למרות שלגיגס ולסקולס היו משחקים נהדרים העונה, היו להם כמה הופעות חלשות. כמו שנאמר, גיגס פתח מעולה את העונה וסקולס היה נהדר סיומה. אבל תזכרו שזה בא על חשבון של שחקני רכש או שחקני בית צעירים שצריכים צ'אנס.
ו...? לכל שחקן ושחקן היו השנה משחקים חלשים לצד משחקים טובים. גם לצעירים וגם לותיקים. הם לא תופסים מקום של שחקנים צעירים, יש רוטציה, כולם מקבלים את ההזדמנויות שלהם (אולי חוץ מהמקרה המיסתורי ע"ש זוראן טושיץ' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx ). התרומה שלהם הייתה אדירה השנה, אגב, גם של הקפטן, שבשלבים המאוחרים של העונה היה שם כשהיינו צריכים אותו, כשבראון ואושיי היו פצועים ורפאל התנדנד. ואם הם ימשיכו לתרום כמו בעונה שעברה ויישארו בריאים, שישחקו גם עד גיל 40.
אבל ככל הנראה זה לא יקרה, וההתדרדרות תתחיל. אני מנסה להיות אוביקטיבי, ולפעמים הם תוקעים את המשחק המהיר של היונייטד. אני אוהב את ראיין ואת פול, אבל לדעתי עוד עונה תספיק, לגיגס אפילו 2. דרך אגב 1: היום הוצגו בצורה רשמית מדי הבית של היונייטד, ומחר השחקנים לובשים אותם לראשונה נגד סלטיק, במסע קיץ 2010 לאמריקה. דרך אגב 2:אריק קנטונה הפסיד עם נבחרתו בכדורגל חופים, צרפץ, 6:4 לנבחרת שוויץ.
WellNeverDie אני חושב שכדאי שנשאיר לאינטגריטי של גיגס,סקולס וגם נוויל להחליט בעצמם מתי לתלות את הנעליים,הם הרוויחו את הזכות הזו ומבלי שנצטרך לחשוש מהתדרדרות. אני לא הרגשתי שהם תוקעים את המשחק המהיר של יונייטד בעונה שעברה אלא וכל אחד בתקופה מסויימת,היו מהמצטיינים ביותר בקבוצה. אנחנו צריכים לצבוט את עצמנו כל בוקר בכדי להיזכר שזה לא חלום שהתברכנו שיהיו לנו כאלה שחקנים ולאורך כל-כל הרבה שנים והלוואי עלינו עוד כמה כאלה. זה יהיה יום עצוב מאוד כשהם יחליטו לעשות לזה סוף,מקצועית ורגשית.
אולי אני אהיה חשוב בחוסר אובייקטיביות משווע תודות לשם המשתמש שלי והחתימה, אבל אני מנסה למצוא דוגמאות למשפט שלך ולא ממש מוצא. זה הגיוני ונוח כי הם בני 35 (גיגס כבר 36 לא?) והברכיים זה לא מה שהיה פעם, אבל משחק מהיר הוא בהרבה פעמים פונקצייה של קבלת החלטות מהירה, ואת זה ברוך ה' יש לשניהם ובשפע. בהחלט הייתי רוצה לראות מגמה שהשניים הופכים יותר ויותר ל X factors, בין אם מהספסל ובין אם למשחקים ספציפיים (כמו פארק). בשביל זה צריך את קאריק יציב וטוב, את פלטשר של שנה שעברה, את אנדרסון נקי מפציעות ואחרי שעשה קפיצת מדרגה, ואת גיבסון שייקבל יותר צ'אנסים למרות שאני לא מחזיק ממנו.
אני יוצא האיש הרע בדיון הזה, לפחות ככה אני מרגיש. אבל כן, לצערי הרבה, להחזיק את נויל וסקולס מעל העונה הבא לפי דעתי תפגע בנו מקצועית. גיגס אולי יוכל להחזיק יותר, אך לכו תדעו. היכולת שלהם והחדות יורדת, ובעיקר הכושר הגופני. הגוף לצערי בוגד בהם. סקולס, ובעיקר גיגס, מחפים על כך בחוכמת משחק אדירה, אך אצל הקפטן המצב שונה - הוא מגן ימני, שחייב להיות חד, מהיר ובעל כושר גופני גבוה מאוד. אני לא פוסל אפשרות שהם יתנו עונה טובה, וישארו עוד עונה. אבל אם אני אהיה ראלי עם עצמי, ואסתכל על המצב מהראש ולא מהלב - אז זה ככל הנראה לא יקרה. סקולס ברוב העונה נתן עונה חלשה, ורק סיום העונה הפך אותה לבינונית, ואני חושב שאת זה אתם זוכרים יותר (או אוהבים לזכור יותר) מאש ההתחלה הנוראית. גיגס היה מעולה בחלק מהמשחקים, ובחלקם האחר בקושי תפקד. בשבל מסוים נצטרך להפרד מהם (לצערי הרב) כמו שנפרדנו משחקים רבים וחשובים. הכוח המוביל עכשיו הוא רוני בהתקפה, פלצ'ר בקישור ואפשר לומר שההגנה במצב טוב. אני מאמין שבעונה הבא הם ימצאו את עצמם יותר על הספסל, ובעונה שאחריה לא ירבו לשחק. אני מפחד ממצב שבעונה הזאת נרגיש את הירידה, ואני לא רוצה לראות את גיגס, סקולס ונויל נשחקים בצורה מוגזמת מידי אנחנו מדברים על 35-36-37, גילאים שקשה להחזיק בהם מעמד. אני מדבר יותר על העונות שיבואו אחרי 2011, ואין טעם למשוך את השחקנים האלה כמו שחקנים מבוגרים אחרים שרובם מבזים את עצמם בקבוצותיהם ותוקעים מעט את הקבוצה.
קודם כל, האיש הרע אתה בטח שלא, סה"כ דיון ברוח טובה. אני מרגיש שאם לא היית יודע בני כמה הם (ואם השיער של גיגס לא היה מאפיר) לא היית כותב את הדברים האלה. כל אחד מהשלושה בשנה שעברה (אמנם לפרקים, אבל לרצפים של זמן שהיו קריטיים להצלחת הקבוצה) הוכיח שהוא עדיין מתאים לרמות האלה, כמובן שבפחות דקות משחק ועם מנוחה גדולה יותר בין משחק למשנהו. הרי את מה שאתה אומר יכולנו להגיד גם בקיץ הקודם, ולפחות מבחינתי הם הוכיחו לנו אחרת. ה"פחד" שלי, לצורך העניין, הוא לא שתגיע הירידה ברמת המשחק שלהם, כי זה יבוא, לא יכתים להם שום דבר מהקריירה הנפלאה שלהם. כשזה יגיע, נצטרך לספק את התחלופות, בין אם מהאקדמיה ובין אם ברכש. אמנם השתמשתי במילה 'פחד', אבבל אני לא דואג; יש לנו שחקנים צעירים (או לכל הפחות, שאינם מבוגרים) בעמדות האלה, ויש לנו את סיר אלכס.
ההופעות הטובות היו לפרקים קצרים מאוד. סקולס לדעתי היה נוראי בצורה שביזת אותו בתחילת-אמצע העונה. אבא שלי ראה איתי משחקים ולא הפסיק להקניט את הג'ינג'י, ולא להאמין כמה הוא נהיה חלש. וביום בהיר אחד, סקולסי חזר לתת מעצמו. בכל מקרה ברגע שתנסה להסתכל על התמונה בגדול - האגרו ואנדרסון פצועים ברוב העונה. קאריק היה נוראי. גיבסון עוד צעיר. מה נשאר? רק פלצ' וסקולס. אם היינו מקבלים את אנדרסון באיזו עונת פריצה שכמעט כולנו חשבנו שיקרה, לפחות בצורה חלקית, או קאריק בעונה טובה - סקולס היה מיובש על הספסל. עוד דבר הוא העניין של ה-4-5-1. בהרבה משחקים פרגי שיחק במערך הזה, ז"א 3 קשרים מרכזיים ששלושתם מן סוג של 50:50. סקולס שותף המון העונה כי לא הייתה לפרגי ברירה. בהתחלה זה היה נוראי, ושוב אני מזכיר את הביזיון נגד פולהאם. אבל זה למזלנו הטוב השתפר בצורה דרסטית, אבל זה היה לקראת סיום העונה ולצערי לא הספיק (מה שכן את הנגיחה הגדולה שלו לא נשכח לעולם). בנוגע לגיגס - הבעיה היא שהוא בעיקרון ווינגר, והוא השאיר המון את אברה לחרוש את האגף לבדו (אברה החזיק לנו את הקבוצה בחלק הראשון של העונה, ואנשים נוטים לשכוח את זה). סך הכל גם כאן פרגוסון לא יכל לתמרן המון, היה לו את נאני הפצוע והמאכזב בהתחלה, את ולנסיה ופארק ג'י סונג. אני מאמין שאם היו לו עוד אופציות מספר ההופעות של גיגס היה קטן בהרבה יותר. הנקודה היא שפרגי משתמש בהם בעיקר כי אין לו משהו אחר, וזה לא תמיד עובד. הדבר היחידי שבאמת כבר לא כמו פעם זה ההאטה של המשחק, הם יותר איטיים. שימו לב לגול במתפרצת האדירה נגד ארסנל, פארק-נאני-רוני, שער אדיר והייתי רוצה לראות עוד מתפרצות כאלו, וכמעט לא קיבלנו. אפילו בדרבי בגביע הליגה הייתה לנו מתפרצת שהגיע לגיגס ואז התעקבה, ובסופו של דבר סקולס הצליח לכבוש בבעיטה רחוקה. התלות בהם גדולה מידי. הם כבר לא כמו פעם, וקשה להתבסס על כאלו שחקנים (וזה מה שקרה העונה, שעד ינואר הייתה עלובה מבחינת יכולת). אנחנו צריכים לבסס את הקבוצה סביב שלד חדש, סביב רוני-פלצ'-נאני. זאת דעתי לפחות, כי אני נזכר במשחקים רעים מאוד של גיגס וסקולס במהלך העונה, ולמרות כל המשחקים שהיו דווקא טובים - למשוך אותם יותר מעונה אחת תהיה שגיאה לדעתי של הסר.
הגיע הזמן להודעה הראשונה בדיון החדש... המשחק מול ניוקאסל יערך ביום שני..הזוי קצת. המשחק מול ליברפול יוצא ביום ראשון, ה-19 לספטמבר בשעה 15:30, זה יוצא על יום כיפור?אם אני זוכר נכון אז כיפור זה שישי-שבת כך שלא תהיה בעיה, אבל אשמח אם מישהו יודע בוודאות. גם פולהאם ואברטון בימי ראשון, אנחנו כמעט ולא משחקים בשבת במחזורים הראשונים...
זה אמנם לא עמוק מספיק כי יש גורמים נוספים, אבל סקולס לא תופס את המקום של רוני, נאני או פארק, כך שהימצאותו במגרש אינה מהווה מניעה למתפרצות בדיוק מהסוג הזה. גם האזכור של הגול ההוא בדרבי קצת בעייתי, כי בסך הכל גיגס נשלח פחות או יותר לאחד על אחד ופיקשש את זה. לא עניין של היעדר מהירות שמנע יצירת התקפה או משהו. אני בהחלט חושב שיש בעיה בתלות שלנו בגיגס ובסקולס ככוחות היצירתיים הבולטים במרכז. זה בגלל שאנדרסון לא התפתח בינתיים כפי שקיווינו, אולי גם בגלל שקאריק היה ונותר שחקן שנסחב לצד שחקנים מובילים ולא מוביל בעצמו. להחזיק שניים כאלה בסגל כאופציות זה דבר נפלא. הבעיה היא שהם לא אופציות, הם כמעט הכרח. לא הם הבעיה, אלא הכישלון שלנו במציאת שחקנים שיתפסו את מקומם במרכז. אבל אתה יודע, כושר הוא עניין בלתי צפוי. אני חושב שהכושר שהפגין קאריק בחודשים האחרונים של העונה היה נוראי הרבה יותר מכל דבר שסקולס עשה בחודשים הראשונים או גיגס עשה בחודשים האחרונים (ואחרי השבר ביד הוא לא ממש חזר לעצמו).
קאריק היה בהחלט זוועתי העונה. בכל מקרה, אם אתה רוצה דוגמא למתפרצות קטלניות, תסתכל כאן: http://www.youtube.com/watch?v=zZ5tt6_guR4 כל שער היה בהתקפות מהירות. חלק במתפרצות, חלק בפשוט שיתוף פעולה מהיר, תנועה מעולה ומסירות בנגיעה. כך למשל בגול ה-2 וה-3, שבהם גיגס היה מעורב, ועם נגיעות מהירות סידר 2 שערים. זה כבר לא יהיה ככה, לצערנו.
למה בעצם שזה לא יהיה כך? כי גיגס אינו צעיר כמו שהיה אז (הדבר המצחיק הוא שגם אז הוא נחשב 'זקן' ובתחילת העונה כשהוא כבש כמה שערים דיברו על הקיץ האינדיאני שלו...)? הכל עניין של קומבינציה. אז גיגס היה באגף. היום יש לנו בצדדים שחקנים מהירים יותר, אבל הוא עדיין יכול לעשות את העבודה במרכז עם המסירה החכמה או השתיים שמשחררות אותם קדימה. אני יודע שבשנתיים האחרונות רואים אצלנו פחות מהמתפרצות הקטלניות האלו (למרות שדווקא אז עשינו שתיים מהזכורות ביותר, נגד ארסנל), אבל זה לא באמת קשור לגיל, למהירות או לתנועה.