מנצ'סטר יונייטד 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/11.

1. Vanitas Member

אפשר לחשוב איזה אסון גדול יקרה גם אם לא יגיע שחקן למרכז הקישור. המחיר שאינטר דורשים הוא הזוי והוא ימשיך לעלות בגלל אותה גישה של התקשורת והאוהדים שחייבים קשר ואם לא אז המועדון מתרסק. גם גרזן שעושה עבודה שחורה מחד או שחקן צעיר אבל עם מעט ניסיון בליגה בכירה מאידך, לדעתי יספיק כדי לרוץ חזק בכל המסגרות. בואו לא נעשה מיונייטד איזו קבוצת בטן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/7/11
  2. Eric Cantona Member

אני אומר זאת הכי ברור שרק אפשר: אי הגעה של שחקן טוב לקישור והאליפות תנדוד למקום אחר בעונה הבאה. אני מוכן להמר על שחקן שהוא לא שניידר אפילו, אבל בתנאי שיהיה כישרון על אמיתי. כל דבר פחות מזה והתסריטים מהמשחקים היותר חלשים שלנו בעונה שעברה יחזרו על עצמם בתדירות גבוהה יותר. יש כסף בקופה ואחרי שכמה שחקנים גדולים עזבו, צריך לחדש בשחקנים גדולים אחרים. אנחנו פאקינג יונייטד ריבנו של עולם.

3. JohnTerry26 Member

אלו בדיוק הדברים שאני אמרתי לפני כמה עמודים בדיון הזה, אבל עושה רושם שכולם פה כבר בחלום השביעי שלהם על סניידר. אני לא מאשים, בין אם הוא בדיוק זה שמתאים לקבוצה ובין אם לא, כל אוהד ירצה שחקן כזה. ועוד כשאין לך קשר יצירתי בקבוצה אז בכלל. סניידר כמו שאמרת הוא קשר התקפי טהור כמעט, באינטר משחקים מאחוריו 3 קשרים, גם לי לא ברור איך הוא מתאים ל4-4-2 עם קאריק(שהוא באמת לא כזה גרזן, בטח בהשוואה לקשרים כמו קמביאסו, זאנטי וכל החברה האלה באינטר).

הם תמיד יוכלו לוותר על עוד שחקן התקפה ואז לשחק ב4-5-1 במשחקים רציניים, אבל לדעתי סניידר זה לא השחקן שבמקרה של יונייטד שווה לשים עליו 40 מיליון ואז בגללו גם לשנות מערך שעבד כבר.

4. nwish Member

שמע, זה לא שה-4-3-3 לא הביא 3 אליפויות ברצף, פלוס זכייה בצ'מפיונס.
    בדיוק כמו שבגמר מול צ'לסי פרגי פתח עם הארגריבס, סקולס וקאריק, כשלפניהם רוני, רונאלדו וטבז, כך אנחנו צריכים לחזור לשחק, עם ובלי קשר לכך ששיחקנו יפה יותר באותן עונות (זאת אפשר לייחס לעובדה שהיו לנו טבז ובעיקר רונאלדו בשיאו).

למרות ההקדמה, תופתע לשמוע שאני דווקא מסכים איתך לגמרי, ושלדעתי הקנייה של סניידר היא מיותרת, או ליתר דיוק, מיותרת במצב הנוכחי ובסכום הנוכחי.
    ב-4-4-2, שלצערי שועבדנו אליו כרגע כיוון שפרגי אירגן לנו מצבת חלוצים של שמונה קבוצות, ושלושה ווינגרים ברמה עולמית, אין חשיבות כה רבה לקשר המרכזי כיוון שהנעת הכדור לא בהכרח נעשית מהמרכז, בעיקר השנה כשממרכז המגרש ומעלה תקפנו בעיקר מהאגפים.. ב-4-3-3 בגמר 2009, לעומת זאת, קשר מרכזי היה בדיוק מה שחסר לנו, וגם לפתוח עם טבז במקום פארק.
    חוץ מזה, אני תופס מאנדרסון, הגיע זמנו לפתוח בהרכב, אפשר ורצוי שזה יהיה לצד פלטצ'ר.

http://www.youtube.com/watch?v=-5K7DJLA5Fk[YOUTUBE]

אוי, אני מתגעגע לקבוצה הזו.

נערך לאחרונה ב: ‏19/7/11
  5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשנים האחרונות אין לנו מערך אחד ויחיד. למעשה ברוב התקופה ב-2006-2009 - של שלוש האליפויות עליהן אתה מדבר - שיחקנו 4-4-2, כשפה ושם אנחנו עוברים ל-4-3-3. אחר כך היתה עונה שראינו הרבה יותר 4-5-1 או 4-3-3 (כשרוני הפציץ בלי הכרה) ובעונה האחרונה שוב יותר 4-4-2.

אני בהחלט מסכים שאנחנו לא צריכים בהכרח פליימייקר, אבל כשאני רואה כיצד מרכז השדה שלנו נדרס בשנה האחרונה על ידי קבוצות כמו בלקפול, וולבס, ווסט ברומיץ' ו-וילה, ברור לי שמשהו חייב לזוז במרכז. זה פחות עניין של מרכז שדה סופר יצירתי, כי עם רוני שנסוג לאחור, שני קיצונים וחלוץ נוסף מקדימה, יש לנו אפיקים התקפיים, אלא מרכז שדה שמסוגל להחזיק בכדור ולשלוט בקצב המשחק, ולא לאבד אותו בכל פעם שהיריבה הבינונית ומטה מפעילה קצת לחץ.

האם סניידר הוא האיש הקלאסי לכך? אינני יודע. ובעצם, האם גם פרגי חושב כך? גם זה אינני יודע. אולי הוא רואה בסניידר כאיש שיכול לעשות את הדברים האלה. אולי הוא בכלל רוצה את מרכז השדה שלו אחרת ומחפש שחקן יותר בסגנון של סקולס הישן, יותר גולר. בכל מקרה ברור שאנחנו צריכים משהו אחר ממה שיש לנו עכשיו.

6. nwish Member

לך תדע מה עובר לשועל הותיק במוח, אולי אנחנו הולכים לראות עוד משהו חדש? מקווה מאוד.
    אני אשמח לדעת שאנדרסון מקבל את המקום בהרכב, וקלברלי כמחליף יהיה עוד יותר טוב, כיוון שהוא מפוצץ בכישרון ויש לו טאץ' נדיר בשתי הרגליים.
    אין צורך לרוץ לקנות שחקן כרגע, אני בטוח שאנדרסון עם מקום קבוע בהרכב יהיה קונסיסטנטי, ולהזכירך מדובר באחד שאימלל את ג'רארד ופברגאס, שני קשרי אמצע מאיימים, כך שגם הגנתית יש לו הרבה מה לתת, בעיקר כי הוא שורף שטחים בקצב משוגע.

ונכון, אתה צודק, קבוצות קטנות שלטו מולנו באמצע במשחקי חוץ, אבל הבעיה הייתה טמונה בעיקר בחוסר הפיזיות הבולט של הקישור שלנו, לאורך העונה רוני לא היה קשר התקפי כמו עכשיו אלא שיחק כחלוץ פרופר, והעול באמצע הוטל בחציו על פלטצ'ר, שהוא מדהים, ובחציו על ראיין גיגס, ולמרות הריספקט שלי לגיגסי כאגדת מועדון, אין לו ומעולם לו הייתה לו פיזיות כלשהי, בטח שלא בגיל 37 מול שחקנים שצעירים ממנו ב-10-15 שנה.

אגב, הבעיה הכי גדולה שלנו לדעתי הייתה מול חלוצים חזקים, בגלל זה קבוצות כמו בולטון ובעיקר פולהאם מאכילות אותנו חצץ כבר שתי עונות, רואים שהפציעות של ריו פגעו בו מבחינת משחק הראש והכוח, בובי זאמורה ודומיו הקשו עליו מאוד, אני מקווה שמצאנו גרסה צעירה שלו בסמולינג, או שאוונס יעשה כבר את הקפיצה, כבר מזמן היה צריך להיות בלם פותח עם הנתונים שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏19/7/11
  7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא ראיתי בעיה כזו עם ריו. מי שכן הפגין בעיה מול חלוצים פיסיים הוא אוואנס, בין אם מדובר בקרלטון קול או בבובי זאמורה, או כל אחד שמפעיל קצת כוח. קצת מפתיע בהתחשב בצורה הנוחה שהוא התמודד עם דרוגבה לפני שנתיים-שלוש. בכל מקרה, זו ממש לא הבעיה העיקרית שלנו. העורף לא מטריד אותי - לא ההווה ולא העתיד, עם השחקנים הצעירים שיש לנו שם.

אני לא יודע אם הבעיה של הקישור היתה ברמה הפיסית. לדעתי זה עניין של מוח ושלווה. ברור שצריך שם גם אלמנט פיסי ולכן רוי קין היה כל כך קריטי בזמנו וכמובן שאשמח לעוד אחד כזה, אבל כרגע לי חסר יותר השחקן הרגוע שכאשר הקבוצה היריבה לוחצת, ייקח את הכדור לרגליים, לא ימהר להיפטר ממנו וכשימסור אותו, יעשה זאת בצורה שקולה ומדויקת, ולא ייאבד אותו תוך שנייה, מה שרק מגביר את ההתלהבות של היריבה.

דווקא כשגיגס שיחק במרכז זה נראה טוב יותר לטעמי, גם במשחקי החוץ ובטח במשחקים נגד צ'לסי ושאלקה, בבית ובחוץ. נכון, אין לגיגס אלמנט פיסי, אבל יש לו בדיוק את אלמנט המוח עליו אני מדבר. הוא שיחק במרכז הרבה פחות בחודשים הראשונים של העונה. את רוב ההופעות שלו שם רשם לקראת סיומה, כשוולנסיה חזר ופלטשר נעדר.ודווקא כשהוא נעדר, ראינו מה קרה נגד ארסנל וסיטי בגביע. זה מה שחיזק אצלי את ההערכה שאנחנו צריכים שחקן של מוח ודיוק במרכז, פשוט צעיר יותר שיכול לשחק בקביעות ולא פעם בשבוע.

עם כל החיבה לאנדרסון ולקלברלי, אני לא מוכן לשים את כל הביצים בסל שלהם. לאנדרסון היו מספיק שנים להוכיח את עצמו כשחקן שאפשר לשים עליו את הז'יטונים. הוא לא עשה את זה. הוא עדיין יכול להיות שחקן משמעותי, אבל אי אפשר לוותר על רכש מתוך ציפייה שהוא יסדר הכל. קלברלי עוד לא עשה כלום, בטח לא במרכז. אפילו בוויגן הוא שיחק באגף. מרכז השדה שלנו זעק לחיזוק בעונה שעברה, ועכשיו, כשסקולס פרש וגיגס מבוגר יותר בשנה, זה פשוט דבר שאי אפשר להתעלם ממנו. לא לטפל הקיץ במרכז השדה דרך רכש יהיה מעשה ונגרי מאוד, והתוצאות יהיו דומות להערכתי. פרגי לא ונגר, והוא בעצמו מודה שמרכז השדה שלנו לא חזק כפי שהוא צריך להיות.

8. Gass12 Member

ווסלי לא ווסלי.השם הזה הוקפץ על הווק לפחות אלף פעמים מאז קדחת המלפפונים
    (שהתחפשו לנבטים מוכי אי קולי).

אין שום סכוי בעולם,שנגיע לפתיחת העונה.ללא חיזוק משמעותי נוסף במרכז.
    אין לי את היכולת להיכנס לראשו של פרגי. אבל בטוחני שמוחו הקודח ימצא פתרונות יצירתיים.מהטעם הפשוט שהוא חושב מחוץ לקופסה.
    פתרון יהיה.חד משמעית יהיה!נאהב או לא? זו כבר שאלה אחרת...

9. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

סיכוי בהחלט יש, אתה מדבר כאילו לא קרה בעבר שהיינו צריכים חיזוק לקישור וזה לא הגיע. קרה גם בקיץ שעבר וגם ב-2006 (אני יודע שקאריק הגיע אבל היינו צריכים מישהו נוסף, רצינו את הארגריבס או מרקוס סנה ושניהם לא באו).

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא חושב שהולך להיות שום דבר יצירתי ושום דבר מחוץ לקופסה. הוא רוצה את סניידר וזהו. אם נצליח להגיע לעמק השווה עם אינטר, זו כבר שאלה אחרת. כמה הם מוכנים לרדת, כמה אנחנו מוכנים לעלות. כמו שלפני שלוש שנים הוא החליט שברבאטוב וזהו, גם אם זה לקח 30 מיליון ליש"ט ועד השניות האחרונות של החלון. אם היתה לו הפתעה בשרוול, היא כבר היתה מתממשת.

Michael Carrick, כשגם סר אלכס מדבר על חולשה מסוימת בקישור בפומבי, אני לא רואה אותו לא עושה כלום בעניין ובגלל זה אני חושב שאם נגיע לזה, נשלם על סניידר יותר. המצב חמור יותר מאשר ב-2006. סך הכל על סנה כנראה ויתרנו כי הבנו שנוכל להביא את הארגריבס, גם אם זה קרה רק שנה מאוחר יותר. עכשיו יש לנו מגוון קשרים שהם בסדר, אבל אף אחד שכאשר מגיעים למשחק, אני אומר - הוא חייב לפתוח.

11. Ryan Giggs11 Member

פלטשר הוא בהחלט אחד כזה כשהוא לא חולה בכל מיני וירוסים מיסתוריים שמשביתים אותו לחודשים אבל ברמה הכללית אני מסכים איתך שבנקודה הזאת, הקישור במצב הכי רע שהיה לנו בשנים האחרונות.

12. Eric Cantona Member

בלתי אפשרי כל הזמן להתעסק בקשר שצריך להגיע. עד שלא יאמר משהו ברור מצד פרגי או אפילו נראה תזוזה של סיכום עם שחקן, אני מפסיק להתעסק בזה.

הסיר אומר שדיויד הוא לא בהכרח הבחירה הראשונה שלו להתחיל את העונה בעמדת השוער
    http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premie...-not-certain-to

13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

נשמע כמו קשקוש, גם כי זה אתר GOAL העלוב, וגם כי אין לזה הסבר הגיוני. שוער העתיד של ספרד, שוער ראשון באתלטיקו, מגיע ב-20 מיליון פאונד כדי להתחרות עם לינדרגארד וקוזצ'אק?

14. Eric Cantona Member

יש שם בכל זאת ציטוטים מעורפלים, אבל גם אני לא מבין את זה. הכל לאחרונה אצל פרגי מגיע בצורת קודים, הוא משחק פוקר עם כל היריבות שלנו, עם האוהדים ואולי גם עם עצמו. אולי זה אני שמתחרפן מהקיץ בעצם, גם את זה אין לפסול.

15. Gass12 Member

ואם לא נצליח להנחית את סניידר כאן?