לא נראה לי שהונטלר כבר יגיע הגזרה שלו כבד שקטה זמן מה ואין דיבורים רציניים בין אייאקס ליונייטד, עם ברבה המצב שונה רק שהמשא מתן נתקע קצת אבל בסופו של דבר אני מאמין שהוא יגיע. מארק יוז מוכר את אחד השחקנים הכי טובים בשיטי בפרוטות, רוי קין עוזר לנו להעיף את סאהה סוף סוף, עוזרים לנו.
בשעה טובה ומוצלחת: http://www.skysports.com/story/0,19528,11095_3936787,00.html דניס, יוז עדיין לא שיחרר את צ'ורולוקה ולדעתי גם לא ישחרר ובטח שלא בפרוטות.
אני לוקח את הדברים האלה בערבון מוגבל, פרגי אמר את אותו דבר כבר לפני שבועיים וזה לא מנע שמועות שרונאלדו מגיש בקשה רשמית לעזוב וכו'. בשיטה שבה ריאל עובדת, שום דבר לא בטוח עד ה-1 בספטמבר.
Michael Carrick הבעיה היא שאתה מתייחס יותר מדי לשמועות ולא לדברים של פרגוסון שכמו היום וכך מתחילת הסאגה שבה הוא טען שרונאלדו לא הולך לשום מקום, נראה לך שפרגוסון יעשה מעצמו צחוק וימשיך להתעקש על משהו כזה גדול מספר פעמים לאורך תקופה ובסופו של דבר רונאלדו ימכר? הכפוי טובה נשאר למרות שהאמא,סנדק,אחות,אח,חבר,שכן והכלב שיגעו לנו את השכל במשך הפגרה שהוא עוזב להגשים את החלום שלו. הכפוי טובה נשאר למרות שהעיתונות הספרדית הזבלית קישקשה על זה שרונאדו כבר חתם,כבר עבר,כבר מחפש בית במדריד. הכפוי טובה נשאר למרות שקלדרון פוצץ לנו את המוח שריאל נוגעת לא נוגעת ברונאלדו. הכפוי טובה נשאר כי ככה פרגוסון החליט!
סטרטפורד, זה אומנם נשמע טוב בבחינת אמונה עיוורת במהלכיו של פרגוסון, אבל צריך לקחת בחשבון שפרגוסון עושה זאת, בין היתר, כדי לשמור על שקט תעשייתי במועדון, להרגיע את הרוחות, לנקוט בעמדה אסרטיבית (במידה שבסופו של דבר יתנהל מו"מ לגבי השחקן) ועקביות (איך זה יישמע אם לפתע הוא יטען שרונאלדו כן למכירה?). לא חסרות הצהרות של מאמנים ששחקן זה או אחר נשאר בקבוצה (לא למכירה), אך בסופו של דבר השחקן עזב מטעמים אלו ואחרים. אם פרגוסון מצהיר שרונאלדו נשאר, על סמך שיחה שהייתה לו עם רונאלדו, שבה הוא הבהיר לו שזה רצונו, אז כל מה שאמרתי לא רלוונטי, אבל - וזה העיקר - מאחר ונדמה לי שזהו לא המצב, וכאשר אנו יודעים שאי-אפשר להשאיר שחקן בכוח, אז הייתי לוקח בערבון מוגבל את הדברים של פרגוסון.
מילה של פרגי שווה יותר מזו של כל מאמן אחר. זה לא ונגר שמודיע שחלב ופלאמיני ישארו ואחרי שבוע הם הולכים.
דווקא במקרה הזה נראה לי שזה סוף פסוק והליידי בוי יישאר לעוד עונה באנגליה. מה שכן, לייחס את זה לכך שפרגוסון לא היה שובר את המילה שלו זה מוגזם. כל אחד בסיסטם של יונייטד נעמד על הרגליים האחוריות נגד השחרור של הליידי בוי, מה שכן אני בטוח שכן התנהל סוג של מו"מ, בסגנון של המו"מ שהתנהל על אדבאיור: "רוצים? המחיר הוא X" כאשר X הוא הרבה מעל כל היגיון/יכולת של מועדון לשלם עבור שחקן. בסופו של דבר הסאגה הזו מסתיימת בדיוק כפי שקיוויתי שהיא תסתיים. וגם, יונייטד התעכבו עם הרכש שלהם עד לרגע האחרון. ובנוסף לקינוח גם הליידי בוי מחמיץ את פתיחת העונה. so far so good
אריאל, ונגר ציין שלחלב יש חוזה בקבוצה, שזו עובדה בעולם. הוא לא אמר שחלב ישאר חד-משמעית. ונגר אמר שהוא מאמין שפלאמיני יקבל את ההצעה של המועדון (לפלאמיני לא היה חוזה בקבוצה). גם כאן הוא לא הצהיר חד-משמעית שפלאמיני ישאר, כפי שפרגוסון הצהיר לגבי רונאלדו. לונגר אין מילה, לפרגוסון יש מילה של גבר - הבנו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
המקרה הזה של רונאלדו שונה מכל שאר הצהרות למינהן שלא תמיד מחזיקות משום שהאישיו פה היה מורכב הרבה יותר, העתיד של יונייטד עם רונאלדו ביונייטד כמו שפרגוסון רואה קדימה, הלא להתכופף בפני ריאל מדריד ועוד ולכן ההתעקשות של פרגוסון היתה חזקה הרבה יותר מבעבר. רונאלדו לא האיישיו לגבי רכש שיגיע או לא, יותר מדי לחזק,אין לנו, אנחנו צריכים חלוץ ובגדול זהו,הסגל די מושלם ומגובה עם ובלי רונאלדו מעבר לזה,בעבר ראינו איך רכש שמגיע באיחור משהו זה לא עניין רע, קאנטונה הגיע לאחר כמה חודשי ליגה,ההמשך ידוע. דוויט יורק הגיע למחזור השני,ההמשך ידוע, גם טבז לא פתח את העונה בזמן עונה שעברה,ההמשך ידוע ככה שלחפש חסרונות לזה שעדיין לא הגיע רכש או לקשר את זה לעניין רונאלדו...אין שום קשר.
לא אמרתי שלונגר אין מילה, את תעשה ממשפט אחד שלי מטעמים והגזמות קיצוניות. וכן, כשפרגי מחליט משהו ומצהיר על זאת לא פעם - אני בוטח בו.
אני מניח שההחלטות על רכש עוכבו מאחר שעזיבה של רונאלדו: א'- הייתה מזרימה לקופה סכום גדול של מזומנים וב'- הייתה מייצרת לחץ מסויים לרכוש שם גדול או שחקן מרכזי מבטיח. בנוסף, גם מחליף לתפקיד של רונאלדו באגף היה מקבל יותר חשיבות. ככה שלהגיד שאין שום קשר נראה לי קצת... יומרני. מה גם שלראות בסיטואציה הזו כסיטואציה שאין בה חסרנות (זה בעצם היה נפלא שרונאלדו רצה לעזוב בקיץ!) זה מוזר.
אנחנו צריכים חלוץ ומדברים על בארבטוב, הגעה של בארבטוב תעלה הרבה מאוד כסף וזה בלי קשר להאם רונאלדו נשאר או לא ועובדה,הרי כבר הגשנו הצעה לטוטנהאם עבורו כבר לפני כמה שבועות ואז העתיד של רונאלדו היה כביכול בערפל. דיוויד גיל אמר לפני כמה וכמה שבועות שיש כסף לחיזוק נוסף,הוא עצמו דיבר על רכש של שחקן או 2, כלומר יש תקציב לזה בלי שום קשר לרונאלדו,נשאר או לא נשאר. לו רונאלדו היה נמכר היה נכנס כסף גדול למועדון, האם זה היה הולך לרכש מיידי רק בכדי הבאת שם גדול? מה פתאום,ככה לא עובדים הדברים ביונייטד, מביאים שחקנים שיכולים לשפר את הסגל וכמו שפרגוסון אמר,גם ככה הבאת רכש הפך להיות עניין קשה ומורכב בגלל אלף ואחת סיבות, מעבר לזה וכמו שכתבתי מקודם,תקציב לרכש נוסף יש בלי קשר לרונאלדו ומכירת רונאלדו,חלק נכבד ממנה היה הולך מין הסתם גם לכיסוי החוב העצום שיש לגלייזירם.
בשורה התחתונה לא בוצעו עסקאות של רכש, ואנחנו לא נשחק ובאם ואם, אבל יש להניח שבמידה והייתה נסגרת עסקה על רונאלדו מול ריאל אז עיניינים היו נסגרים מהר יותר גם בגזרת ברבאטוב. בנוסף, כמו שהיה לחץ מסויים למצוא "תחליף בקהאם" כשהוא עזב למדריד ככה אני מתאר לעצמי שהיה נוצר לחץ מסויים למלא את משבצת הסופרסטאר בעזיבה של הליידי בוי, בין אם בשחקן מוכח או בין אם בילד מבטיח.