יש לי תחושה שבמקרה ובנזמה או חלוץ אחר בסגנון שלו מגיע אז נשחק 4-3-3 עם בנזמה ורוני בצדדים של ברבאטוב, ו3 קשרים באמצע, כמו ששיחקנו השנה בליגת אלופות ובחלק מהמשחקים בליגה. הרכב כזה, עם וולבק ומקדה על הספסל, ולעיתים אחד משלושת החלוצים גם על הספסל אם רוצים לשחק במשחק מסוים 4-2-2, יכול להיות מצוין.
אין מצב. זה אומר שפרגוסון יצטרך לעלות בכל משחק את שלושת החלוצים שלו. ומה יקרה אם אחד יפצע או יקבל אדום? ומה עם לתת מנוחה? פרגי שיחק 4-3-3 השנה רק כשהיה צריך.
מאנוצ'ו עם כל הכבוד לא חלוץ ברמה של מנצ'סטר יונייטד. פרייזר קמפבל (אם נשאר), וולבק ומקיידה הרבה לפניו בהיררכיה. ממה שראיתי ממנו מדובר בחלוץ נחמד, לא יותר מזה. בשביל האל הוא מתאים, לא ליונייטד. אותי קמפבל הרשים הרבה יותר וגם וולבק שהיה נהדר העונה. מאנוצ'ו גם לא ילד, הבחור בן 26, אני מאמין שנראה אותו נמכר הקיץ לאיזה קבוצת פריימרליג. לא הצלחה גדולה של פרגי מאנוצ'ו.
מה שנוגד מאוד את העובדה שרק בחודש ינואר החתמנו קיצוני (טושיץ') ואת העניין שאנחנו מביעים בוולנסיה. זו יכולה להיות אופציה פה ושם, אבל לא מערך קבוע. לגבי מה שפרגי אמר על וולבק וגביע העולם - נו, אז אמר. לא כל מה שפרגי אומר זו תורה משמיים ולא כל הצהרה היא איזשהו רמז מחושב לגבי תוכניותיו העתידיות. ההתעקשות שלו על שלושה חלוצים בוגרים לפחות לאורך השנים היא רמז הרבה יותר טוב.
אם סר אלכס פרגוסון רכש/רוכש אותם, אז הם לא אמורים להחזיק תפקיד בכיר בוועדת הקישוט באולד טראפורד, נכון? בסדר, אנשים שוכחים. אנשים גם שכחו שזה נראה כמו צעד מוזר לתת את החולצה מספר 7 לילד פורטוגלי בן 18, ולא משנה כמה הוא הרשים באותו משחק ידידות נגדנו. הצעיר הלא מוכח של היום הוא הכוכב של מחר. למערך של 4-3-3 קלאסי (הווה אומר, שלושה חלוצים, ולא חלוץ ושני קיצונים) יש יותר מדי חסרונות בכדורגל המודרני ובגלל זה אתה לא ממש רואה קבוצות שמשחקות כך. הוא גם לא תואם את פילוסופיית הקיצונים שתמיד ליוותה את סר אלכס, וכאמור, הוא גם לא תואם את הצורה בה הוא בנה את הסגל. אבל האמת, כל הסיפור מעייף אותי. מישהו אמר שאנחנו בכלל מסתכלים לכיוון של בנזמה?...
על העובדה שאם פרגוסון רוצה אותם, אז כנראה יש בהם משהו - אין וויכוח. אבל השאלה היא האם כבר בעונה הראשונה שלהם באולד-טראפורד, הם יכולים להפיק יכולת ראויה כדי שתמשוך את יונייטד קדימה. אני למשל רואה בעייה גדולה בקישור של יונייטד. חסר שם משהו. המצב לא דומה למה שהיה לפני שש עונות, אז ליונייטד היה את גיגס שהיה עדיין קשר פנומנלי, לצידו של הילד הצעיר - רונאלדו דאז. אני חושב שיונייטד צריכה ללכת על אשלי יאנג בכל הכוח ולא על וולנסיה שהוא שחקן טוב, אבל לא מספיק. התפתח כאן דיון על קאריק, ואני חושב שהוא טוב דווקא מבחינה התקפית(הוא יודע להצטרף מאחור ויש לו בעיטה מצויינת, הוא גם מוסר לא רע), השאלה אם מבחינה הגנתית הוא עושה מספיק. הוא מחלץ פחות כדורים למשל. אנדרסון לדעתי גם יותר טוב מבחינה התקפית ואותו דבר גם סקולס מן הסתם ובטח שגיגס, שאולי שחקן חכם מאוד שקורא את המשחק ברמה גבוהה מאוד, אבל מבחינה הגנתית זה ייתפרק עם גיגס, בטח במשחקים נגד הגדולות. מה שכן, גם במידה והארגירבס לא יהיה אותו שחקן לאחר הפציעות החוזרות האלו - פלטשר עשה התקדמות עצומה ואני חושב שהוא באנקר(במידת האפשר כמובן)בהרכב של פרגוסון לעונה הבאה, אז במקרה של שלושה קשרים באמצע - יונייטד לא צריכה לרכוש שחקן חיזוק לעמדה הזאת. שלישיית קשרים תיהיה חזקה מספיק לפי מה שזה נראה כרגע - מערך של 4-3-3 עם רוני באחד האגפים בכל-זאת. השאלה היא האם במקרה ויונייטד עוברת למערך האהוב עליי - 4-4-2, בו קבוצות רבות שיחקו בתחילת העשור - האם קישור של קאריק ופלטשר למשל הוא מספיק חזק, או פלטשר והארגריבס(שצפוי להיות חלוד מאוד ובטח לא ברמה של לפני הפציעה)עשוי להספיק.
מייקל קאריק שחקן נפלא. "מוסר לא רע"? הוא מהמוסרים הטובים ביבשת, ללא ספק. אף אחד לא מצפה שטוסיץ' יתפתח להיות יעיל וטוב כמו רונאלדו או אפילו רבע ממנו חצי שנה אחרי שהגיע. אף אחד לא מצפה שטוסיץ' יחליף את רונאלדו. איך אפשר להגיד על שחקן צעיר ש "הוא לא מספיק טוב"? זו אחת הגישות הכי טיפשיות ששמעתי. האם רונאלדו לא הגיע על תקן צעיר? איך שחקן בן 18 יכול להגיע לקבוצה כמו יונייטד על תקן של כוכב ואחד שראוי להרכב ראשון? אף אחד גם לא יודע מה יקרה עם טוסיץ'. שחקן מוכשר מאוד, שיכול להפוך לשחקן הרכב ראשון לגיטימי, ומצד שני לא למצות את הפונטנציאל, ולערוק לקבוצת תחתית בפרמיירליג ואולי קבוצה חזקה בצ'מפיונשיפ. מה פתאום מתחילים לחפש אצלנו בעיות בקישור? הקישור האחורי לא מספיק טוב?למה, פלטצ'ר ואנדרסון (אוקיי, הוא לא קשר אחורי קלאסי..) והארגו כשיחזור (כן, זה בעירבון מוגבל) זה רע? נאני, פארק, אנדרסון, גיגסי, סקולסי, קאריק, פלטצ'ר, טוסיץ' וגם הארגו על הנייר. האם פלטצ'ר וקאריק באמצע זה לא מספיק טוב?האחד אנרג'ייזר שראינו כמה הוא חשוב לקבוצה, והשני יוכל לשחק יותר מקדימה שם יוכל להמשיך לחלק את המסירות הנהדרות, לארגן את המשחק וגם לאיים על השער יותר, כי יש לו יכולת בעיטה משובחת למדי. סה"כ צריך קיצוני עם יכולות התקפיות גבוהות, כי לבנות על פארק בחלק ההתקפי זה לא הכי בטוח. אם נאני יחזור לגלות את היכולת של העונה הראשונה, אז הרווחנו שחקן הרכב נהדר. נכון, איבדנו שני שחקנים חשובים, אבל ידענו דברים רעים מאלה. אני די בטוח שנתחזק. אם הקבוצה תתגבר על האבידה של רונאלדו או לא, זה רק הזמן יגיד. יכול להיות שנסבול מכך (כוח ההרתעה כי אין מה לעשות, רונאלדו זה סיוט להגנה) ומצד שני בהחלט יש סבירות שהקבוצה תתחבר נהדר ושחקנים יקחו על עצמם יותר ויתבלטו יותר לאחר שנחבאו מעט כתוצאה מהתלות ברונאלדו.
קאריק הוא אחד השחקנים הכי חשובים בקישור שלנו. היחיד שבאמת מנהל משחק, פרט לסקולס. הבעיה שסקולס ירד בכושר בצורה די בולטת בעונה שעברה, ובלי קאריק הקישור שלנו לא יהיה מסוגל לייצר דברים התקפית ולשלוט במשחק. מבחינה התקפית הוא עולה על כל אחד משאר הקשרים שלנו. לא לאנדרסון, לא להארגריבס, לא לגיגס ולא לפלטצ'ר יש כזו ראיית משחק ויכולת מסירה אדירה. לטעמי אחד השחקנים החשובים בקבוצה. לא הבנתי כ"כ מה התכוונת (דור) לגבי סקולס וגיגס, אבל אפילו לוולשי המנוסה אין את הראייה של קאריק ממרכז המגרש. אנדרסון? חזק מאוד, אנרגטי, יכול לעשות את המוות לקישור של היריב. מבחינה התקפית (ניהול משחק, יצירת מצבים, איום על השער) הייתי מדרג אותו אחרון מבין הקשרים שלנו. מקווה שיעשה קפיצת מדרגה בחלק ההתקפי העונה.
אני כתבתי כך: "אני ממש לא בטוח שנקנה חלוץ הקיץ. אם ללכת לפי הדברים של פרגי, אז הוא אמר שייתכן כי וולבק יזומן לסגל אנגליה לקראת מונדיאל ב-2010. מכאן ניתן להסיק שהוא מתכוון לתת לאנגלי הצעיר הרבה יותר דקות משחק מאשר שנים עברו, לכן קשה לי להאמין שנראה חלוץ בסדר גודל של בנזמה נוחת באולד-טראפורד". בהודעה השנייה כתבתי: "הבאת חלוץ בסדר גודל של בנזמה למעשה נוגדת את דבריו של פרגי על וולבק כאשר אמר כי סיכויים גבוהים שיזומן לסגל הנבחרת האנגלית לקראת מונדיאל 2010. כמו שאמרתי, לפי הדברים האלה ניתן להבין כי הוא מתכוון לשתף אותו הרבה. איך בדיוק זה יקרה אם הוא רוכש חלוץ בסדר גודל של בנזמה?" איך בדיוק פירשת את הדברים שלי כשאתה כותב את זה: איפה בדיוק אמרתי שאם יגיע חלוץ בקליבר של בנזמה (או לחילופין, טבז נשאר) וולבק יקבל את הדקות אותם "הבטיח" פרגוסון לתת לאנגלי? אני לא אמרתי את זה, להיפך. עם קצת הבנת הנקרא אפשר להבין שזאת גם הכוונה שלי! אני לא שולל הגעה של חלוץ בקליבר של בנזמה (ואגב, פייזר, מה באמת אומר לך שזה בנזמה?), בסך הכל אמרתי שאני לא בטוח בכלל שזה יקרה בעקבות הדברים של פרגי. אז נכון, לא כל מה שהוא אומר זה תורה משמיים, לכן נצטרך לראות איך מתפתח הקיץ הזה. ברבאטוב (המשתמש): גם כחלוץ רביעי ברוטציה אתה חושב שהוא לא מתאים? אני לא ראיתי מספיק בשביל לגבש עליו דיעה, אבל אני לא חושב שסתם פרגוסון רכש אותו (אם אני לא טועה, זה בסך הכל לפני שנה וקצת). שוב, אני לא שולל שום אופציה - לא של הגעת חלוץ בקליבר של בנזמה, ולא שולל את זה שאף חלוץ לא יגיע כאשר וולבק ומאנצ'ו יהיו שלישי ורביעי ברוטציה.
שוב, אני חושב שהרבה מאוד אנשים סיימו את העונה הזו עם הרושם מגמר ליגת האלופות נגד ברצלונה, שהיא קבוצה מאוד מיוחדת וייחודית. לפי אותו משחק, אנחנו צריכים להחליף את כל הקישור, אבל אתה לא יכול לקבוע את מרכז השדה הנהדר של ברסה בעונה קרובה לשלמות כסטנדרט. אני לא יכול להסתכל על מרכז השדה שלנו ולומר בלב שלם - הכל בסדר, אין צורך לשנות שום דבר. גם לי יש סימן שאלה לגבי היכולת שלנו ליצור דברים דרך המרכז. מצד שני, אנחנו תמיד קבוצה שמתבססת על משחק אגפים, ואם נמצא דרך לשלב בכל העסק הזה את ברבאטוב - שהוא דווקא כן יכול ליצור מהמרכז דברים שאף אחד אחר לא רואה - אז יכול להיווצר כאן משהו מצוין. או קטסטרופה, לך תדע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
לדעתי אתה קצת ממעיט בערכו מבחינת החלק ההתקפי. אז נכון שאין לו יכולת ניהול קלאסית, והוא גם לא מנהל את המשחק בצורה טובה כמו סקולס או קאריק, אבל הוא בהחלט יודע לייצר מצבים. יש לו ראיית משחק טובה מאוד ויש לו מסירות סרגל. המסירות עומק שלו לבטח יותר טובות משל פלטשר. הבעיה שלו זה איומים על השער. אני בספק אם הוא איי פעם בעט למסגרת בקריירה שלו ביונייטד. הוא חייב לעבור על זה. מחבינתי, הוא שלישי בניהול המשחק.
זה נורא פשוט, פרגוסון צריך בשביל עונה גדולה 3 חלוצים חזקים ועוד אחד צעיר כי הוא לא ישלם הרבה כסף על חלוץ גדול שישב כל השנה על הספסל. במצב כזה וולבק יהיה כמובן חלק מהסגל אך יקבל דקות משחק מועטות. כמה מועטות? אז אפשר להגיד שפרגוסון רואה בו כשחקן נבחרת אנגליה אבל על פני השטח, הוא ישתתף אם שחקנים אחרים נפצעים או שצריך לתת להם מנוחה. אני מסכים עם אמיר כשהוא כתב "אז פרגי אמר..." הרבה דברים יכולים להשתנות וגם אם פרגוסון יותר מאמין בוולבק, זה לא מבטיח לו אוטומטית יותר דקות משחק. בסופו של דבר דקות המשחק שלו יקבעו על פי אחרים והוא בכל מקרה לא יקבל העדפה במשחקים כמו גמר ליגת האלופות... אם וכאשר...