מהרגע שברבאטוב קושר אלינו תמיד הגבתי בסוג של סלידה. הוא שחקן פנטסטי, אבל יש משהו בסגנון המשחק שלו שמפריע לי. הוא פשוט איטי מדי, ולמרות שהוא מכפר על כך באינטיליגנציית משחק גבוהה ובטכניקה טובה, המחשבה שהוא לא יתאים בצורה אידיאלית לשיטה שלנו, לצד הסכומים האסטרונומיים שהוא יעלה לנו, גורמת לי להעדיף שחקנים אחרים, וגם זולים יותר בשוק על פניו. אטו הוא האידיאל מבחינתי, בעיקר מבחינה מקצועית (הוא גרסא משודגת ופחות פצועה של סאהה - נייד, מהיר, יודע להכין לעצמו מצב, לא מתבייש לבשל לאחרים, וחזק מאוד) והן מבחינה כלכלית, אבל האגו שלו הוא גדול מדי, וספסל היא מילה שלא קיימת בלקסיקון שלו. לא פעם אני מתחבט בשאלה של האם כדאי בכל זאת ללכת עליו, שכן יש לנו את המאמן שיודע להתמודד עם אגו יותר טוב אולי מכל מאמן אחר בעולם, אבל החשש שבכל זאת המרקם החברתי המצויין יפגע בגללו פשוט גורמת לי להפסיק לפנטז.
מה כל כך אידיאלי באטו מבחינה כלכלית? דרישות השכר שלו הן בסביבות ה-7-8 מ' יורו, והוא לא ישוחרר בפחות מ-20 מ'. דוקא הוא לא מצטייר בעיניי כמישהו עם אגו נפוח שלא מסוגל לספוג הורדה לספסל. יש לו הרבה רגש והתלהבות במשחק, והוא רוצה לשחק תמיד, אבל לדעתי הוא תמיד שואף לטובת הקבוצה מאשר לטובת עצמו.
במידה והלכלוכית נשאר, מה הדיבורים ביונייטד עליו? נראה לי שאחרי ההצהרות שלו בחודש האחרון, האוהדים לא ימותו עליו.
לא ימותו באנדרסטיימנט. אצלי למשל ? הוא לא קיים . אני החלטתי להתעלם ממנו לאורך כל העונה הקרובה גם אם יכבוש 50 שערים אשאר בשוויון נפש לגביו בדיוק כפי שהייתי נוהג אם הייתי שוכר פועל פשוט ליום עבודה קשה אחד ויחיד .אין רגש.אין סנטימנטים. תבוא! תעשה את העבודה קח ת'כסף של היומית שלך וזדיין לי מהאישונים.
אם כבר דיברנו אתמול על אגו גדול כן או לא של אטו אני לא חושב שבארבטוב יהיה שונה ממנו, קשה לראות איך הוא יסכים להיות חלק מרוטציה מבלי שיהיה ממורמר ושזה יפגע בו/בנו.
אני מניח שהכוונה במילה היתה שאנחנו יכולים לעמוד בסכומים שהוא יעלה. סטרטפורד, אני מניח שהתקווה בעניין ברבאטוב, אם וכאשר, היא שהוא מודע לכך שהשאיפה הגדולה שלו להתקדם למועדון גדול, עם ליגת האלופות והכל, כרוכה בוויתורים מסוימים. אטו, לעומתו, כבר היה החלוץ הבכיר והלא מעורער בקבוצה גדולה, קבוצה שגם לקחה את ליגת האלופות.
הודות להנהלה המפגרת של ברצלונה שמכריזה שלושה חודשים לסיום מועד ההעברות שהשחקן לא רצוי בקבוצה, הוא יעלה הרבה פחות מ30 מיליון הליש"ט שברבאטוב או בנזמה עשוים לעלות, ובכלל במחיר זול יותר יחסית ליכולות שלו. ואני חושב שלא יהיה הבדל בשכר שאטו או ברבאטוב או כל מגה סטאר אחר שיגיע יקבל, ככה שזה לא פאקטור מבחינתי. וכולנו ראינו מה קרה כשמעמדו בקבוצה כן התחיל להתערער, הן מבחינה חברתית (הלכאורה "פילוג" למחנות בקבוצה) והן מקצועית - הוא פתח את הפה, וזה לא נגמר טוב בכלל מבחינת הקבוצה.
הוא פתח את הפה כנגד רונאלדיניו,כולם ראו ורואים למה הפך רונאלדיניו ולא רק מבחינה חיצונית ויותר חשוב מה גרם לאיך שהוא נראה, יכול להיות שזה הפריע לקבוצה וזה הפריע לו בדיוק כמו שרוי קין דיבר כשדברים לא מצאו חן בעינייו, אני לא מסכים עם הדרך אבל הרעיון שמאחורי זה מראה על רצון לטובת הקבוצה ובגדול.
אני די מסכים איתך סטרטפורד, איך בעיני דיבורים ישירם וכנים מדי בתקשורת א-לה אייל ברקוביץ' מהסוג שאטו עשה לא פעם, לא יעברו בשקט ביונייטד כפי שהיו עוברים כשקינו היה אומר אותם, ואטו הוא פצצה מתקתקת שיכולה ברגע אחד להתפרץ ומבחינתי זה סיכון רציני. בכלל אטו הוא טיפוס מיוחד. שכיר חרב, אבל אחד שאכפת לו מהקבוצה. יד רוחצת יד מה שנקרא, אם הוא יקבל אהבה ותמכיה מהקהל והצוות המקצועי הוא יחזיר פי כמה. אם יתעוררו בעיות, הוא יפסיק להיות נחמד. הוא גם לוקח דברים ללב ומאוד אמוציונאלי (פעם הפסיק לשחק בזמן משחק ליגה בגלל קריאות גזעניות לעברו), ובפעמים בהם הוא פתח את הפה, והיו כמה כאלה, לזכותו יאמר שהוא בד"כ אמר דברים נכונים (כמו הנאום הטעון שלו שכוון לעבר רונאלדיניו בתחילת העונה אחרי שהאחרון העביר ביקורת מאוד מרומזת עליו. "אם יש מישהו בקבוצה שלא מרוצה ממני שיגיד לי את זה בפנים ולא דרך התקשורת"). אבל, הוא יותר מדי כנה ויותר מדי פעמים אומר את אשר על ליבו, וגם אם הדברים נכונים יש דברים שלא מוציאים מחדר ההלבשה, וזה בעייתי. אגב אטו, בברצלונה אישרו כי הם קיבלו הצעות עבורו וכעת הם "בוחנים אותם".
מישהוא ראה את זה? Link ליפני המשחק מול יובה יהיה טקס של הצגת גביע ליגת האלופות וגביע האליפות אנגליה. נקווה רק שהפעם מישטרת מנצ'סטר תאשר את זה לעשות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cussing.Xxx
לא בטוח שבמנצ'סטר אטו ירשה לעצמו לפתוח בביקורת מסויימת או לדבר בצורה כל-כך גלויה עם התקשורת, הרי יש את פרגוסון על הקווים, הוא לא ייתן לכך שחדר ההלבשה שלו ייתפרק בניגוד לרייקארד. בנוסף, המעמד של אטו בבארסה הרבה יותר גבוה מאשר המעמד שיהיה לו ביונייטד בשנה הראשונה, ולכן אני לא חושב שהוא ירשה לעצמו לעשות דברים כאלו. אם הוא יגיע למנצ'סטר זה יהיה רכש מצויין. בקשר למחיר, ציטוט שלי מיום שבת(הדיון של ברצלונה): ברצלונה לא תמכור את השחקן בגרושים, שכח מזה, אני מאמין שלפחות ב20 מליון יורו. אם מישהו יימכר בזול מבין השניים זהו רונאלדיניו. השניים לא בתוכניות של גוארדיולה, אבל אם יש מישהו שיותר קרוב להישאר בברצלונה זה אטו. גוארדיולה הרבה יותר מעריך אותו מאשר את הברזילאי. אם לא תיהיה הצעה אטרקטיבית עבורו לדעתי הוא יישאר. האמת שמאוד קשה לי להבין למה גוארדיולה רוצה לשחרר אותו בכלל, הוא חלוץ מצויין, בשנה שעברה הוא הבקיע בכל פעם ששיחק. מידע אמיתי אין לי, אבל יש לי תחושה שדקו היה גם מרכיב מרכזי בתקשורת הרעה ששררה במועדון. עכשיו הוא הלך, גם רונאלדיניו יילך והכל יהיה בסדר.
שאני לא מאמין עד כמה אטו יסכים לשבת על הספסל גם עם פרגי על הקווים. אני מאמין שזה חלק ניכר מהשיקולים של פרגוסון בלהביא חלוץ חדש, חלוץ ללא הרבה אגו אך עם זאת איכותי וברמה גבוהה. אטו לא נכנס למשוואה, כולנו זוכרים את הבלאגן בחדר ההלבשה של ברצלונה, הוא היה חלק בבלאגן התקשורתי סביב ברצלונה והבעיות שם עם רייקארד, אטו הוא חלוץ נפוח ובגלל זה אני מעדיף את הונטלאר. ועוד לא נגעתי בסיבות המקצועיות שלפי דעתי הונטלאר יספק יותר תפוקה מאטו. בליגה ההולנדית הוא מחורר, אין לדעת לאיזה רמה הוא יגיע בזמן שכל העולם מכיר את הכישרונות שלו, פרגי יוציא ממנו את כל מה שאפשר בניגוד לאטו שיהיה קשה בהרבה להוציא ממנו יכולת יותר טובה מאשר בזמן ששהה אצל הקטלונים. בקיצור הראש שלי הולך לעבר הונטלאר, אל עבר ברבאטוב, חלוצים עם קלאסה, חלוצים שיעשו הכל בשביל לשחק עבור יונייטד, בשביל מה אטו, מבחינתי עוד חלוץ ברמה גבוהה אך עם אף בשמיים, זה לא מתאים ליונייטד. כמובן שהדיבורים האלה הם ספוקולציות לבינתיים ואפילו שמועות עוד אין. נו מילא, גם ככה אין הרבה על מה לדבר בחודש יולי.