מנצ'סטר יונייטד 2013/14 - עידן מויס

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by Michael Carrick, Jul 20, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. פול סקולס Member

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    5,690
    Likes Received:
    324
    סחתיין על האילתור, וולבק היה מתבלבל עם הכדור ובדרך שובר את שתי הרגליים.
     
  2. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,632
    Likes Received:
    3,524
    Gender:
    Male
    קחו דוגמא: ריאל מדריד של עונת 2011-12 זכתה באליפות עם 100 נק' ו-121 שערי זכות. היא שברה כל שיא אפשרי בליגה, ניצחה את ברצלונה בקאמפ-נואו והודחה רק בפנדלים בחצי גמר האלופות. בקיץ, ריאל רכשה 'רק' את מודריץ המוכשר והורסטילי. בדיעבד זו הייתה טעות - לא הוזרם דם חדש במרכז השדה, לא הגיע חלטץ בכיר ולא הייתה היררכייה ביניהם וארבלואה היה המגן הימני היחיד. התוצאה הייתה עונה לא טובה. גם בגלל הסגל וגם בגלל הרבה סיבות.

    יונייטד משדרת ביטחון במה שיש וזה טוב וזה הצליח בעבר. אין מה לעשות פאניקה מכל הפסד גם אם הוא בדרבי או להסתכל בהשוואה לצד השני. השאלה מתי נחצה הקו הזה בין ביטחון ואמונה - ומגיע לשחצנות ויהירות, 'כי אנחנו מנצ'סטר יונייטד ויהיה בסדר'. כמו שריאל חילטרה עוד עונה עם ארבלואה - יונייטד שוב זילזלה בקישור. הרכש היה צריך להיות משמעותי יותר כנראה. אלה לא אותם זמנים, לא תמיד אותם שחקנים וגם הליגה משתנה. הכדורגל משתנה.

    זו אולי הגזמה וכמה פעמים כתבתי פה שביונייטד השלם עולה על סך חלקיו. אבל לדעתי יונייטד כבר 3 עונות לא מציגה הרכב ראשון ללא נק' תורפה בולטת.
     
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    28,186
    Likes Received:
    7,306
    1. פול סקולס, אני דווקא חושב שמוייס לא עלה במחשבה לבטל את הסיטי, שכן אם זאת הייתה הכוונה, היינו עולים במערך של 3 קשרים באמצע ומוותרים על וולבק/יאנג כשרוני היה משחק כחלוץ בודד (סטייל מה שעשינו בפיגור 4-0 כשקלברלי נכנס).
    מוייס עלה במערך של 4-4-2 במטרה לתקוף ולנצח, ואין לי כמובן בעיה עם הגישה הזאת. הבעיה היא עם ההחלטה לפתוח בהרכב עם השלישיה ולנסיה - יאנג - וולבק, שלישיה שלא מסוגלת לייצר מצבים ולא מסוגלת לכבוש, בטח כשהיא משחקת ביחד.

    2. Raulito, אני חושב שלכולם ברור שהזנחנו את הבעיה במרכז הקישור לאורך שנים רבות מידי. אומנם פלאייני הגיע הקיץ, אבל מבחינתי מדובר בפלסתר ולא בתרופה אמיתית שכן גם עם פלאיני אנחנו עם שמיכה קצרה בקישור ובלי מחליף אמיתי לקאריק אם הוא חלילה יפצע.

    3. אחרי לוח משחקים קשה מאוד בפתיחת הליגה, אנחנו הולכים לפגוש בחמשת המשחקים הקרובים יריבות קלות יותר על הנייר, מה שחייב לגרום לנו לצבור נקודות ולהחזיר את הביטחון, ולא פחות חשוב, למצוא דרך להכניס לרוטציה את קאגווה, נאני, ייאנוזי וזאהה.
     
  4. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,601
    Likes Received:
    26,857
    Gender:
    Male
    אם מוייס היה מנסה לנצח הוא לא היה עולה עם יאנג וולבק בהרכב.
    מוייס הגיע להפסיד גם לאל איתיחד וגם לאנפילד.
    כדאי לו לקלוט שהוא מאמן את יונייטד ולא אברטון.
     
  5. WellNeverDie Member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    2,230
    Likes Received:
    235
    אני באמת חושב שהוא מאמין וסומך (או לפחות סמך) על יאנג וולבק. לאט לאט הוא יבין שבלי קגאווה, נאני, זהאה ויוינזאי אין לנו קישור קדמי.
     
  6. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,601
    Likes Received:
    26,857
    Gender:
    Male
    השאלה אם זה לא יהיה מאוחר מדי
     
  7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 8, 2002
    Messages:
    28,186
    Likes Received:
    7,306
    אני מבין את מוייס שרוצה לשמור על המערך, אותו מערך שכבר נתן לנו השנה אחוזים יפים של שליטה בכדור מול צ'לסי בבית ומול ליברפול בחוץ. אני גם חושב שהרכב עם רוני וולבק בשפיץ, וולנסיה ויאנג כקיצונים, הוא הרכב שמחפש לנצח. ראינו כבר בעבר הרכבים טקטים שמחפשים לשחק על תוצאה, כאלה עם ג'ונס בקישור וקיצוני שכל מטרתו הוא להפריע לצ'אבי אלונסו לשלוט בקצב המשחק. המערך שלנו מול סיטי היה רחוק מכך.
    אם וולבק היה חד וכובש את אחת מההזדמנויות שלו בתחילת המשחק אני חושב שהיינו מדברים עכשיו אחרת.

    ועדין, אני הייתי עולה עם שלושה קשרים באמצע ועם שחקנים אחרים גם בהגנה וגם בקישור.

    דני וולבק מבחינתי הוא השחקן הכי כישרוני שצמח באנגליה מאז רוני. הוא כל כך מגוון, גם מהיר, גם טכני, גם פיזי, טוב גם בקרקע וגם באוויר, באמת שיש לו את החבילה השלמה. אבל כשהוא מגיע לרחבה של היריב, וזה לא רק כשהוא בעצמו צריך לכבוש אלא גם כשהוא צריך לתת את הבישול לגול, הוא פתאום הופך לשחקן אחר. חסר ביטחון, מסורבל משהו, במשחק מול הסיטי זה הרגיש לי בשתי ההזדמנויות בתחילת המשחק כמו בלם שמנסה לכבוש ולא כמו חלוץ. וזאת בעיה מאוד גדולה ברמות האלה, בטח לחלוץ.
    בגלל שיש לנו שני חלוצים איכותיים שאי אפשר להשאיר על הספסל (רוני וואן פרסי) ועוד סקורר נפלא שגם צריך לקבל דקות (הרננדז) אנחנו צריכים לחשוב על דרך שבה מצד אחד לא נפגע בקבוצה (והעדפה של וולבק היום על כל אחד מהשלושה בעמדת החלוץ היא לדעתי פגיעה בקבוצה) אבל מצד שני גם לא נפגע בהתקדמות ובהתפתחות של וולבק.
    לאור המצב הרע בכנפיים היום, אולי צריך לחשוב, לפחות כרגע, על הפיכה של וולבק לקיצוני. ככה מצד אחד נרוויח את רוני וואן פרסי בחוד (וגם את הרננדז כשצריך), ומצד שני וולבק ימשיך לקבל דקות...
     
  8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    20,613
    Likes Received:
    5,230
    עם כל הכבוד להתפתחות של וולבק, מה הוא מציע בכנפיים? לטעמי, כמעט כלום. בואו קודם נראה אם קגאווה מצליח להשתלב בתפקיד כזה של עמדת מוצא בשמאל ומה עושה נאני לפני שנתחיל להידרדר לשם.
     
  9. פול סקולס Member

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    5,690
    Likes Received:
    324
    כמה שוולבק כישרוני, הוא צריך להיות שחקן ספסל.
    אנחנו צריכים לשחק מקדימה עם

    קאגווה ------------------------------- נאני

    -------------- רוני --- RVP ----------------

    ואם קגאווה מקבל מספיק צ'אנסים ולא מצליח לשחזר את היכולת מדורטמונד או משהו שמתקרב לכך, גם הוא יצטרך לראות ספסל ובמקומו יש לנסות את זאהה או יאנוזאי.
    כל אלה צריכים לראות מגרש לפני יאנג וולנסיה.

    אם תציעו לכל קבוצה אחרת בטופ האירופי לקנות את השניים האלה או אולי אפילו לקבל אותם בחינם, אני מנחש שהן יסרבו בנימוס.
    בטח לגבי יאנג.
     
  10. אלי מתחן Member

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Messages:
    13,335
    Likes Received:
    316
    קגאווה צריך לשחק מאחורי החלוץ, כל עוד הוא לא שם לא הייתי מצפה לקבל ממנו יכולות של דורטמונד.
     
  11. שםמשתמש Member

    Joined:
    May 1, 2011
    Messages:
    886
    Likes Received:
    0
    האמת היא שהשחקן הכי מוכשר שיצא מאנגליה מאז רוני זה כנראה ווילשיר. זה שחקן סוג של שחקן שחסר גם לנבחרת וגם לליגה.

    הייתי רוצה לראות היום שחקנים כמו יאנוזאי, קגאווה ונאני מאחורי הרננדז או רוני. בקישור קלברלי וקאריק או פלאייני. אני רוצה לראות שחקנים עם כישרון אמיתי ברגליים משחקים בהתקפה, לאו דווקא שחקנים עם מוסר עבודה גבוה כמו יאנג או ולנסיה.
     
  12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    24,217
    Likes Received:
    6,259
    היום אין פלייני, הוא קאפ-טייד.
     
  13. Becks Member

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    0
    אני רואה שלא רשום פה. לפי ה'מירור' הקבוצה הגישה לטוטנהאם הצעה של 100 מיליון פאונד על בייל (אפילו יותר מריאל!).

    ההתנהלות של המועדון בחלון העברות האחרון - בדיחה. מזל גדול שהעסקה לא הצליחה.
     
    Last edited: Sep 25, 2013
  14. JohnTerry26 Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,881
    Likes Received:
    763
    גם פלורנטינו פרז אמר את זה.
     
  15. Becks Member

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    0
    אם אני לא טועה, הוא לא אמר שמדובר ביונייטד אלא ב"מועדון אחר" והוא גם לא אמר שמדובר ב-100 מיליון פאונד (!).
     
Thread Status:
Not open for further replies.