם אלה שמגנים על העניין(אוהדי שיטי) הם אותם אלה שלפני כמה עונות תקפו את הגדולות דאז,תקפו את השיטה,דיברו על חוסר הנשמה,על גאוות העיר, על החיבור לקהילה ודרך הכדורגל המקומי. זה כמו ראשי ממשלה,שכשהם יושבים באופזיציה יכולים לדבר,להציע ולהבטיח עד מחר, כשיושבים על הכסא ופתאום התמונה והשיקוליים הופכים להיות אחרים לגמרי. אם הזכרת את יונייטד קשה מאוד לעשות את ההשוואה כי יונייטד נבנתה אחרת,גם עם כסף גדול יחסית לאותה התקופה אבל זה היה לאורך תקופה ארוכה יותר ובסגנון שונה לגמרי. כשפרוגוסן הגיע ליונייטד ב 86 בראיין רובסון היה הכוכב הכי גדול שלנו לאורך שנים הגיע ליונייטד בהעברת שיא הגיע ב 81 אבל משך עד 94. שחקני הרכש הגדולים האחרים שהגיעו דרך פרגוסון,כמו מקלייר,פאליסטר,ברוס,הם משכו שנים על גבי שנים לאחר מכן,כמעט עשור שלם אם לא יותר מזה,חלקם הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמועדון,כמו מקלייר שממשיך לעבוד בקבוצה ולייצר את הדורות הבאים, מישהו רואה את היא יא טורה למינהם עושים זאת בשיטי? הרי עוד לפני שהדיו התייבשה על החוזה הוא כבר דיבר על רצון לחזור יום אחד בחזרה לברצלונה. מארק יוז שהגיע אחרי הכניסה של פרגוסון היה שחקן בית בסופו של דבר,גם קלייטון בלאקמור הצעיר היה שם תוצרת בית כשפרגוסון הגיע וגם הוא היווה את השלד הראשוני לתוך ההצלחה של שנות ה 90. בתחילת דרכו של פרגוסון ולצד הבאה של שחקנים זרים דאז כבר אז צמחו שחקנים תוצרת בית שקיבלו במה וניסיון לשלב אותם קדימה, ראסל בירדסמור,מארק רובינס,לי מרטין,אפילו ראיין גיגס שכבר פרץ ב 91 למשל. אותו לי מרטין שגדל ביונייטד כבש את השער הניצחון בגמר הגביע ב 90 והביא את התואר הראשון לפרגוסון. אותו מארק רובינס שצמח ביונייטד היה זה שבעונה שבה התקשורת תלתה את פרגוסון ובעצם ספרה לו את הימים לפיטורים כבש שערים מכריעים שהורידה את הלחץ מהראש שלו,כלומר לא היו אלה סתם שחקני בית לקישוט אלא כאלה שהשפיעו. כמה עונות לאחר מכן ושוב לצד שחקני רכש גדולים היתה מהפכת חצר והדור שקפץ פנימה באיזור 95 היה בנוי ממספר רב של שחקנים והיה הבסיס היציב לשנים קדימה,אפילו עד לעצם היום הזה. כלומר דרך הכשלונות וגם ההצלחות בתחילת דרכו של פרגוסון,הצעירים ותוצרת בית תמיד אבל תמיד קיבלו במה ובמה גדולה. השלד הזה צמח אל תוך שנות ה 2000 ולאט לאט הצטרפו אליו נוספים, ווס בראון,אושיי,פלטצר שהם הבסיס גם כיום, אם מדברים על שנות ה 2000 אז ב 2003 למשל וזה לא היה כך-כך מזמן,ממש לא מרחק של שנות אור אז היו לנו בסגל את ראיין גיגס,גארי נוויל,פיל נוויל,ניקי באט,פול סקולס,דיוויד בקהאם,ג'ון אושיי,דארן פלטצר,ווס בראון כשכולם כמעט שחקנים סופר מרכזיים ותוך כדי הצלחה גדולה על הדשא, מישהו יכול להתחרות בדבר הזה בכלל? בתוך שנות ה 2000 היו לא מעט צעירים נוספים שקיבלו הזדמנויות אבל סיבה אחת מנעה מהם להמשיך הלאה,הם פשוט לא היו מספיק טובים. לוק צאדוויק,קירון ריצאדסון למשל,קיבלו את ההזדמנות ולא פירורים אבל לא היה להם את זה. קורה שיש גם שנתונים פחות טובים והנה,כשיש שנתונים חדשים אז הטובים יותר מצטרפים הלאה, ג'וני אוונס לדוגמא. הלחץ על פרגוסון כשהגיע היה עצום,יונייטד היתה מועדון עם בעיית שתייה,עם רוב של שחקנים מבוגרים לאחר השיא ועם בעיית פציעות ועם מחלקת נוער שלא התייחסו אליה במיוחד, עם נטל כבד של שנים ללא זכייה באליפות,תוך זמן קצר יחסית התמונה השתנתה לגמרי. מאנציני הגיע לשיטי(ועוד לפניהם יוז ואפילו אריקסון)כמועדון מבוסס כלכלית,עם מערכת אקדמייה בריאה ביותר וכן,עם לחץ לאיזה תואר,כל תואר אחרי שנים רבות גם כן. אבל אפשר לעשות זאת גם אחרת,לא עם הטירוף חסר הפרופרציה הזה שמתרחש בשיטי בעונות האחרונות, רק ב3 השנים האחרונות אלה השחקנים שנרכשו: ביאנקי,ג'ובאני,פטרוב,גארדיו,צ'רלוקה,אלאנו,בוז'ינוב,בנג'אני,גיבן,דה יונג,בלאמי,ברידג,רוביניו,זאבלטה,קומפני,בן חיים,גו,אדם גונסון,ויירה,לסקוט,סלביניו,קולה טורה,אדבאיור,טבז,קרוז,בארי ובקיץ הזה קולארוב,סילבה,יא יא טורה,בואטנג. איפה יש עוד בעולם דוגמא לדבר הזה? אני לא חושב שבריאל מדריד בתקופות הרכש הכי מטורפות שלה הגיעו למספרים הללו,לא מספרים של שחקנים ולא בסכומי הכסף. לכן,יש כסף ישן ויש כסף חדש אבל מה שמתרחש בשיטי בתקופת זמן קצרה כל-כך...אין ולא היה כדוגמתו,בטח לא בכדורגל האנגלי.
כל שם לגופו ארצי , לכל אחד יש את הסיפור שלו , אבל כמו שאמרתי בו נחכה אולי איירלנד ישנה את הרושם אצל מנציני סטארדג היה שם שהתגאתי בו הוא העניק לנו את גביע הנוער והרשים בכל הגיעה בבוגרים עד שנכנס סוכן ששיגע אותו שהספסל של צלסי עדיף וכמו שאתה יודע לא מחזיקים שחקן בכח אל תשפוט מהר כל כך את מנציני , ולא בטוח שכל הכשרונות שלנו היו הופכים לזהב אצל הסקוטי , חלקם בטוח יקבלו צאנס אבל אי אפשר להתעלם מהרצון של סיטי לזכות בתארים ומהר ולכן זה יהיה קשה מאוד ומצד שני מי שמספיק מוכשר יצליח בסוף
אני חושב שסיבה מרכזית לכך שהגיעו כל כך הרבה שחקנים זה חוסר יציבות בעמדת המאמן, עברו שם אריקסון יוז ומאנצ'יני, סביר שאם מאמן יישאר שם לתקופה ארוכה יותר הוא לא ירגיש שהוא צריך לעשות כל כך הרבה שינויים גם אם יש הרבה כסף לרשותו. הטעות המרכזית של הסיטי זה שהיא לא בנתה את כל הרכש הזה סביב 2 שחקנים שמזוהים עם הקבוצה כמו שעשתה צ'לסי עם טרי ולאמפרד, איירלנד וריצ'ארדס יכלו להיות אלה עבור הסיטי וקבוצה שנבנית סביבם הייתה גם מצליחה יותר על המגרש, קשה מאוד למצוא זרים שנותנים את האקסטרה שנותן שחקן בית/אנגלי, אני מופתע שנתנו שם לאדם ג'ונסון ריצה בהרכב הרי הוא לא "שם גדול" ותראו איך הוא הצליח שם, בטח יסופסל בעונה הקרובה לטובתו של סילבה.נוסף לזה, יש רכישות בכסף גדול שגורמות לך לתהות עד כמה באמת הם שיפרו את ה-11, זה נראה כמו עיבוי הסגל עד כדי מימדים בלתי הגיוניים שמה שיקרה זה שחלקם פשוט יהיו חייבים לעזוב בינואר כי הם לא יראו בכלל את הדשא.
סטרטפורד- התחילו החפירות ? ועם כל החפירה אתה טוען שמנציני הגיע לסיטי ואיבד פרופורציות ואפשר אחרת ? קולרוב בואטנד סילבה זה איבוד פרופוציות ? אף אחד זה שם סטייל זלאטאן ב60 מליון ,איפה האיבוד , ומספיק כבר עם ההשוואות לעבר ,אי אפשר להשוות זמנים נקודה חבל על החפירות , גם אתה במקום מנציני היית קונה רכש ולא עולה עם אונוהה ריצארדס שוני ואיירלנד ביחד בהרכב אם ברצונך לאמן גם אחרי ינואר
איסטלנד, עניתי לרובין הוד שביקש דוגמאות מהעבר ונימוקים וגם הוסיף את יונייטד לתמונה, לכן תשובה ולא חפירה. פתאום מבחינתך שון רייט פיליפס,ריצארדס,איירלנד ואונוהה לא מספיק טובים ולפתוח איתם בהרכב אומר פיטורים של מאנציני בינואר? הרי עד אתמול ושלשום הם היו מבחינתך דור העתיד של שיטי וחלקם של אנגליה. ואם אתה חושב שזה עניין של לחץ מלמעלה אתה ישן טוב בלילה עם הגישה הזו? זו שיטי שאתה מכיר?זו שיטי שאתה רוצה לראות? לו יונייטד היתה מתנהלת בצורה הזו אלוהים ישמור כמה רעל היית שופך לכיוון שלנו, ועם יד על הלב אני לא מקנא בכם בגרוש,לא בכסף הגדול ולא בשחקני הרכש שאתם יכולים להביא ללא תחרות. סטיב ברוס שהיה בלם מוביל וקפטן נוריץ בזמנו אמר כששמע שיונייטד רוצה אותו שהוא מוכן לזחול מנוריץ עד אולד-טראפורד עבור הסיכוי לשחק ביונייטד וזה כשיונייטד היתה קבוצה רעה. זה סטטוס ולא משנה כמה כסף שיהיה לכם,לא תגיעו אליו,בטח לא בצורה שבה אתם מתנהלים היום, את הבדיחה עם קאקא מריצים בפאבים בעיר עד היום.
בגדול אני מסכים עם רוח הדברים של Robin Hood. אבל, וזו גם תגובה לאדם שהציג את ההרכב (כנראה האידיאלי או ה"עתידי" מבחינתנו, כלומר, מסכים איתך לגבי בחירת השחקנים) של יונייטד ובו 10 שחקנים שהובאו מבחוץ; אני חושב שיש הבדל בין רוני, פרדיננד, אברה, וגם וידיץ', קאריק, נאני או אדנרסון, לבין ההרכב שתציג העונה סיטי (גם עם הארט וריצ'ארדס בפנים). יונייטד הביאה את השחקנים שציינתי (חוץ מאברה ו-וידיץ') בהרבה כסף באופן יחסי, אבל תמיד הם השתלבו בהדרגה, תמיד לצד שחקני בית בוגרים ומנוסים מהם או לכל הפחות לצד שחקנים שנ מצאים כבר כמה שנים ביונייטד, שנקשרו למועדון (לא שאני מתיימר להכיר אותם אישית אבל יש הבדל בין קאריק לסילבה, בין אדבאיור לרוני ואני יכול להמשיך). במשך שנתיים סיטי החליפה 9! פרצופים בהרכב, וזה לא קרה אף פעם, לא אצל פרגוסון, לא אצל אברמוביץ', לא באיטליה או ספרד. השאיפות של סיטי לגיטימיות, בסופו של דבר כל האמצעים כשרים, אבל גם ביקורת על הדרך היא לגיטימית ויש כאן אוהדי סיטי שעסוקים בלפסול אותה על הסף. אני מאוד מתחבר לפסקה האחרונה של סטרטפורד; וכאן אני פונה לאיסטלנד שאני לא מפקפק לרגע באהבתו הגדולה לסיטי, אפילו לא בזה שכשסיטי מנצחת את בולטון הוא ככל הנראה נרגש יותר ממה שאני הייתי אם יונייטד הייתה מנצחת אותם, אבל באמת שאין בשפה העברית מילים לתאר את מה שהייתה כותב על יונייטד אם מקור כסף בלתי-נדלה היה נוחת באולד טראפורד ומביא לקבוצה את מי שהוא רוצה.
סטרטפורד-קודם כל אנחנו סופגים רעל ובכמויות לא מבוטלות. , לגבי ההשוואות והחפירות חבל על זמנך זה טוב רק לרעל , ולגבי שילוב השחקנים אז כמובן שבחרת לשנות את דברי כתבתי ששילוב כל הארבעה ביחד בהרכב זה התאבדות כמובן ששילוב חלק מהם שהרי הארט מיכה בתוכנית להרגע אבל בהחלט שכמו שזה נראה הם לא יפתחו ביחד , אי אפשר להתמם חלק נכבד מהרכש יוביל את הקבוצה שחקנים כמו דה יונג רוממני וילו בונבון יהיו בורג מרכזי יותר מבוייטה ושוני , מנציני איבד פרופורציות ?נראה לי שאתה קצת איבדת פרופורציות עמ הרעל עוד לפני שנתנו פס באימון
איסטלנד, 30 + שחקני רכש ב 3 העונות האחרונות....אתה בטוח שאני זה שאיבדתי את הפרופורציות ולא המועדון שלך?
כן אני מבין אותך טוב , מנציני צריך פשוט לומר להנהלה חברה הבתם את גו רוביניו וקרוס בהרבה כסף ולכן אני לא יחליף אותם ומה יהיה יהיה , לך תתרחץ כי עמ המלצות מאנשי מקוע כמוך מנציני לא ישרוד אפילו את אוגוסט , ככה ז ה שמחליפים מאמנים מנציני לא אשם במה שקרה לפני הוא רוצה להצליח ולכן חייב לשנות , דווקא הרכישות שלו של צעירים פחות מפורסמים ונוצצים עושים רושם רציני יותר צרןביניו גו וקרוז הרכש. הכי צעיר שנראה אי פעם אני מאוד מעודד ואופטימי
איסטלנד, אני מבין שיש לך קושי בהבנת הנקרא ועדיין תנסה להתרכז, כתבתי מועדון לא מנצ'יני,מועדון...זה ברור? 3 בעלים,3 מנג'רים ו 30 + שחקני רכש שונים ב 3 שנים ואני יצאתי מפרופרציה... ואני לא מבין שום דבר מקצועית... נכון,אתה צודק,ההתנהלות שלכם בריאה ונכונה מקצועית משהו גוטה גוטה, ולא לשכוח מחוברים לשורשים,לקהילה ביג טיים כמו שקישקשתם לנו במשך שנים.
מאוד מחוברים 8 שחקנים מהאקדמיה בסגל ה25 , אקדמיה לתפארת , קצב מכירת מנויים הרבה יותר עירנית בימים אלו , מחירי הכרטיס עממים ולכל כיס סופר מחוברים , ומנצלים את הרדמותם של של השכנים המנותקים והמנוכרים שרוצים במנוי כסף גם על משחקים שבכלל לא מתקיימים הציבור במנצסטר לא פרייר והוא מצביע ברגליים וכמו שאצלכם רשימת ה"ממתינים למנוי " התאדתה וכל איש אמיד באור יהודה כבר מספסר מנוי של מנצסטר ,אצלנו הוא יצביע בדחיפת הסיטי הלב של מנצסטר הנשמה של הקהילה ,וזה רק ההתחלה לפני בניית אקדמיה נוספת במזרח העיר ,כי ממזרח תצא תורה ודבר השייח מאבו דאבי , מנצסטר לנצח תהיה הסיטי כולם יודעים את זה מספיק לראות את תגובות האוהדים בעיר , אפילו אייסוקר הוא מדגם למציאות כולם בדיון שלנו , ומחר מתוקים בוחן פתע ללא חומר עזר , מחר מחזקים התקפה יותר לא מגלה ביי !
איסטלנד, אל תכנס לעניין הקהל כי אתה תפסיד. הקהל של יונייטד הוא האחרון שצריך לנופף בנאמנות,איכות ובמספרים שלו בכדי להוכיח משהו,התמונות,המספרים ומעשים מדברים יותר טוב מכל דבר אחר. את הצעד של החרמת קנייה של מנויים בגלל בעלים שהכניס את המועדון לאי יציבות(כמו גם קמפיין הצהוב ירוק) וגם העניין של להצביע ברגליים ולעשות סוף לעושק של הקהל הכדורגל באנגליה בכל הנוגע למחירי הכרטיסים והמנויים מתחיל מיונייטד ותהיה בטוח שהוא ימשיך הלאה גם לקבוצות אוהדים נוספות עם הזמן. אבל כמו תמיד יש כאלה שמדברים ויש כאלה שפועלים ראשונים ומהווים דוגמא לכל השאר.
יש משפחת גלייזר ויש את המעודון מנצ'סטר יונייטד. אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "דורשים כסף על משחקים שכלל לא מתקיימים", אבל בהנחה שזה נכון, אתה לא יכול לקחת החלטות של בעלים שכל העולם יודע שהמועדון והאוהדים שלו מעניינים להם את התחת ולהשליך את זה על המועדון ועל הדרך שלו, "שכנים הקרים והמנותקים" וכו'. כל עוד סיטי הייתה קבוצה ששואפת להגיע לגביע אופ"א ושחקני הרכש היו פול דיקוב ושות', עניין מחירי הכרטיסים העממיים היה בהחלט מבורך וכל הכבוד למועדון שלכם על כך. ברגע שהקבוצה מוציאה כסף בכמות שלא נראתה באנגליה גם לא בשיא קניותיו של רומן אברמוביץ', והמחירים עדיין נשארים עממיים כלשונך, אתה אוטומטית משייך את זה לדרך של המועדון, להזדהות עם האנגלי קשה היום וכו'. עכשיו, אני יודע (מקריאה בדיון שלכם) שהבעלים מאבו דאבי התבררו כהרבה יותר ממשקיעים כלכליים; הם מעורבים בנעשה בקבוצה, מקפידים לפתח את האקדמיה ועוד. אבל, עניין המחירים אצלכם כיום הוא נגזרת של זה שאין לכם שום דאגות כספיות, וגם אם הייתם מוכרים מנוי ב 10 פאונד לאוהד, זה לא היה מזיז לכם כהוא זה.
איסטלנד, במיוחד בשבילך,חם מהתנור http://uk.eurosport.yahoo.com/24072010/58/...rice-hikes.html מחירים עממים ללא ספק...