מנצ'סטר יונייטד 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/11.

1. שםמשתמש Member

באנו עם בראון וסמולינג כבלמים. זה לא רציני במשחק כזה. אני מקווה שהפעם יהיה לפחות אחד מהבלמים הבכירים.

2. Ian Wright Member

nadav dashti,

לגבי העונה שעברה אתה אכן צודק. אם אני לא טועה, לכל אורך משחקי הנוק אאוט בליגת האלופות אלכס פרגוסון עלה במערך של 4-4-2. אומנם, בשנים קודם לכן ראינו לא פעם ולא פעמיים את מנצ'סטר יונייטד משחקים במערך של 4-5-1 - גם בפרמיירליג וגם בליגת האלופות. בעיקר בחוץ. מי כמוני יכול לשכוח זאת אחרי שרק בשנת 08/09 שיחקתם מולנו בחצי הגמר, שם הבקעתם לנו שלישייה במשחק הגומלין שנערך באמירייטס. באותו משחק כמובן עליתם במערך של 4-5-1, שזה מערך שבכלל נטיתם לעלות מולנו לא מעט בשנים האחרונות כאשר שחקנים כמו אנדרסון ופארק נוטים לככב פעם אחר פעם.

3. Wazza Member

לפני שנתיים, כשרוני הפגיז, לפני כל הפרשיה הזאת איתו, בעונה בה עפנו באופן שטותי מהצ'מפיונס אני חושב ששיחקנו הרבה ב-4-5-1 כשרוני היה חלוץ יחיד והיה מפגיז.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/11
  4. Wazza Member

כי זה הרכב מצויין! 4-5-1 נועד לזה שקבוצה תשלוט יותר בכדור, ותכתיב את קצב המשחק.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שנתיים-שלוש בהחלט הירבנו לשחק 4-5-1. משום מה דווקא בעונה האחרונה, חרף חולשת הקישור, ראינו הרבה יותר 4-4-2, גם במשחקים הגדולים באירופה - גם בגמר ליגת האלופות, כשב-2009 מול ברסה שיחקנו עם חלוץ אחד. אני לא חושב שנראה הרבה פעמים העונה מערך עם חלוץ אחד. אולי באופן נקודתי, פה ושם.

העניין הוא שגם כאשר שיחקנו עם שלושה קשרים, הרגשתי פעמים רבות שהדבר לא בא מספיק לידי ביטוי. עם שלישייה במרכז אתה מצפה לשלוט במרכז השדה, לפחות להיות שווה ליריבה. פעמים רבות - אני מדבר על המשחקים הגדולים באירופה - מצאנו את עצמנו נדרסים גם עם שלושה.

6. nadav dashti Member

לגבי הפריימרליג אתה צודק, בליגת האלופות אני משום מה זוכר את פרגוסון עולה בהרבה משחקי חוץ ב4-4-2, לאו דווקא בדנים האחרונות. היום גם הסגל של הקבוצה יותר מתאים ל4-4-2 בניגוד לשנים של 2008 ו2009 שהוא היה תפור ל4-5-1, היה לנו ריבוי קשרים מצויין בעוד רק רוני היה החלוץ האיכותי, בעוד שהיום יש לנו עוד 3 חלוצים טובים.

7. StevieG Member

ועם מי אנחנו פתחנו? עם קיריאקוס וסקרטל.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאתה מגזים. שליטה באמצע המגרש לא תלויה רק בצמד או שלישיה שמשחקים באמצע, שליטה במרכז המגרש היא מאמץ קבוצתי.

כשהיה לנו את טבז, רוני ופארק בקבוצה אחת אף קבוצה לא יכלה לשלוט מולנו במרכז, למעט אולי ברצלונה. הסיבה היא כמובן פשוטה, כשיש לך שלושה מטורפים שלא נותנים להגנה לנשום לא לדבר על להתחיל התקפות מסודרות עם מסירות לקשרים, הקבוצה מולך תתקשה מאוד להעביר את הכדור בצורה מסודרת לקישור לא לדבר על לשלוט בו. אל תשכח שכשאנחנו לוחצים, זה מתחיל עם שחקני ההתקפה ומגיע עד לאברה שלוחץ על קו החצי.
    גם בגמר האחרון הדקות הטובות שלנו היו כשלחצנו את ברצלונה בכל המגרש והקשנו על הנעת הכדור שלהם. אין ספק שבעונה של טבז, רונאלדו, פארק ורוני הכלים היו מתאימים הרבה יותר כי גם היינו מענישים עם מתפרצות קטלניות בכל פעם שחטפנו כדור, בניגוד למשל לשנה שעברה. אבל אם לדבר על שינוי מסוים שיש בקבוצה השנה, הוא בכך שג'ונס, סמולינג, קלברלי וולבק החזירו לנו את המימד של הלחץ על כל המגרש (התלהבות של שחקנים צעירים) ומתפרצות מהירות וקטלניות.

הביקורת על הקישור שלנו היא מוגזמת. אין ספק שלפעמים השחקנים שלנו באמצע מציגים יכולת בינונית, אבל מדובר ביכולת בינונית ברף של מנצ'סטר יוניטד, ולא זכור לי מעולם משחק שהתפרקנו בו בקישור בזמן שכל שאר המערכים תפקדו בצורה מושלמת. כשג'ונס לוקח כדור ופורץ קדימה, כשרוני לוחץ את שחקני ההגנה, זה משפיע באופן ישיר על ההחזקה בכדור שלנו ושל היריבה. שליטה בכדור ושליטה באמצע היא מאמץ קבוצתי (הפסקתי לספור את הפעמים בגמר האחרון שוייה ומסי ירדו לאמצע המגרש ובנו משם את ההתקפות) ולא מאמץ אישי של אנדרסון או גיגס.

לסיכום, אם נשחק כקבוצה, הקישור יראה טוב יותר.
    בנוסף, אני לא חושב שיש מקום לדבר על חולשה הגנתית במשחקים בהם דרסנו את היריבה או שהגענו לאין ספור הזדמנויות. כשאתה תוקף, בטח כשאתה עושה את זה עם כל חלקי הקבוצה, אתה יותר פגיע מאחורה.
    אני גם חושב שהמשחק באנפילד תלוי בעיקר בנו. אם נשחק את הכדורגל שלנו ונציג את היכולת של תחילת השנה, אין לי ספק שננצח, כי ליברפול לא מסוגלת להגיע לגבהים האלה מבחינת כדורגל. ליברפול תצליח לנצח רק אם ניתן לה את הצאנס, רק אם לא נשחק את הכדורגל שלנו. אנחנו קבוצה טובה יותר, לדעתי הרבה יותר טובה. זה כמובן לא מבטיח כלום במשחק נתון, אבל זה בוודאי לא צריך להפחיד אותנו. אנחנו הקבוצה הטובה באנגליה ואנחנו יכולים וצריכים לנצח במשחק.

9. Wazza Member

כמה שאתה צודק

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ללחוץ על המגרש, להפריע ליריבה ולחטוף כדורים זה בסדר גמור. עם היכולת שלנו להחזיר את הכדור לרגלינו לא היתה לי בעיה בשום שלב. הבעיה - ואנחנו מדברים על לפני שנתיים-שלוש, עם ה-4-5-1 - היתה עם מה שקרה כשהכדור כן הגיע לרגליים שלנו. ומהר מאוד, הוא חזר ליריבה. זה עלה לנו ברבע הגמר ההוא נגד באיירן, בשני המשחקים. גם בעשרה שחקנים בגומלין לא היינו צריכים לאפשר ליריבה להחזיק בכדור 90% מהזמן כשאיננו מצליחים להוריד לחץ מההגנה. רק ההחמצות של מילאן מנעו ממנה להכריע את ההתמודדות בשלב הקודם כבר במחצית הראשונה בסן סירו.

חוסר היכולת של הקישור שלנו לתפקד כשלוחצים אותו, העובדה שאנחנו לוקים בשחקנים שבאמת מרגישים בנוח עם הכדור ולא מאבדים שלווה מול משחק לחץ, הם החולשה הגדולה ביותר שלנו. בשנה שעברה ראינו את זה בא לידי ביטוי (ב-4-4-2) גם במשחקים מול יריבות נחותות משמעותית בליגה. וכשזה קורה, זה ממש לא בינוניות ב"רף של מנצ'סטר יונייטד". זה בינוניות וחולשה נטו.

נראה לאן זה יילך העונה. התחושה שלי היא שזה יהיה טוב יותר מבעונה שעברה, כי הרעיון שמה שהיה יחזור על עצמו מזעזע. אבל, שזה עדיין לא יגיע לרמות הנדרשות.

בנוגע ל"חולשה הגנתית במשחקים בהם דרסנו את היריבה או שהגענו לאין ספור הזדמנויות. כשאתה תוקף, בטח כשאתה עושה את זה עם כל חלקי הקבוצה, אתה יותר פגיע מאחורה". אני ממש לא מסכים. מעבר לכך שלא ברור לי על אילו משחקים אתה מדבר (חוץ מארסנל), מן הסתם אף אחד לא אמר לקבוצה לשחק בצורה מופקרת. כשיתרון 0-3 מול ארסנל הפך ל-1-3 וכמעט ל-2-3, זה לא היה בגלל שתקפנו בשצף קצף וארסנל כמעט גנבה גול. היא בהחלט היתה ראויה לו, באותן דקות.

החולשה ההגנתית שלנו היתה שם כשהבקענו שמינייה לארסנל, כשכבשנו שלושה מול צ'לסי וגם כשהתקשינו 70 דקות עד ששמנו גול לנוריץ' או כשממש לא דרסנו את באזל. הבעיות היו אותן בעיות, רק שעד שהיריבות ידעו לנצל זאת טוב יותר התייחסנו לכך פחות.

11. Wazza Member

זו לא בהכרח ההגנה עצמה אשמה, יש לנו את אחת ההגנות הטובות ביותר בליגה, אולי אפילו בעולם, אבל הבעיה הוא דווקא הקישור. הקישור האחורי שלנו הוא הגורם לכל הבעיות האלה, בנוסף להפקרות בהגנה בשביל לשחק "כדורגל יותר התקפי"

12. Eric Cantona Member

מסכים. הגנה לא עושים עם בלמים, אלא עם הקישור (האחורי בעיקר). הבלמים רק מנקים את השאריות בסוף למקרה הצורך. אם מגיעים מולנו יותר מידי לשאר, אז אין ספק שהקישור לא עושה את מאכלתו נאמנה. יש בעיה, לא צריך להתבייש ופשוט לומר. אולי בכל זאת טעיתי לגבי קאריק ורצוי להחזיר אותו על מנת להביא מהניסיון שלו לקישור האחורי ככוח נוסף ובתקווה שנייצב את ההגנה.

13. Wazza Member

נכון, ואני בהחלט חושב שעדיף יותר לפתוח עם קאריק וקלברלי בקישור נגד ליברפול.
    הניסיון שלו מאוד נחוץ והוא עושה עבודה יותר יעילה הגנתית ולא התקפית, כך שזה עדיף על אנדרסון וקלברלי, לפחות במשחקים חשובים וסופר קשים.

14. WellNeverDie Member

אני לא חושב שקאריק יהיה הפיתרון בקישור. פלצ'ר כשיר, של עונת 09/10 היה יכול להיות מושלם למשחק הזה יחד עם קלברלי. קאריק לדעתי לא מספיק טוב, אבל יכול להיות שפרגי יעלה איתו.
    מה שכן, ושוב אני חוזר על זה, ג'ונס וקלברלי באמצע יכל להיות מעולה. כל עוד גם סמולינג חוזר ויש מי להשים באגף (לא ולנסיה) אז אפשר להשים את ג'ונס כבחור הקשוח, אך הטכני, באמצע.
    אני לא יודע אם זה יקרה מול ליברפול אבל זה עוד יקרה ופרגוסון כן ינסה אותו שם. עם הוא נתן לא מעט פעמים לג'ון אושי לשחק שם, אז אני מאמין שגם ג'ונס יקבל את ההזדמנויות.

15. Roy_Keane Member

אני חושב שפרגי יעלה את אנדרסון ופלטשר כמו נגד צ'לסקי.