מנצ'סטר יונייטד 2016/17-אימפריות נופלות לאט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רואה יותר ויותר דיווחים על מעבר של רוני לסין בסכומים הזויים. כמה לדעתכם זה ריאלי?

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה,

צודק לגבי קאריק. אבל ההתייחסות שלי במילא הייתה בעיקר לפוגבה והררה.

אני חשבתי בזמנו על שניידרלין בתפקיד קאריק.

3. אדום של פעם Member

מוריניו טעה כשלא הביא קשר אחורי בקיץ. קשר כזה שמתמקד בהגנה יותר וייתן חופש פעולה לפוגבה והררה. זה ממש חוסר אחריות שהוא לא עשה את זה. שלא נדבר על פתיחת העונה עם פלאייני את רוני.

אם ז'וזה הבין באימונים בקיץ שהוא לא מחזיק משניידרלין אז הוא היה צריך להביא קשר אחורי במקומו.

המזל שלנו שקראיק עדיין פה ומשחק טוב למרות גילו ולא מתמוטט מהעומס. אם לא קראיק בכלל העונה שלנו הייתה עוד יותר גרועה.

כן יש שיפור מתחילת העונה אבל אני בכלל לא בטוח שזה זה. הניצול מצבים מאוד גרוע ואין בזה שיפור. ובכללי אין לנו מספיק מחץ. עם התקפה כזאת אני מצפה להרבה גולים.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניצול המצבים גרוע, אבל אני לא חושב שזה משהו שיתוקן באורח פלא אם תביא מנג'ר אחר או משהו כזה. אני גם חושב שזה יותר מנטלי מכל דבר אחר, ומתישהו העסק ישתחרר. זה לא שאין לנו שחקנים שיודעים לשים כדור ברשת.

בנוגע למרכז השדה, עליו עוד עלולה לקום וליפול העונה שלנו. קאריק בן ה-35, הררה, פוגבה. זהו, אין לנו כלום מעבר לזה. פלאיני כמחליף ראשון, למען הסר ספק, זה כלום עבורי. ומה אחר כך? אולי בלינד, אולי - או ויי - רוני. או שהוצאתו של שווייני מצמר הגפן תימשך. ולא נוכל להמשיך להתבסס על השלישייה הבכירה כל הזמן, בין אם בגלל עומס או - אבוי - פציעה. זוכרים מה קרה לנו לפני שנתיים כשקאריק נפצע, דווקא בתקופה טובה בתקופת ואן חאל? זה עלול לקרות שוב.

5. אדום של פעם Member

אני לא רוצה להביא מנג'ר אחר נכון לעכשיו. אני רואה שיפור ואני מקווה שהוא ימשיך, אני מנסה להיאחז בזה.

צריך לראות איך העונה תמשיך להתפתח. אני עדיין לא חושב שמוריניו איבד את זה לגמרי אבל אני כן חושב שהחושים שלו לא חדים מאוד כפי שהיו פעם. טוב זה הגיוני שמנג'ר שזכה בכמעט כל תואר אפשרי לא ימשיך לשמור על אותה רמה, השאלה עד כמה הרמה ירדה. אני נוטה להאמין שלא בהרבה. הרי לפני פחות משנתיים הוא לקח אליפות.

חוץ מזה בדרך כלל עונה ראשונה שלו זה בנייה ועונה שנייה מגיע השיא. אולי צריך לתת לזמן לעשות את שלו.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלעד, שלא תבין אותי לא נכון, לא משנה איך תגמר העונה, גם אם נזכה בגביע הליגה + הגביע האנגלי + גביע אופ"א ונסיים במקום השני בליגה, העונה הזאת עדין לא תחשב עבורי כהצלחה.
    עם הסכומים שהושקעו בקיץ ועם ההחתמה של מוריניו, הציפיה הייתה לזכייה באליפות ואם לא אז לפחות מאבק אליפות, וזה לא יקרה ולכן העונה הזאת לא יכולה להיחשב כהצלחה.
    אבל כפי שכבר הסברתי בהודעות הקודמות שלי, מבחינתי לפחות, יש בין הצלחה לכישלון גם אמצע, לא כל דבר זה או קרנבל או סקנדל, יש גם אמצע, יש גם קבוצה שהשתפרה משמעותית מתחילת השנה מבחינת תוצאות, מבחינת יכולת, מבחינת כמות ההזדמנויות שהיא מגיעה אליהם כל משחק, מבחינת זהות ההרכב הראשון, מבחינת ההתפחות שלנו כקבוצה.

אתה הזכרת את קאריק, ובהודעה האחרונה גם שמת דגש על הררה, אני מזמין אותך לסקירת הסגל שביצע כאן פותח הטופיק בפתיחת העונה וששיקפה את הדעה של רוב האוהדים שלנו ורוב אנשי המקצוע:

כלומר בקיץ, הדעה הרווחת הייתה שקאריק כבר לא מספיק טוב לנו, שפיל ג'ונס ורוחו כבר לא יוכלו לשמש אותנו כלל, שהררה עם כל האהבה מהקהל אולי באמת לא מספיק טוב לרמה שלנו, וכמובן שהגיע הזמן להיפרד גם מולנסיה.

עכשיו מעבר לקאריק שעליו כבר דיברתי, אפשר לדבר על הררה, שאתה התמקדת בו בהודעה השנייה שלך וציינת שמבחינתך היה ברור שהוא צריך לפתוח בהרכב.
    אני מזכיר לך שזה אותו הררה שתחת מוריניו עשה את ההתקדמות הכי גדולה בתקופה שלו אצלנו והפך משחקן של ניצוצות כדורגל אבל בלי מספיק השפעה על הקבוצה, לשחקן שחוטף הכי הרבה כדורים באנגליה העונה, לשחקן שחוטף הכי הרבה כדורים במחצית המגרש של היריב, ולשחקן השני בטיבו בליגה מבחינת כמות המסירות המדויקות למשחק.
    אתה אולי לא זוכר, אבל לפני ההגעה של מוריניו הררה היה טוב בעמדה אחת בלבד וזה מתחת לחלוצים. כלומר הוא היה יכול לבלוט רק במערך מסוים וסגנון משחק מסוים מאוד, וגם אז הוא שיחק בעמדה שבה יש לנו ריבוי של שחקנים, כשהרבה מהאוהדים שלנו טענו שהתפקיד של הררה זה בעצם התפקיד הקלאסי של פוגבה ולכן אם רכשנו את פוגבה אין לנו עוד צורך בהררה.
    תחת מוריניו הררה עשה התקדמות אדירה, וכמו עם קאריק, בתחילת הדרך היכולת של הררה לא תמיד הייתה מספיק טובה, זה לא תמיד הצליח כי לקח להררה זמן להסתכל לתפקיד החדש שלו, ולכן זה לא נכון להתייחס ליכולת הנוכחית של הררה וולהגיד ברור שהררה היה צריך לפתוח בתפקיד שהוא משחק היום ובסגנון שהוא משחק היום, כשמבטלים את העובדה שהררה עבר תהליך ושינוי גדול תחת מוריניו כדי להגיע לאן שהוא היום.

נמשיך לולנסיה? שהיום לכולם קל לדבר עליו כבאנקר בהרכב וכאחד המגינים הטובים באנגליה אבל בקיץ הוזכר באותה שורה עם אשלי יאנג?

אפילו רוני, רוחו וג'ונס, שאומנם לא הגיעו לרמה ולתרומה של קאריק, הררה וולנסיה, אבל לחלוטין הזווית כלפיהם שונה.
    רוחו וג'ונס הם היום שחקני סגל לגיטימיים, ובזמן הפציעות של סמולינג ובאיי, הם היו שם, בזמן שאנחנו רואים מה קורה בקבוצות אחרות כשיש פציעות בהגנה וכששחקנים כמו לוקאס נקראים לדגל ומחרבים לקבוצה שלהם את המשחק, הם היו חלק מהשחקנים שייצבו את ההגנה שלנו.
    גם רוני, אומנם זה לקח למוריניו קצת זמן, אבל היום הוא לא הבאנקר הגדול שהיה אצלנו בשנים האחרונות, היום הוא שחקן סגל רחב, מחליף מהספסל, וזה לא פשוט בכלל למאמן חדש לקחת צעד כמו שינוי מעמד של שחקן כמו רוני. לנו כאוהדים קל לכתוב ולדבר, אבל בקבוצה שגם ככה לא יציבה, ואין הצלחות, ויש לחץ, לא פשוט לספסל ולשנות מעמד לשחקן כמו רוני ומוריניו עשה את זה.

אז כשאני מדבר על התפתחות כקבוצה, על דרך שאנחנו עושים, זה גם קידום שחקנים מסוימים, זה גם העובדה שעכשיו ההיררכיה בסגל טובה יותר ולא מעט ממנה זה בגלל שמוריניו שיפר וקידם שחקנים מסוימים. זה עדין לא מושלם, ובתחילת השנה מוריניו גם טעה וזה עלה לנו ביוקר, אבל אי אפשר כל הזמן להיתקע בעבר ולאנוס את המציאות היום בגלל מה שקרה בעבר.
    הכי קל לבוא עכשיו ולכתוב בדיעבד ולטעון שהכל היה ברור. ובכן, אפשר לראות את ההודעה למעלה ואת המציאות היום, וכמו שראית, חוץ מנושא רוני, שום דבר אחר לא היה ברור, בדיוק להפך, שלושה מעמודי הטווח העיקריים שלנו (קאריק, הררה וולנסיה) סומנו בקיץ כשלושה שכניראה צריכים לראות את הדרך החוצה, אז כניראה שהדברים הם לא כאלה פשוטים ולא כאלה ברורים, וכניראה שבחלק מהתחומים כן יש שיפור והתקדמות תחת מוריניו.

נערך לאחרונה ב: ‏30/1/17
    Gass12 אוהב/ת את זה.
  7. אדום של פעם Member

אני היחיד שלא אוהב את ולנסיה? הוא נלחם ואת זה אפשר לזקוף לזכותו אבל הוא מאוד שבלוני ולא יצירתי . כל כך שקוף וזה בולט לעין. מעדיף שמוריניו ישלוף שפן מהכובע ויביא מגן ימני בקיץ במקומו.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ספק שיש תלות בקאריק. מצד שני, אי אפשר לבוא בקיץ אחד ולפתור את כל הבעיות של הקבוצה בשלוש השנים האחרונות, ובחלק מהדברים (כמו מרכז הקישור) גם בעיות של 5 ו 6 שנים אחורה.
    באיי חיזק את ההגנה, פוגבה את הקישור, מיקי את הכנפיים, זלאטן את השפיץ, כלומר הוספנו איכות לכל איזור ואיזור במגרש.
    לאור שיתוף הפעולה המוצלח של קאריק - פוגבה - הררה גם צריך לחשוב איזה קשר אמצע רוכשים, כלומר אם מוציאים כסף גדול אז בדרך כלל מגיע שחקן שמצפה לפתוח ולשחק ולא לחכות להעדרות של אחד מהשלושה למעלה בגלל פציעה, הרחקה או רוטציה. ינואר זה גם תקופה לא פשוטה לרכוש שחקן, כי אם מדובר בשחקן איכותי, קשה עד מאוד להוציא אותו מהקבוצה שלו באמצע העונה, בניגוד לקיץ אז יש לקבוצה שלו זמן להערך ולמצוא לו מחליף. ואת זה שכן אפשר להביא בינואר, ובכן לא בטוח שהוא יהיה טוב יותר מבלינד למשל כקשר אחורי או מפונסו מנסה שמוריניו התחיל לשלב לאחרונה ולדעתי שווה לשלב אותו ברוטציה בקישור כמחליף.
    בקיץ הבא לדעתי אנחנו נמשיך בשדרוג הסגל, עם שחרור של שחקנים לא מתאימים מצד אחד (כמו אשלי יאנג ושוויני), ועם חיזוק נוסף של שחקנים איכותיים בצד השני. בינתיים בחלק מהעמדות נצטרך להתמודד בסיטואציות מסוימות עם שחקני סגל פחות איכותיים, זה משהו שגם קורה בקבוצות אחרות וצריך לדעת גם איתו להתמודד.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא בא בטענות למוריניו בעניין הזה. רק מציין עובדה. העומק בקישור הוא נקודת תורפה גדולה מאוד.

10. Scouser Member

זה ממש צרות של עשירים. להחזיק מגן שהוא גם אחראי הגנתית ונותן את הנשמה וגם נוח עם הכדור בהתקפה ובזמנים שאתם לוחצים על היריב מתפקד ממש כמו ווינגר על הקו זה לוקסוס שאין להרבה קבוצות.

Gass12, JohnTerry26, RG11 ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  11. k_700 Member

נתקן כמה עיוותים:
    1.
    איבדנו סיכוי לאליפות באיזור אמצע נובמבר, אל תקחו את השעון חודשיים קדימה כי מוריניו גורם לנו להגיע למצבים ולשחק לעומק.

2.
    טעות בקשר להררה. לדעתי היה הכי טוב בחצי עונה השנייה בעונת הבכורה אצל ואן חאל, גם המספרים מדברים בעד עצמם.
    ואז שיחק, 50-50 בקישור.
    מוריניו ממש לא המציא את הגלגל איתו בקישור והוא ממש לא היה טוב רק בעמדה שמתחת לחלוצים.
    זה אותו שחקן למעשה רק עם נוכחות של מפלצת כמו פוגבה שמטשטת את החסרונות שלו ליד(ואני מת על הררה).

3.
    קאריק, קאריק, קאריק כובעים בכל מיני צבעים.
    ועדיין אנחנו רק בסוף ינואר, את סיכום העונה גם עם קאריק נעשה בסוף השנה.
    אני עדיין חשדן לגבי היכולת שלו לא להתפרק לנו מול העיניים.

4.
    אנחנו בעונה נהדרת ולפיכך מוטב שכולם יחייכו, כך אמר המנהיג.

5. בחייכם, בסך הכל החזר טוב להשקעה להעמיד קבוצה ״משופרת״ מקבוצה שחודשיים וחצימלא יצרה פס בחצי של היריבה ואנחנו גם משחקים לעומק שזה בכלל בונוס.

6.
    אין אף מאמן ביקום כולו שבסך הכל מסוגל לעשות עבודה טובה יותר ממוריניו, זה הכל מנטלית.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. Gass12 Member

1. נכון
    2.מסכים ולא מסכים. פוגבה מפלצת כשהוא סביר פלוס וחרא של שחקן כשהוא מתעקש להיות אנוכי,עקשן ומרדן,ממצה את כל הדרכים להפגין טיפשות והוא כלל לא טיפש.
    3. קאריק קאריק קאריק תקנה צנצנת דבש יד מרדכי ותלקק כפית כל אימת שאתה מזכיר את שמו. אי של יציבות!!!
    4.לחייך לא עולה כסף ולפעמים פייק איט אנטיל מייק איט עובד
    5.פסדר
    6.פסדר

13. k_700 Member

גאס,

מפלצת בהיבטים הפיזיים.
    שזה כושר גופני, מהירות, הובלת כדור(עם כוח ועוצמה).
    גם במשחקים שהוא רע בהתקפה הוא מוריד מהנטל הזה שהיה קיים שבעתיים על הררה בעונות שלא היה פוגבה.

אני בכלל מאמין שליד פוגבה והררה העונה גם שחקן כמו בלינד בקישור האחורי יכול לתת תפוקה טובה מול רוב היריבות בליגה(אפילו ברמה של קאריק).

אגב קאריק, ירד קצת בכמה משחקים האחרונים ששיחק.
    אני מקווה שהמנוחה תעשה לו טוב, מוריניו מתוך כוונה רצה רוטציה של קאריק ופלאיני לעונה הזאת וזה ברור לגמרי היום.

קשה לחייך כשאתה במקום השישי, לא יודע איך אוהדי סאותהמפטון רגילים להגיב לזה יותר מדי, לי זה לא עושה את זה.
    בטח כשעברנו כבר את ״ירח הדבש״ באותו רצף משחקים קלים בסוף דצמבר וינואר.

מצטער שאני לא נופל לתמונה המתעתעת שהמנג׳ר שלך ניסה להציג אתמול במסיבת עיתונאים שלליברפול וצ׳לסי יש חיים קלים בסך הכל כי הן ישחקו 60 משחקים העונה ומנצ׳סטר יונייטד שלו הולכת על כל הקופה בדרך ל75 משחקים בעונה.
    ואפילו שני משחקים לפני הגמר עם סותון, וואי איך נעמוד בזה, 400 מיליון פאונד ומלא שחקנים מיובשים שצמאים רק לריח של דשא בטוח לא יעזרו לעמוד במשימה הכל כך קשה לפני משחק מול אימפריה שבסך הכל מחייכת כשהיא במקום השישי.

14. alexshw Member

לא רק שאין למוריניו תוצאות ושהכדורגל מאכזב, אין בינתיים למוריניו איזה תמונת ניצחון. אין עדיין לזכור משהו מהעונה הזו. משהו שיכניס את האוהדים לטירוף, משהו שידליק אותם.
    ולא זכיה בגביע הליגה זה לא מה שישנה.

אני באמת לא מבין למה יש התלהבות ממנו. זה נטו בגלל העבר שלו ובגלל שמשווים למנג'רים שעשו את אחת העבודות הכי גרועות שנראו בפרמייר ליג.

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. Gass12 Member

אלכס כרגע אין הישגים זה נכון.
    אין כרגע גם משהו להתלהב ממנו יתר על המידה. גם זה נכון, להזכירך תמיד תיעבתי את מוריניו ואת דרכו הפחדנית ולמרות זאת ואף על פי כן. מרגיש לי שהוא עושה את הדברים נכון.
    הדרך להיבנות כלפי מעלה שוב ,צריכה להיעשות בדיוק ככה. מרכז המגרש שלנו שנראה במשך הרבה שנים פח ,מאז פרישת סקולסי מקבל צורה. בהגנה מי האמין שג׳ונס יתגלה כבלם ראוי לאחר שזרקנו אותו מכל המדרגות כמתאבד שיעי טיפש? סמולינג חזר מפציעה ארוכה ומתייצב לאט לאט. באיי חזר שואו בתהליך חזרה.
    נותרה עבודה בחלק ההתקפי אבל בסך הכל הכללי ,מרגיש לי שאנחנו מחוברים יותר.
    יש קו ,יש דרך ואנחנו כבר לא נראים כמו אסירים שהולכים הלוך ושוב מבלי לדעת מה הם רוצים מעצמם. בהשוואה לשלוש העונות האחרונות אני רואה עקומת שיפור מסוימת. אולי זה רק כי אני אופטימי מטבעי , ואולי כי למדתי דבר או שניים אודות המושג סבלנות. עוד פרמטר שמלמד אותי שאני צודק בתחושה שלי? פרגי די מבסוט ממה שעושה מוריניו. לגבי כמה עולה ויעלה כספית ? אמרתי ואחזור שוב .ממש לא מענין אותי כמה הגלייזרים יוציאו, הם הרוויחו מאות מליונים אז שיוציאו מה וכמה שצריך.

נערך לאחרונה ב: ‏31/1/17
    ofirmala ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.