כתבתי את זה גם בדיון המחזור, כל מה שהיה חסר לנו כל הזמן הזה הוא קשר מרכזי. סקולס ממלא את החור הזה, מזל שהוא חזר, זה הראה בדיוק מה היה חסר ולפני שהוא יפרוש שוב, כבר ברור כשמש מה צריך להביא. קשר אמצע יצירתי וסמכותי, יעלה ככל שיעלה, זה בדיוק מה שהקישור שלנו צריך. כל עוד יש את סקלוס בכושר הזה, אפשר להיות שקטים, אבל גם עליו העומס ישפיע בסופו של דבר, הוא לא ילד. בקיץ חייבים להנחית מישהו, אין תירוצים יותר.
הבעיה היא שהם לא שיחקו הרבה יחד ולא יכלו לפתח כימיה. זה לא עניין של לזרוק למים ואולי זה יקרה, אלא עבודה רבה ותירגול אחד עם השני. מכיוון שברבאטוב לא יקבל עוד הרבה הזדמנויות, אז גם מעולם לא נדע (ואולי שטוב שכך).
http://www.youtube.com/watch?v=U58uKBDtZyo העלם הצעיר חי חיים ספורטיביים כל חייו.מהפרישה יכול היה להתחיל להסתלבט בכיף.קצת בטן גב וקצת השלמת פערים.אבל בחר במודע להתאמן עם הקבוצה ובלעדיה.שמר על כושר כאילו ידע שיקראו לו לדגל. על זה עמיר בניון היה שר "מזל שיש אותך". אנטוניו ולנסיה.אם נזכה העונה באליפות ואני מקווה שכן.אזיי היא תירשם על שמו יותר מכל שחקן אחר.אי של יציבות ושפיות בבית החולים שפתחנו.
נתחיל דווקא מסיום מועד ההעברות של ינואר. שמענו הרבה בשנים האחרונות על הכישרון של מוריסון. אבל מה שהילד לא מבין הוא שמכישרון לבד לא הופכים לשחקנים גדולים. בלי רצינות, בלי בגרות, בלי מקצוענות, גם שחקנים עם כישרון ענק יכולים למצוא את עצמם בליגות נמוכות או מחוץ לכדורגל. אם דקות משחק היו הבעיה שלו, הוא היה צריך לבקש השאלה. אבל למען האמת, הוא לא במקום של לבקש דקות, או כסף, או כל דבר אחר. הוא הסתבך כל כך הרבה בשנים האחרונות, הוא הפסיד לא מעט משחקים וקרדיט בגלל ההתנהגות שלו ולכן הדבר הראשון שהוא היה צריך לעשות זה להוכיח את עצמו. להוכיח לאורך תקופה ארוכה שהוא מסוגל להתרכז רק בכדורגל, שיש לו את היכולת המנטלית ולא רק את הכישרון כדי להיות חלק מהקבוצה הבוגרת של היוניטד. מוריסון לא עשה את זה, מוריסון בחר בדרך הקלה. האם הוא יצליח? קשה לדעת. האם הוא יחזור במידה ויצליח? גם קשה לדעת. קשה לצפות באיזה מצב אנחנו נהיה עוד כמה שנים ומה יהיה מצבו שלו. עד עכשיו לא ברור האם יש סעיף של קניה חזרה (מזכיר לי את המכירה של רוסי בזמנו מבחינת הספקולציות על האם קיים סעיף של קנייה חזרה או לא), מה שברור הוא שההחלטה של מוריסון לעבור לווסטהאם היא לא נכונה ומעידה על האופי של הילד. מהצד השני, יש לנו בלם חדש, Freddie Veseli, שהגיע בהעברה מפתיעה (מישהו יודע כמה שילמנו עבור הילד?) דווקא מהסיטי. קשה לי לדבר על היכולות של הבחור כי לא ראיתי אותו מספיק כדי לחוות את דעתי. מה שבטוח, אם הוא יהיה הצלחה לא יהיה יותר מתוק מזה. ולסיום, התייחסות קצרה למשחק אתמול. זה לא היה כוחות. סטוק בחוץ היא קבוצה שמשחקת בפאניקה בתוך הרחבה שלה (לא זוכר קבוצה אחרת שבמשחק אחד הייתה שווה שלושה ואולי ארבעה פנדלים בתוך הרחבה שלה) ולא מצליחה למצות את היכולות שלה. עם סקולס בכושר נפלא (המצטיין שלי אתמול) ועם ולנסיה שפשוט מרחף על המגרש (אין לי מילה אחרת, בטח על הפעולה שלו במחצית השנייה ואיך הוא עבר את השחקן של סטוק בהחמצה של בארבטוב, זה יותר מהתעללות, זה ביטול מוחלט של המגן בצורה שנדיר לראות ברמות האלה) אפילו בארבטוב והרננדז שנמצאים בכושר רע מצליחים לכבוש. נקווה שאחרי המשחק אתמול הרווחנו את בארבטוב ובעיקר את הרננדז שאחרי השער נראה עם אנרגיה חדשה. נקווה שחלק מהפצועים (נאני, רוני, צמד השוערים, ג'ונס) יחזרו ואז נוכל גם להיות טובים יותר במאבק על האליפות. http://debuzzer.com/dorfan/files/2011/08/scholes.Xxx
אתה צודק אבל היית חוסר תכלית בהתקפה. לא הגענו להמון מצבים, לא בעטנו המון לשער - כמו במשחק מול ליברפול. אולי הפעם לא הספקנו לבעוט המון כי שחקני סטוק הכשילו ברחבה, אבל עדיין זה לא מספיק. כנראה שברבאטוב, צ'יצ'ריטו (וגם וולבק) מתקשים כשרוני לא מאחוריהם.
יצא לי לחשוב על זה קצת. יש מצב אולי הצוות הרפואי שלנו ממש על הפנים? לא הגיוני שאיזה 4-5 חודשים ויש לנו 10 שחקנים פצועים, ועוד נוספים עכשיו 2 השוערים המרכזיים? גם בחלומות לא הגיוני דבר כזה, כמות הפציעות, משך הזמן של הפציעות, והרשימה מתארכת, אולי הארגריבס צדק? לכו תדעו כבר.
הרגריבז יצא כפוי טובה, אבל כמות הפציעות בקבוצה בשנתיים האחרונות בהחלט לא הגיונית ואין מצב שזה לא קשור לצוות הרפואי ושל מאמני הכושר. הגיע זמן כנראה לרענן שם, אם כי בוודאי שיש פציעות שקשורות לחוסר מזל, כמו של וידיץ' למשל.
זה ברור שיש פאק רציני במאמני הכושר ובצוות הרפואי,ואני גם מסכים אם חלק מהטענות של אואן הארגריבס,מגיע לכל הצוות לשלם בראש שלו על הטעוית האלו,ואם כבר דיברנו פה על פציעות,לא רוצה לנחס יותר מידי אבל כבר שתי משחקים רצופים אין לנו פציעות,נקווה שימשיך כך. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx לגבי המשחק המתקרב בברידג' אני ממש לא אופטימי,הפסקתי כבר לספור כמה שנים לא ניצחנו שם במסגרת הליגה,תת האדם קאשלי יעדר מהמשחק עקב הרחקה נגד סוונזי. משה אוחיון - לא יהיה מתוק,מדובר בעגלון. מזכיר לי את סקוט ווטון שהגיע מליברפול ב07' ונרקב בהשאלות בקבוצות תחתית בצ'אמפיונשיפ. Gass12- http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx
שנה שעברה ניצחנו אותם באלופות שם, השנה אני די אופטימי שנצליח להוציא משם 3 נקודות. לא יהיה דרוגבה, רמירז, אשלי קול, טרי(?) ולמפארד(?).
הבעיה היא שווידיץ' זה חוסר מזל, ופלטשר זה לא קשור לכדורגל, ובעיות הגב של ריו הן עניין ארוך טווח, והפציעות של רוני, נאני וג'ונס נגד ארסנל נבעו ממגע, הן לא קרו סתם... לא יודע. אין לי תשובה לגבי המקור לפציעות. לא הייתי מזכה את שיטות האימונים ואנשי הכושר - לא יודעים לגבי הרופאים, הם מקבלים את השחקנים כשהם כבר פצועים... - אבל גם לא ישר מאשים אותם. אין לנו מידע, פשוט אין לנו.
אבל יש פציעות שהם יחסית שום דבר ומשום מה השחקנים עדיין לא חוזרים. קלברלי למשל. העונה עוד מעט מתקרבת לסיום והוא עדיין לא חוזר להתאמן באופן מלא כשבכלל נפצע באוקטובור ושוב בנובמבר. וזו פציעה יחסית מסכנה. אמרו עוד שיהיה כשיר לתקופת הכריסמס וכבר עבר מעל חודש מאז. אין לי מה להגיד, אבל הייתי מציע לבדוק את הצוות הרפואי. זה לא רק הצוות הרפואי כמובן, יש לנו שחקנים נחנחים, אין מה לעשות.
הבעיה שאפשר להתחמק מהפציעות האלו - יש מועדונים, כמו ברצלונה, שהעבירו ממש קורס/הדרכה/איך שלא תקראו לזה לאיך ליפול נכון, איך להמנע מפציעות. לא יודע אם כל מועדון עושה את זה אבל כנראה שזה לא היה אצל מנצ'סטר יונייטד כי כמות הפציעות מגוכחת. אני כן חושב שהצוות הרפואי שלנו אשם - אומנם הפריימרליג קשוחה, אבל יש שחקנים שמשחקים משחק אחר משחק ולא נפצעים ויש כאלו שלא מצליחים לא להיפצע. זה לא בהכרח עניין פיזי, פשוט יש למשל תנועות ותיקולים שלא כדאי לעשות, ויש דרך ליפול על הדשא כמו שצריך. יש שחקנים שלא נפצעים ויש כאלו שפשוט דורכים על הרגל לא נכון ונפצעים משטות. חוסר מזל או פשוט הצוות לא עושה מספיק. חוסר מזל נראה לי לא סביר כאשר חצי מהסגל פצוע. פורסם בקהילה של מנצ'סטר בפייסבוק. אם אמיתי (לא עשיתי בדיקה) זה מדהים: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395824_10150641946543478_677488477_11223628_324765256_n.Xxx
בקשר לפול פוגבה,אתמול נורא התרשמתי מהבחור,אמנם הוא סובל קצת מתסמונת 'המסירה האחורית',אבל אחרי זה הוא נתן מסירה של 50-60 מטר לסמולינג שגם סקולס היה מתגאה בה,קרוסים משובחים (בן ארצו אברה יכול ללמוד ממנו,שלא נדבר על יאנג האפס),חילץ מספר כדורים ונתן גוף למתאגרפים של סטוק,לא פחד לבקש את הכדור ועלה בהרבה מאוד ביטחון למגרש,אה והוא גם כמעט כבש שער שוילקינסון הנגר מנע ממנו,בנוער ובמילואים הוא בכלל דפק כמה מהלכי כדורגל שלא יביישו גם את הגדולים ביותר (טוב נו... זה לא אומר הרבה,אחרי הכול עשה את זה על חשבון ילדים שהם רבע מהגודל שלו,בלי להשמע גזען,ועל עגלוני מילואים טיפוסיים כמו פרדריק וסלי "פרנקו בארזי " שגנבנו מהשיטי אתמול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ) החסרון הוא דווקא הסוכן שלו,שהוא הפנים של הכדורגל האירופי המודרני,צואה אחת גדולה. מה שגם פוגבה זונת כסף לא קטנה בעצמו,הרבה מאוד חבר'ה צעירים שמיוצגים על ידי ראיולה הנבלה פזלו לכיוונים אחרים בגלל שטרות,דוגמא מהשבוע? אוסים בוי שחקן כשרוני של אייאקס אמסטרדם,אין לי ספק שפוגבה יהיה כוכב ברמה עולמית (כמו פיקה ואני חושב שאפשר להגיד זאת גם על ג'יזפה רוסי,בלי שום ספק בכלל. ).אם יקרה מצב שהצרפתי המוכשר לא יחתום על חוזה חדש אצלנו ובסופו של דבר יעזוב אז שפוגבה יהיה כוכב במקום אחר ,שיעשה זאת בPSG או במלאגה או ביובה או לא יודע איפה,רק לא בקבוצה אנגלית,אסור לתת לזה לקרות!
בעניין פוגבה - אני חושב שפרגוסון העלה אותו אתמול גם בשביל למסור מסר למוריסון. למזלו של פרגי, פוגבה נתן הופעה נהדרת במעט דקות שקיבל ואני מאמין שיקבל עוד צ'אנסים במהשך העונה. או שמצד שני, הסוכן של פוגבה עכשיו יאכיל אותו שטויות על העשרים דקות של אתמול וכעת פוגבה ידרוש הרבה יותר.