והשאלה שאני בעצם שואל היא: אם מתעלמים מרכילות ותמונות של X בפיג'מה או X במועדון ומסתכלים רק על החדשות, איך זה שאנחנו מתעלמים מהם אם בסופו שלו דבר יש להם בסיס כלשהו. כי כמו שדיברנו על זה כבר, הסיכוי הוא נמוך שעיתונאי כלשהו ממציא איזה שקר ומפרסם.
אבל הנקודה היא שבהיבט ההסתברותי או הסטטיסטי, על פניו קיים סיכוי גבוה יותר שהסאן יפרסם הודעה שקרית שהופצה אך ורק ע"י סוכן אינטרסנט מאשר שיעשו זאת עיתונים "נחשבים" יותר, ולכן הקוראים פוסלים אותו כלשונך. הטענה שלך לפיה "לכל ידיעה כזאת יש בסיס" היא מטעה מבחינת הניסוח שלה, שהרי בסיס שקרי (מלשון לשקר) לחלוטין כמו אינטרסים של סוכן הוא לא באמת בסיס, ופה קבור הכלב, אם אכן הבנתי את שאלותייך.
לא הבנתי עדיין מה מונע מעיתונאי מסוים מצהובון כזה או אחר פשוט להמציא ידיעה? יוניטד צריכה חלוץ? ריאל החתימה את בנזמה והונטלאר מועמד למכירה? בוא נפרסם שיוניטד מעונינת בהונטלאר. ככה הרבה מהשמועות עובדות. העיתונאים משקרים, כן כן, קשה להאמי,ן אבל יש צהובונים שפשוט ממציאים ידיעות גם בלי שסוכן כזה או אחר יפנה אליהם כדי למלא את העיתון וכי נראה להם מאוד הגיוני שליוניטד חסר חלוץ ויש להם כסף, אז היוניטד ילכו על זלאטן למשל או אטו. אין להם סוכן שמדליף ברקע או סתם מנסה להשיג לשחקן שלו חוזה יקר יותר, אין להם נציג של הקבוצה שמעוניין לדחוף קדימה מכירה של אחד מהשחקנים, נטו המצאה של אותו עיתונאי.
תראה, אם זאת הטעייה מסוימת של סוכן אז זה משהו שכבר אמיר דיבר אליה בדוגמה שהוא נתן על הונטלר - שטוטגרט רוצה את השחקן, ריאל מפיצה את זה איכשהו ואז קבוצות אחרות נכנסות לעניין והמחיר מן הסתם עולה. אבל יש פה ושם דברים שלא תמיד הם בעלי אינטרסים. למה שהסוכן של אואן ישלח הודעה לאיזה עיתונאי על כך שהשחקן קרוב ליונייטד כמה שעות לפני החתימה? והנה דוגמה פרקטית: כשולנסיה הגיע לקבוצה, הראשונים שכתבו על כך היה המירור. כתבו שהוא צריך לחתום באותו היום בקבוצה. מאיפה זה הגיע? אם השחקן כבר הולך לחתום היום, למה הסוכן מודיע על כך לעיתונות? הרי זה לא עניין שאולי קבוצה אחרת תבוא ותעלה את המחיר כי הוא כבר חותם... בכל מקרה, משה, בדיוק על זה אמיר אמר שהוא לא מאמין שעיתונאי יכול להסתכל על עצמו בעיניים אם הוא מפיץ הודעה שקרית ואני בדעתו. יש גבול כלשהו לאמינות. אם בדעתו של עיתונאי ששחקן כזה או אחר יעבור לאיזו קבוצה אז מקסימום הוא ירשום את זה כטור. קשה לי להאמין שעיתונאי יפיץ סתם שקר. תחשוב על זה אחרת - עיתונאי שקרן זה עיתונאי שלא יקשיבו לו בעתיד והוא לא יהיה רלוונטי יותר... נ.ב. האם מייקל אואן קיבל את חולצה מספר 15? http://mufc.co.il/index.php?option=com_con...-09-20-09-34-15
נו באמת, אז יוניטד באמת הציעה לאתלטיקו מדריד את בארבטוב ונאני בתמורה לאגוארו? אם כל הכבוד לתיאוריה של אמיר, יש הרבה עיתונאים שלא יכולים במילא להסתכל לעצמם בעיניים. אדם שעוסק לרוב בתמונות פאפרצי של כוכבי הכדורגל או איזה כוכב שוכב עם מי, גם סביר להניח שימלא את העיתון בשמועות פרי המצאתו. כשהייתי באנגליה קראתי לא מעט עיתונים יומיים ובכל יום לקחתי עיתון אחר, כשלא מעט פעמים או שקניתי צהובון, או שמצאתי אחד כזה ברכבת התחתית שם יש גם את המגזין של המטרו. ולא האמנתי ל90% ממה שפורסם. אדאביור מבוקש על ידי היוניטד, באלאק מבוקש בארסנל ועוד המון שטויות. במילא העיתון של אתמול כבר משמש לריפוד של הכלוב של הציפורים, אז מי יזכור לך מה רשמת? אנשים בעיקר זוכרים פירסומים שהתבררו כנכונים ולא כאלה שלא התממשו (אלא אם מדובר בשמועה ממש לא מציאותית). לפעמים כשאתה ממציא משהו, במיוחד אם אתה עושה זאת על בסיס קבוע, אתה גם יכול לפגוע. המוניטין של העיתונאי? אם אתה כותב בסאן למשל, הסיכוי שיהיה לך מוניטין הוא מראש נמוך. וכך גם יתר הצהובונים. בקשר להחתמות אמיתיות ולידיעות כלפי ההחתמות באותו היום או יום לפני. לאחר שלשחקן נשאר רק לעבור בדיקה רפואית, במיוחד שחקן כמו ולנסיה שמגיע לראשונה למועדון גדול, יש לסוכן שלו המון סיבות לפרסם זאת כי העיסקה סגורה. אותו הדבר בקשר לאואן. זה כבר עוד קרדיט שהסוכן לוקח כשהוא בא לייצג את השחקן הבא, ההעברה של אואן, זה העברה שאני סגרתי. ההעברה של ולנסיה, זה גם שלי, וכדומה.
כתבתי שקשה לי להאמין שעיתונאי יכול להמציא דברים, אבל שלא נשאר לי אלא להאמין שעיתונאים כן עושים דברים כאלה כשאני רואה את כמות השטויות המפורסמת. עיתונאים לא מפגרים, הם יודעים שכל ידיעה נראית טוב יותר כשאפשר לצטט מישהו, ולכן אם הם דיברו עם סוכן והוא אמר להם דברים, הם יצטטו אותו במידה שהדבר אפשרי (ואם הוא מסרב, זה די אומר הכל על הידיעה שהוא מוכר). בקיצור, כן, ממציאים, כן, כותבים דברים על סמך היגיון (ולנסיה והבדיקה הרפואית, למשל).
אמיר קח דוגמא מהשעות האחרונות, אומנם ישראל, אבל אני לא רואה כזה הבדל באיכות של כתבים ישראלים לכתב בסאן או בכל צהובון אחר: בפורום מסוים של הפועל באר שבע נאמר על ידי אחד מהכותבים שבאר שבע כרגע במשא ומתן עם "חלוץ ישראלי בכיר" כדבריו, ושהוא אינו יכול לגלות את השם. האנשים באותו דיון כמובן לא לקחו את השמועה ברצינות ואמרו שהם יודעים מיהו החלוץ וזה אדריונס טמילי. אדריונס טמילי למי שלא יודע זהו שמו המקורי של טוטו טמוז. שוב, הדברים נאמרו באמת בצורה של בדיחה. אחרי ההודעה האחרונה שהסבירה לכולם שאדריונס טמילי הוא למעשה טוטו טמוז, פורסם באתר טלספורט כמדומני על ידי הכתב הבאר שבעי שבידו ידיעה בלעדית שטוטו טמוז במשו ומתן מתקדם עם הפועל באר שבע. שתבין שעיתונאים בכל העולם, בטח במקורות לא אמינים, לא משנה אם מדובר באתרים ועיתונים ישראלים, או בצהובונים באנגליה, יכולים להמציא ידיעות בלי נקיפות מצפון. וכן, אני מתנגד לתופעה בדיוק כמוך אבל היא קיימת. ולא, כשיש לך מקום למלא בצהובון ואין לך ידיעה, אז אתה תביא ידיעה, גם אם היא עלתה בראש שלך עכשיו, וגם אם אתה לא מצטט את "מקורבי" השחקן (למרות שגם את זה אפשר להמציא) כדי לחזק את טענותיך.
http://www.mirror.co.uk/sport/football/200...15875-21510960/ והנה, העיתון שלפני יומיים צעק "זלאטן זלאטן", היום צועק "אגוארו אגוארו". ואת זה צריך לקחת ברצינות?
הסאן,המירור והדומים להם איבדו ממזמן את הקרדיט לאמינות ולא רק בגלל זריקה לאוויר של שם שחקן זה או אחר שאמור כביכול לעבור ליונייטד אלא בגלל שבמשך השנים הם ממציאים ריבים,מעוותים ראיונות וזו אחת הסיבות שפרגוסון מסרב כמעט כליל לדבר על עיתונות כתובה כי הוא אף פעם לא יודע איך יוציאו את הדברים שהוא אומר ולכן הוא תמיד מעדיף מצלמות טלוויזיה כי אז אי אפשר לעוות שום דבר, אבל,יש עיתונאים יוצאים מן הכלל שפרגוסון בוטח בהם כי הם ישרים והגונים וכשהם מביאים ציטוט של פרגוסון או ידיעה שקשורה ליונייטד אתה יודע שהם קיבלו טיפ מבפנים וזה טיפ אמין גם אם בסוף עסקה מסויימת לא יצאה לדרך. אם ניקח את עניין מייקל אואן,הקרדיט הגיע לתחתנת הרדיו TALKSPORT כשהם אמרו כי מקור שלהם הביא את הידיעה,קשה לי להאמין שהידיעה הגיעה מיונייטד אלא מסביבת אואן ולא חייב שמישהו שם רצה בזה אבל בכל זאת איכשהו זה יצא החוצה,לרוב,הם מדסקסים על דברים שנאמרים או שנכתסו במקומות אחרים אבל זה לא עושה את זה אמין יותר וזה לא הופך את TALKSPORT מעכשיו והלאה לספר תנ'ך שכל מה שנאמר שם הוא וודאי. אם עיתונאי מבסס את הכתיבה שלו בהקשר לשחקני רכש דרך פורום של אוהדים וכמו שמשה אוחיון ציין לגבי באר-שבע ואני זוכר מקרה שבו אוהדי הפועל ת"א עשו תרגיל והפילו את אתר וואן בפח דרך הפורום שלהם גם כן אז אותו עיתונאי הוא חובבן ומבייש את המקצוע שלו, אפשר לרדוף אחרי סקופים אבל צריך גם להיות עם קצת שכל בראש אחרת זו זריקת אבן לשמיים בתקווה שאולי תעבור ציפור.
תיקון קטן, התרגיל שעשו אוהדי הפועל היה במהלך משחק אימון ולא בענייני רכש. הם המציאו ששחקן בשם אדולף שיקלגלובר כבש ליריבה האוסטרית במשחק, כשלמעשה אין שחקן כזה וזה השם המקורי של אדולף היטלר. נכון, זה לא קשור, אבל זה תמיד מצחיק.
אוהדי הפועל ת"א....למה ציפיתם מהחולי נפש האלו... ----- אתר ספורט לא יכול לסגור יום בלי כותרת מפוצצת/בלעדית, במקרה שאין להם שום כותרת, הם לוקחים שתי קצוות לא קשורים ומחברים אותם.