מנצ'סטר יונייטד 2010/2011-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/7/10.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

טל, מסכים איתך בקשר לפורלאן. אגב כשדיברתי על חלוצים שנזכור באהבה או שנאחל להם בהצלחה בעתיד התכוונתי בדיוק לשחקנים כמו פורלאן.

חברה, אני חושב שההסתכלות שלכם לגבי החלוצים הצעירים בקבוצה היא לא נכונה.
    לפחות כרגע יש בקבוצה 3 חלוצים בכירים - רוני, בארבטוב ואואן. כל עוד הם בקבוצה הם ישחקו. אליהם יש להוסיף את הרננדז שהרשים הקיץ וצפוי להיות החלוץ הרביעי בקבוצה. זה כמובן לא אומר שהוא יהיה החלוץ הרביעי מבחינת הרוצטיה אלא ש4 החלוצים שציינתי הם החלוצים הבכירים שלנו.

מעבר לאותם ארבעה יש לנו 3 חלוצים צעירים, מקיידה, וולבק ודיוף. מכיוון שמקיידה לא קיבל מספיק דקות בשנה שעברה, ולמרות שגם אני חושב שהוא היעיל והמתאים ביותר ליוניטד היום מהשלושה, אני חושב שפרגי יעדיף להשאיל אותו כדי שיקבל כדורגל קבוע במקום אחר מאשר להפוך אותו לאופציה החמישית בעמדת החלוץ. אני לא רואה מצב שמקיידה עובר עוד עונה עם מעט כדורגל.
    מכיוון שוולבק הושאל בשנה שעברה רק מאמצע העונה והראה הרבה נקודות חיוביות בהשאלה שלו אני חושב שפרגוסון ישאיל אותו לעונה נוספת כשהפעם הוא יושאל מתחילת השנה לעונה מלאה כדי שיצבור ביטחון.
    מה שמשאיר אותנו עם דיוף, שהגיע בשנה שעברה אחרי ששיחק הרבה בקבוצה שלו, שעדיין צריך להתרגל לכדורגל האנגלי ולקבוצה ולכן לדעתי, אלא אם יקרה משהו לא צפוי, הוא יהיה החלוץ החמישי בסגל, אחד שישחק בעיקר בגביע הליגה ובגביע, אולי גם בליגה במקרים של פציעות ועומס (מה שתמיד מתרחש אצלנו אז יתכן שזה לא אולי). יתכן שבאמצע העונה תהיה היערכות שונה, פרגוסון יחליט להחזיר מישהו מסוים מהשאלה ולשלוח מישהו אחר, אבל לאור הנסיבות הנ"ל זה לדעתי יהיה מצב החלוצים שלנו בתחילת העונה.

אני אגב מאוד מרוצה ממצבת החלוצים שמורכבת מהחלוץ המושלם (רוני), מחליף עם ניסיון (אואן) וצעירים רעבים שרוצים להכויח עצמם (הרננדז ודיוף). הבעיה היחידה שלי עם חוד ההתקפה היא כמובן בארבטוב שלא מספק את מה שנדרש ובכך הופך את ההתקפה שלנו לבעייתית. שימו במקום בארבטוב חלוץ אמיתי ליד רוני ואני חושב שכולנו היינו יושנים בשקט מבחינה ההתקפה.

2. the white pele Member

מאקדה-בעיני פוטינציאל ענק להיות אהוב הקהל באולד טראפורד.חבל שהפציעה קטעה את ההמשכיות.יש לו את הקרח בורידים, החוצפה והכישרון.
    פורלאן-אהבתי אותו מאד גם בזמן אמת. קלאסה של אדם.עבד קשה ולא התלונן.
    יונייטד באה לו אולי מוקדם מידי וצריך לזכור שרוד, אולה,יורק התחרו איתו על מקום בדיוק שפרגי עבר לשחק עם חלוץ אחד.

3. k_700 Member

לא יודע למה מצבת החלוצים ממש לא מרשימה אותי.
    אני חייב לציין שאני אפילו מפחד. זו כאילו אותה שאננות שנכנסו איתה בתחילת העונה שעברה.
    אואן הוא רק שם, אני כבר באמת לא יודע מה נשאר מהחלוץ הזה ומה שמפחיד אותי שבהתחלה הוא באמת יקבל יותר הזדמנויות.
    ברבאטוב עם כל האהבה שלי אליו הוא כרגע עדיין על תקן חלוץ שני לצד רוני וגם מזה אני חושש. הרי ברור לנו, ברור לו שהחיבור לא מתאים.
    אני מפחד גם מהרעיון שעד שהרננדז יקבל הזדמנות לשחק נראה חלוץ צעיר שאיבד את כל הביטחון שצבר במונדיאל, מקווה מאוד שהוא לא יסיים כמו מאנושו.
    את דיוף לא ראינו מספיק אבל אין ספק שבקנייה שלו הייתה איזשהו זעקה לעזרה.
    מצד אחד הוא נקנה בינואר בסכום לא קטן כשהיינו בבעיה רצינית של חלוצים ומצד שני חלוץ עם נתונים אבל קשה לי לראות אותו משתלב אצלנו.

מאקיידה וולבק הם הסיפור הכי עצוב. מגיל צעיר וולבק סומן להיות הדבר הכי גדול שיצא ממחלקת הנוער שלנו.
    העדיפו אותי על פני כשרונות בלתי מבוטלים כמו פרייזר קמפבל ופאבין ברנדי, ג'ושוע קינג ורבים אחרים.
    הוא עבר תקופת השאלה טובה אבל עדיין לא נראה הכי מוכן כדי לשחק.
    מצד שני אני אומר לעצמי בואנה צביאל גם פרייזר קמפבל עבר תקופת השאלה נהדרת בוולבס(העלה אותם ליגה כמעט לבד) , נתן כמה תצוגות יפות בנבחרת עד גיל 21 ובסוף נמכר לסנדרלנד.

מאקיידה הוא סיפור שונה. בילד הזה יש הרבה דברים שאוהדי יונייטד מתחברים אליהם מהרגע הראשון. אבל עדיין יש משהו שעצבן אותי בעונה שעברה בבחור. הוא כאילו מרגיש שהוא במעמד של איזה אולסטאר עוד לפני שחתם על החוזה המקצועני שלו. הוא הרשה לעצמו קצת יותר מדי לעשות עקבים של רונאלדו, היה יותר מדי בוסר מול השער.

אני לא יודע למה אבל במצב כזה אני מתחיל את העונה מודאג. כאילו לא עשינו כלום עם הבעיות של הקבוצה מהעונה שעברה.
    צריך לזכור שבעונה שעברה היה יחסית הרבה מזל.
    פציעה של רוני ופלטשר בשלבים יותר מוקדמים של העונה ואנחנו יכולים להתחיל לארוז את המזוודות.

4. WellNeverDie Member

אני חושב שהחיבה שלכם לפדריקו הפכה אותו אוברייטד. ראיתי או משחק. הוא רוצה יותר מידי - יותר מידי ראש בקיר, מחפש בכוח. לדעתי הגול שלו נגד הוילה רק יאט את ההתקדמות שלו. הוא עדיין לא שחקן בוגר ובשל - מישהו פה כתב משהו בסגנון, הוא פשוט מרגיש כבר עכשיו כוכב לפני שעשה יותר מידי. דיוף וולבק גם אותו דבר, למרות שאני מחזיק מוולבק כשחקן רוטציה בעונה הבאה. הרננדז יותר בשל, זה בטוח.
    השאלה היא איך רוני יתחיל את העונה, מעניין אותי מה היו הסיבות לכישלון במונדיאל. אפשר להיות מרוצים שפה זה יונייטד (שבניגוד לאנגליה, שהייתה גרועה טוטלית, יונייטד במצב טוב). אבל מצד שני, גם פה הציפיות ממנו ענקיות. אני יכול להתנחם מפלצ'ר, אני סומך עליו בעיניים עצומות ומקווה שהעונה גם אוהדים אחרים יתחילו להעריך כמה השחקן הזה מעולה והשתפר במהלך העונה האחרונה. אני מקווה שנאני ישפר את עצמו עוד יותר ויבנה לעצמו מעמד של כוכב, הוא כבר בן 24 והגיע הזמן שיהיה שחקן מוביל בחלק הקדמי.

ואם שוב חוזרים לדבר על ברבאטוב - צריך אולי לנסות משהו אחר. אולי לשחק איתו בצורה שונה, הוא לא חלוץ חוד מובהק, זה בטוח. צריך לנצל את היתרונות שלו ולכפות על חסרונותיו. סך הכל אני אופטימי לגבי החלק הקדמי.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזה בדיוק העניין. החלוץ מספר 2 שלנו לא נותן תפוקה של חלוץ מספר 2, הוא לא ציוות טוב לחלוץ מספר 1 ולא ממש מסוגל להחליף אותו במערך של חלוץ אחד. תן לנו חלוץ מספר 2 שמתאים למועדון - משהו בסגנון סאהה בזמנו, רק כשיר - והמצבת שלנו בסדר גמור.

6. Gass12 Member

וחוזרים לשינוי מערך שהצעתי. כזה שיביא במינימום השקעה תוך מיצוי הסגל הקיים. שני חלוצים כשמאחוריהם ברבה כמוציא ומביא... גם לא מוכרים אותו בשני שקלים וגם מוציאים ממנו מקסימום מהלכים גאוניים שללא שום ספק הוכח שיש לו.

7. שלו Guest

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אחלה, אבל זה לא ממש קשור ליונייטד.

9. k_700 Member

10. THE STRETFORD END Member

גאס,

במערך שלך אתה הופך את בארבטוב לסוג של קשר התקפי והוא לא כזה.

11. שלו Guest

איך זה הגיע לפה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx
    אני בטוח שפירסמתי את זה בת'רד של ההעברות.

12. WellNeverDie Member

והוא גם לא ממש חלוץ, לא?

13. THE STRETFORD END Member

זו שאלה,קביעה או בדיחה?

14. Ryan Giggs11 Member

אם זו שאלה-כן הוא חלוץ.
    קביעה-לא נכונה כי ברבטוב הוכיח כבר שהוא חלוץ(אפילו אם הוא מסוג אחר)וחוץ מזה-הוא לא יכול לשחק בשום תפקיד אחר.

אני מודה שגם לי מתפתחת בקצב מואץ תחושה של חוסר סבלנות כלפי הבולגרי ובהחלט הייתי שמח אם היה מגיע חלוץ במקומו אבל עדיין יש לי תחושה שמזלזלים פה יותר מדי בברבטוב.
    הוא עדיין גאון עם רגעי קסם שהלוואי ויצליח להראות את זה יותר מפעם אחת במשחק. אם רק היה מצליח לנצל יותר טוב מצבים אין לי ספק שלא היו פה דיבורים על לא מתאים לסגנון, אפס וכו'.

15. GiladG2 Member

אוי ואבוי. לא נראה לי שקיים מערך גרוע יותר ממה שהצעת. מראדונה עוד לא הגיע לאולד טראפורד. על מי אתה מוותר במערך הזה? על שני ווינגרים או על קשר מרכזי כשפלטשר (או מישהו אחר) לבד במרכז הקישור?

המצבת חלוצים שלנו נראית די טוב כרגע, כל עוד רוני כשיר. אם חס וחלילה הוא ייעדר תקופה ממושכת, כל הסימני שאלה יתחילו להציף אותנו. אם לא נתחזק בעוד חלוץ בחודש הקרוב, כרגע קשה לדעת מי יהיה שם כדי לחפות על החסרון של רוני, אם בכלל.
    בקשר לברבאטוב, הוא שחקן גדול, אני לא חושב שיש מבין עניין שמטיל בזה ספק, הבעיה היא כאמור השתלבותו בתוך צורת המשחק שלנו. היו רגעים בעונה שעברה שהוא היה מבריק, בישל וכבש שערים נהדרים. אבל אלה התגמדו לצד אינספור התקפות שנתקעו אצלו, חוסר שטף במשחק, חוסר ביטחון, והחמצות קריטיות ברגעים המכריעים של העונה.
    לגבי השאר, קשה לדעת מה יקרה איתם כרגע. אואן מספיק טוב בשביל להיות ברוטציה וכולנו יודעים שהוא לא יהיה שם לאורך כל העונה. דיוף הראה ניצוצות בכמה משחקים בריזרבס שלנו, למרות הרמה הנמוכה שם, פוטנציאל יש ומעניין יהיה לראות מה יהיה המעמד שלו וכמה דקות הוא יקבל. כנ"ל הרננדז, את הניצוצות שלו הוא הראה במונדיאל, השאלה כמה זמן ייקח לו להביא את היכולת הזאת לפרמייר ליג. וולבק ומאקדה - כנראה אחד מהם יושאל, אין לי עדיפות למי, לשניהם לא תזיק צבירה מרובה של דקות משחק.
    כל עוד רוני כשיר אנחנו מצויינים. אם לא נתחזק בעוד חלוץ יותר "בטוח" עד תחילת העונה (לא צעד חיוני יותר מדי לדעתי), פרגוסון ייקח פה הימור גדול מאוד, כמו זה שהוא לקח בתחילת 1996 אחרי שהוא לא הצליח להחתים את שירר. אנדי קול שבר את הרגל בתחילת העונה, ולמזלנו הגיע איזה אולה גונאר אחד והפציץ מהופעת הבכורה שלו.

בכל מקרה, עמדת הקשר היצירתי הרבה יותר חשובה לנו לפי דעתי.