מנצ'סטר יונייטד 2016/17-אימפריות נופלות לאט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. WellNeverDie Member

לא מבין את המאמן הזה. לפעמים אני חושב שהוא עושה קוק לפני משחקים.
    נגיד ומרסיאל לא הטוב בעמדה שלו, או צריך לשנות גישה...
    באמת עדיף את רוני שם?

כל פעם אני נהיה מתוסכל מחדש מההרכבים בשלוש שנים האחרונות.
    איפה הימים שפרגי היה מעלה את פאביו ורפאל באגפים, פארק קשר אמצע וגיבסון עושה משחק ועוד היינו מנצחים את ארסנל.

אדום של פעם אוהב/ת את זה.
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשפפ עושה את זה ליא יא טורה (גם בגלל יכולת פחות טובה וגם בגלל ביטויים של הסוכן של השחקן), אז פפ גאון וההחלטה נכונה.
    כשמוריניו עושה את זה למרסיאל (גם בגלל יכולת פחות טובה וגם בגלל ביטויים של הסוכן של השחקן), אז מוריניו נוכל/משעמם/איבד מהקסם שלו והוא כמובן טועה.
    נו טוב.

3. alexshw Member

טורה קרוב לסיום הקריירה שלו ברמות האלה. מרסיאל אמור להיות שחקן התקפה מוביל ביונייטד בעתיד(לפחות על פי הסכום ששולם עליו למרות הגיל זה מה המועדון משדר לא?).

חוץ מזה מוריניו ידוע כמאמן בעייתי ביותר ביחסו לשחקנים צעירים. הוא לרוב לא סומך עליהם. זה לא אומר שצריך מאמן שיזרוק סתם צעירים להרכב. צריך מאמן שידע לזהות כשרונות גדולים. אני סבור שאצל מוריניו גם רוני ואואן בגיל 17 לא היו משחקים בכלל.

לא בושה להושיב את זלאטן על הספסל מדי פעם ולנסות את מרסיאל או ראשפורד בחוד. שוב זלאטן כאן לזמן קצר. יש ביונייטד כישרון צעיר ברמה שכל מאמן בעולם היה שמח לעבוד איתו.

בסגל הנוכחי אני גם לא רואה סיבה הגיונית לייבוש של TFM. שוב הדרישה ממוריניו לעבוד נכון עם החבר'ה האלה לא מאידאל מזויף, אלא לגמרי מתוך טובת המועדון אפילו בהווה. שלא לדבר על העתיד.

מה נותן למוריניו להעלות כל הזמן את הליפה ואת השמן אני לא מבין.

נערך לאחרונה ב: ‏27/1/17
    oranfu אוהב/ת את זה.
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. מרסיאל העונה מאכזב. לא רק ביכולת אלא גם בגישה.
    התאהבתי בו כמעט מיידית מהרגע הראשון שלבש את המדים שלנו ואני מחזיק ממנו מאוד. חושב שיש לו את הפוטנציאל להיות אחד מהשחקנים הטובים בעולם. אבל פוטנציאל לא מקנה למרסיאל חסינות.
    הבנתי שיש לו בעיות בבית, בעיות עם האישה, ושזה השפיע לא מעט על המצב המנטלי שלו. אני מבין את זה בטח כשמדובר בשחקן צעיר, ואני חושב שגם מוריניו הבין את זה. אבל מי שפתח את העונה בצורה לא טובה, ויש לו בעיות בבית, לא יכול לשלוח את הסוכן שלו לתקשורת בכל שבוע מחדש, גם אחרי שמרסיאל כן משחק, ולהגיד לתקשורת שמרסיאל חושב על עזיבה ושהוא לא מרוצה מהמעמד שלו. כל ההתנהלות של הסוכן שלו מהקיץ הייתה מוגזמת בעיני, ולימדה שמרסיאל לא מחובר לקרקע. הוא שכח שיש הבדל בין פוטנציאל לבין קבלות בשטח, ואי אפשר להתנהג בתקשורת כאילו אתה אחד מהשחקנים הטובים בעולם כשבפועל אתה עדין לא שם. זאת אולי גם הסיבה שמרסיאל עדין לא באמת חזר לעצמו, כי הסוכן שלו מפמפם לו שהוא הכי טוב בעולם כבר עכשיו ושהכל בסדר ושהמחסור בדקות משחק הם בגלל מוריניו ולא בגלל הירידה החדה ביכולת של מרסיאל.
    אני לא הייתי מוכר את מרסיאל בשום מצב, מצד שני האשם היחידי במצב של מרסיאל זה הוא עצמו. במקום לשלוח את הסוכן כל היום לתקשורת ולהתעסק בהכל חוץ מכדורגל, שיוכיח את עצמו על המגרש, שישתפר כשחקן, ואז גם המעמד שלו ישתפר.
    יש לך בעיות בבית? התחלת את העונה לא טוב? תוכיח את עצמך במגרש, תתאמן חזק, תקח את הדקות שנותנים לך בשתי ידיים במקום לנסות לשפר את המעמד שלך דרך התקשורת ולא דרך מגרש הכדורגל.

2. לא אוהב סיסמאות, לא אוהב לנסות לצבוע את המציאות בצבע מסוים בגלל שלמאמן יש דימוי כזה או אחר לגבי צעירים מקבוצות אחרות.
    גם ראשפורד צעיר ועדין הוא מקבל דקות קבועות ממוריניו.
    לאור העובדה שיש לנו את קאריק, פוגבה והררה באמצע, ואת זלאטן בשפיץ, מרסיאל נלחם על מקום בהרכב עם לא מעט קיצונים, כשלפחות שניים מהם (מיקי וראשפורד) טובים ממנו לטעמי השנה וגם היתר היו בחלקים כאלה ואחרים של השנה בכושר טוב ממרסיאל.
    יתכן שיש מקום לנסות את מרסיאל (ורשפורד) בחוד במשחקים מסוימים, ועדין, לטעון כמו הסוכן של מרסיאל שהשיקולים הם לא מקצועיים כשאנחנו רואים לא מעט פעמים שמרסיאל נאבק על מקום בהרכב עם שחקנים כמו זלאטן, מיקי וראשפורד שלכל הפחות לא נופלים ממנו, זאת התסכלות לא נכונה מבחינתי ואחת מהסיבות למה גם כשמרסיאל משחק הוא לא מספק את הסחורה. צריך להתמקד יותר בכדורגל ופחות בדברים אחרים.
    לא יכול לקחת צד של שחקן שמעדיף לדבר בתקשורת ולא במגרש, ושברוב העונה הנוכחית לא היה קרוב להזכיר את היכולת של שנה שעברה.

5. alexshw Member

מרסיאל אכן פתח את העונה גרוע, אבל אחר כך הראה כבר שיפור ועדיין לא קיבל צ'אנס רצוף בהרכב.
    אם ראשפורד לא היה משחק רצוף אצל ואן חאל מינואר ומוריניו לא היה מקבל אותו כבר כשחקן סגל לגיטימי לגמרי, אז הוא היה מתעלם גם ממנו.
    מוריניו כבר מאמן מספיק שנים כדי לקבל את הרושם שיש לו בעיה בסוגיית הצעירים ולכן גם לחשוד בו בסוגיית מרסיאל כגורם הבעייתי.

מחובתו של מאמן למצות את מלוא הפוטנציאל של הסגל, מוריניו לא מנצל גם 50% ומרסיאל זה חלק מהעניין.
    TFM זו עוד דוגמא.

מה האלטרנטיבות כרגע?

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש ניגוד בדברים שלך. כי מצד אחד ראשפורד מקבל דקות קבועות למרות שהוא צעיר, אבל את זה אתה מתרץ בגלל שהוא שחקן סגל לגיטימי, לעומת מרסיאל שלא נספר כי הוא צעיר? אבל גם אותו מוריניו קיבל כשחקן סגל לגיטימי, אפילו יותר מכך, המעמד של מרסיאל בשנה שעברה היה בכיר משל ראשפורד ואפשר להגיד שמוריניו קיבל אותו כשחקן הרכב אפילו.

בשורה התחתונה, מרסיאל פתח רע מאוד את העונה. וזה בסדר. מדובר בשחקן צעיר וזה חלק מהחבילה. גם לראשפורד הייתה ירידה מסוימת העונה. ההבדל הוא שראשפורד לאחר אותה ירידה לקח את עצמו בידיים וחזר לעצמו. מרסיאל גם אם שיפר את היכולת והראה ניצוצות פה ושם, עדין לא מתקרב ליכולת של שנה שעברה, ועדין לא הראה כלום השנה שצריך לגרום לו לשחק לפני זלאטן בשפיץ או לפני ראשפורד ומיקי באגפים.

הבעיה העיקרית היום של מרסיאל היא לא מוריניו, כי גם ששיחק מול ליברפול הוא היה פרווה ובטח לא מרסיאל שכיכב מול ליברפול בשנה שעברה. אלא הוא עצמו והסוכן שלו, שבמקום להבין שהוא שחקן צעיר שיש לו עוד הרבה שנים לפניו ושצריך לחכות בסבלנות ולהוכיח את עצמו בקבוצה כמו שלנו, יש לו דימוי כאילו הוא צריך להיות כבר כאן ועכשיו הכובב והשחקן המוביל של הקבוצה, כשהוא באופן אישי לא מספק את הסחורה השנה. החשיבה הזאת היא לא נכונה. די ברור שכמו עם ראשפורד ברגע שמרסיאל יעבוד קשה ויוכיח את עצמו על המגרש הוא יקבל דקות. אבל לחשוב שהדקות צריכים לבוא באמצעות פרסומים בתקשורת בכל שבוע, זאת טעות גדולה וכל עוד זאת הגישה שלו אני מבין לחלוטין את מוריניו שנוקט איתו ביד קשה.

לא סתם הזכרתי את פפ, ואני אציין עכשיו גם את פרגוסון. אם זה היה קורה אצלם, אז כולנו היינו מצדיקים אותם ואומרים שהם צודקים וששחקן צריך להוכיח את עצמו קודם על המגרש וזה לא מתקבל על הדעת שינסה לחזק את מעמד המקצועי דרך התקשורת במקום על המגרש.

7. alexshw Member

אין ניגוד. הם טובים מדי בשביל שמוריניו יתעלם מהם. הוכיחו זאת בעונה שעברה. אני מצביע על עוד מקרה בעייתי של מוריניו עם התמודדות של כישרון גדול צעיר והפקת תועלת מירבית ממנו.
    איכשהו נראה לי שגם במקרה של דה בריינה היו סיפורים דומים.

לפפ ופרגי רקורד עבודה טוב בהרבה עם צעירים לכן גם אפשר יותר לסמוך על שיקול הדעת שלהם בנושא הזה.
    מוריניו חשוד מדי בסוגיות האלה כדי שאני אסמוך עליו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, זכותך לעשות מה שנראה לך כנכון, זכותך כמו כותבים אחרים כאן לאנוס את המציאות ולצבוע את הכל בשחור (הם צובעים את הכל בשחור, את כל העונה עד עכשיו, את היכולת שלנו, את התוצאות בתקופה האחרונה, את ההישגים שכן מגיעים אליהם, אפילו מצטרפים לאוהדי היריבות בטענות על שיפוט), רק כי מוריניו לא בא לך טוב, וזה כולל לשפוט את המקרה הנוכחי באור מסוים על סמך כל מיני סטראוטיפים כאלה ואחרים. או שאתה יכול לפקוח את העיניים ולראות שעוד לפני כל הפרשה האחרונה מרסיאל פתח את העונה רע מאוד, הודה בעצמו שהוא עובר משבר אישי שמשפיע על המשחק שלו, אבל מהצד השני שולח את הסוכן כל שבוע לתקשורת כאילו הוא איזה קאנטונה שצריך לפתוח בכל משחק גם אם הוא בתקופה לא טובה מקצועית.

כמו שכבר אמרתי, גם ראשפורד (גם שחקן צעיר פעם אחרונה שבדקתי) עבר תקופה לא טובה השנה, וידע לצאת ממנה עם אימרה על הדשא ולא בתקשורת. אני מצפה לאותו הדבר ממרסיאל. אם היה מדבר על המגרש מול ליברפול כמו שהסוכן שלו מדבר כל שבוע בתקשורת הוא היה מקבל הרבה יותר דקות. כל עוד הוא לא מספק את הסחורה על המגרש, הוא לא יכול לבוא בטענות לאחרים.

אמיר ע אוהב/ת את זה.
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאוד מדאיג אותי העניין עם מרסיאל, כי זה כישרון שאוי ואבוי אם נפספס אותו בגלל טעויות שלנו. גם קצת מוזר לי שקורה עכשיו מה שקורה, אחרי שממש לאחרונה היה נדמה שהוא שוב במסלול עלייה. בסופו של דבר, השאלה היא עד כמה אתה סומך על המנג'ר. אני מבין את החשדות בנוגע למוריניו ולשחקנים צעירים, והוא בטח לא ואן חאל בתחום הזה, אבל לא צריך להגזים בקיצוניות של הדברים.

10. alexshw Member

אם אתה שופט לפי משחק נגד ליברפול מוריניו צריך להעיף מהסגל למשחקים הבאים 7-8 מהשחקנים שפתחו בהרכב ההוא. כולל פוגבה כמובן.
    ומה ההישגים העונה? עדיין לא ראיתי כאלה. לא בכדורגל ולא בתוצאות.

או נקודה יפה. מוריניו לא נותן סיבות לסמוך עליו כל כך עד כה.

אני לא מגזים. מוריניו עצמו הסגיר את הבעיה שלו בסוגיית צעירים כשהוציא את אותו דף עם שמות הצעירים.

k_700 ו-oranfu אוהבים את זה.
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאחרי פתיחת עונה לא טובה אנחנו טובים יותר, גם בתוצאות וגם ביכולת.
    יש עדין מקום לשיפור כמובן, גם באיכות הסגל וגם באיכות הכדורגל, אבל למעט צ'לסי שדי בליגה של עצמה, אני חושב שאנחנו יכולים לסיים מעל כל הקבוצות שנמצאות מעלינו בשלב הזה וזה משהו שלא היה בתחילת השנה.
    לא הייתי מזלזל ברצף שלנו לאחרונה ללא הפסד, בטח ובטח כשחלק מזה קשור גם לזה שמיקי נכנס לעניינים וכמובן לשילוב של קאריק-הררה-פוגבה. גם ההגנה שלנו התייצבה. אני חושב שגם מבחינת הכדורגל, מבחינת כמות ההזדמנויות שאנחנו מגיעים אליה בכל משחק, יש שיפור, גם אם כרגע זה לא בולט יותר מידי בגלל אחוז לא מספיק טוב של ניצול מצבים.

נכון, כניראה לא נעמוד במטרות של הקיץ של אליפות או מאבק על אליפות, בעיקר בגלל פתיחת העונה הלא טובה שלנו מכל הבחינות, אבל השאלה היא האם אנחנו נשארים תקועים בעבר ובמה שחשבנו שיהיה בקיץ, או מתמקדים בתקופה האחרונה שהיא לא רק שיפור לעומת תחילת העונה הנוכחית והקדנציות של מוייס וואן חאל, אלא גם תקופה שגורמת לנו לחשוב שמתרחש אצלנו תהליך חיובי בקבוצה ושככל שהזמן יעבור התהליך הזה רק יתחזק ואיתו יגיעו גם ההצלחות.

ושוב, אתה יכול כמו חלק מהכותבים כאן בפורום, שחיפשו את מוריניו מהרגע הראשון, או לחלופין שמחקו אותו מהרגע שהבינו שאנחנו לא נאבק על האליפות השנה, להמשיך לצבוע את הכל באור שחור, להמשיך לאנוס את המציאות, או שאתה יכול לעשות הפרדה בין תחילת העונה לתקופה האחרונה, ולתת גם לקבוצה וגם למוריניו הזדמנות אמיתית עד סוף השנה להראות שכן יש התקדמות ושהקבוצה כן עוברת תהליך שבסופו נזכה או נתמודד על האליפות, גם אם זה יהיה רק בשנה הבאה, כמו שאוהדים רבים שלנו עושים -

12. alexshw Member

להיות בנוי על שני שחקנים בני 35 - יש להיות יותר תקוע בעבר מזה?

לא מחפש את מוריניו. שופט לפי מה שעיניי רואות.

13. golding מנהלים

לפני חודש צ'לסי הייתה "בינונית". אם צ'לסי בליגה בפני עצמה כשהיא בינונית, אז הביקורות כלפי מוריניו במקומן (גם אם קיים שיפור לאחרונה, אני לא חושב שהשיפור מספיק משכנע).

אלעד, k_700 ו-oranfu אוהבים את זה.
  14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה האם אותם שחקנים יכולים לעזור לך בהתקדמות בעונה הנוכחית, והאם הם מבחינה פיזית מסוגלים להמשיך ולתרום גם בעונה הבאה.
    ואן דאר סאאר (38 בזמנו), סקולס (34) וגיגס (35) היו חלק חשוב בסגל שלקח אליפות וליגת האלופות בעונת 2008.
    בעונת 2009 שבה זכינו באליפות נוספת ונעצרנו רק בגמר ליגת האלופות מול ברצלונה הגדולה של אותה תקופה, אפשר להוסיף לשמות למעלה שהזדקנו בעוד שנה גם את גארי נוויל (35) שחזר מפציעה ושיחק לא מעט באותה עונה.
    כלומר אם שחקן מסוים מנפק יכולת איכותית, ואפשר עדין להשתמש בו, מה רע?
    זלאטן נראה יוצא מהכלל מבחינה פיזית, וגם קאריק נראה בהחלט טוב (בכפוף כמובן לכך שמציבים לידו שני קשרים נוספים ולא מעמיסים עליו כמות גדולה מידי של משחקים).
    ברור שאנחנו צריכים להכין את עצמנו ליום שאחרי זלאטן וקאריק, ששניהם יהיו כאן גם בעונה הבאה דרך אגב, אבל עדיף לעשות את השינויים האלה איתם בקבוצה, כשהקבוצה רצה ומתחברת, מאשר ברגעי משבר, שאז הרכש מגיע לא מעט פעמים במחיר מוגזם ובפאניקה, וגם אם הוא איכותי קשה לו להתחבר בזמן של משבר ולחץ וחוסר הצלחה.

בנוגע למוריניו, אתה לא מרגיש שינוי לא רק ממוייס וואן חאל אלא גם מפתיחת העונה? אתה לא מזהה הרבה מאוד מגמות טובות שמרתחשות בקבוצה? הרצף שהגענו אליו הגיע משום מקום או שאולי הוא מעיד על השינוי שעבר עלינו מאז תחילת העונה?

ודרך אגב, בראיונות של מוריניו הוא מדגיש את העובדה שהוא שם המון דגש על כך שהשחקנים הצעירים במועדון ילמדו מזלאטן וקאריק, ינצלו את זה שהם משחקים איתם כדי ללמוד מהם כמה שהם יכולים.
    כלומר יש רצון ששחקנים כמו ראשפורד ומרסיאל ילמדו מזלאטן וישדרגו את עצמם לרמה שבקיץ הבא הם יכולים להחליף אותו. ואם אין בתוך המועדון שחקנים צעירים שיכולים להחליף את זלאטן או את קאריק (דווקא זאת בעיה גדולה יותר, הקושי למצוא קשר מרכזי איכותי הוא אדיר היום), תמיד אפשר לרכוש אותם מבחוץ כמו השמועות האחרונות על גריזמן ודלה אלי, שאולי יגיעו לא רק בשביל לשחק עם זלאטן וקאריק אלא גם אולי להיות חלק מאלה שיחליפו את זלאטן וקאריק ביום שהם יפרשו.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי מבחינת יכולת צ'לסי אכן בינונית (בהשוואה לקבוצות גדולות אחרות באירופה ואנגליה שהגיעו למאזן שהיא הגיעה השנה מבחינת רצף ניצחונות), אבל מבחינת תוצאות, היא בליגה של עצמה.

oranfu אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.