פרגי אמר לפני כמה ימים שליונייטד לא היה צורך ממשי בשחקן הגנה, אבל שג'ונס היה אחד מאותם מקרים בהם אתה פשוט רואה שחקן ואינך יכול לוותר עליו כי הוא עד כדי כך מיוחד. זו מחמאה עצומה לשחקן, אבל זה נראה נכון.
אחד הכתבים פרסם בטוויטר הודעה בקשר לתמונה הזאת. סניידר לא היה היום (אתמול) באולד טראפורד. אבל נראה מצחיק...
אם אנחנו עדיין מנסים לחשוב על סיכויים שהצד השני ימכור, אז חשוב להתעדכן מה מתרחש שם כרגע. אטו עבר רשמית לרוסיה, העיסקה נסגרה שם. אם מישהו חושב שאינטר יוצאת במכירת חיסול, אז לא תיהיה בעיה לסגור עם סניידר. בנתיים מוראטי הולך לפי התוכניות שהצהיר עליהן. קשה לי להאמין שסניידר יגיע, אבל אין פסול בקצת לחלום. מה שבטוח, נמאס כבר, רק שיגמר החודש המאוס הזה.
באמת שאני חושב שרובנו יודעים שעם כמה שהוא מיוחד, יהיה הרבה יותר מרגש לשחק עם הילדים, לשדרג את פוגבה לבוגרים כבר, ולארגן לראיין טאניקליף וגם לוויל קין השאלה בפרמיירליג לשנה הבאה. ההוצאה הזו על קשר בן 27, גדול ככל שתהיה, תרגיש לי כמו הניסיון המגוחך של בארסה לתת קונטרה לריאל ע"י הבאת זלאטן במחיר מופקע. אמנם סניידר מוכח, אבל גם זלאטן היה, והוא עוד הגיע מליגה שנחשבה לקשה יותר מהספרדית ולקבוצה הטובה בעולם. אני פשוט אוהב את טום קלברלי, רוצה לראות עוד ועוד ממנו, לא רוצה שהחתמה מפוצצת שתגיע אחרי כל ההכנות תדחק אותו מההרכב (אבל אלו רק התחושות שלי, כן?).
זה לא קשור לקונטרה. לא מדובר במהלך המגוחך של ברצלונה, שלקחה הרכב שעבד נפלא ושחררה את אטו למען איברהימוביץ'. אי אפשר לומר שהקישור שלנו לא זעק לשינוי בשנתיים האחרונות, שינוי שהלך ונראה הכרחי יותר ככל שהזמן עבר, וכזה שדרוש במהירות. פוגבה או טאניקליף זה תהליך. תראו כמה זמן עבר קלברלי, כולל שתי השאלות, עד שהגיע מעשית לבוגרים שלנו. אני מתפלל שמה שיש לנו מספיק. מתפלל, ומאוד לא משוכנע. מקווה שפלטשר יחזור לעצמו, ושקאריק יחזור לעקביות שאפיינה אותו. קלברלי נראה טוב עד כה (ולא צריך להגזים גם בכך, טוב, לא מעולה), אנדרסון טוב (רק שיהיה עקבי, זה מה שבאמת חסר לו). ועדיין יש לי ספקות לגבי הציוות הזה. תכל'ס, עדיין לא ברור לי בין שניהם מי עושה מה. רק עם גיגס אין לי ספק... אני פשוט לא בטוח שמה שהיה לנו בעונה שעברה מינוס סקולס + קלברלי + תקווה לעקביות של שחקנים, יעשה את כל ההבדל. בין אם נביא רכש או לא - זה לא חייב להיות סניידר או שחקן בסגנון שלו אבל אין לי ספק שאנחנו לא מחפשים משהו או מישהו אחר - זה לא יחסום את דרכם של הצעירים. קלברלי עוד לא יכול לשחק 50 משחקים בעונה. פוגבה זה מקסימום לגביע הליגה כרגע, וטאניקליף בכלל יצא להשאלה. בגיל של גיגס, בהתחשב בכך שגם קאריק אינו ילד, הדרך לא תהיה חסומה. בכל מקרה, ההערכה המעודכנת שלי היא שזה נגמר. מה שיש עכשיו, עם זה ממשיכים הלאה.
אמיר, גם אם המוטו עכשיו הוא "זה מה יש ועם זה ננצח" המצב טוב יחסית וגם אם לא הבאנו את סניידר אני מאמין שקלברלי אם לא העונה כבר בעונה הבאה יהיה בורג חשוב במערכת וזה מה שמרגיע אותי. לפעמים כשבונים קבוצה אי אפשר בבת אחת, לאט לאט ובהדרגה. סוגיית השוער יותר מדאיגה אותי, אם בקישור אנחנו עוד מסתדרים אני מאמין שדה חאה ולא משנה כמה טוב הוא יהיה בעתיד כרגע הוא לא מספיק בשל לטעמי, ועדיין הוחלט כי הוא השוער הראשון והוא יתבשל לנו בהרכב הראשון. אם כך המצב בעמדת השוער אני לא רואה למה בקישור שמצבנו הרבה יותר טוב לא נרוץ עם הקאדר שיש לנו.
גם אם בונים קבוצה, לפעמים צריך לחשוב, במקרה שיש לך חולשה בולטת במקום מסוים, על פתירתה לטווח קצר לפני שחושבים לטווח ארוך. או לעשות את הדברים במקביל. ואגב, סוגיית השוער היא בדיוק סיבה לכך שאני ממשיך לטעון לצורך בחיזוק בקישור עם שחקן מנוסה. היתה לנו עוצמה בשער, ברור שאנחנו לא חזקים שם כרגע כפי שהיינו. הלכנו על ילד וזה בסדר, אבל זה אומר לטעמי שהכרחי לוודא שמרכז השדה כן יהיה חזק יותר כדי לשמור על איזון. ועוד מוקדם לומר שמצבנו בקישור "טוב הרבה יותר". גם בעונה שעברה הכל היה שם די בסדר, ורק אחרי כמה מחזורים החלה להתברר גודל הבעיה.
אני לא אומר שלא צריך חיזוק במרכז השדה, אם לא יגיע זה לא יהיה הכי נורא, אבל עדיין צריך לחזק את מרכז השדה. לא צריך להסתנוור מפתיחת העונה, נכון שאנחנו מרשימים אך העונה עוד ארוכה, 2 משחקים בשבוע ולפעמים 3 ועוד צריך להסתדר עם פציעות/הרחקות/כושר ירוד - ושם הקושי האמיתי, לא טענתי כי אתה טועה רק אמרתי את דעתי במידה ולא יגיע רכש. פרגוסון לא עיוור, אני בטוח שהוא מבין את הבעיה, יש לי הרגשה שברגע שסניידר לא הגיע ואופציית הגרמני מדורטמונד גם לא יצאה לפועל אז הוא פשוט החליט לסמוך על הסגל הקיים במקום להביא שחקן אחר שיחזק אותנו, סאגת סניידר עוד תמשך בינואר ובקיץ הבא אם לא יגיע לפי ההשערה שלי.
אני לא מאמין שסאגת סניידר תימשך. ינואר זה לא ריאלי להעברה כזו ובקיץ הבא הוא יהיה בן 28. לא יהיה הגיוני להשקיע בו סכומי עתק אחרי שעברה עוד שנה. אם לא עכשיו אז לעולם, אלא אם יקרה העונה משהו שיגרום לנו להיות נואשים. מקווה שלא.