Everton boss David Moyes is in talks with Manchester United aiming to tempt them to sell Darren Fletcher. לפי הסאן. למרות שפרגוסון שיבח אותו רק לא מזמן ואמר שהוא חלק חשוב אני יבין את פלטצ'ר אם הוא ירצה לעזוב למרות שלי אישית זה יכאב.
האמת, שאטו בהחלט אופציה מעניינת. הוא די בסגנון של סאהה, רק הרבה יותר מהיר ובטוח שהוא נפצע פחות ממנו. יש לו יציאה מהמקום, הוא סקורר, אבל הזכירו כבר את הבעיה שלו וזה אגו נפוח מדי. אם אומרים לי ברבאטוב או אטו אני בוחר בקמרוני, אך אם האופציה היא בין הונטלאר לבין אטו אני באמת שלא יודע במי לבחור. על הונטלאר מרעיפים הרבה שבחים וגם הנתונים שלו פנטסטיים (ב-173 המשחקים בקריירה שלו הוא כבש 130 שערים. זה לא כולל אגב את נבחרת הולנד, שם ב-13 משחקים כבש 8, וזה פשוט נתון מדהים) אך השאלה היא איך הוא יתמודד ברמות הגבוהות באמת, וזה יהיה הימור ענק. לעומתו אטו כבר הוכיח את עצמו ברמות הגבוהות ביותר, אך האגו שלו גדול. גם המחירים לדעתי יהיה דיי שווים. ברצלונה הודיעה שהיא מתכוונת למכור את הקמרוני, מה שמוריד את הערך משמעותית. השקעה של 20-25 מיליון יורו והוא נוחת באולד טראפורד. אני מאמין שאייאקס תבקש בערך את אותו המחיר עבור הונטלאר. בכל אופן, לא משנה מי יבחר סר אלכס, אני סומך עליו בעיניים עצומות. אגב, רונאלדו בסופו של דבר כן עבר את הניתוח, וככל הנראה הוא יחמיץ את פתיחת העונה. עדיין לא ידוע אם ריאל יורדים ממנו או לא. מאיפה הגיע הפציעה הזאת בכלל?
אנדרסון הוזמן רשמית לסגל של ברזיל לאולימפיאדה ויחמיץ את פתיחת העונה. אם זה עוזר למישהו, גם זו ולוקאס יעדרו. אם להוסיף את המנוחה שהוא יקבל לאחר מכן ואת הפציעה הקטנה שהוא לבטח יספוג, אני מניח שלא נראה אותו קרוב לחודש.
בשנתיים האחרונות לאטו יש נטייה להיפצע ולהיעדר מהמגרשים למס' חודשים. בעונה שעברה הוא שיחק בליגה רק 16 משחקים (והבקיע 17 גולים).
כן, אבל הוא לא נפצע בתדירות שסאהה נפצע. אני בספק אם יש שחקן שנפצע בתדירות שלו בכלל. לגבי אנדרסון, חבל מאוד. בעקבות כך לדעתי צריכים לשמור על פלטשר שישמש עוד אופציה בהיעדרו של הברזילאי, אף על פי שיכול להיות שהוא ירצה לעזוב, ולא נראה לי שמישהו יעמוד בדרכו במקרה כזה.
לדעתי אטו מנייה טובה מאוד ליוניטד. חלוץ יפה מאוד מבחינת הכדורגל. משחק כדורגל אטרקטיבי, ומתאים כמו כפפה ליד למערך של יוניטד ולסוג כדורגל שהיא משחקת. הוא יכול להשתלב נהדר לסגנון המשחק של רונאלדו, אם רונאלדו יתמקד העונה יותר על בישולים, ומשחק אגף רציני ולא רק בעיטות לשער. השילוב יכול לעורר קבוצה עצומה בארופה, אני מאמין שעם הניסיון של פרגרסון, הוא יידע לשלב אותו נהדר בסגל. לעומתו, הונטלאר שלא ראה חוץ מהולנד בחיים שלו (נכון שאטו ראה גם רק ספרד, אבל אל תשוו בין ספרד להולנד בכלל) אך סקורר אולטימטיבי נהדר, שלפי מה שרואים בליגה ההולנדית לא מפסיק לכבוש שערים בצרורות. גם חלוץ גבוה שזה יתרון פשוט נהדר, ובכלל אני חושב שגם הוא יצליח מאוד ביוניטד והעובדה של הולנד לא תפריע לו להתמקד בכדורגל לפי דעתי. אשתקד, הוא כבש 33 שערים מתוך 34 הופעות... תעשו חישוב לבד למה הוא שווה. אך עדיין הדילמה עומדת בפניי פרגי, ולא בפניינו.
אני דווקא לא חושב שהוא מתאים לסגנון שלנו. הוא מאוד טכני ואוהב שהכדור ברגל שלו. אבל אני לא רואה מצב שהוא יסכים לשבת לפעמים על הספסל כשפרגי יחליט פתאום לעלות עם חלוץ אחד(מה שראינו אותו עושה לא מעט השנה) או שהוא יחליט לפתוח עם טבז ורוני. אטו שחקן עם הרבה אגו ופה גדול. טבז לעומתו שתק לחלוטין כשבילה על הספסל וכל דקה שלו על המגרש הייתה נטו לחימה.
אני לא רוצה לראות את אטו ביונייטד ולו רק בגלל שהוא שחקן טיפש, אין לו חוכמת משחק לטעמי ואני לא מוכן לראות אחד כזה ביונייטד, במיוחד לא בהתקפה.
אם ההתתלבטות לגבי חלוץ הייתה מונחת לפתחי.. ללא היסוס הייתי מצביע על פרננדו טורס אבל מאחר והוא לא אופציה. כרגע מדברים על 3 אפשרויות שהוזכרו כאן. זה לדעתי סדר העדיפויות הנכון לקבוצה 1.אטו.=מדובר בכישרון ענק אבל עם רגישות רבה מידי מבחינת התנהלות חברתית. כאן אצלינו עם אבא רגיש ותומך דוגמת פאפא אלכס.. הוא יפרח כמו שנותיו הראשונות במיורקה. לדעתי זו ההשקעה הכי טובה שנוכל לעשות. אחלה חלוץ באחלה מחיר.רק בן 27 מהירות מדהימה יכולת סיום פנטסטית. 2. הונטלאר=אמרתם כל מה שניתן היה לומר לגביו. מבחינתי הוא בעדיפות שנייה בשום פנים ואופן לא ראשונה. 3. ברבאטוב-השחקן הכי אינטלגנטי מבין ה-3 ללא ספק .ראיית משחק מדהימה הוא תערובת של מוסר נהדר וחלוץ עם רגל מסיימת .אבל מאידך גם הכי איטי. שלושתם מתאימים לנו . אבל האחד שמתאים כמו כפפה ליד .לקבוצה ולצרכים שלה כיום. הוא אטו.
צריך לזכור דבר אחד. החלוץ שיבוא צריך לדעת שיש שני חלוצים עדיפים כרגע לפניו- טבז ורוני. אטו לפי דעתי לא יגיע לשיא שלו גם אצלנו. ודרך אגב השיא שלו היה בברצלונה של עונת 2006. אבא אלכס הוא אומנם תומך ומומחה לטיפול בילדים עם אגו אבל אטו שלנו כבר לא ילד ואחרי שעבר כמה דבריםם בקריירה וכבר קיבל בוחטות מבארסה ומפירסומות האגו שלו כל כך מנופח ששני משחקים על הספסל יציתו מלחמות. הונטלאר לפי דעתי השחקן הכי מתאים לרשת את עמדת החלוץ ה-3. מבין ה-3 הוא השחקן עם הכי פחות אגו וגם לפי דעתי המבקיע הכי טוב מבין ה-3. ההאנטר ההולנדי מתברך ביכולת כיבוש שרק RVD ידע אצלנו. הוא מריח את הטרף ומשום מקום יכול לכבוש. בנוסף למרות שהוא כבר בן 24 יש לי הרגשה שהוא לפני הפריצה הגדולה שלו וזה היתרון הגדול. ואן באסטן לא ממש סופר אותו בנבחרת ואין לי ספק שעונה מוצלחת אצלנו תקדם אותו. דרך אגב התקשורת ההולנדית שותה לאן באסטן את הדם על זה שלא שיתף מספיק את הצייד בטורניר. אל תשכחו שמדובר בשחקן שכבש ב97 הופעות באייקס 87 שערים. ואווו. ברבאטוב- לצערי זה השחקן שכרגע פרגי הכי רוצה. שחקן מצוין, חלוץ מהטופ העולמי כיום. קשה לי לראות אותו יושב על הספסל אצלנו. לצערי זה יגרום לטבז או רוני לראות די הרבה ספסל וגם נראה לי שנזכה לראות פחות את המערך 4-5-1 המוצלח שפרגי השתמש בו לא מעט העונה. כמו שאמרו הוא ניחן באינטילגנציית משחק טובה, סיומת פנטסטית, טכניקה טובה.לטעמי, הוא קצת איטי לסגנון שלנו.
תראה K, בחיים לא ראית איך הונטלאר מגיב לחילופים, כי בדרך כלל הוא משחק 90 דקות טהורות במועדון ההולנדי, אז עדיין זה לא נכון להגיד דברים כאלו על הונטלאר. כי אנחנו עדיין לא מכירים אותו טוב, לעומת אטו וברבטוב, שאנחנו בערך יודעים פרט פרט עליהם. תראה, פלוס הניסיון שאין להונטלאר, אי אפשר להסיק הרבה מסנות מהעובדות שלמדנו מהם.
אתה רואה טוב מאוד מהמונדיאל איך הונטלאר מגיב לייבושים על הספסל ולהעדפות של שחקנים אחרים על פניו. אז אתה כן יודע איך הוא מגיב בערך כשהוא סותם את הפה. חוץ מזה שמבין ה-3 הוא הרציני ביותר בקשר לרצון שלו לעבור אלינו. הוא אמר שהוא אוהב את סגנון המשחק. שהוא רוצה לעבור לקבוצה עם היסטוריה מפוארת כמו שלנו ושהוא רוצה להצליח כמו רוד. בניגוד ל-2 האחרים שלא ממש מביעים רצון לעבור אלינו.
המעמד של פלצ'ר בקבוצה מאוד לא יציב, מצד אחד פרגי מרבה לשבח אותו ובצדק, ומצד שני הוא הקשר החמישי ברוטציה שלנו, ואם לא די בכך, יש גם את רודריגו פוסבון הברזילאי שלפי מה שהבנתי מציג יכולת טובה ברסרבס. אין לי ספק שפלצ'ר יכול להצליח בכל קבוצה למעט ארבעת הגדולות, ולכן אני לא אתאכזב ממנו אם ירצה לעבור, אני אבין אותו. אבל הוא מצידו נאמן למועדון ובכל הזמנדות מודיע כי הוא מכבד את החלטות המאמן בנוגע לספסולו, למקות הרצון העז שלו להיות חלק מההרכב הראשון. אני לא מתייחס ספציפית לשמועה הזו מהסאן, אבל לפי דעתי במידה והוא ירצה לעזוב אסור לעמוד בדרכו, כמו באט ופיל נוויל, גם במקרה הזה ברור שהוא יוכל להשתלב בקבוצות מהחלק העליון של הקבוצה ובהתחשב בכך שהוא כבר לא כל כך צעיר צריך לתת לו את ההזדמנות שנתנו לשניהם. במידה והוא רוצה לנסות להוכיח את עצמו בקבוצה, הרווח הוא של הקבוצה, אבל בנוגע אליו אני לא בטוח. מצד אחד אפשר להציד את ההצלחה של פיל באברטון ומצד שני את הבינוניות של באט בכל אחת מהקבוצות בניוקאסל ובירמינגהאם.
k700 .. תדמית הילד הרע הסרבן שנדבקה לסמואל אטו כמו ספחת .גורמת לו עוול . הוא נקלע לסיטואציה מסריחה כשדל בוסקה לא מצא לנכון לשתף אותו בגלל עודף חלוצים שעמדו לרשותו באותה התקופה . ראול מוריינטס סאביו ואפילו ידידנו אנלקה (הנווד) . מה רצית שיעשה? בידיעה שהוא חלוץ טוב יותר מרוב הרשימה שמניתי? ביקש לעזוב על מנת לשחק. ומאז שעבר למיורקה דאג לזיין באופן אישי שנה אחרי שנה את ריאל במשחקים מולם. אני זוכר את ההתעללות שלו בהגנה של ריאל. הוא המלך הבלתי מעורער של מיורקה 54 גולים בארבע עונות+ הוא שיחק בהשאלה וכל פעם מחדש העדיפו שחקן אחר על פניו. זה מתסכל ומעצבן. ברגע שלאפורטה של בארסה רכש אותו ונתן לו את הבמה הוא החזיר לו בריבית דריבית עם יותר מ40 שערים אז לא אגו ולא נעליים. האיש הזה הוא האיש הטוב בפרשה ואם כבר לדבר על פוזות זה רונאלדיניו שלא אהב כשרונות גדולים ממנו הוא הרגיש מאויים.והוא הוא בעל האגו הכי גדול שם. סמואל אטו במילים הכי פשוטות הוא כושי שנדפק על ידי המערכת פעם אחר פעם שסבל מגזענות כמעט בכל האיצטדיונים בספרד שלא לדבר על קבוצת הכוסיות ודוגמני העל בריאל שהחליטו שאטו לא מספיק אטרקטיבי ויפה למכור חולצות ואם לשפוט את התגובות שלו? לדעתי הוא הגיב עדין מידי וזול מידי. וכל בעיות האגו שמנסים להלביש עליו הן מגמתיות שמונעות על ידי בעלי אינטרסים דוגמת רונאלדיניו. הלוואי ויבוא.