כל כך עלוב. אוקי, אפשר לשחק על תוצאה ורשת נקייה - זה גם דבר חשוב מאוד אחרי שמקבלים תבוסה בבית, ובטח ובטח שחשוב לשחק כך במשחקי החוץ (בגודיסון והיום). אבל זה נראה כיאלו מתעקשים לשחק עלוב, מגעיל, בלי תנועה..פשוט משחק של קבוצת תחתית. אוקי. קאריק מוגבל, וזה לא חדש. עצוב שהוא לובש את המספר של קין. אבל גם הבחור הזה מסוגל לרוץ קצת פה ושם, לזוז, לעשות תנועה ולפנות שטחים - ובקושי את זה הוא עשה היום. גם נאני ופארק עשו טובה שהם זזו, גיגס החליט שהם הוא מתחפש לשחקן ליגת העל ולמסור את הכדורים לשחקני סוונזי... רוני, מאז צ'לסי, רק צועק פה ושם ועם תנועות ידיים מעצבנות, ולא יותר. אה, ומנסה 3-4 צ'יפים במשחק - גם מ-25 מטר... לבריאות. הכל כבוי. אומנם לדעתי אם קלברלי, וולבק ויאנג אנחנו קבוצה אחרת אבל גם בהרכב הזה אנחנו אמורים לשחק הרבה יותר טוב...לא יודע איך להסביר את זה. בלי תנועה לא רק של המגנים או הקשרים האחוריים אלא גם של הקיצוניים, ובקושי רוני זז. פשוט קבוצה בלי חשק..מעצבן מאוד לראות את זה, למרות שבסופו של דבר הוצאנו 9 נקודות משלושת המשחקים האחרונים ולא ספגנו שער.
אני מרגיש שאני חוזר על עצמי אבל 3 נקודות זה כל מה שחשוב בשלב הזה. ולכן זו תוצאה נהדרת! זה מרגיש קצת כמו 2008/2009. אז היה לנו את Rafa's cracking up אבל עכשיו הריצה של שיטי מדאיגה יותר ולכן אני תולה את התקוות שלי בנאפולי ביום שלישי. רק כישלון בליגת האלופות יכול להכניס אותם לסחרור בתקופה הקרובה. לא ליברפול(מי ייתן את הbackpass הפעם?) ולא ארסנל. אני אופטימי יחסית, אנחנו רק צריכים לדאוג לעשות את העבודה שלנו ויהיה בסדר.
לצערי בשביל לקחת אליפות השנה אנחנו תלויים בארסנל/צ'לסי/ליברפול/טוטנהאם שיגרמו לסיטי לאבד נקודות.. תלויים בעצמינו כמובן אבל זה לא יספיק. במיוחד לא כשאתה משחק על 1-0 קטן, ובתצוגות כאלה אני לא רוצה לחשוב מה יהיה בסיבוב הבא נגד הגדולות, שהרוב כבר יהיה חוץ ולא בית.
Wazza ו Selby סיטי הביסה אותנו ואת העופות בחוץ,נכון אי אפשר לחזות בשלב כל כך מוקדם של העונה דברים,אבל אני מהמר שהם יפרקו לאטומים את הרוסים,את הצרפתים,ואת הבאנרים של 58 באיצטדיון הייזל,והם יבטיחו את האליפות פורמלית בחודש מרץ. זה מה אני חושב,אבל בעתיד טעוית כאלו של בית סוהר כמו שעשינו בקיץ לא יכולות לחזור,אם יש איזור שלא דופק למעלה משנתיים צריך לחזק,נפתח קצת את הכיס ונצא למלחמה כשאנחנו שווים לפרבר הסמוך ולא פחות מזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx.
אין לדעת מה סיטי תעשה. אם היא תמשיך לשחק כך ותמשיך לנצח, לא נוכל לעשות דבר כנראה, כמו שהיו עונות בהן צ'לסי נתנה רייס ולא היה שום דבר שיכולנו לעשות. אולי קבוצות טובות, מוכנות, שלמות יותר של יונייטד כן יכולות, ואנחנו עדיין לא שם כרגע. כתמיד, בטח בשלב הזה, אני מעדיף להתרכז במה שקורה אצלנו - לטוב ולרע. צודק WellNeverDie, העסק כבוי. אני לא יודע אם שחקן זה או אחר יעורר אותו. זה צריך להיות עניין קבוצתי. וזה יכול וצריך להיראות טוב יותר ולא משנה מה מרכז השדה שלנו. וזה ייראה טוב יותר. טוב, מה נשאר לי אם לא אופטימיות? אני נוסע עכשיו לאנגליה, אהיה נגד בנפיקה, ניוקאסל וגם פאלאס בגביע הליגה. בשנה שעברה נשאתי עמי את בשורת חזרתו של רוני (שב מהפציעה נגד וויגן, כבש נגד ריינג'רס) ומסכת הכיבושים של ברבא (החמישייה נגד בלקבורן אחרי שביתה ארוכה מהבקעות). מקווה לעשות זאת שוב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
מאחל לך המון הנאה בממלכה אמיר. נקווה שהקבוצה תתן לך נחת ותקבל מהם הצגה. אצלי הרגשות מאוד מעורבים. גם אני מדבר כאן על הגנה לפני הכל, מהחלוץ ועד השוער, כולם צריכים לחשוב הגנה ועל זה פרגי יכול לסמן וי. אסף את השברים ממשחק השישייה ונתן ביטחון לכל הקבוצה שאפשר יחד לסגור את השער. בד בבד כמו שאמיר אמר, זה עדיין לא אומר שאי אפשר להעביר כמה מסירות מתוחכמות בהתקפה, לא כמו ברצלונה, אלא כמו קבוצה שטובה בכמה מונים מהיריבה שלה. אין שום תירוץ ליכולת כזאת. לא מאמין שפרגי עובד עם כולם רק על הגנה באימונים בגלל המשחקים שספגנו שערים דבילים, אלא יותר נוטה לחשוב שמשחק הכיסאות ושינוי התפקידים לשחקנים במגרש קצת מפריעים להם ליצור כימיה התקפית. פרגי חושב בעיקר הגנה, מי יהיו הקשרים שיסגרו הכי טוב וקצת משאיר מאחור את ההתקפה. קאריק פתאום עולה בהרכב, והוא היה בסדר גמור בהגנה, אבל קשה לבוא אליו בטענות שהוא לא מוצא עצמו בהתקפה ואחרים לא מוצאים אתו, כי הם לא רגילים לשחק מספיק יחד. זה נכון לעוד כמה שחקנים שהיו בהרכב. גיגס מחפה על הבלגן במגרש עם הניסיון שלו ומאלתר, אבל צריך לומר, יש אי סדר בהתקפה וזה רק בגלל משחק הכיסאות. צריך הרכב יותר קבוע ורוטצייה יותר עדינה ומלוטשת חכם. זה יתחיל להביא יציבות גם בהתקפה ובשלב כלשהו נתחיל לראות תוצאות על המגרש, החיבור יגיע.
כמה זמן יקח לו להגיע? אני אומר לך בשיא הרצינות, אני מעדיף משחק עם יכולת טובה והתקפית שתגמר עם כמות שערים סבירה(הכל יותר טוב מ-1-0) ושנספוג איזה שער מאשר משחק הגנתי שנותן ליריבה לשלוט בכדור ושנראה כמו קבוצת תחתית וננצח 1-0 מסכן.
במצב כיום, שקאריק כבר לא בשיא שיאו ופלטשר לא יהיה מה שהיה וגיגס לא נעשה צעיר עם השנים, אז יש בעיה. עד שלא יגיע חיזוק, אין מצב שנשחק פתוח והתקפי כי ניספוג יותר משער אחד, כמו שכבר ראית. רק לאחר שיגיע חיזוק, יהיה אפשר להתשחרר מהאוריינטציה ההגנתית ולהתחיל לכוון את הכוחות לנוע קדימה. עד ינואר בכל מקרה אין על מה לדבר. נצטרך להמשיך עם מה שיש. המנימום מבחינתי הוא שפרגי יעשה קצת סדר והיררכיה בהרכב. זה יעזור מאוד לשחקנים לדעת מי משחק לצידם על בסיס די קבוע וזה יביא לחיבור ושיפור גם בהתקפה. אין לי פיתרון אחר כרגע.
העניין עם קאריק הוא שבאמת כמי שמסוכך על ההגנה, הוא השחקן הטוב ביותר שלנו. הבעיה שהיכולות שלו נגמרות בערך בקו מחצית המגרש והתרומה שלו להתקפה רק הלכה וירדה לאורך השנים. לא יודע אם הוא פשוט לא התפתח (ומי שלא הולך קדימה נשאר מאחור) או פשוט פיתחנו אותו לדברים מסוימים שהיינו צריכים יותר לצד פול סקולס, והאינסטינקט ההתקפי אבד. מה שבטוח, הוא לא נותן את זה בחצי של היריב. אני לא רואה (כרגע) את קלברלי כאיזה יוצר גאון, אבל הוא די עושה את מה שקאריק עושה בחצי המגרש שלנו - מניע כדור, פותח אפיקי מסירה לחברים וכו' - בחצי של היריב ובאזור קצה הרחבה. וזה כמובן עושה הבדל. הבעיה היא שאי אפשר לשים שחקן כזה כתחליף קאריק (או כל קשר בעל חשיבה הגנתית כלשהי) במערך של 4-4-2 ליד קשר התקפי נוסף
אמיר, תהנה! מקווה שבאמת יהיו משחקים נהדרים ושהקבוצה תתעורר בשבילך למרות היכולת הזוועתית, התקפית אנחנו לא שווים לסיטי - מה לעשות, כבר בשלב הזה הם כמעט כפול מאיתנו בהפרש השערים. נכון שלהם משחקים קשים עוד בסביב הזה, אבל לנו בסביב הבא יש שלושה מפגשים בלונדון וגם דרבי בחוץ. לא נעים בכלל. אז אולי באמת עדיפים הניצחונות הקטנים האלה - אבל בניגוד למה שהיה מול אברטון - בחוץ מול קבוצה חזקה, תצוגה קשוחה ויעילה - היום פשוט הכל היה כבוי. אומנם בפשטות אפשר לומר שצי'צ'ריטו שווה גול אחד לפחות במשחק, אז ניתן לו לעשות את שלו ואז בונקר.. זה מאוד נחמד אבל כמובן שזה לא יעבוד תמיד.. והפנים לליגת האלופות, משחק חשוב מאוד. סמולינג חוזר ויש לנו גם את פאביו כך שהייתי רוצה לראות את ג'ונס בקישור כמו נגד ספרד - הוא היה נהדר שם. זה לא כל כך הסתדר שפרגי ניסה אותו ככה אצלנו אבל אני נותן לזה עוד סיכוי, זה הסיכוי היחיד להציל את מרכז השדה (גונס + קלברלי אופציה סבירה מאוד שיכולה לעבוד נהדר, רק שטומי יחזור כבר)
אני חושב שקאריק היה אתמול יותר מבסדר גמור, אני חושב אפשר להאשים הרבה שחקנים בתגובה אתמול ולא אותו. כולם מכירים את המגבלויות שלו ועצם זה שסוונסי לא הגיע לאף מצב כמעט חוץ מהפספוס של סינקלר והיה לו אחוז גבוה של מסירות מדוייקות אז הוצאנו ממנו את המקסימום. הניצחונות האלה הם יותר מחשובים, במרץ אף אחד לא יזכור את ה1-0, אלא שבנובמבר עשינו 12 נק'.
לא שמתי לב לקאריק, אבל ראיתי שמישהו בדיון המחזור האשים את נאני ש"הסריח את המגרש". הוא לא עשה הרבה, אבל קשה להגיע ליכולת גבוהה כשכל הקבוצה כבויה ומשחקת ללא אנרגיות.
עדיין קשה לי לקלוט למה הם משחקים הגנתי מול קבוצות כאלה.... אלו קבוצות שאנחנו אמורים לשחק כמה שיותר התקפי להכנס להם כמה שיותר גולים ולאו דווקא להתגונן נגדם כדי לשמור על רשת נקייה... הייתי מבין אם היינו משחקים הגנתי יותר נגד קבוצות הטופ, לא נגד קבוצות תחתית.
דווקא אין יותר ברור מכך. ההגנה שלנו הציגה חולשה לא רק מול הקבוצות הגדולות אלא גם מול אלו הקטנות. זאת הסיבה שפרגי עבר לשחק הגנתי. אחרת למה שהוא יעבור לשחק הגנתי, הוא הרי בטח שלא נהנה מזה. אתה מזלזל בקבוצות בליגה, אבל שתדע לך, כמו שראית אפילו עם הרכב הגנתי, הן מסכנות לנו את השער כל הזמן. משחקי החוץ מולן מהוות מוקש מסוכן ביותר לאבד נקודות בכמעט כל מפגש. אחרי כל הצרות שהיו לנו במשחקי החוץ בשנה וחצי האחרונות, לא ציפיתי ממך לזלזל כך בקבוצות התחתית של הליגה.