פרגי אומר שהוא רוצה שנחזור לנצח 0-1, זה יספיק לו לטענתו. אני אשמח אם זאת תיהיה הגישה, הוא מתחיל לחשוב על ההגנה מול הסקאוזרים בשבת, אני קורא אותו כמו כף היד שלי. הלוואי ונצליח לשחק על 0-1 וגם נגשים את תוכנית המשחק.
לפי זה אפשר לחשוב שנראה 5 קשרים. קצת קשה לי לראות את רוני חוזר לשחק חלוץ בודד במצב כזה, אלא אם רוני יהיה אחד מהקשרים? הלוואי ויהיו מספיק שחקני הגנה טובים ככה שג'ונס יוכל לשחק בקישור.
פרגי הוא מאמן טקטי והוא יודע לשנות בהתאם למה שצריך כדי להשיג את התוצאה. זה לא מהלך פשוט פתאום לשנות לשחקנים מה שהם תירגלו עד לרגע זה, נכון, אבל במשחקים כאלו צריך לחנוק את היריב והפעם יותר מתמיד. 4-4-2 יהיה הרסני, הוא יחשוף את החולשה שלנו בקישור ההגנתי עוד יותר. לא הייתי עולה כך באנפילד, בטח שלא במצב היום. צריך 5 קשרים ו 2 מהם צריכים לשחק בקישור האחורי על תקן גרזנים. אין לי בעיה מי פרגי יבחר לנכון להציב שם, מי שיהיה הכי טוב באימונים, מצידי אפילו קאריק, שיפתח. אסור שבשבת נראה טיילת באזור הזה, כי השער יהיה בסכנה כל 10 דקות לפחות, זה אסון.
יש לי הרגשה שהוא יפתח ב-4-4-2. הוא שמר את וולבק למשחק הזה ולא נתן לו לשחק בנבחרת הצעירה... נראה לי שהוא רוצה לפתוח באותו הרכב של פתיחת העונה עם קלברלי אנדרסון יאנג נאני רוני וולבק כאשר ההגנה בטח תהיה סמולינג וולנסיה וג'ונס/פרדיננד ווידיץ' אבל זה מסוכן בטירוף. טוב זו רק דעתי ובטוח הייתי הולך על 4-3-2-1
העונה אנחנו מאוד התקפיים וגם פרגוסון דיבר על כך כמה פעמים שאנחנו לא מספיק חדים וערניים בחלק האחורי, משחקים פתוח מדי ובנוסף שחקני ההגנה צעירים עדיין ולאט לאט ישחקו טוב יותר. אני לא חושב שנראה איזשהי טקטיקה אחרת, נכון שההגנה לא נראית טוב אך לפי הציטוטים שלו בזמן האחרון נראה כי למרות הבעיות בחלק האחורי הוא יודע שזה עניין זמני שישתפר עם הזמן, בפן ההתקפי אנחנו נראים מעולה ועדיין לא הפסדנו בגלל ההתקפה המעולה ולכן נראה לי שנראה עדיין את ה4-4-2 מתחילת העונה - כך אני מקווה. ליברפול זה תמיד משחק קשה אך צריך להמשיך לשחק נגדם כפי ששיחקנו נגד סיטי, ארסנל וצ'לסי.
אנחנו בבעייה רצינית לדעתי. הנצחונות האחרונים שלנו באנפילד הגיעו בעזרת בונקר לתפארת ועקיצות בהתקפה. הבעייה-גם ההגנה וגם מרכז הקישור, שני חלקי המגרש ההכרחיים לתוכנית משחק כזאת, הרבה פחות חזקים היום מאשר ב-2007/8 למרות שרוב השמות נשארו אותו דבר. החוליות החזקות אצלנו כידוע הן ההתקפה והאגפים, אבל לשחק עליהן באנפילד זה מתכון לאסון, סוארז יחגוג עלינו. לכן לצערי אני די משוכנע שאנחנו נפסיד בשבת.
מלבד העובדה שאתה בושה וחרפה (ובתכלס זה לא כזה משנה שאתה מנהל),השידור הזה של תבוסתניות וחוסר ביטחון הוא מתחת לכל ביקורת,זה בדיוק מה שאמרתי לך גם בפרטי על 'מייקל קאריק' הכינוי שלך,אין לי יותר מה להגיד לך.
כבר מזמן הבנתי שהפסימיות שלך היא משהו יוצא דופן. אני חושב שזאת ההודעה השלישית שאני כותב לך באותו נושא.
אבל אתה לא יכול להתכחש לבעייה שיש לנו בשנים האחרונות במשחקים מול קבוצות גדולות. יותר מדי הפסדים, וגם כשאנחנו מנצחים, היריבה מגיעה להמון מצבים מסוכנים (כמו מול צ'לסי). אני חושב שרצף ההפסדים שלנו באנפילד לא נובע בגלל שזה מגרש כל כך מאיים (כי לפני כן היו לנו שישה ביקורים ללא הפסד ברצף) אלא בגלל ההיחלשות שלנו בחוליות ההגנתיות. תיזכר מה היה ב-2007-וידיץ' וריו בלתי עבירים, אנדרסון והארגריבס שיתקו את ג'רארד ואלונסו, הופעה הגנתית סופר מחויבת ומרוכזת, אני לא רואה את מי שיש לנו היום מצליח לשחזר את זה.
בגדול לדעתי וידיץ' חייב לשחק. הרי ההגנה כנראה לא תראה טוב בדרך פלא, אלא אם יהיה שינוי. מה יותר טוב משינוי שנקרא וידיץ'? הוא גם ככה אמור לשחק בכל משחק בערך. גם קלברלי בקישור או ג'ונס בקישור יכולים לעזור להגנה. ברור שאם היא הייתה לא טובה נגד נוריץ', מול ליברפול זה לא יהיה פשוט יותר. אני חושב שמי שיכבוש ראשון ינצח.
אז בשביל זה מתחילים בבנייה מחדש של ההגנה ושל הקישור,הקישור עוד לא בונה עצמו מחדש אבל פרגי יבין עד כמה קאריק ואנדרסון שני אפסים שמתאימים מקסימום לניוקאסל\וילה,ויבואו קשרים חדשים בקיץ (דיברתי על זה אם משה אוחיון ואמיר גם ). בינתיים צריך להסתדר אם מה שיש,אם נכים כמו ספירינג וקאוט נותנים את הנשמה ומצטיינים במשחקים של ליברפול נגדנו ונגד שאר הגדולות,אז גם השחקנים שלנו צריכים לירוק דם ונוציא שם נקודות פארק פלטשר נאני רוני כולם לשרוף שטחים לעשות לחץ להילחם על כל כדור,אני לא פעם אמרתי שליברפול עשו לנו בית ספר בכל המפגשים האחרונים שם,אבל זה לא אומר שאני יבוא אם הראש למעטה כמוך לפני משחק,זה פשוט בושה וחרפה.
מייקל קאריק - יש את הקלישאה האומרת שההגנה הטובה ביותר היא התקפה, אז נכון שלפעמים התיאוריה הזאת לא עבדה למשל כמו המשחק נגד סטוק שנגמר ב1-1. נגד ליברפול יש לנו עבודה קשה בהגנה, במידה ו-וידיץ חוזר לשחק אני מאמין שנראה 4-4-2 התקפי, עם תמיכה גדולה יותר של מרכז הקישור בפן ההגנתי אפשר לנצח את המשחק כמו שניצחנו את שאר המשחקים. בגדול אנחנו לא בתקופה כמו של תחילת העונה וחלה ירידה ביכולת, פגרת הנבחרות באה בזמן ויכולה לבוא לטובתנו. נכון שאנחנו אחרי 2 תוצאות תיקו ויש סיכוי לראות שינוי בסגנון המשחק מול ליברפול על מנת לחזור לרקורד נצחונות אך אני מאמין שפרגוסון ישאר על אותו הכיוון של 4-4-2 אך פחות פתוח.