מנצ'סטר יונייטד 2009/2010-העונה נגמרה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏17/6/09.

1. REAL MADRID Member

אני רואה שפתחתם פה את נושא הונטלאר, אני לא יכול שלא לקחת פה חלק. המקרה שלי דומה מאוד לשל משה, משחק הדקות הרצופות של הונטלאר שראיתי במדי אייאקס הוא נמוך אך למרות זאת כל השבחים וההשוואות לרוד ואן ניסטלרוי (וכמובן שגם ההתעניינות מיתר הקבוצות הבכירות באירופה) גרמו לי לרצות לראות את הבחור לובש לבן, הייתי באופוריה כשזה קרה. אופוריה שכיום - לאחר חצי שנה, אני יכול לכתוב בוודאות שהיא הייתה מוטעית.

לא הוגן לשפוט את הונטלאר על סמך חצי שנה בריאל מדריד, תוציאו לכם מהלקסיקון את המשפט 'הוא לא קיבל הזדמנויות' - הוא אינו שיחק כמו ראול והיגוואין ובילה לא מעט זמן על הספסל אבל שיחק מספיק דקות על מנת שנוכל לגבש לגביו ולגביי סגנון המשחק שלו אינדקציה. בריאל מדריד הוא נכנס למשבצת ריקה - משבצת שפינה רוד, שחקן אשר (כביכול) דומה לו בסגנון המשחק ובתפקיד, במנצ'סטר יונייטד הוא הולך להיכנס למשבצת של טבז/רונאלדו ככל הנראה (תרגישו חופשי לתקן אותי) וזאת משבצת אשר הוא אינו מסוגל למלא. הוא חלוץ שמזכיר בסגנון המשחק שלו הרבה יותר את ברבאטוב מאשר את השניים האחרים, הוא אינו ממעט לרוץ וכמעט כל הפעולות הטובות שלו נעשות בתוך הרחבה. מחוץ לרחבה אין לו הרבה מה למכור (לא יודע אם זה תקף גם לברבאטוב..), הוא זקוק לשחקנים אשר יספקו לו כדורים - מלבד רוני אני לא רואה איזה שחקן יכול לעשות זאת טוב ביונייטד.

מכנים אותו רוד ואן ניסטלרוי החדש, רוד של מנצ'סטר יונייטד (וגם של ריאל מדריד) הוא חלוץ הרבה יותר פעלתן שמסוגל ליצור לעצמו מצבים - הונטלאר לא. כרגע אין מקום להשוואה בין השניים, היא פשוט מבזה את רוד.

הדעה כאן שהונטלאר יידע את מקומו ויסכים לשבת על הספסל עשויה להיות נכונה בסופו של דבר (תלוי ביחס של פרגוסון כלפיו) אבל קשה לי להסכים איתה. יצאו ציטוטים (לא ידוע האם אמיתיים או לא) של הונטלאר מהר מאוד בריאל מדריד בהן אמר שהמאמן לא מאמין בו והוא רוצה לעזוב, הונטלאר התחיל לכבוש והכחיש את הציטוטים הללו אבל בשנת מונדיאל קשה לי להאמין שהוא יסכים לא להיות שחקן הרכב.

משה, עשית לי את היום עם הדעה שלך על היגוואין. :aaa021: .
    תג המחיר של בנזמה אינו 41 מיליון פאונד (בכסף הזה תוכלו להביא את ויאה באופן תיאורטי, למה תיאורטי? כי הוא רוצה להישאר בספרד). הוא נרכש בתמורה ל-35 מיליון יורו שעשויים לגדול ל-41 מיליון יורו בהתאם לזכיות של ריאל מדריד בליגת האלופות ושל השחקן בכדור הזהב ובתואר שחקן השנה של פיפא.

אריאל, לא בנזמה ולא הונטלאר שחקנים עם רקורד מוכח כזה או אחר. שניהם הובילו קבוצות בכירות בליגות קטנות (יחסית) להצלחות מקומיות, ההבדל היחיד בינהם (מבחינת רקורד) הוא שבנזמה שיחק בליגת האלופות.

2. THE STRETFORD END Member

talk sport מדווח שאנחנו מדברים עם...מייקל אואן,

האמת היא שתחנת הרדיו הזו מחפשת כל יום נושא חדש לדבר עליו,הם זורקים איזו פצצה,אם בתוכניות הספורט או בתוכניות רגילות ואז יש את הנוהל הרגיל של שיחות עם מאזינים,זה פחות או יותר קונספט קבוע
    ככה שאפשר לראות זאת כברווז תקשורתי אבל יכול גם להיות שהפעם הם יודעים על מה הם מדברים.

אואן אגב קושר אלינו גם בקיץ שעבר ובזה שלפניו.

אם נשים לרגע בצד את העובדה שמדובר בחלאה לשעבר,
    אואן נמצא בתחתית של הקריירה שלו,הוא מחפש נואשות לחזור טיפה לעניינים,
    לברוח מניוקאסל והליגה הראשונה,
    להביא אותו זה יהיה ככל הנראה תחת חוזה של חודש או חודשיים קדימה ולא יותר בגלל שהוא שביר ופצוע כרוני,
    הוא יגיע חינם וגם המשכורת תהיה נמוכה יחסית,
    מעל לכל,הוא יידע את המעמד שלו,
    עבורו זה יהיה חבל הצלה כמו שהוא לא חלם עליו בחיים,
    עבורנו יש חלוץ נוסף שיכול להעלות מהספסל ואם הוא כשיר,לתת את הגולים שלו בעונה,
    אין פה סיכון כספי,הוא לא הולך לעצור את ההתקדמות של הצעירים,
    בארבטוב ורוני יכולים להיות רגועים לגבי המעמד שלהם.

כמובן שהוא לא החלוץ של פעם,אני לא חושב שמישהו מצפה או חושב שהוא יכול לחזור לגדולה אבל אם הברירה היא בין לא להביא אף אחד או להביא אותו אז...

עכשיו נחזור לעובדה שמדובר בחלאה לשעבר,
    לא שנאתי אותו כמו את פאולר או מקטיר,
    הוא לא גרם לי לסיוטים כמו איאן ראש וג'ון בארנס,
    סוג של פיטר בירדסלי.
    יהיה מוזר לראות אותו במדי יונייטד,אהבה אמיתית הוא בחיים לא יקבל מאיתנו והוא בחיים לא יאהב אותנו,
    סוג של אינטרס משותף,כמו אנשים זרים שנפגשים לסטוץ,כל אחד רוצה את אותו הדבר,צריך לשתף פעולה באופן מכני,בלי לב ונשמה,גם אפשר להנות מזה.

דקה 90,יונייטד באנפילד,אואן כובש שער ניצחון...פאקינג הל,זה יהרוג אותם.

אבל נכון לעכשיו זו רק ספקולציה של תחנת רדיו.

נערך לאחרונה ב: ‏3/7/09
  3. George Best Member

זה בדיוק מה שהתכוונתי.
    שניהם שחקנים שלא הוכיחו את עצמם מספיק, אבל מה שהפליא אותי זה שמשה אמר שבנזמה לא הוכיח את עצמו, ועל הונטלאר הוא שפך מחמאות כאילו הוא כן הוכיח את עצמו...
    וכבר כתבתי שאם כבר אחד מהם הוכיח את עצמו יותר, זה בזמה, אבל כאמור גם זה לא ממש "נחשב".

סטרטפורד,
    אולי פרגוסון קורא באייסוקר?
    כי אואן הוא בדיוק סוג השחקן שדיברתי עליו אתמול (שחקן מוכח עם נסיון שידע את מקומו).
    האמת?אני לא אתנגד, בכלל לא.
    אומנם אף פעם לא אהבתי אותו, אבל גם לא ממש שנאתי אותו.
    מי יודע...

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אואן? עם כל הכבוד, הוא גמור לדעתי. עדיף כבר להחזיר את סאהה-הוא לפחות מציג יכולת טובה בחמשת המשחקים בהם הוא כשיר בעונה.

אגב בניגוד לכולכם אני גם לא אוהב את אואן, ככה שעבורי בכלל אין התלבטות.

5. Dimitar Berbatov Member

אני עם אורי כאן במאה אחוז. מייקל אואן היה אחד השחקנים היחידים בליברפול שחיבבתי (הוא באמת היה גדול בנבחרת, דבר שבארנס, ג'רארד ואחרים לא היו ולגבי האחרון נקווה שיהיה), אבל כמו שהוא נראה ועם הפציעות שלא נראה שיפסיקו בגילו ובתדירות שלהם, לא תודה. גם אם אני לוקח בחשבון את הרעב שלו ושהוא יודע את מעמדו, זה סיכון גדול מידי לקחת פצוע סדרתי בשנים האחרונות כמוהו.

6. George Best Member

עם כל הפציעות אי אפשר להתווכח, אבל שימו לב לכך:
    בעונת 2007/2008 אואן רשם 29 הופעות ליגה, וכבש 11 שערים.
    בעונה החולפת הוא אשם 28 הופעות ליגה וכבש 8 שערים.

תודו שחשבתם שהוא שיחק אולי חצי מהכמות הזו...

משכורת של 100,000 פאונד הוא לבטח לא יקבל, אני חושב שזה יהיה משהו בסביבות ה-40/50 אלף, לא משהו גרנדיוזי, לא רואה מה יש לנו להפסיד.

7. wolf89 Member

לראות את אואן במדי היונייטד זה נשמע כמו בדיחה גרועה.

וריאל לא נותנת לחלוצים שלה להצליח, זה לא עניין בכלל, בפרוייקט גלאקטיקוס הראשון, ראינו את אואן יושב על הספסל, כובש לא מעט ביחס לכמות הדקות שניתנו לו. לכן, אני חושב שהונטלאאר הוא לא מקרה אבוד, והוא יכול לחזור לקדמת הבמה האירופית בקבוצה עם מאמן אמיתי. (ולא מאמן בובה של ריאל)

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הצייד שיחק בליגת האלופות כשעבר לאייאקס וגם ב-2:55 תראה אותו מבקיע מול אינטר את שער הבכורה שלו באלופות.
    הצלחה מקומית לא הייתה לצייד (מלבד הגביע ההולנדי) בניגוד לבנזמה.

אגב, לאלמנטים של עונה ראשונה מחוץ להולנד (ועוד במחציתה) כמו גם המעבר בפעם הראשונה לארץ חדשה, שפה חדשה, ועוד לקבוצה כל כך לחוצה גם ככה - בקיצור מנטליות, יש השפעה לא מעטה. ועדיין - שמונה שערים בעשרים הופעות בחצי עונה ראשונה מחוץ לחממה ההולנדית - לא רע כל כך.

הידעת שבעונת המעבר של זלאטן איבראימוביץ' ממאלמו לאייאקס, הוא היה אחד השחקנים היותר מאכזבים של הקבוצה ?
    ארז ידידי, אתה סך הכל מציג את הדברים באופן לא רע - אבל חוסר הסבלנות של הקבוצה שלך (ולא רק בנוגע לצייד) היא אולי הסיבה שמנצ'סטר יונייטד נמצאת איפה שהיא נמצאת וריאל מדריד נמצאת איפה שהיא נמצאת.

אבל זה כבר לדיון אחר. בכל מקרה, יש הרבה סיבות והרבה גורמים - ועדיין, הצייד יכול להיות אחד מהחלוצים הטובים שיש באירופה. נכון, לא בכל מקום ולא בכל תנאי. הוא לא אול ארונד והוא לא מתאים לכל קבוצה. מה לעשות, מי שראה משחק וחצי שלו בהירנביין או אייאקס הבין את זה טוב מאוד וזה לא אמור להפתיע אותו שלצייד אין משחק מחוץ לרחבה. קצת סקאוטינג ואתה יודע בדיוק מה אתה מקבל. הצייד של ריאל מדריד לא היה שונה מהצייד באייאקס, לא בהירנביין ובטח שלא אם יהיה ביונייטד. אתה יודע בדיוק מה אתה מקבל ממנו. טייק איט אור ליב איט, רק אל תבוא בטענות לסגנון שלו - כשהיית באופוריה מהקנייה שלו, לא ידעת שהבן אדם מה לעשות לא ממש יודע לסדר לעצמו מצב ואין לו מהירות כמו לאטו ? ידעת. אין סודות כאן.

ועדיין, חצי שנה ראשונה מחוץ להולנד, שמונה שערים, ריאל מדריד. לא רע.
    אני הייתי שמח לראות אותו ביונייטד. גם כאוהד של השחקן, וגם אם הייתי אוהד היונייטד.

9. Dimitar Berbatov Member

לקרוא לחואנדה ראמוס מאמן בובה זאת לא בדיוק אמירה שמוסיפה כבוד לאומר אותה. אני זוכר איך שיבחו אותו כאן בחצי עונה+ שלו עם טוטנהאם, ובצדק מוחלט.
    לפתיחה הגרועה שלו עם טוטנהאם והמאזן האיום שלהם קשה למצוא סיבות (בכל זאת, טוטנהאם), אבל את ריאל הוא קיבל קבוצה שבורה ויצר רצף נצחונות נדיר (אמנם הליגה הספרדית, אבל עדיין). כך שמאמן בובה הוא לא..

10. wolf89 Member

יש הבדל בין המונח "מאמן" כפי שהוא קרוי באנגליה וכפי שהוא בספרד.

אם אתה אומר שזה לא מוסיף לי כבוד, אני אקח את החוסר-כבוד הזה, ואעמוד מאחורי הטענה שלי.
    כנ"ל אפשר לראות את הסיטואציה בריאל מדריד עם פלגריניו עכשיו, מה לו ומה לסגל? נאדא.

11. Dimitar Berbatov Member

הקשר הוא לא נאדא, אבל קשר רופף, אין ספק.
    אבל איך זה מתקשר לראמוס? אני לא יודע במדויק את רשימת הקניות של ריאל בינואר, אבל לא היה איזה רכש בומבסטי שנכפה על ראמוס. לסאנה דייארה רכש של ראמוס נטו. גם הונטלאר, אני לא יודע עד כמה היד של קלדרון (וצריך לזכור שההבדלים בין השניים גדולים) ברכישה גדולה.
    ואנחנו קצת גולשים מהדיון עצמו, אז בוא נפסיק את זה כאן..

וזה פלגריני

12. REAL MADRID Member

ארז (פעם ראשונה שיוצא לי לדון איתך, הגיע הזמן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx), אני מודה שאני לא עוקב בצורה רצינית אחרי הליגה ההולנדית והצרפתית ואין לי מושג בכמה תארים זכתה אייאקס בתקופתו של הונטלאר (אתה גם לא תעלב לשמוע שלא אכפת לי כמה תארים..), אך אין זה משנה את עניין ה'מוכחות' שלו - לא הוא ולא בנזמה שחקנים מוכחים. ידעתי שהוא שיחק בליגת האלופות, הכוונה שלי הייתה בעקביות. נטפסת פה לפרטים קטנים וזה באמת לא חשוב. הרעיון כללי עבר במלואו ואריאל הסכים איתי.

לא רע? המספרים של הונטאלר נהדרים, מצויינים אפילו. אבל אני חושב קדימה התאכזבתי מאוד מצורת המשחק של הונטלאר. כפי שכתבתי, לא ראיתי אותו הרבה לפני שעבר לשורותינו אך המחמאות אך נשפכו עליו בכל מקום גרמו לי לצפות באמת ובתמים למשהו שמזכיר את רוד ואן ניסטלרוי, לי הוא יותר הזכיר את שלומי ארבייטמן.

חוסר הסבלנות שלי נובע מחוסר הסבלנות של הקבוצה שלי, אני נשאר ריאלי ויודע שלשחקנים אשר אינם הותירו רושם טוב (ולמרות 8 השערים, הרושם שהונטלאר השאיר אצלי אינו היה טוב, קשה לי להסביר למה) סביר להניח שלא ימשיכו הלאה. אם זה תלוי בי הייתי משאיר את הונטלאר כשחקן ספסל-רוטצייה ונותן לו את כל הזמן שבעולם, אבל לא כך פני הדברים ולא כך הונטלאר עצמו רוצה. הוא מעוניין בקבוצה אשר תיתן לו את הזמן שבעולם על מנת להוכיח את עצמו, בריאל מדריד אתה צריך להגיע על קבלות מראש על מנת שייתנו לך זמן להראות קבלות (רונאלדו האמיתי למשל סבל תקופות ארוכות משריקות בוז ושיחק חרא אבל לא יצא מההרכב).

ידעתי את התכונות שלו פחות או יותר. גם רוד ואן ניסטלרוי הוא לא בדיוק חלוץ יוזם ואול אראונד כמו פרננדו טורס או זלאטן אבל היכולת של הונטאלר אמנם הזכירה פה ושם את זה של רוד, אבל הפערים בינהם עדיין אדירים ודורשים המון ליטוש, ליטוש שדורש זמן, זמן שאין בריאל מדריד.

קוראים לו פלגריני.. מישהו רק מוכן להזכיר לי מי הוא?

הונטלאר אינו רכש של חואנדה. חתמו איתו עוד לפני שחתמו עם ראמוס.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אואן? ברגע הראשון אמרתי מה לעזאזאל. ברגע השני התפתחו אצלי תקוות שזה לא נכון. אבל לאחר מכן, כשעשיתי ניסיון להתרגל לרעיון, נראה לי דווקא לא רע. שחקן עם ניסיון, שיבוא ללא תשלום, עם משכורת יחסית נמוכה, ועם המון להוכיח, לא רע. ואז טל דיבר על גול בדקה ה90 באנפילד. הספיקה לי שנייה לדמיין את הסיטואציה כדי לחייך ולהסכים שאם אוואן יגיע ליוניטד זאת תהיה החתמה לא רעה, טובה אפילו.

2. אריאל, בנזמה עלה לריאל 41 מיליון, הונטלאר עלה להם חצי מזה (20 מיליון). ההבדלים הם עצומים מבחינת הכסף לעומת הפערים בין השנייים ביכולת, אם בכלל יש כאלה.
    ואם אנחנו באמת מדברים, להונטלאר יש ברזומה עונת התאקלמות בריאל שהוכיחה שהוא מסוגל לכבוש שערים גם בליגות יותר איכותיות מהצרפתית, מה שלבנזמה עדיין אין.

אם אני אישית עושה את החשבון של רזומה, פונטציאל ושווי השוק, אני עדיין חושב שההולנדי, בעיקר בגלל ההבדלים הכספיים, עדיף.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/7/09
  14. avdz7 Member

לגבי אואן, אני לא אתנגד לבואו רק במידה ויבוא עוד חלוץ. כמובן יש יתרונות וחסרונות (כפי שצויין פה) בבואו של אואן אבל על פצוע כזה כרוני די קשה לסמוך.

15. yonmu Member

עוד חלוץ? רוני, ברבאטוב, אואן, וולבק, מקיידה, ועוד חלוץ?