חלאס להזכיר כבר את פלטשר של לפני שנתיים, יהיה לו מאוד קשה לחזור לכושר הזה, וכרגע הוא רחוק שנות אור מהכושר הזה. מה גם שהוא כן פצוע. הוא בספק למשחק של הנבחרת, מה גם שמותיר ספק גם בקשר לזה שישחק ביונייטד. יש לו דלקת שקדים לפי מה שהבנתי.
זה לא שאני מזכיר את סקולס (למרות שהלוואי והיה עוד אצלנו, אפילו בשביל משחק אחד בחודש) או האגרו שגם צריך סגנון של קשר כזה -הגנתי, אחראי וגם טכני. פלצ'ר עדיין משחק, והתפקוד שלו דומה מאוד לזה של קאריק. אישית, לא שמעתי על כך שזה דלקת שקדים ואין לי מושג ברפואה אז בכל זאת - זה מה שהשבית אותו לזמן רב כל כך? זה כמו שאנחנו מדברים על קלברלי, שגם לא בטוח ב-100 אחוז שהוא ישחק כי גם אם הוא החלים כבר מהפציעה, לכו תדעו עד כמה הוא בכושר משחק. כדי להבהיר את עצמי שוב על המצב הנוכחי: הייתי רוצה לראות את ג'ונס בקישור ולצידו קלברלי/אנדרסון באנפילד.
קודם כל אני הייתי מנמיך ציפיות מאנפילד,השחקנים שם מקבלים פיק ברכיים,האמת? בכלל לא הייתי רוצה שוידיץ' וריו יעלה למשחק הזה אם הפדיחות שהם עושים שם בשנים האחרונות,אני פשוט שונא להפסיד לקבוצה הזאתי ולאוהדים המסריחים האלו באנפילד ימח שמם וזכרם שבמשך שנים שרו שירי תועבה. צריכים להעלות שחקנים שעוד לא קיבלו שם בראש,צעירים,שיבואו לשחק בלי פחד,בלי לחץ,גם מרוני ונאני אין לי ציפיות כי אני כבר רואה איך הם משחקים אם הראש בקיר שם. ואשלי יאנג חייב לאנוס את המגן שיבוא מולו סקרטל\מרטין קלי\גלן חורסון,זה לא משנה שיראה על מה שולם כל כך הרבה כסף.
לא, מה שהשבית אותו לכמעט חצי שנה היה דווקא ווירוס. אני חושב שלעלות עם ג'ונס בתור קשר אחורי יכול להיות נחמד, בתנאי שסמולינג+וידיץ'/אוונס יהיו בלמים, אבל ככה לא זמין לנו מגן משום שרפאל ופאביו פצועים(ולשים את וולנסיה בתור מגן זה אסון נוראי).
גם מול טוטנהאם (3-0), גם מול ארסנל (8-2) גם מול בולטון (5-0) וגם מול צ'לסי (3-1) הגענו לאין ספור הזדמנויות. אתה לא יכול מצד אחד לשבח את קלברלי ובעיקר את ג'ונס על כך שהם עולים למעלה בכל הזדמנות (גם כשהם פותחים כבלמים) ומצד שני לא לחשוב על העובדה שברגע שג'ונס נמצא ברחבה של היריבה, וזה לא נגמר בשער עבורנו, הוא חסר בהגנה. אי אפשר מצד אחד לשבח את קלברלי על התרומה ההתקפית שלו ומצד שני להתעלם מהעובדה שכאשר קלברלי משחק גבוה הוא משאיר את השותף שלו (אנדרסון) להתמודד לבד בקישור מול המתפרצת או ההתקפה שמנגד. אתה לא יכול לבקש מאברה ללחוץ גבוה ולהוות אופציה התקפית בכל התקפה, ואז לשאול למה הוא חסר כשהקבוצה היריבה מתחילה התקפה מאגף שמאל. אי אפשר לשבח את הצעירים על ההתלהבות שבה הם משחקים אבל להתעלם מצד שני שלאותה התלהבות יש מחיר לפעמים מבחינה הגנתית. הרבה מהמצבים שהגענו אליהם השנה הגיעו בגלל שכל הקבוצה משתתפת בהתקפה. לא משנה איך תנסה להסביר את זה, כשג'ונס לוקח כדור מהחצי שלנו והוא שועט קדימה לרחבה של היריבה, וכתוצאה מכך אנחנו כובשים או יוצרים מצב מסוכן, מדובר במצב שנוצר בגלל שאנחנו משחקים מאוד פתוח (וגם מאוד גבוה) ויש לזה תוצאות. לא זוכר מתי בשנים האחרונות הגענו לכל כך הרבה הזדמנויות (כולם מדברים על ההחמצות של צ'לסי במשחק מולנו ושוכחים לציין שאנחנו החמצנו לא מעט באותו משחק ושאם רוני בא חד הוא משלים בקלות שלושער באותו משחק) אבל יש לזה מחיר, וזה בא מאחור. בדיוק כמו שמצד אחד הצעירים מכניסים התלהבות ורוח התקפית אבל מצד שני הם חסרים בהגנה מהצד השני. אני חושב שכאשר וידיץ' וריו יחזרו, הדברים יראו טוב יותר מבחינה הגנתית. לא רק בגלל שמדובר בשחקני הגנה שלמים יותר ועם ניסיון רב יותר, אלא גם כי מדובר בשחקנים שיחפשו פחות לעלות למעלה. כשזה יקרה, אני בטוח שגם נהיה פחות מסוכנים התקפית. אי אפשר גם לתקוף עם כל הקבוצה וגם לצפות שהקבוצה לא תפגע מבחינה הגנתית.
קודם כל, חלק גדול מהבעיה שלי עם מרכז השדה של קלברלי ואנדרסון הוא היעדר האיזון שהופך את מרכז השדה שלנו לרך מדי בכל הנוגע לכיסוי על ההגנה. על כך אני חוזר מאז פתיחת העונה - קלברלי טוב מבחינה אישית, מוציא מאנדרסון עוד יותר, אבל כציוות אני לא ממש מאמין בשניים האלה. זה לא מספיק מאוזן. מרבית המצבים שנוצרו נגדנו לא נבעו מכך שג'ונס פשוט לא היה בעמדה שלו אלא בצד האחר של המגרש, אלא בגלל רכות של הקישור שמאפשר בקלות מדי לשחקנים לרוץ דרכו לעבר ההגנה, ובגלל חוסר תיאום ברביעייה האחורית. כך שלייחס את הבעיות בהגנה לעודף התלהבות נעורים או משהו כזה, זה פשוט לא בכיוון. נגד טוטנהאם, למרות התוצאה, בכלל לא יצרנו הרבה מצבים ועד שכבשנו בסביבות הדקה ה-60, זה היה משחק די תקוע. מול צ'לסי בכלל לא ראינו את קלברלי או וולבק כך שההרכב לא היה עד כדי כך צעיר. וכולם מדברים על ההזדמנויות שצ'לסי יצרה כי ההחמצות שלה היו אלו שהיו יכולות לשנות את המשחק - במצב של 0-1 (טורס, ראמירס) ובמצב של 1-3 (טורס). את שלושת השערים השערים שלנו הבקענו מכלום. מה שהגיע אחר כך היו מצבים שהיו יכולים לסיים את המשחק כשצ'לסי תקפה ולקחה יותר סיכונים. לא היה שם משחק התקפי יוצא דופן שלנו. או בקיצור נמרץ, ההגנה שלנו נראית רע. זו לא בושה כשמתחילת העונה, ב-11 משחקים, הצבנו משהו כמו תשע רביעיות אחוריות שונות וזהו מן הסתם העניין העיקרי. יש לנו מאחור שוער שעדיין לומד את העסק, ומקדימה יש לנו ציוות מוצלח, אבל לא ממש חזק הגנתית (אנדרסון וקלברלי) וקשר כמו פלטשר שעדיין מנסה לחזור לעצמו. כל הדברים האלה משמעותיים הרבה יותר בסיפור ההגנתי שלנו עד כה מאשר הרעיון שהצעירים מתלהבים ואנחנו תוקפים עם הרבה שחקנים, אז יש חורים. כאילו שבעונות קודמות עם רפאל ואברה היו לנו מגנים קונסרבטיביים.
נכון שנכפו עלינו בעיות ולכן הרבעייה האחורית היא לא איך שרצינו לעלות בכל משחק העונה, אבל הגנה עושים עם הקישור ובעיקר שם הפסדנו במאבק (ניצחנו בקרב אבל זה כבר סיפור אחר). ברגע שימצאו הפיתרונות בקישור האחורי, הכל יראה אחרת.
אין לי מקור אמין לתת אבל זה היה כתוב באחד מהעמודים בפייסבוק על יונייטד Agent says Man City rebel Tevez could make Man Utd return..Italian agent Peppino Tirri feels a shock return to Manchester United could happen for Manchester City rebel Carlos Tevez. בכל אופן, אני לא רואה את זה קורה. אגב, אוונס לא ישחק במשחק הנבחרת כי הוא פצוע. מעניין אם הוא ישחק נגד ליברפול. כך או כך סמולינג ווידיץ' אמורים לחזור. בטעות משום מה לחצתי צטט על תגובה, אין קשר לתגובה המצוטטת.
איך אני מעלה עכשיו את הלינק של סקיי שפלטשר שוב סובל מוירוס?! http://www.skysports.com/story/0,12017_7223561,00.html מה נסגר איתו? בספק למשחקי הנבחרת מול ליכטנשטיין וספרד.
כמו שכבר אמרתי, פלטשר גמר את הסוס. ועם מכת ה"פציעות" שלו הוא יגמור כמו אואן(שניהם). יש לו איזו דלקת שקדים. לא יודע כמה זמן זה יכול להמשך, אבל הוא כבר לא יחזור לאותו כושר של 2008/9 לדעתי. כל הזמן הוא מסתבך עם מחלות/פציעות והוא כל שנה נהיה יותר מבוגר. לצערי אני פסימי לגביו.
לא רואה דבר כזה קורה אחרי שפרגוסון ספסל אותו(מהסיבה שהוא רצה להוריד לו את המחיר) ונתן לשחקן פחות טוב מקצועית(ברבטוב) לשחק על פניו בגלל דברים שאמר או עשה, הרי פרגוסון מכר אותו לא בגלל שהוא שחקן גרוע, כי כמו הרבה שחקנים שעוד לא הגיעו לשיא(בקהאם, ואן ניסטלרוי, סתם, אנדי קול) על דברים שהם עשו או אמרו ואנחנו רואים בסיטי כמה הוא צדק למרות שבהתחלה לא אהבתי את מה שהוא עשה. מעבר לזה, סיטי לא תחזק את היריבה הישירה שלה לתואר והיריבה הכי גדולה שלה. אמיר, אולי אתה לא אוהב את הציוות של קלברלי ואנדרסון, אבל כרגע זה הרע במיעוטו. יש לנו כיום קשר אחד שיודע נטו לעשות עבודה הגנתית וזה מייקל קאריק. שחקן שיודע למקם את עצמו, שמשחק בשכל, אבל מה כיום הוא לא אחד שיהרוס את ההתקפות של היריב, הוא יותר הורס את ההתקפות שלנו. על הבריאות של פלטצר כבר אי אפשר לסמוך ואני לא יודע מה אנשים מופתעים, גם שהוא הגיע לפה הכירו בבעיות האלה(אני מניחח שחבר'ה הותיקים יותר זוכרים) וזה מנע ממנו בגיל צעיר לפרוץ. לפיל ג'ונס העמדה הזאת לא זרה, הוא שיחק שם גם בבבלקבורן, אבל צריך להחליט שאם הוא בלם אז הוא בלם שאם הוא קשר אחורי אז קשר אחורי ולא לעשות מזה סלט, ברור שמקרה חירום זה מקרי חירום, גם אושיי היה שוער באחד מהמשחקים.
קאריק הוא האופציה הכי נורמאלית לדעתי למשחק נגד ליברפול. ואני לא חושב שכדאי שנעלה ב-4-4-2 הרגיל שלנו, אלא ב-4-2-3-1. חייבים להחזיק את מרכז השדה. בכל זאת, קאריק עושה המון טעויות בזמן האחרון. הוא מאבד כדורים, וגם בקטע של למסור אחורה הוא מפשל לפעמים, כמו אז בחצי גמר נגד סיטי שהוא בישל לטורה אם אני זוכר נכון. ג'ונס יכול לשחק גם קשר אחורי וגם בלם וגם מגן וזה מצויין. הוא עשה עבודה מאוד טובה בבלקבורן כששם שיחק הרבה בתור קשר אחורי. אבל זה כמו שיאנג משחק יותר כקשר כנף ולא חלוץ, למרות שבאסטון ווילה הוא שיחק מידי פעם חלוץ. במקרים קריטיים אפשר להסיט עמדות וצריך לדעת לנצל את זה שהשחקן יכול לשחק בעמדה אחרת כשצריך.
אני לא אומר שלא. כרגע זה בהחלט נראה כמו הציוות שצריך לשחק בחלק גדול מהמשחקים שלנו. ועדיין, יש משחקים - כמו ליברפול - בהם אני חושב שאנחנו צריכים ללכת על משהו אחר. הבעיה היא שבעוד מרכז השדה הזה מורכב משני שחקנים טובים שפשוט לא משלימים זה את זה למרכז שדה מאוזן, חלק מהקשרים האחרים שלנו נראים קצת אאוט.
שמע ברור שזה לא מנג'ר שאם כתוב לך MD אז אם תשחק איתו חלוץ הוא יהיה הרבה פחות טוב. אבל אחרי הכל בטוח יש עמדה שממנה הוא מפיק את הכי הרבה מעצמו ושם הוא צריך לשחק. אני לא זוכר את יאנג בוילה משחק חלוץ, אולי היו משחקים בודדים, התפקיד שלו היה קיצוני. בסופו של דבר אפשר לדבר על הרכבים, שיטות, מערכים ויהיה פה 15 דיעות שונות, בסוף רק פרגוסון צודק.
ברור שעדיף ששחקן ישחק בעמדה הטבעית שלו ויוציא את ה-100% שלו, אבל יש מקרים שבהם אפשר להשתמש בהם בעמדה אחרת שהם כן מסוגלים לעשות בה את העבודה.. זה לא שזה יהיה קבוע. וכן, בסופו של דבר פרגוסון עושה את מה שנכון לעשות.