ג'ונס לא היה בספסל אם אני לא טועה. רוצה לשמור על ה1-1? תכניס את ברבטוב, שחקן שיודע לטפל בכדור, ולא את צ'יצ'ריטו שהטכניקה שלו לוקה בחסר. אני אחפש את הנתונים אבל אני לא אופתע אם גיגס היום איבד יותר כדורים מאשר כל שאר השחקנים גם יחס (איבוד בדריבל ואיבוד במסירה שלא הגיע ליעד). וולבק היה אומלל היום, מרחם עליו. גם ולנסיה - לא היה להם עם מי לשחק. ובכל זאת, היינו הרבה יותר טובים מליברפול היום. כל עוד נצליח להוציא תוצאה טובה מול צ'לסי (שחסרה את דרוגבה וכנראה את רמירז שנפצע היום) אני מאמין שנפרק אותם בבית.
הנסיגה ביכולת החלה עוד כשסקולסי היה על המגרש(אולי מעייפות שלו), אבל מהרגע שהוא יצא זה היה פשוט לא יאומן ולא יכולנו להחזיק בכדור בכלל וזה אחרי שהיה לנו בשלב מסוים יותר מ60% פוזשן. אני לא יודע מה זה אומר על הקישור שלנו. אין לי ספק שדה חאה יהיה יום אחד אחד השוערים הטובים בעולם או לפחות ייחשב לכזה, זה יהיה כנראה בברצלונה(או אולי אפילו בריאל מדריד כי אני לא יודע איך עובד שם הקטע של הנאמנות) ובנבחרת ספרד. הוא כישרוני מדי בשביל שזה לא יקרה. זה יהיה במקום שהוא באמת מרגיש שייך בו, במקום שהוא אוהב לשחק, במקום שהמנטליות מתאימה לו, במקום עם שמש כל השנה, במקום שהמשחק לא פיזי ובמקום שיש הרבה הרבה פחות לחץ על השוער. אנחנו משלמים עם ריבית(הוא עולה בתארים באופן ישיר) את שכר הלימוד שלו למרות שזה משחק מכור ואנחנו לא באמת נהנה מהתוצר הסופי. בשבילו אנחנו לא היעד הסופי אלא קרש קפיצה. אבל זה הרושם שלי בלבד.
האיש שהכי הכעיס אותי היום היה אברה. תחושה מעצבנת שככל שהוא הולך ומסתבך בשטויות ופרובוקציות מחוץ למגרש (סוארז כנראה אמר את מה שאמר והורחק בצדק, אבל ההתנהלות של אברה הייתה רחוקה מלהיות מרשימה) ככה על המגרש הוא הופך לחור הגנתי מהלך. כמובן שלא בהכרח יש קשר בין הדברים אבל כששני התהליכים קורים ביחד זה מכעיס. בטח כוידיץ' גמר את העונה, הגב של ריו גמור והוא המגן המנוסה היחיד שאמור לתת שקט להגנה.
לא עשיתם שום דבר חוץ מלהחזיק בכדור. קרנות - 5-1 בעיטות לשער 15-12 בעיטות למסגרת 5-1 נחש למי? מדהים כמה אנשים מתרשמים כל כך מפוזשן חסר תכלית שיוצר איזה אשלייה אופטית שאתה טוב יותר גם כשאתה לא באמת עושה שום דבר עם הכדור. סמוך עליי, אני יודע, כי כל העונה אנחנו מציגים הופעות דומות ואז אוהדים אומרים ששלטנו במשחק והיינו כ"כ הרבה יותר טובים, אז איך לא ניצחנו? לא באמת היינו כאלה טובים במשחקים האלה, ואתם בטח לא הייתם טובים יותר היום. איך מישהו בכלל יכל להגיד בדיון הגביע שהיה לנו רק מצב אחד והבקענו ממנו שני שערים בלי לגחך מעצמו, אני באמת לא יודע.
הייתם עדיפים קצת במחצית הראשונה, ואנחנו לדעתי היינו עדיפים קצת במחצית השנייה. אף קבוצה לא הציגה משחק מרשים, שלטתם בכדור הרבה יותר (לא מפתיע, במשך 60 דקות קראגר היה קשר אחורי למען השם) והסטט' מראה שסיכנו את השער הרבה יותר מה שגם הרגשתי במהלך המשחק.
אתה מאז המשחק מחפש רק את השלילי ולהפנות אצבע מאשימה לזה או לאחר. אברה היה בסדר גמור היום, לא נכנס לתאקלים מיותרים, עשה את העבודה ההגנתית, אומנם היה בינוני כמו יתר הקבוצה אבל בטח לא היה חור הגנתי. כן הוא עשה טעות בגול של קאוט, למרות שאם יש שוער אחר בשער הבעיטה של קאוט לא נכנסת לעולם, אבל זה חלק מהכדורגל. לפעמים טעויות קורות גם בלי קשר לדברים שהתרחשו לפני המשחק. להאשים את אברה בהתנהגות לא נכונה במקרה של סוארס (כשאפילו סוארס בעצמו הודה שהוא התבטא בצורה גזענית) זה לראות את הדברים בצורה עיוורת כפי שחלק מאוהדי ליברפול עושים. הם אוהבים ומעריצים את סוארס ולכן מבחינת אותם אוהדים לא משנה מה סוארס יעשה הם יחפשו להצדיק ולהגן עליו. גם אחרי התנהגות מבחילה כמו שהיה בזמנו. אנחנו צריכים להסתכל על הדברים בצורה הגיונית, כן גם אם אברה עשה טעות שהובילה לשער של ליברפול. וולבק הולך להיות שחקן ענק. היום שילמנו מחיר כבד על חוסר הניסיון שלו ועל קבלת החלטות גרועה אבל יש לבחור את החבילה השלמה. טכניקה, מהירות, מיקום, בעיטה טובה, יכולת למסור, סיומת, פרוספקט מדהים. גם לדה חאה יש כישרון ענק, למרות שהמחיר ששילמנו על הטעויות שלו הוא אפילו גדול יותר. הבעיה שבמקרה של דה חאה קשה לדעת האם הכישרון הזה יבוא לידי ביטוי בליגה האנגלית שהיא פיזית הרבה יותר מספרד ושהכדורי הגובה נשלחים על ימין ועל שמאל לרחבה. בספרד יותר קל לשוער כמו דה חאה להצליח, באנגליה זה יהיה מבחן אמיתי. כרגע דה חאה לא מוכן לאתגר כמו היוניטד וכל דקה שלו בהרכב רק פוגעת לו בביטחון.
אברה נהיה מגן בעייתי לא מהיום. לעניין המקרה עם סוארז, כנראה שסוארז אכן אמר לו משהו גזעני ולכן ההרחקה מוצדקת. יחד עם זאת, אברה לא צדיק, כנראה שהיה שם טראש-טוק שהוא אולי חוקי אבל כמו מטראצי בזמנו, לא מוסיף לאברה הרבה כבוד. עניין וולבק היה עוד טעות של פרגי היום. כבר עלינו עם וולבק כחלוץ בודד באנפילד באוקטובר בליגה וזה לא הצליח, וולבק לא היה מעורב במשחק ורק אחרי שנעשו חילופים הצלחנו להשוות. למה עוד פעם? לא היה לו סיכוי לעשות משהו רציני לבדו.
סוארז לא הודה מעולם שהיתה כוונה גזענית לדברים. הבדלי הגרסאות היו עצומים. אל תיתן לעובדות לבלבל אותך משה.
לא שמתי לב מי סיכנה יותר את השער, אבל אתה צודק בכך שלא הייתה שום עדיפות ברורה של אחת הקבוצות היום. עד הגול של יונייטד (כיסוי גרוע של ההגנה שלכם את פארק) הנעת הכדור שלנו הייתה נראית חסרת תכלית וחסרת אונים, וגם לאחר מכן.