ומה חשבת? סתם התלבש עלינו הפרזיט? לפחות אני אומר לזכותו שהוא משביח את הנכס.ועושה עסקאות חסות חלומיות.לצד חליבת הפרה אבל אף פעם לא עד הבשר.רק חלב ומוצריו
Gass12, אין לי מספרים כי אני לא עוקב, אבל בשלוש השנים האחרונות חתמנו על הרבה יותר מ-3-4 עסקות חסות, מספר דו ספרתי נאה, למרות שזאת עם DHL היא ממש חריגה בהתחשב בכסף ובתמורה שאנחנו נותנים (סמל על חולצות... אימונים). מהבחינה הזו, הגלייזרים דווקא סיפקו רק סחורה, כי הם הגדילו משמעותית את ההכנסות המסחריות של יונייטד (חבל שחלק אחר מההכנסות הגיע מהעלאת מחירי כרטיסים ומנויים). לא כל כך ברור לי איך לא ידענו לעשות זאת בעצמנו קודם לכן, אבל הנה... לגבי זה שהגלייזרים לוקחים מעשר מכל עסקה, נו... תמיד היית חשדן, גם כשאין לך ביסוס וגם כשיונייטד משחררת דוחו"ת כלכליים מפורטים כמה פעמים בשנה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx אנא הוסף בסוגריים שזו דעתך בלבד כדי שחבר'ה כמו ArsenalFan לא יחשבו שאתה כותב את האמת הבלתי מעורערת. בנוגע לכסף, אוהדים של יונייטד קצת (מאוד) מפריזים כשהם מדברים על כך שיונייטד לא מוציאה סכומים משמעותיים. הדבר שכן אפשר לומר הוא שאת הסכומים האלה היא מוציאה על שחקנים לעתים ולא על שחקנים שנמצאים בשיאם. גם כששברנו שיאי העברות בבריטניה כמו על רוי קין זה היה נכון. פה ושם היו חריגות - ורון, בארטז - אבל בדרך כלל העסקות הגדולות שלנו נעשות מתוך חשיבה לעתיד. אי אפשר לומר שאין חזון מסוים גם כשמושקע כסף משמעותי. וגם זה לא מעט, כשרואים נגיד את פרויקט הגלאקטיקוס בזמנו בריאל.
אמיר ע.. נתקלתי בנתון המעניין הזה לפני שנתיים.ממש לא ברווז עיתונאי ואם תואיל לבדוק אחורה בדיון שלנו תוכל לראות שכתבתי את זה כבר אז. זה לא משהו חדש. לגבי הסכמי החסות דיברתי על העונה על אלו שבתוקף. הגלייזרים לא לוקחים מעשר. הגלייזרים לוקחים שליש! אני מאתגר אותך להוכיח את ההיפך. לגבי חשדנותי. האם אין לי את הלגיטימציה לחשוד בחזיר שמן אדמוני מסריח שקנה את הקבוצה שלנו בכסף שלנו?
השבחת הנכס זו בדיוק הסיבה שחשבתי שהגלייזרים נמצאים כאן, הרי עד לפני עניין של שנה-שנה וחצי היה נראה שלאורך זמן הם לא יצליחו לממש כל תוכנית כלכלית שבצידה רווח בגלל נטל החובות, אבל נראה שהם התגברו על המכשולים המידיים אז וממשיכים לפעול בכיוון הפחתת החוב עם ההנפקה בסינגפור. אלה רק שני הגרוש שלי, אבל לדעתי מה שעומד לנגד עיניהם כל הזמן הוא בדיוק העניין הזה - להעלות את שווי מנ' יונייטד עד לרמות כמעט דימיוניות ואז למכור ברווחי שיא לגורם כמו קטאר... קראתי היום בטוויטר שלמנצ'סטר יונייטד יש 23 ספונסרים.
גאס, אתה מבקש להוכיח שאין לי אחות. נתקלת בנתון, מצוין - הצג אותו. יש לך כל לגיטימציה לחשוד בהם. אבל אנא גבה זאת בנתונים ובהוכחות ולא ביריות לכל הכיוונים.
שלחת אותי למלחמת שוחות. אני עדיין מנסה לדוג את אותה כתבה שקראתי בזמנו בינתיים קבל על החשבון כמה דברים מעצבנים. http://www.calcalist.co.il/sport/articles/...3407144,00.html זה בעבור דמי ייעוץ שנתיים כאילו לא מספיק 50 מליון ריבית שאנחנו משלמים בגלל ההלוואות שהפלתם על המועדון. "די ברור מהממצאים כי העסקים של הגלייזרים לא יכסו את החובות של מנצ'סטר יונייטד. יותר מזאת, הסכומים שמשפחת גלייזר לוקחת ממנצ'סטר יונייטד (22.9 מיליון ליש"ט כ"דמי ייעוץ") הם כנראה ההכנסה היחידה של המשפחה כיום."
Gass12 אין לי בעייה עם מה שאמרת. בהחלט קינאתי בזה שאתם יכולים להביא שחקנים ב30 מ' פאונד בזמן שאנחנו מחפשים מציאות, זאת לא בושה. פשוט כמה מהאוהדים שלכם בפורום משחקים אותה תמימים כאילו המועדון שלכם לא שבר את שיאי הרכש פעם אחרי פעם ואתם עליתם להיות הקבוצה מספר 1 באנגליה ב20 השנים האחרונות ע"י מציאת כשרונות מנורבגיה ודנמרק אז זהו שלא. זה הכל. עם כל הכבוד לרוני יונסן ושמייכל.
סליחה שאני מפריע, מאוד מרתק כל שנכתב כאן, עלידי כולם. באמת ידענו מתי לשים את הכסף הגדול ומתי לזהות כישרונות גדולים בפרוטות. הדרך למעלה חייבת להיות משולבת בפרמטרים הללו. בלי כסף גדול זה לא ילך כמו גם שבלי סקאוט מבריק זה לא ילך (כי לחיות רק מקניות של שחקנים גדולים זה יקר מידי), לכן יש לנו משניהם וטוב שכך. הרכב להיום, מישהו יכול לנחש? ממשיכים עם רוני + חלוץ נוסף או חוזרים לחמישה קשרים? ממשיכים להאמין בקישור היצירתי והלוחם או שקאריק חוזר להרכב? מה לגבי ההגנה?
את הנתון הזה אני מכיר. הוא עושה לי טוב? לא. אבל אני לא רואה הבדל בין זה לבין דיבידנד שבעלי מניות לוקחים מחברה. מה לעשות, הם הבעלים. מה לעשות, אנחנו נכנסנו לבורסה, אנחנו לקחנו את עצמנו מעולם הכדורגל נטו לעולם העסקים. זהו עולם העסקים. אנשים קונים נכס רווחי דרך מינוף ומנצלים את הכנסותיו למימון המינוף הזה. יש עדיין הבדל גדול בין זה לבין לקיחת מעשר (או יותר ממעשר, 35% לדבריך) ישירות מכל חוזה ספונסרשיפ.
אמיר לא שכחתי אותך אני ממשיך לחפש.אבל בינתיים בוא נדבר מעט על 23 מליון פאונדס' דמי ייעוץ?בשנה! על מה בדיוק?זו לא חזירות? בוא נראה מה עוד אנחנו מממנים. משרדים מפוארים?נכון. הוצאות שהות באנגליה?ברור טיסות מחלקה ראשונה? ומה חשבת שהאדמוני יטוס בביזנס? הוצאות אירוח?נו כשמגיע מגיע. הוצאות בונות הכנסות?ככה נהוג לכנות סתם בזבוזים. ועכשיו לסעיפים הגדולים 50 מליון פאונדס ריבית בשנה נטו נטו בגללם. דמי ייעוץ =שוחד ומילים יפות לכבס דברים מלוכלכים (תקרא כאן ותבין ) http://www.themarker.com/markets/1.580111 ללא שום קשר ליונייטד כתבה מרתקת מרחיבת אופקים כדאי לך לקרוא. הנה הקטע הרלוונטי. "יש שוחד בשוק ההון הישראלי? "בטח. קוראים לזה דמי ייעוץ. רואים את זה הכי יפה אצל החבר'ה שיושבים בוועדות השקעה ומחליטים להשקיע במקום מסוים - ומקבלים דמי ייעוץ. יש כל מיני פוילעשטיקים כאלה. אם אני יושב בוועדת השקעות, אני מקבל החלטה וגם דמי ייעוץ - אז ברור לכל מי שיש לו תא מתפקד שיש כאן שוחד".
אני מבין שעדיין לא התאוששת מבניטז. מאיפה הכסף הזה הגיע בדיוק לדעתך ולמה דוקא אנחנו הם אלו שמסוגלים להמשיך לקנות שחקנים יקרים? אף אחד מאוהדי יונייטד לא טוען שאפשר להצליח בלי לבזבז מדי פעם, כל מה שאנו טוענים שכסף הוא רק אחד מן תופעות לוואי מחזוריות רבות אחרות של הווינריות (בדיוק כמו האצטדיון שמשתדרג ובסיס אוהדים שצמח) שפרגסון הביא לנו במשך 25 שנה. אנחנו לא קושרים כסף להצלחה במובן שאתם למדתם מריאל מדריד כנראה, אז פליז את התסכול מהמחירים המובקעים שאתם נהנים לשלם בשביל ''להרגיש יונייטד'' תשמור לעצמך. המשך עונה מהנה ביורו עם או בלי אקווילאני! Not Arrogant, Just Better.
לצערי, כיוון שאני באמת מחבב את גאס ובגדול מכבד את האנטי גלייזריות שלו (אף אחד הרי לא אוהב אותם, מקסימום חיים איתם בסמי-שלום), אני נאלץ להסכים עם Dude בעניין הזה. אין עם מי ועל מה לדבר... הבן אדם מתקשה לקבל את העובדה שהפכנו את עצמנו לעסק, ושהגלייזרים הם הבעלים שלו.
אמיר?האם לא היינו עסק גם לפני הג'נג'ים? האם פרגי לא הביא תוצאות יפות לפני 2004? לצד ההכרה בהסכמי החסויות הנפלאים שהם מביאים האם תוכל להכחיש את העובדה ששילמנו יותר מ500 מליון פאונדס ריביות בתקופה הזו שיכלו בהחלט להישאר בקופה של הקבוצה לשרת אותנו ברכש בשנים הקודמות. נכון אני כועס על הגלייזרים. נכון אני חושב שהם זיינו אותנו. זה לא סותר את העובדות שהם קנו אותנו בתרגיל מלוכלך שהפיל עלינו את עלות הרכישה.לידיעתך אני פחות אובססיבי בעניין הזה ממך בענינו של גרנט לגבי הליצן דלעיל שיש לי חשד כבד מאיפה הוא גורר את הטינה הרשה לי להתעלם ממנו.
Sir Alex על איזה יורו אתה מדבר? כל רכש הגיע מכסף של מכירה של מישהו בשנתיים האחרונות של בניטז במועדון. אם ציינת את אקווילאני אז באותו הקיץ נמכר אלונסו לריאל מדריד. עצה לרוב אוהדי מנ יו פה: אתם לא צריכים כל פעם להתחפר ולהתגונן כאילו עושים לכם עוול ואתם קורבנות וירטואלים, אפשר לנהל דיון גם מבלי שתנסו בכוח לדרדר אותו לפסים אישיים. לא כל טענה נגד המועדון המושלם שלכם נובעת מתסכול/קנאה/שנאה/עצבים, תתפלאו. Gass12,Dude את הויכוח הפרטי ביניכם תנהלו באופן פרטי או מחוץ לפורום, זה לא מעניין אף אחד, המשפטים האישיים שאתם זורקים אחד על השני ימחקו.