מנצ'סטר יונייטד 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/11.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כיוון שאנחנו יודעים שאנשי הכדורגל חסכוניים מאוד עם האמת ושהרבה פעמים יש טקטיקות של משא ומתן - בסופו של דבר שחקן הוא נכס כלכלי - אף פעם אי אפשר לקחת דברים שנאמרים על ידי אנשי מועדונים face value. פרגי דיבר על כך שאינטר לא תמכור. ובכן, איך הוא יודע אם הוא לא שאל, למשל?

ההרגשה שלי היא שמשהו כן קורה. יש יותר מדי עיתונאים - לא רק באנגליה, גם באיטליה - שמדברים על כך שזה עומד לקרות. אני לא חושב שזה done deal כפי שכמה טוענים ושזה עניין של שעות או משהו כזה, אבל אני כן חושב שמשהו מתבשל. הרי אנחנו צריכים קשר, איך שלא מסתכלים על זה.

2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאם בסופו של דבר תיסגר עסקה, נאני יילך לכיוון השני.
    יחסוך לכם בעלות הכספית שכבר צמחה הרבה מעבר למה שתיכננתם עם פיל ג'ונס וגם יהפוך את הדיל לטיפה הגיוני מבחינתה של אינטר, אני לא רואה סיבה שהיא תוותר על סניידר רק בשביל כסף כשהשחקן בכלל לא מעוניין לעזוב.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/11
  3. Roy_Keane Member

זה הבעיה שאתה רק חושב.
    מאיפה אתה יודע כמה התכוונו להוציא? העלות הכספית שלנו הייתה אמורה להיות בסביבות ה80 מיליון פאונד עם סניידר זה מוערך בכ86,ביג פאקינג דיל.
    ובדיוק פה הפאנץ' כמו שאומרים,מוראטי הוא כלב חמדן,הוא ימכור ועוד איך ימכור את סניידר בשביל 40 מיליון יורו.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש דיבורים על כך שאינטר זקוקה לכסף כדי לממן רכישות נוספות, כמו פאסטורה. וגם שהוא בכלל לא מתאים למערך שגספאריני, המאמן החדש, מתכנן. אם התנאי להבאת סניידר זה מכירת נאני, אז אני לא רוצה אותו. מצדי שימכרו את פיל ג'ונס ויחזירו את הכסף הזה כך. יש לנו מספיק כסף בבנק לקנות את סניידר בלי להתפשר בעמדות אחרות.

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

Roy_Keane
    לא מבין מה אתה מתכוון בראשון, ואולי עדיף שכך.
    מאיפה אני יודע כמה התכוונו להוציא? מסתבר שאתה כן יודע ועוד אומר לי כמה זה במדוייק. 80 מ' פאונד זה מוגזם ולא הייתם נכנסים להצעות על פיל ג'ונס אם לא אנחנו וארסנל.

6. Roy_Keane Member

מה אני יגיד לך,צריך לשפוך כסף בשביל להישאר תחרותי,ב4 שנים האחרונות לפי הוצאות והכנסות (שחקנים נטו) הוצאנו 140 והכנסו 115 (משהו כזה ),ג'ונס בלי ספק היה מטרה שלנו כבר לאורך 18 חודשים,זה שונגר ודלגליש התחילו לרחרח זה לא בעיה שלנו אז נאלצנו להתערב ולהנחית אותו.

בראשון התכוונתי שהחשיבה שלך מוטעת לגמרי,אנחנו לא נוותר על מלך הבישולים של הליגה,השחקן מספר 1 בליגה העונה (עובדה גם אוהדים של קבוצות אחרות פה בפורום אפילו אמרו את זה),בשביל ווסלי סניידר חד משמעית.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בהחלט מסכים שהחשיבה הזו מוטעית. אתה לא מוותר על שחקן ברמה של נאני עם התוצרת שהוא נותן כי הרגשת צורך להסתער על פיל ג'ונס - שחקן שיכול להפוך למשמעותי מאוד בעתיד של יונייטד והכל, אבל לא היה הכי הכרחי כרגע.

8. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוי קין
    אתה בדיוק מגבה את מה שכתבתי, ונגר ודלגליש רצו את השחקן כבר עכשיו ואתם נאלצתם להתערב ולשים עוד 16-18 מ' פאונד, מחיר שלא תוכנן לקיץ הנוכחי.
    אמיר
    אולי כבר שרכשו את ג'ונס הבינו שתהיה בעייה להשאיר את נאני. אני לא יודע, אולי בנו על כסף שייכנס מאושה,בראון,גיבסון,אוונס ואחרים.
    בכל מקרה מה שמוביל אותי לחשוב שיש סיכוי שנאני יילך זה שהיו שמועות ואף אחד מעולם לא טרח להכחיש אותם והעובדה שרכשתם את יאנג ואחריו ניסיתם גם להביא את נאסרי. אתם אומרים שנאסרי זה למרכז השדה, אני לא מצליח להבין איך הוא יכול להתאים למרכז, מבחינתי זה היה יאנג ונאסרי במקום נאני. נאסרי לא יבוא, מה עושים עכשיו? אולי משכנעים את נאני להישאר, אולי אין בכל התאוריה הזאת קמצוץ של אמת, לא יודע אבל זה מה שאנחנו עושים כרגע, מתעסקים בספקולציות כי אין מספיק עובדות בשטח.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

היו בעבר שמועות על עזיבה של וידיץ' והיו שמועות על אברה ולא הגבנו עליהן. מה שקרה זה שהם פשוט חתמו אחר כך על חוזים חדשים וזהו. להיפך - אם אנחנו מכחישים (רונאלדו) אז יש סיבה לדאגה. כי יונייטד לא מגיבה על ספקולציות העברה, אחרת לא יהיה לזה סוף.

נאני לא עושה שום רושם של שחקן שרוצה לעזוב. יאנג זה לא תחליף לנאני, כי זה שחקן מבוגר יותר וטוב פחות. וכן, אני בהחלט רואה את נאסרי כשחקן שהיינו מביאים למרכז, כי הוא שיחק בעמדה הזו במארסיי ובנבחרת צרפת וגם בארסנל (אם כי בקישור מעובה יותר). אם ריאן גיגס יכול להתאים את עצמו כדי לשחק במרכז ומשחק שם בהצלחה בגיל 37, נאסרי לא יכול?

חוץ מזה, מה החשיבה הכלכלית? ניתן את נאני לאינטר פלוס כסף לסניידר, ונביא את נאסרי ב-25-20 מיליון? איכשהו לא נשמע לי שעשית פה איזה חיסכון כלכלי משמעותי.

ליונייטד יש את הכסף בבנק, נקודה. אם תכננו לרכוש את ג'ונס בקיץ הבא, אז זה פשוט סכום שהוצא מהבנק מוקדם יותר ולא יילך בעוד שנה.

10. Roy_Keane Member

אז אני אומר לך עוד פעם,ה16-18 לא קריטיים ולא קובעים כלום לגבי עוד רכש הקיץ זה כלום ושום דבר,כי אם ב4 השנים האחרונות (כולל הוצאות + הכנסות) זה יצא שביזבזנו רק 30 מיליון פאונד לכל היותר,אז אף אחד לא ימות עם הקיץ אנחנו נשים 80 מיליון פאונד,אז זה לא משנה ממש אם הסכום הזה תוכננן לקיץ הזה,זה הכול,אין פה יותר מידי מה להתווכח.

אוואנס? לא היה אמור להמכר בכלל,ואיך נאני קשור בכלל לפיל ג'ונס?

יאנג נרכש כרוטציה לקיצוניים,להעמיק ולהעמיד קאדר קיצוניים נהדר,כמו שיש קאדר בלמים נהדר,יש עונה ארוכה,יש הרבה מסגרות,יכולות להיות פציעות,מה יצא? צריך סגל איכותי,עונה שעברה כמה פדיחות אכלנו עם הפציעה של ולנסיה? בבה ואוברטן שתי הזבלונים האלו,פארק גם נפצע והיה באליפות אסיה,נאלצנו להסתמך על גיגס,העונה אם היה קורה מצב דומה זה היה סיכון ענקי ולכן שמנו את הכסף על יאנג למנוע פדיחות,נאסרי הוא גוש צואה עלוב במרכז השדה,הוא סמרטוט ואוהדי ארסנל יעידו על זה,מספיק יש לנו את קאריק האפס ואנדרסון חסר התכלית עכשיו גם את נאסרי למרכז השדה? אוי ואבוי.

נאני אגב דחה על הסף שמועות למעבר לאיטליה עוד בעונה השעברה,נאני וולנסיה יחדיו הגיבו שהרכש של יאנג לא מאיים עליהם בשום צורה,והאמת? בצדק.

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

המעמד של אוונס רע מאוד, הוא בלם רביעי עוד לפני ההגעה של ג'ונס שיכולה גם להפוך אותו עכשיו לבלם חמישי, אין לו עתיד במועדון. יימכר עכשיו, יימכר עוד שנה, זה כבר לא משנה, הוא לא אצלכם בטווח הארוך. לרכוש גם את סמולינג וגם את ג'ונס תוך שנה זה חתיכת הצבעת אי אמון בו.
    יאנג+נאסרי+נאני+ולנסיה? זה מוגזם לחלוטין. נאסרי היה מטרה או למרכז השדה או כדי להחליף את נאני. בכל מקרה הוא כבר לא רלוונטי.
    נאני וולנסיה אמרו שזה לא מאיים עליהם? למה מה חשבת שהם יגידו? שזה כן מאיים עליהם?
    יאנג הוא עוד אופצייה לקיצוני, אופצייה שבפורמה ספציפית למשחקים ספציפים יכולה בקלות לקבל עדיפות על פני אופציית ולנסיה וגם נאני.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שנה-שנתיים היכולת של אוואנס היתה כזו שחזרה של פרדיננד להרכב כשהוא כשיר לא היתה עד כדי כך ודאית. נכון, היתה לו עונה לא טובה, וסמולינג וג'ונס (ג'ונס? רגע, קודם נראה אותו מתפקד ברמות האלו) הם הילדים החדשים בשכונה, החבר'ה הטהורים שעוד לא עשו טעויות ועוד לא עברו משבר ראשון בקריירה. אז רגע, חכו לפני שקובעים אם אוואנס שלישי או חמישי, דברים יכולים להשתנות מהר מאוד. מה גם שאנחנו עשויים לראות בו אופציה נוספת כמגן שמאלי למקרה הצורך.

Roy_Keane, לקרוא לשחקנים שלנו זבלונים ואפסים זה not on. לא אצלי, לפחות. אני יכול להגיד ששחקן גרוע, ועדיין הוא שחקן של מנצ'סטר יונייטד ועולה למגרש עם חולצה של מנצ'סטר יונייטד. גם אם הוא לא טוב, יש דרך להתייחס אליו.

13. Ian Wright Member

אם כמה שביקרתי וירדתי על סמיר נאסרי בחודשים האחרונים, אתה נסחפת לגמרי. (עדיין) מדובר בשחקן מוכשר מאוד עם פוטנציאל להפוך לסופרסטאר. צריך להבין שבתקופה שהוא שיחק במרכז השדה אצלנו, זו התקופה שהוא היה בכושר נוראי גם באגף - שם הוא למעשה יצר את ההייפ שנוצר סביבו. בנבחרת צרפת למשל הוא משחק כשחקן שבא (בעיקר) מאחורי החלוץ ובתחילת העונה במשחק הידדות מול נבחרת אנגליה(?) הוא היה מצוין בתפקיד הזה. הכול שאלה של ביטחון וכושר משחק.

אם יש מאמן שיכול לקדם את סמיר נאסרי לרמות הגבוהות ביותר הוא אלכס פרגוסון. כמו רבים בארסנל, גם אצל נאסרי הבעיה היא בעיקר בראש. בעיקר (אי) היציבות. ברגע שהוא יצליח להציג יכולת גבוהה לאורך זמן(קצת יותר מכמה חודשים טובים כמו שהוא עשה העונה) הוא יהיה אחד השחקנים הטובים בעולם.

זה שאני חושב שווסלי סניידר עדיף עליו בעמדה הזאת(ובצדק), לא אומר שהוא לא מסוגל להצליח בעמדה הזאת.

14. Roy_Keane Member

לא מסכים בזה,סך הכול כמו שאמיר אמר,הוא יכול להוות אופציה גם כמגן שמאלי,מצבת המגנים אצלנו דלה וזה לא סוד שפאביו ורפאל הם די שברירים,הוא יותפקד כמגן במקרה הצורך,כמו גם פיל ג'ונס יכול לשמש כמגן ימני וקשר אחורי (ורסטיליות גם זה חשוב בעונה קשה בכל החזיתות).

יאנג+נאני+נאסרי+ולנסיה,מוגזם לחלוטין מסכים איתך במאת האחוזים,וכמו שאמרת נאסרי לא רלוונטי אז נעזוב את הערבי,אני לא יודע מה הם יגידו או לא,אני זוכר טוב מאוד את ההתבכיינות של קרלוס טבז בזמנו,האופצייה הזאתי משאירה רק אחד על הספסל,כי באותם "משחקים ספציפיים" פארק יוסט למרכז השדה,השניים מתוך השלושה שישחקו הכי טוב יעלו למגרש,מי שלא רוצה להכנס לתחרות שלא יהיה ביונייטד,חד משמעית.

IAN WRIGHT
    תשמע זה לא סוד ששחקן כמו נאסרי יכול להשתלב במערך של 4-3-3,לצד שחקנים דינאמיים כמו פארק ופלטשר,יש לו את היכולת יש לו את הפוטנציאל,אבל... אנחנו כמו שאתה יודע משחקים גם ב4-4-2,אני אישית חושב שאפילו ב4-4-2 הוא לא יוכל לספק את הסחורה ויהיה אפס,בדיוק כמו מייקל קאריק,אין לו את היכולת הדרושה לשחק ב4-4-2 אפילו במשחקים "קלים" על הנייר,מישהו כמו סניידר למשל יוכל להסתדר גם במערך יותר התקפי,וגם במערך יותר מעובה,מה שגם כשחקן מאוחרי חלוץ נאסרי גם לא סקורר אדיר...,כשחקן כנף הוא בלי ספק מצוין וונגר לפחות לפי דעתי עשה בחוכמה שהפך אותו יותר לשחקן אגף,סך הכול אני לא אמרתי שהוא לא יכול להיות סופרסטאר,יש לו את היכולות הוא סומן עוד מזמן (בזמנו אני זוכר יחד עם חאתם בן ארפה וקארים בנזמה),חובת ההוכחה עליו בעונה הבאה כי הוא היה די גרוע בשלושת העונות (מלבד חצי עונה נפלאה),זה לא שנאני היה מבריק בכל העונות שלו אבל הוא הוכיח את עצמו בעונה שעברה,בכל מקרה הוא כבר לא רלוונטי (נאסרי),הוא נשאר בארסנל.

תשמע כי אני מתעצבן מאוד מהר מאידיוט גמור שלא יודע להגביהה כדור,או מאחד שהוא פשוט כל מה שלא קודמו בתפקיד המספר 16,ואמיר אנחנו כבר דיברנו על זה,הלאה בוא נעזוב את הנושא,אין לי שום דבר אישי,הכול פה מבחינה מקצועית.

15. Ian Wright Member

1. מה ההבדל בין סאמיר נאסרי לבין ווסלי סניידר מבחינת הגנתית במערך של 4-4-2?
    2. מנצ'סטר יונייטד משחקת לא מעט במהלך השנים האחרונות במערך של 4-5-1 כך שזה לא צריך להיות בעיה.