מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. pazer Member

עזוב, זה שהסאן מנפיץ איזה שמועה ולא צריך להתחשב בזה אני כבר יודע.
    אבל אני שואל את עצמי, מה גורם לכל עיתונאי שהוא בכלל לפרסם את הידיעה הזאת ולא משנה אם הוא אנגלי, ספרד או צ'כוסלובקי.
    קשה לי מאוד להאמין שיושב לו איזה עיתונאי איפה שהוא ואומר "הממממ, בוא נפרסם ש-X רוצה לקנות את Y".
    הרי אם זאת הייתה דעתו שקבוצה כזאת או אחרת רוצה לקנות אז הוא היה מפרסם את זה תחת טור דעה או משהו כזה...

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין דבר כזה "דעה" שקבוצה רוצה שחקן. או שאתה יודע/חושב שהיא רוצה או שאתה לא. מה לעשות, יש סיבה שמדובר בצהובונים וזבלונים. או שהם ממציאים או שכל שביב מידע (איזה חבר אמר להם שבן דוד שלו סיפר לו שסבא שלו ראה את ואן פרסי מודד חולצה של יונייטד) הופך לידיעה.

3. pazer Member

האמת שרציתי לשאול אותך בשלב הזה אם אין איזה עורך\מנהל מעליהם שבודק את הדברים האלה אבל כמה שאמרת "זבלונים"..

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה יודע, קשה לי לומר לך מה קורה בעיתונים בחו"ל, כי אף פעם לא עבדתי במערכת כזו. אבל עבדתי במערכת מסוימת באתר אינטרנט (לא נגיד איזה, זה די ברור...) וראיתי איך זה עובד: יוצאת "עורכת התוכן" כרוח סערה מחדרה עם הפלאפון ביד, מכריזה שגלאטסראי (או פנרבחצ'ה, מי זוכר) מעוניינת ביניב קטן. ומה האסמכתא היחידה לידיעה? הסוכן שלו, זה שנמצא בצד השני של הקו. אין שום ניסיון לאשר את זה ממקום אחר, בוודאי לא לדבר עם המועדון. הסוכן של השחקן אמר, זה "מספיק". אז לפעמים זה באמת יכול לעבוד ברמה כזו.

5. George Best Member

תגידו, מישהו יודע לאן נעלם המשתמש d.irwin?
    היה אחלה של משתמש, ורק עכשיו שמתי לב שההודעה האחרונה שלו נכתבה אי שם באוקטובר האחרון.
    חבל...

6. sagiv Member

אני יודע שזה כבר גולש לתחום של דיון התקשורת, אבל זה התחיל כאן, אז אני ממשיך בקטנה.
    pazer אולי אני יכול טיפה לשפוך אור על המצב שתיארת.
    נתת את הדוגמה של הונטלאר. אני לא יודע איך בדיוק זה עובד בחו"ל, אבל לא יהיה מופרע ומופרך התיאור הבא:

שטוטגרט מתעניינת בהונטלאר, אבל מוכנה לשלם 10 שקל (אני סתם זורק סכום עגול בשביל הדוגמה). ריאל מדריד רוצה למכור ב-20, אז מה היא עושה? מתקשרת לאיזה עיתונאי ו"מדליפה" לו שמנצ'סטר יונייטד מתעניינת בו ותהיה מוכנה לשלם 15. העיתונאי הזה בטוח שיש לו את הסקופ של החיים ביד והוא רץ לפרסם. בספרד יכול להיות גם שהעיתונאי הזה עובד בעיתון שעובד בשביל ריאל מדריד. ככה ריאל מפעילה לחץ על שטוטגרט להחליט מהר וגם להעלות את המחיר. "אחרת יונייטד יקדימו אתכם וייקנו אותו".

המון ידיעות שמופיעות בזמן עונת המלפפונים, המון ידיעות, הן ספינים שעושים על הגב של עיתונאים. בשביל האחוז הקטן שזה נכון, העיתונאים גם יפרסמו את זה. ידיעות "סוכנו של X טוען שמספר קבוצות בספרד/פרמיירליג/איטליה מתעניינות בו..." וכו' - ידיעות שנועדו להעלות את השכר של השחקן, ידיעות שנועדו להלחיץ צד כלשהו במו"מ. ים של ספינים עם מעט מאוד אמת.

אני לא אומר שהמקרה הספציפי של הונטלאר היה כזה, או כל מקרה אחר ספציפי. אבל הדברים האלו הם חלק מהעניין ויש המון. הרבה מאוד ידיעות בעונת המלפפונים מגיעות מסוכנים או חברי הנהלות שמתקשרים בעצמם לעיתונאים בגלל כל מיני אינטרסים. השימוש בתקשורת הוא חלק שכיח היום כשנערך מו"מ בין קבוצות או בין קבוצה לשחקן.

וכמו שאמרתי, רוב העיתונאים לא ימשיכו לחפור ולבדוק, אלא ירוצו לפרסם. מה אכפת להם אם זה לא נכון? זו עונת המלפפונים ויום אחרי זה כבר ישכחו. כולם זורקים מיליון חיצים בתקווה שכמה שיותר יפגעו. חוץ מזה, ישנם גם מצבים בהם עיתונאים יודעים שמה שהם מפרסמים לא נכון, אבל הם עושים את זה לבקשת סוכן אן חבר הנהלה. בפעם הבאה כשיגיע שחקן באמת, הם יקבלו את הידיעה ראשונים. יש המון-המון-המון פוליטיקה של קח ותן בין סוכנים והנהלות לעיתונאים.

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/09
  7. Igi Member

התגייס אם אני לא טועה.

8. Dimitar Berbatov Member

אתה טועה, היה בחור מבוגר. אם לא הייתי עצלן הייתי מאמת בפרופיל, אבל ..

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/09
  9. pazer Member

שגיב, דבר ראשון תודה רבה על ההודעה הארוכה - החכמת אותי.
    השאלה היא (ואני סתם גולש מתוך עניין) מה קורה עם דוגמאות כמו היבראימוביץ' שהמחיר שלו אפילו לא פורסם או מייקל אואן שסוכנות הימורים אפילו העלתה את היחס שיגיע ליונייטד מבלי שהיה כלום.
    אני זוכר שאמרו שאואן צריך להגיע ומעניין אותי לדעת איך ידעו על זה?
    הדיווחים היו עוד לפני שהוא הגיע לבדיקות רפואיות ככה שאי אפשר להגיד שישב איזה עיתונאי באולד טראפורד וחיכה למישהו שיגיע.

אבל עזוב את זה, הנה רשימה ארוכה מאוד של שחקנים שעלו שמועות עליהן ובטוח לא לכל אחד היה תג מחיר:
    פרנק ריברי באיירן מינכן
    קארים בנזמה ליון
    ג'וש תומפסון סטוקפורט סיטי
    קלאס יאן הונטלאר ריאל מדריד
    קייל ניוטון שפילד יונייטד
    יוהן פלה לה מאן
    אריאן רובן ריאל מדריד
    ז'ואו מוטיניו ספורטינג ליסבון
    קרלוס טבז מנצ'סטר יונייטד
    אלכסיס סאנצ'ז אודינזה
    אנטוניו ולנסיה וויגאן אתלטיק
    מירקו ווצ'יניץ' רומא
    דייגו לופז ויאריאל
    דוד סילבה ולנסיה
    סמואל אטו ברצלונה
    פרננדו טורס ליברפול
    דוד ויאה ולנסיה
    ויקטור ואלדס ברצלונה
    דאגלס קוסטה גרמיו
    סטוארט דאונינג מידלסבורו
    סיסננדו מייקון אינטר מילאן
    חביאר פסטור הוריקן
    רובין ואן פרסי ארסנל
    נמניה מאטיץ' קוסיץ'
    טקיוקי מורימוטו קטניה
    ג'ק רודוול אברטון
    סרג'יו אגוארו אתלטיקו מדריד
    דייגו לופז ויאריאל
    דנטיניו קורינתיאנס
    קלאס יאן הונטלר ריאל מדריד
    אלכסנר פאטו מילאן
    מייקל אואן ניוקאסל יונייטד

10. דנידין Member

תעשה עם עצמך חשבון נפש, אולי אתה מבריח את האנשים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

תעירו אותי מהשינה, אולי ככה

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מישהו הדליף את סיפור אואן. או מהצד שלו או מהצד שלנו, סביר להניח שמהצד שלו, כי בכל זאת היה מדובר בהישג עבורם.

לגבי שחקנים שה"מחירים שלהם לא פורסמו", אני אפילו לא מבין את השאלה. מה זה משנה אם המחיר פורסם או לא, ומה בכלל משנה המחיר, בהתחשב בכך שמדובר בעניין נזיל ופתוח למו"מ?

12. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת באיחור על ההעברה של אוון.

רק גאונים יכולים להביא אותך למצב שאתה תופס את הראש ותוהה "איך לא חשבו על זה קודם". אלכס פרגוסון גאון, ואם כולנו ישבנו וחשבנו מי יתאבד עם מייקל אוון עכשיו מבין למה יש אנשים שהיה כדאי להם להתאבד על מייקל אוון.
    אל תבינו אותי לא נכון, זה יכול להיגמר ברע, בדמעות על הספסל, בתסכול של שני הצדדים, אבל בואו נחשוב על זה ככה - החלוצים הצעירים של יונייטד מקבלים חלוץ שזכה בתואר חלוץ השנה באירופה, ששיחק במעמדים החשובים ביותר, שמכיר כל גרגר אבק בכדורגל האנגלי, שיתאמן איתם ויעזור להם, הקבוצה מקבלת חלוץ עם טונות של רצון להוכיח את עצמו וכבקאפ די מובהק אין פה סיכון מהותי לקבוצה ואם הפייצ'ק שלו היה מפחיד - היי, ברצון שלו לחזור לטופ איך לא היה ברור שהוא יברר על כמה ליש"טים?

יש לזה אפשרות להיכשל אבל אם זה יצליח זו תהיה הצלחה ענקית.

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם זה נכשל,אז סך הכל לא בזבזנו הרבה כסף(הוא בחינם,לא?),המשכורת לא כזאת גבוהה ביחס למה שמשלמים היום וגם תכלס אין לרוב האנשים יותר מידי ציפיות שהוא יהיה איזה אטו או מסי.

14. pazer Member

אני אסביר לך מה זה משנה, כמו ששגיב אמר, לפעמים מועדונים מדליפים מחירים לתקשורת כדי לאותת לקבוצות אחרות על הכוונות שלהן.
    זה מובן אבל זאת רק סיבה אחת להדלפות, השאלה ששאלתי היא מאיפה מגיעים ההדלפות האלה או שאני אשאל את זה אחרת:
    אם אכן לכל ידיעה כזאת יש איזה בסיס בין אם זה הדלפה או לא יודע מה - למה שוללים מקורות כמו מירור\סאן?
    הרי יש בסיס כלשהו לא?

15. פול סקולס Member

אני אענה לך בלי להיות מעורה בתקשורת הספורט באנגליה.
    שוללים עיתונים כמו המירור או הסאן בגלל המוניטין שיש להם, ההתעסקות שלהם בשטויות, בחיי הזוהר של הכדורגלנים, והכי חשוב בהיסטוריה שלהם: רוב הדיווחים שלהם מתגלים כשטויות, אז ברור שהמוניטין שלהם יורד וירוד.
    זאת לעומת עיתונים שנחשבים ליותר אמינים באופן יחסי- סקיי ספורטס והגרדיאן לדוגמא.