הבה נעשה מעט סדר בים האפשרויות,השמועות והספקולציות.להלן כמה עובדות. 1.לפני למעלה מ4 חודשים הובטחו לפרגי מאה מליון פאונדס לצרכי רכש. 2.הכסף קיים. 3.לאור מדיניות צמצום החגורה בשנים האחרונות.בכל נושא הרכש אלו המספרים הקרדיט ל King Wayne מהפורום השכן. מקיץ 2008 עד קיץ 2011(כולל) עזבו: פיל בראדסלי(2 מיליון ליש?ט ב-2008).לואיס סאהה(9 מיליון ליש?ט ב-2008). ג?רארד פיקה(7 מיליון ליש?ט ב-2008).כריס איגלס(1.5 מיליון ליש?ט ב-2008). מיקל סילבסטרה(750 אלף ליש?ט ב-2008).פרייז?ר קמפבל(5 מיליון קיץ 2009). כרי...(הפורטוגלי הבוגדן)רונ....(80 מיליון ליש?ט ב-2009). זוראן טוסיץ?(6 מיליון ליש?ט בקיץ 2010). דני סימפסון(750 אלף ליש?ט בקיץ 2010). ג?ון אושה וווסלי בראון(5 מיליון ליש??ט ב- 2011). סה?כ 117 מיליון ליש?ט הכנסות ממכירות. קניות. דימיטאר ברבאטוב(30 מיליון ב-2008). זוראן טוסיץ?(8 מיליון בינואר 2009). ריצ?י דה לאט(1 מיליון בינואר 2009) ביראם דיוף(4 מיליון בקיץ 2009). אנטוניו ולנסיה(16 מיליון בקיץ 2009).גבריאל אוברטן(3 מיליון קיץ 2009 מייקל אואן(העברה חופשית בקיץ 2009). חאבייר הרננדז(7 מיליון ליש?ט בקיץ 2010).בבה(7 מיליון ליש?ט בקיץ 2010). כריס סמולינג(12 מיליון ליש?ט בקיץ 2010). אנדראס לינדגאארד(4 מיליון ליש?ט בחורף 2011). פיל ג?ונס(16.5 מיליון ליש?ט בקיץ 2011). אשלי יאנג(16 מיליון ליש?ט בקיץ 2011). דוד דה חאה(19 מיליון ליש?ט בקיץ 2011). סה?כ 143.5 מיליון ליש?ט הוצאות רכש. ההפרש- 26.5 מיליון ליש?ט ב-4 שנים...תשאלו כל רו"ח מתחיל? הוא יאמר לכם שבשביל מועדון כזה.ברמת הכנסות ומחזורים מטורפים הסכום הזה הוא באמת בדיחה. אפשר לומר הכל על הבעלים החמדנים שלנו. אבל בהשוואה לשכנים.נו ההם עם הבארות?הבעלים שלנו יהודי קמצן.ותסמכו עליו שהוא מצא את הקומבינה שמישהו אחר ישלם על הקניות. 4.אני לא רואה שום אופציה שפרגי יוותר על נאני. 5.אם ווסלי יגיע? הוא יבוא במכירה נטו +העברת כספים למוראטי רק פריטה על מיתרי הגרידיות תצליח להזיז את ווסלי משם.וגם אז הסכויים קלושים. זה מבאס כי כולנו רוצים.אבל זה לא מסתייע.נראה לי שהמוח הקודח של פרגי ימצא מענה.אולי פתרונות יצירתיים כמו שימוש ברוני.או גיגסי על ויטמינים אולי קלברלי.אולי אנדרסון יבריק? מי יודע?לאלוהים ולפרגי הפתרון. 6.על פי מה שפרגי אמר השבוע לגבי מקיידה ובמיוחד לאור קור הרוח והשקט הנפשי שלו בשתי ההבקעות.אני לא חושב שמקיידה יושאל או ימכר. 7.מנסיון עבר של כולנו עם פרגי. הוא משאיר חלונות פתוחים גם למועד העברות ינואר. לא מן הנמנע שהוא יקח לעצמו ובצדק.את האופציה להישאר גם עם וולבאק וגם עם כל מצעד המושאלים החוזרים.לתקופת התנסות נוספת והפעם מקרוב. (בואו נראה מה למדתם בחוץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) 8.לתחושתי.דיוף וברבטוב יחליפו כתובת בינואר או לפני 9.אוברטן עושה רושם שמתחיל לצבור נסיון אבל מעבר לזה. צובר ביטחון אולי זה התבלין שהיה חסר שם? כי הכישרון קיים. רואים זאת בעליל ובמיוחד כשמשווים אותו לבבה הבדיחה על שתיים שהושאל לארדואן כעונש אירועי המשט. 10.ריו צוק גיברלטר נהדר בתפקיד אבל גם בסיטואציה הכי חלומית לא יוכל לשחק יותר מ50 אחוז ממשחקי הקבוצה בכל המסגרות.מה שמשאיר תחרות יחסית מצומצמת של נמניה ושלושה נוספים על 150% מכל המשחקים שלנו.זו הסיבה ההגיונית למה פיל ג'ונס.למה בטיימינג הזה? כי הייתה סכנה ברורה ומיידית שיעבור לשנואה שלנו.
וידיץ' ושלושה שחקנים נוספים על שתי עמדות, וגם זה רק בחלק מהמשחקים, זו לא בדיוק תחרות שהייתי מגדיר "מצומצמת", אפילו יחסית. אני לא אומר שאין היגיון בהבאת ג'ונס או משהו כזה. רק שאם זה היה מגיע למצב שהכסף של ג'ונס יהיה חסר בעסקה אחרת דחופה יותר - זה שאינו קורה, להערכתי - אז עסקת ג'ונס היתה בעייתית.
כל שנה אני רואה שאנחנו המועדון ספורט עם השווי הכי גדול בעולם. אנחנו שווים יותר ממליארד פאונד. איך מחשבים את זה בכלל?
הבט אמיר. אנחנו משחקים בכל המסגרות משהו שמתקרב ל60 משחקים? כפול 2 עמדות בלם =120 משחקים אופציונאליים לבלמים.אם נקצה 70 אחוז לסרבי=42 משחקים 40-50 אחוז לצוק=24 -30 משחקים.זה משאיר בערך 20 משחקים לכל בלם משלושת הצעירים..נראה לי שכל שחקן בגילם חותם על זה טרום העונה. תקן אותי אם אני טועה.
ההפך, שחקנים בגילם חייבים לשחק והרבה כדי להתפתח, וכמובן שצריך לקחת בחשבון שבסופו של דבר אחד משלושתם (לדעתי סמולינג) יקבל את רוב הדקות כשריו לא ישחק. אוונס וג'ונס יחיו מהפירורים וממשחקים פחות חשובים כמו גביע הליגה או המשחקים האחרונים בשלב הבתים בליגת האלופות. עם זאת, יש לי הרגשה שיש סיבה שמכרנו את ג'וני ולא רכשנו מגן מחליף. לדעתי פביו, רפאל ואברה יהיו הבכירים אבל אין לי ספק שפרגי יתן לאוונס וג'ונס לא מעט דקות כמגינים במקרה הצורך.
העניין הוא שאתה עושה מתמטיקה, וכאן מדובר בכדורגל. אפילו אם אתה מכיר מראש בכך שריו פרדיננד לא ישחק כל משחק, אתה לא הופך את כל המשחקים שהוא יחמיץ לכר פורה לניסויים ולשינויים תכופים. אם אין ריו, אתה שואף למצוא שותפות אחרת שתהיה קבועה יחסית ושהשחקנים שיהיו מעורבים בה ייצרו ביניהם הבנה. מה שבטוח, תחרות מצומצמת זה ממש לא. זה לא שארבעת הבלמים שהיו לנו בעונה האחרונה היו עומק לא מספק. אפרופו החישובים שלך, אין לי כוח להיכנס לעניין הזה, אבל מאיפה הבאת את ה-9 מיליון ליש"ט שקיבלנו עבור סאהה? הסכום לא פורסם, אבל היה די מוסכם שמדובר בנתון נמוך מאוד שאולי מבוסס כולו על כמות ההופעות וההצלחות שלו לאברטון. אין מצב שזה מתקרב לתשעה מיליון. אגב, חישוב של כמה הוצאנו במספר שנים מסוים הוא תמיד דבר בעייתי. כי למה לחשב רק ארבע שנים ולא חמש, תקופה שכוללת את העברות הארגריבס, אנדרסון, נאני וסכום ההשאלה של טבס? לא שאני אומר שהוצאנו המון כסף בשנים האחרונות, ממש לא, סתם מציין נתון. לגבי סניידר, שימו לב שפרגי לא פסל את האפשרות שהוא יגיע. דיבר על "כרגע" ועל סיבות שזה לא יקרה, אבל לא אמר מה הן. לא אמר - הוא פשוט לא מה שאני מחפש מקצועית, דבר שממנו אין חזרה. בין השורות, אני קורא שזה עניין של כסף ומשא ומתן. אם זה יקרה או לא, אני לא יודע, אבל זה בהחלט לא נפסל. העובדה שהצלחנו לסגור שלוש עסקאות די בקלות הקיץ, העובדה שפרגי לא דיבר על סגירת פנקס הצ'קים שלו כפי שהוא אומר, רומזות שאנחנו בהחלט לא סיימנו בשוק ההעברות ושהעסקה הבאה היא מדרג אחר, מסובך יותר. אין לנו פיתרון לקישור מבפנים. פרגי מנג'ר גדול, אבל אין קוסמים בכדורגל. הוא לא עשה קסם בקישור כשרבים מאתנו זיהו חולשה במרכז השדה לפני שנתיים ולא עשה קסם בקישור כשכולנו ראינו את זה בשנה האחרונה. קלברלי לא יכול להוות פתרון קסם, אנדרסון יכול להוות חלק מהפתרון, לא הפתרון המלא, ואני לא רוצה לחשוב על רוני כפתרון. צריך להשאיר אותו במקום במגרש בו הוא הרוני הכי טוב שהוא יכול להיות. לא לבקש ממנו לסתום חורים בגלל כשלים שלנו בשוק ההעברות. אבל השוק הזה עוד רחוק מלהיות סגור ואני אופתע מאוד אם דברים לא יזוזו, אם כי אני לא מצפה למשהו לפני שנחזור מארצות הברית.
תגיד לא נמאס לך מהקמפיין הזה נגד קאריק? כולנו הבנו כבר ממזמן, קאריק זה לא קין לא היה קין ולא יהיה. קאריק היה בורג חשוב בשושלת האליפויות שלנו וכשהגענו הכי גבוה באירופה. שנה אחת או שנתיים רעות לא צריכות למחוק מכל ההערכה אליו שהוא צבר בכבוד.
לא רק שקאריק הוא בורג חשוב ושחקן טוב - מוגבל, אבל טוב במה שהוא עושה - מה שאנחנו מחפשים הקיץ אינו שחקן שיתפוס את מקומו בהרכב, ולהערכתי רוב הסיכויים שפשוט ישחק לצדו. קאריק הוא לא הפיתרון לבעיה שלנו, אבל הוא גם לא הבעיה. הרי גם פלטשר הוא לא הפיתרון לבעיות שלנו, אז חלאס עם הקמפיין הזה.
מסכים לחלוטין, הרי גם פלטשר חלק מהקישור הבעייתי אבל אני לא חושב שמישהו בא אליו בתלונות(ובצדק). בכל מקרה, מאד מעניין לראות מה יהיה בסוף עם עמדת הקישור, פשוט מאסט מבחינתנו לחזק את הקישור ויהיה לי מאד קשה להבין את פרגי אם בסוף אחרי כל הרכש המרשים בקיץ לא נתחמש בעמדה הכי קריטית אצלנו(אחרי עמדת השוער- שנפתרה).
כל אחד שהיה במערך שהוא לא קשר יצירתי, קשר שבונה משחק, משנה קצב וסגנון משחק, סוג של פליימיקר הוא חלק מהמערך ה"בעייתי" מכיוון שהבעיה היא לא השחקנים שלא מספיק טובים אלא שפשוט היה חסר משהו בקישור. אין לי טענות כלפיי אף אחד (חוץ אולי מאנדרסון) מכיוון שהם לא כאלה, בתפקיד שלהם הם עשו עבודה מצויינת. גם קאריק שחלה ירידה מסויימת חזר לעצמו בסופו של דבר, פלטצ'ר העונה שעברה גם ירד טיפה אך היה פצוע/חולה בחלק מן העונה ובסך הכל לא היה גרוע פשוט לא ראינו ממנו יותר מדי אבל הוא שחקן חשוב למערך.
חבר'ה עדכון קצרצר לא מזמן בסקיי ספורט נאמר שפרגי בונה על קלברלי ואנדרסון ולא בטוח יונחת קשר,מצידי שינסו להחתים כל אחד בשום האמשיק פסטורה גאנסו קנאלס מודריץ' לא משנה מי רק לא לתת להם את המושכות,אוי ואבוי זה יהיה אסון. ואם כבר הגבתי אז אני יגיב לכל מי שרשם לי,לגבי THE MIGHTY NUMBER 16 CARRICK. ,אכלתם כובע איתו העונה כבר ועונה שעברה,בתאכלס הוא היה אפס גמור,אפס עגול,עכשיו אני לא מתחיל להתווכח איתכם בעיניינים מקצועיים מה הוא תורם במה הוא טוב ומה לא,כי אתם חבורה של עיוורים ומקובעים,האפס הזה לא שווה אגורה,ואתם יודעים מה תמסגרו ותשמרו את ההודעה הזאתי,הוא יהיה אפס העונה מתמיד ויחרב משחקים במו רגליו.(אגב הוא כבר עשה את זה יפה בעונה שעברה),קבוצות תחתית הקשרים שלהם זיינו אותו בתחת (ולא ואני לא יחסוך פה במילים),עשו לו בית ספר לאפס המושפל הזה,הבנתם? וכך יהיה גם העונה,תמשיכו לגבות את הסמרטוט המסריח הזה שאפילו לא מגיע שירקו לכיוון שלו. מלבד קשר יצירתי מה שאנחנו יודעים שחסר לנו,צריכים גם גרזן,ואני לא אומר לכם שם עולמי כמו אסיין מסצ'ארנו,שחקן כמו צ'ייק טיוטה יכול לעשות עבודה בכמה רמות יותר טובה ממייקל קאריק,אחד שיזיין שחקנים ולא יתן שיעשו לנו טיילת במרכז המגרש,מוגבל מאוד זה כן,אבל את היצירתיות יפיק הקשר היצירתי שאותו אנחנו אמורים לרכוש! הבנתם? עכשיו תפסיקו לזיין את השכל על מייקל קאריק,נמאסתם,הלאה NEXT.
מחד הייתי אומר לך לא לדאוג כי פרגסון לא רוצה לתת לו יותר הזדמנויות לממש את מה שציפו ממנו להיות וכבר מחפשים את השחקן שיחליף אותו בהרכב, מאידך פרגי לא מצליח בנתיים להביא את השחקנים שעל הכוונת שלו וזה מסכן אותנו בעוד עונה עם שחקן הפרווה והכי לא דומננטי שזכור לי בקישור של יונייטד מאז שאני זוכר את עצמי.