אמיר אני מסכים איתך בהכול,אבל דבר אחד אי אפשר לשנות,ברבאטוב עלה 32 מיליון פאונד,היו ממנו ציפיות והוא היה חייב לשים את הכדורים ברשת באותם משחקים בעונת 10\09 וחצי גמר הגביע נגד סיטי,לא יעזור כלום לאף אחד. ברבאטוב הוא כישלון,לא כמו אנדרסון,אבל עדיין כישלון.
לכמה מצבים הוא הגיע באותם משחקים נגד צ'לסי ובלקבורן שהוא היה חייב לשים את הכדור ברשת? נגד צ'לסי היה לו חצי מצב בתוספת הזמן. נגד בלקבורן כלום ושום דבר. זה שהוא עלה 32 מיליון פאונד לא קשור לשום דבר. הוא לא ביקש לעלות 32 מיליון פאונד, הוא לא קבע את המחיר. גם שחקנים שעולים יותר לא תמיד מצליחים להבקיע באחד על אחד או שולחים כדור רוחב בנגיעה מעל לשער (במקרה של סיטי). זה לא מנקה את כל הקבוצה גם יחד ממה שקרה לה בהמשך המשחק. אם קנינו שחקן שלא התאים לסגנון המשחק שלנו, לא הצלחנו (תכל'ס, לא נראה שניסינו) לשנות אותו כך שיתאים לסגנון שלנו ובוודאי לא שינינו את הסגנון שלנו למענו, אז העסק הוא... צריך לומר... כן, כן... טעות של המנג'ר. טעות גדולה ויקרה.
למנג'ר הדגול שלנו הכל נסלח, כי על כל טעות הוא עושה 3 צעדים אחרים מצויינים. הלוואי על כולם מנג'ר שפוגע ברכש באחוזים כמו פרגסון, אז הייתה לנו תחרות אמיתית בליגה במהלך השנים, אבל מכיוון שלא כך הדבר, אז רק אנחנו נשארנו במאבקי האליפות על בסיס כמעט קבוע בעשורים האחרונים. ברבאטוב היה קנייה נכונה בזמנו, הוא שילשל ביצים לרשתות היריב בלול כמו כלום, היה נכון ללכת על שחקן חם כזה. אנו נוטים ללכת על שחקנים שיודעים לשחק כדורגל, מפתיע לא? זה לא התאים לצדדים, קורה, הפרידה לא תיהיה קשה לאף אחד. מאחל לו הצלחה. הצרות שלנו הן לא הבולגרי, אלא הקישור ההגנתי והמרכזי. פלטשר, עם כל הצער שבדבר כנראה לא ישחזר את היכולת שלו בשל הפציעות, קאריק בנסיגה אדירה ואנדרסון לפעמים נחמד אבל לרוב לא מצליח למלא את הנעלים הגדולות של קודמיו הגדולים בתפקיד. הוא לא בקלאסה שלנו ולא יהיה. צריך לטפל בעמדה הזאת. בנתיים פרגי מנסה עם פארק ורוני ליצור קצת כוח במרכז המגרש כדי לטשטש את החולשה וזה גם עובד חלקית (בהגנה כן, בהתקפה זה מחליש אותנו נכון לעכשיו). מניח שנמשיך לשחק כך הגנתי עד שיגיע שחקן שמתאים וראוי לתפקיד.
היה צריך להגיע כבר. עוד טעות של פרגי. כן, הוא בדרך כלל צודק יותר מאשר טועה. זה לא אומר שאי אפשר לציין את הטעויות.
ואני מקווה שהבעיה תפתר מהר. זה שהוא מעכב את הרכישה שבאמת צריך זו טעות ענקית.. לפי האוהדים שיש ליונייטד, הם לא יוכלו לסבול יכולות כאלה עוד הרבה זמן. אף אחד לא אוהב לראות את יונייטד ככה, לא אני, ולא שום אוהד, גם לא פרגוסון. אז למה הוא ממשיך בטעות הזאת ולא קונה שחקני קשור? או לפחות מעלה מהנוער? כי יותר גרועים מקאריק פלטשר ואנדרסון הם לא יכולים להיות (פוגבה ומוריסון). אמן והיה פותח איתם נגד סוונזי.
אני אומנם מדבר על טעויות של סר אלכס, אבל בדבר אחד לעולם לא אתווכח איתו - מי מוכן ומי לא. ואם זה מה שהוא נותן לפוגבה, ולאחרים עדיין לא, אז הם לא מוכנים. זה לא רק עניין של האם הם טובים יותר מהשחקנים הנוכחיים שלנו (ספק גדול, בטח מבחינה פיסית), אלא גם מה יעשה להם שילוב בקבוצה בשלב הזה. פרגוסון חושב שזה מוקדם מדי, אז זה מוקדם מדי.
בדיעבד קל לדבר, כולנו האמנו במהלך הקיץ ובתחילת העונה שיש מספיק קשרים האחוריים\הגנתיים שיתנו לקישור ולהגנה יציבות ושקט. דווקא חששנו יותר שחסר קשר יוצר. פרגי רצה קשר התקפי כזה ובסוף לא הגיע אחד. במקום זאת, כמו שקורה בהרבה קבוצות אחרות, הוא תיכנן מערך התקפי שלא מסתמך על קשר אמצע קלאסי. מערך 4-4-2 שתוקפים עם הקיצוניים והחלוצים הורגים אותך. בכל הנוגע להתקפה בתחילת העונה זה עבד מצויין, קרענו רשתות. הבעיה היא שהקישור ההגנתי שהיה לנו לא סיפק את הסחורה וזה השאיר את ההגנה חשופה. פרגי לא יכל לקחת בחשבון ששחקני הקישור האחורי שיש לנו לא יתאימו לצורת משחק התקפית כזאת. אולי הוא כן, אבל אצל חלק יש ירידה ואת זה באמת קשה לצפות מראש. מה שפרגי עושה כרגע, כדי לתמרן עם הבעיות, הוא הוספת קשר לאמצע שיעזור לחזק איפה שחלש. כמובן שמשהו תמיד בא על חשבון משהו. זה מחליש את החלק החזק שהיה לנו עד כה בהתקפה. אני מאמין שנמשיך לשחק כך עד שיגיע חיזוק ואין לי ספק שיגיע, בינואר, בטוח. פרגסון משדר בברור שיש בעיה דרך צורת המשחק שהוא שינה. אין יותר ברור מזה, אחרי התבוסה הוא עבר לשחק אחרת בגלל חסרונות פרסונלים בקישור. יגיע רכש.
אמיר ע אולי לא ניסחתי את עצמי נכון,אבל בוא נגיד שלא רק בלקבורן וצ'לסי באותו עונה,לא הייתה פרודוקטיביות מברבאטוב,בדיוק מתי שהכי היינו צריכים אותו,אני חושב שגם לזה SIR ALEX התכוון שהוא אמר שאיבדנו את האליפות בגללו,אתה מסכים איתי שהכשלון החרוץ באותה עונה חתום על היעדר חלוץ מלבד רוני?,והמשחק נגד הסיטי בגביע ושאר המשחקים בעונה השעברה שברבאטוב הסריח את הדשא כמו שציין alexshw,מסכמים את זה שברבאטוב הוא כישלון,כמובן שהוא לא חסר מושג כמו אנדרסון למשל לויש ו כדורגל,פשוט הסגנון משחק שלו לא מתאים לנו,בזה אני מסכים איתך כמובן,אבל בשורה התחתונה 32 מיליון ויותר מידי חושך מאור,אגב,אתה זוכר מה היה בקיץ 2009? ציפו לברבאטוב באותו קיץ,כמו שציפו לסניידר בקיץ הזה...,אז אולי זה טעות של פרגי שרכש אותו,אבל אף אחד לא חשב שהבולגרי יהיה כזה אפס,לפעמים פוגעים ולפעמים לא (ופרגי גם לא פוגע לפעמים,אנדרסון וחואן וארון זה דוגמאות בולטות לרכישות בין הגרועות בהיסטוריה של הכדורגל האנגלי והאירופי... ). WAZZA- כנראה שהם באמת לא מוכנים עדיין,ואני חושב שהם מקסימום צריכים להיות שחקני רוטציה,צריך להעיף את קאריק,אנדרסון,וגיבסון לקיבינימט ולרכוש שתי שחקני קישור ולשלב אותם יחד אם פוגבה מוריסון וקלברלי,אבל שתי שחקנים שצברו ניסיון כמובן,אי אפשר לזרוק שתי ילדים ולצפות מהם להוביל,זה יחסל להם את הביטחון. נ.ב,אני חושב שראבל מוריסון בסוף ישחק באגף.
איך הוא ישחק באגף כשיש לך את נאני יאנג ולנסיה פארק וגיגס.. בתכלס הוא כנף או מרכז שדה, אבל אני חושב שנזדקק לו יותר במרכז שדה..
לטעמי אתה נותן הרבה יותר מדי קרדיט לפרגוסון בכל הנוגע לתכנון. מה שהיה בתחילת העונה, ההופעות ההתקפיות המצוינות, פשוט קרו. לא ביצענו איזו הפיכה בחשיבה. לא ביצענו שינוי דרמטי במהפך. לא שלחנו לשחקנים הוראה חדשה: יאללה, כולם עולים. מעבר לכך, החולשה ההגנתית בקישור נראתה גם במשחקים הראשונים, הטובים מבחינה התקפית, וזה לא קשור ליכולת לנתח אם יש לך קשרים הגנתיים ראויים או לא - כי בכלל לא השתמשת בהם במשחקים האלה, אלא בקלברלי+אנדרסון. אני לא יודע מה זה "כולנו האמנו". אני לא הייתי בטוח בקיץ מה צריך לשנות בקישור. על דבר אחד חזרתי: אין לי ספק שמשהו כן צריך לשנות. לגבי שחקני הקישור ההגנתי שלנו, קשה לצפות מראש את הירידה אצלם?! מה שהיה צריך לחזות זה אם הם יחזרו לעצמם או לא - כי הירידה כבר היתה ברורה קודם לכן. Roy_Keane, "בדיוק מתי שהיינו צריכים אותו" - זה באותם משחקים נגד צ'לסי ובלקבורן. לא שהיתה לו עונה טובה, ולא שאי אפשר לומר "היי, אם היינו משיגים עוד כמה נקודות במשחק הזה והזה באוקטובר, אולי היינו אלופים", אבל זה לא רלוונטי. בסופו של דבר הגענו לאפריל במקום הראשון ונפלנו על שני המשחקים האלה.
הפציעה של קלברלי אומרת בעיקר שרוב הסיכויים שנראה עוד הרבה את רוני בקישור, עם כל הכבוד למה שפרגי אמר אתמול על קאריק, פלטשר ואפילו גיבסון(הוא חי!). יכול להיות שאפילו נראה ציוות של רוני עם ג'ונס. זה יכול לעבוד נהדר באופן תאורטי אבל שוב, האם זה שווה את הנזק שנגרם מהחיסרון של רוני בהתקפה? היום זה מאסט ווין מבחינתי, אני קונה בכיף 1-0 במשחק של 3 בעיטות לשער.
אם נלך לפי תוצאות אז התשובה לשאלה שלך היא כן. מאז שהתחלנו לשחק עם קישור מצופף יותר שרוני ופארק לוקחים בו חלק מרכזי בהגנה ובניהול המשחק, אנחנו כמעט ולא סופגים שערים וקשה נורא ליריבות לשחק נגדנו. זה כמובן בא על חשבון התקפה, אבל עדיין מגיעים בכל משחק לכמה הזדמנויות שמספיקות עבורנו להכריע משחקים. בשלב זה עם הבעיות בקישור ההגנתי זה פיתרון טוב שמטשטש את הלא מעט בעיות שזה יוצר להגנה ומצליח לייצב אותנו ולהביא תוצאות. אין ברירה, נצטרך להמשיך כך עד שיגיע חיזוק.
אם גיגס כשיר, הוא צריך לפתוח באמצע. הוא הראה שהוא מסוגל לשחק שם מספיק פעמים, וככה נרוויח את רוני בתפקיד האמיתי שלו. גם רוני באמצע וגיגס מאחורי החלוץ זה לא רע. גם פלצ'ר ופארק באמצע ורוני מקדימה זה לא רע. לדעתי בגלל שוולבק פצוע וברבאטוב הוא ברבאטוב, רוני לא יהיה במרכז המגרש היום. אני מקווה שכך באמת יהיה. אני חושב שגיגס יפתח אם הוא באמת כשיר.