מנצ'סטר יונייטד 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/11.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו תמיד, ההתאחדות המכורה נותנת ליוניטד הגרלות נוחות בגביע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    אחרי ההפסד בגביע הליגה, כשהשארנו לסיטי וליברפול את המאבק על הזכיה בגביע, בהתאחדות החליטו שצריך לתקן ונתנו לנו באופן אישי את הצאנס לגמור לשתיהם את החלום בגביע העתיק בעולם.
    יהיה קשה, אבל המשחקים הקשים הם הכי מתוקים...

2. Andrei Kanchelskis Member

עם כל הכבוד לליברפול ולהגרלה שאולי נחשבת אכזרית ואולי דווקא נחשבת טובה יש לנו ביום שבת משחק חשוב מאוד בבית מול בולטון שדווקא מצוייה בשיפור קל לאחרונה, אחרי הפיאסקו מול בלקבורן אני נזהר לטעון שאנו הפייבוריטים אבל הניצחון המרשים היום אמור בהחלט לתת לנו את הדחיפה המוראלית הדרושה כדי לחזור למסלול.

3. -sAndmAn- Member

ואין גם דחיפה יותר טובה לרוני לחזרה ליכולת אחרי צמד מול סיטי ככה שהמוראל מול בלקבורן יהיה אף יותר גבוהה
    ולמען האמת יותר מעניין לעבור הגרלות יותר מעניינות ולקבל עוד משחקים מותחים בגביע מאשר משחקי פח כלשהם מול קבוצות מהליגה השלישית

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הסיבה שאני מרוצה מההגרלה באנפילד היא שפרגי יעלה עם הרכב מלא, כל הגרלה מדרגת ניוקאסל-אסטון וילה ומטה הייתה שולחת הרכבים סטייל שלב הבתים בצ'מפיונס.

ככל שעובר הזמן מאתמול אני מבין כמה הייתה פה החמצה גדולה. אם מנצ'יני חכם (והוא חכם, אפשר להתווכח על יכולותיו כמאמן אבל מבחינה תקשורתית הוא מתנהל מושלם) הוא הופך את המשחק אתמול עבור סיטי למקפצה, כבר אתמול ראיתי שקומפאני וריצ'ארדס כתבו בטוויטר שמבחינתם סיטי היא "המנצחת הערכית" של הדרבי, אפשר לפרש את זה כפתטיות (וברד-קאפה עשו זאת עם שאלות כמו "נגד מי אתם בסיבוב הרביעי של הגביע הערכי?") אבל גם כקבוצה שמאמינה בעצמה ובדרך שלה, קבוצה שהמשחק אתמול ישפיע עליה הרבה יותר לטובה מאשר עלינו, קבוצה שמטילה בספק את כל אלה שאמרו "סיטי עשירה יותר וטובה יותר, אבל ליונייטד יש אופי". יכול להיות שהרשלנות של אתמול תעלה לנו בענק, יותר מכל הפסד שהיינו עלולים לספוג.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך אומרים בתוכנית סיכום המחזור של הליגה הישראלית "נו באמת".
    סיטי הפסידה במשחק היחידי שהיא לא יכולה הייתה להפסיד בו ושממנו אין דרך חזרה. למרות היתרון הביתי והעובדה שהיא מחזיקת הגביע היא תראה את השלב השני מהבית כשמי שמראה לה את הדרך החוצה היא היוניטד. תוסיף לזה את העובדה שבנוסף להעדרות של האחים טורה בגלל אליפות אפריקה בעקבות הגביע גם קומפוני יחסר בארבעת המשחקים הקרובים, ותקבל קבוצה שקיבלה מכה קשה אתמול.
    הם יכולים לדבר עד מחר על "ניצחון ערכי" אבל ככל שהמשחק ישקע מה שאנשים יזכרו זה שהיוניטד הדיחה את סיטי.
    לפני המשחק כולם דיברו על הסיטי כפייבוריטית, כזאת שתעלה לשלב הבא, וכן סיטי הגיעה עם ביטחון אדיר למשחק. עכשיו, אחרי שסיטי עפו אני מבטיח לך שהביטחון הזה נפגע, וכשגם מרכז ההגנה נפגע, לסיטי בטח לא יהיה קל.
    כמעט שכחתי, תקנו אותי אם אני טועה אבל מדובר בהפסד הראשון העונה של סיטי בבית בכל המסגרות. עוד סוג של מהלומה מבחינת הסיטי.

לעומת זאת אנחנו הרווחנו את סקולס ורוני חזרה והחזרנו הרבה מהביטחון שאבד בעקבות ה6-1.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני מבין למה אתה רוצה לראות את זה ככה...

אבל שכחת פרט חשוב, סיטי העונה רוצה אליפות, מתי פעם אחרונה היא לקחה אליפות? בעונה שהם במקום הראשון, בדרך לעונה היסטורית, אתה חושב שהפסד כזה (עזוב שהם סיימו עם מוראל גבוה, זה פחות חשוב לנושא הזה), בגביע, יכול לתת להם מכה קשה? את הגביע הם לקחו שנה שעברה.. עכשיו הם רוצים את הדבר האמיתי...

"לא הייתה יכולה להפסיד"... ברור.. זה גביע, אבל רק גביע, ואל תשכח את זה.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן, במחזור הבא בליגה מדובר ביום חדש ומשחק חדש מבחינת המאבק על האליפות, אני לא שוכח את זה. אבל מי שחושב שהפסד בבית בגביע ליריבה המושבעת בתוספת לפציעה של הבלם המוביל בקבוצה לא תשב לשחקנים של הסיטי בראש במחזורים הקרובים, שוכח שמדובר בבני אדם ולא ברובוטים. בדיוק כמו שאין לי ספק שהניצחון על הסיטי ישפיע עלינו בצורה חיובית מבחינה פסיכולוגית.

העובדה שהם כבשו שני שערים ולא הובסו אולי מנחמת אותם במידה מסוימת, אבל הצגת המצב כאילו ההפסד אתמול של סיטי עדיף מבחינה מוראלית או פסיכולגית על הניצחון שלנו שוכח שמדובר בקבוצה מקצוענית, בקבוצה שהיא מחזיקת הגביע, בקבוצה שעד אתמול לא הפסידה בבית העונה. ההשפעה של המשחק אתמול עוד תגיע, גם פסיכולוגית וגם מבחינה מקצועית לאור החיסרונות של האחים טורה וקומפאני.

8. Eric Cantona Member

אני חושב שאפשר לנסות לנחש מניסיון העבר איך קבוצות מגיבות להפסדים או לניצחונות, אבל אף אחד לא יכול לדעת בדיוק איך דברים יראו בהמשך בעקבות התוצאה אמש. אנחנו מגיעים לקראת סדרת משחקים לא פשוטים וגורליים עבור העונה שלנו. לניצחון הזה לא יכול להיות השפעה שלילית, היינו צריכים אותו לאחר 2 הפסדים אבל זה לא מבטיח שהמומנטום יספיק גם עבור החזרה לליגה. נקווה שכן.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

משה, אני לא טענתי שהפסד כזה של הסיטי עדיף על ניצחון שלכם מבחינה מנטאלית, זה כמובן אידיוטי לכל דבר ורחוק מהמציאות. כי זה משחק גביע- מי שניצח ממשיך הלאה, מי שהפסיד עף הביתה... פשוט מאוד ולא צריך לתת לאספקט המוראלי חשיבות כל כך מוגזמת.
    זה יושב לסיטי עדיין בראש אני בטוח, אבל אתה חושב שגם בעוד שבוע-שבועיים זה יישב למנצ'יני בראש והוא יאכל את עצמו..? אתה טועה בגדול.
    זה היה נכון אם סיטי לא הייתה בתמונת האליפות, מנצ'יני היה בוכה עוד הרבה זמן על ההדחה במפעל היחיד הרציני שנשאר להם.
    אבל מדובר במקצוענים, שחוו אכזבות ורגשות אחרים מפה ועד ההודעה החדשה, שיש להם את מירוץ האליפות על הראש כל שבת... הדבר החשוב באמת, אני מבטיח לך שבימים הקרובים כבר לא יעניין אף אחד מה שקרה בראשון האחרון.

נערך לאחרונה ב: ‏9/1/12
  10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה אף פעם לא יודע איך מצב כזה או אחר ישפיע על קבוצה מנטלית. זה תלוי בה, בניסיון שלה, בחוזק של אנשיה. אפשר לנבא על סמך העבר - אצל ארסנל, למשל, פעמים רבות יכולת לעשות את זה לאורך השנים. במקרה של סיטי, פחות. אין לחבר'ה האלה עבר ביחד.

אבל דברים קורים. אני זוכר שלפני כמה שנים אחרי שארסנל איבדה את רצף המשחקים ללא הפסד שלה, אותו 2-0 באולד טראפורד, ובאמת התקשתה להתאושש מזה. היה שם wobble גדול והרבה נקודות אבודות, ובסופו של דבר היא לא לקחה אליפות באותה עונה כי צ'לסי ניצלה את זה וברחה. עשיתי בעקבות זה כתבה ובדקתי בליגות אחרות מה קרה לקבוצות שהיו להן רצפים ארוכים של משחקים ללא הפסד, אחרי שהן סוף סוף ספגו אחד, ואצל כולן חלה ירידה בתוצאות.

כמובן שזה לא אותו מקרה, לסיטי כבר היו כמה הפסדים בתקופה האחרונה. אבל שוב, מי יודע מה קורה בראש.

11. alexshw Member

אני חושב שהשפעה העיקרית על סיטי אם תהיה, תבוא מהיעדרות של יא יא טורה וגם אם יהיו פציעות.
    נוסיף לזה את הלחץ הרגיל שיש במאבקי אליפות צמודים שבהם אין לסיטי נסיון.

אבל לדרבי של אתמול לא חושב שתהיה השפעה לליגה. אם סיטי מרגישה "מנצחת מורלית", אז שתרגיש.
    בינתיים בעוד 3 שבועות יונייטד תשבור את הראש איך לעבור את ליברפול.

12. WellNeverDie Member

ווין רוני לא זכה בשער השנה, הזוי. בכל מקרה, פרגוסון קיבל פרס הוקרה מנשיא פיפ"א, עוד גביע קטנטן לאוסף. עוד הערב, נמניה וידיץ' ורוני נכנסו להרכב השנה של אופ"א.

13. Wazza Member

השחקנים היחידים שנכללו בהרכב השנה מחוץ לריאל ובארסה היו 2 מיונייטד. וידיץ' ורוני..
    אני אישית חושב שלרוני הגיע לקחת את שער העונה אבל שיהיה..

אחחח בקהאם בקהאם... אגדה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    http://img684.imageshack.us/img684/371/40887831959878808013113.Xxx

14. skyday20 Member

הוא גם בא לראות את התותחנים מול לידס בלונדון, בגלל שRomeo אוהד ארסנל : )

15. פול סקולס Member

מי זכה בשער השנה? ניימאר?