לא צריך ללכת רחוק עד לאוונס או קמפבל, יש אחד סקוטי בשם דארן פטלשר, שגם עכשיו כשגיגס וסקולס עדיין פעילים אני מאוהב בו ומגדיר אותו כשחקן בית שהוא סמל לכל דבר...
אני מזכיר לכולם שיש היום משחק בפיטרבורו (שעלו השנה לליגה השלישית והשוער שלהם הוזמן ע"י קאפלו לנבחרת), אותה מאמן דארן פרגוסון. מעבר לאיחוד המשפחות המרגש, קאריק ורוני עדיין סובלים ממחלה ולא ישחקו, וגארי עדיין פצוע (אני לא אתפלא אם הפציעה הקטנה הזאת תיגרר לאורך כל העונה). שידור יש ב-MUTV ובצ'רלטון. אם זה מעניין מישהו, הכינוי של פיטרבורו הוא Posh.
דני סימפסון מצטרף לבלקבורן לעונת השאלה. http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/t...ers/7541677.stm האמת?אחלה השאלה, אין לי ספק שסימפסון עשוי להפוך למגן נהדר(היה טוב בצ'אנסים שקיבל אשתקד והעונה במשחקי ההכנה היה אולי השחקן הכי טוב שלנו, גם מול אספניול), ויחד עם הנסיון שיצבור בפרמיירליג, יחזור אלינו עוד יותר טוב.
שני החברה הברזילאים החדשים נסעו עם הקבוצה למשחק בפיטרבורו. יכול להיות שפרגי מאמין שבמקרה חירום, אפשר ללכת עליהם. בסך הכל זה חלק מהדילמה. מצד אחד, סימפסון יכול לספק לנו כיסוי טוב למקרה הצורך. מצד שני, מה אם לא יהיה צורך? סתם נעכב לו את הקריירה עם עונה שאותה הוא יבלה ברובה על הספסל ובמילואים. שנה בבלקבורן תעשה הרבה לו - ובמחשבה לטווח ארוך, יכולה לעשות הרבה גם לנו.
בראון אולי התחיל את הקריירה כבלם, אבל בשנה שעברה הוא היה מצוין כמגן ימני ונתן את העונה הטובה שלו בקריירה. כך זה לא כל-כך משנה אם הוא מגן טבעי או לא. סך-הכל אני חושב שזאת החלטה נכונה. סימפסון צפוי לפתוח ברוב המשחקים של בלקבורן העונה, וכשיחזור אלינו, יחזור שחקן הרבה יותר טוב ויותר מנוסה. כל ההשאלות שלו לקבוצות צ'מפיונשיפ זה לא הדבר שיגרום לסימפסון לצבור ניסיון. אני מקווה שביום שאחרי גארי (והוא קרוב מתמיד) סימפסון יכנס לרוטציה וישחק. אגב, ידוע מתי בדיוק גארי אמור לחזור סוף כל סוף? אין לי הרגשה טובה בנוגע לפציעה שלו. יש לי הרגשה שאחרי כל המאמצים בשנה שעברה להכשיר אותו לסוף העונה, ואם לא לפחות לשנה הבאה, גם השנה הוא ישחק מעט.
לפי דברי פרגי, מול יובה גארי אמור לחזור. אבל היות ואנחנו מכירים היטב את הנפשות הפועלות, לא הייתי מציע לקחת את זה יותר מדי ברצינות. אם היה לי שקל על כל פעם בעונה שעברה ששמענו "גארי אוטוטו חוזר", "עוד שבוע זה קורה" הייתי יכול לקנות את ברבאטוב ולשים אותו אצלי בחדר. לגבי סימפסון-לדעתי אין מקום לחשש. אני סומך על בראון בעיניים עצומות, הארגו וגארי יחזרו מתישהו וגם אושיי וסילבסטרה יכולים לשחק בימין במקרה הצורך.
בראון נתן עונה יציבה בשנה שעברה, גארי חזר מפציעה, האגריביס במקרה הצורך יכול לשחק בימין, זה בהחלט מספיק ( ועוד לא הזכרנו את אושה ). לדעתי ההשאלה לבלקבורן תיתן לסימפסון את הדקות והביטחון שהוא צריך ולא היה מקבל אצלנו השנה. כמו שכבר אמרתי, שחקן שאצל יוניטד הוא אופציה שלישית בעמדה מסוימת יפתח ברוב קבוצות הפריימר. אני מקווה שסימפסון ישפר את משחק ההגנה שלו, כי גארי לא נהיה צעיר מיום ליום. המשחק ב21:45 ההרכב הפותח - Kuzczack Rafael Ferdinand Brown Evra Gray Fletcher O'Shea Nani Tevez Campbell ספסל : Zieler, Gibson, Evans, Catchcart, Cleverly, Martin, Fabio
השאלה מפתיעה. בשנייה הראשונה תמהתי על השאלה, אבל במחשבה שנייה זה אחלה השאלה. אני מקווה שסימפסון יישחק שנה שלמה בפרמייליג בהרכב הפותח של בבלקבורן, זה ייתן לו הרבה ניסיון ובשנה הזאת אני מאוד מקווה שהוא ירשים ויראו במשחק שלו שהוא יהיה יורש ראוי לנויל. מי המגנים הימנים של בבלקבורן? והאם הם שווים משהו?
טוב רפאל נראה מגן מאוד מרשים. מוכשר ברמות מטורפות, טכניקה טובה, מהירות, נראה גם מגן טוב(הצליח לתקן כמה טעויות בהגנה וחילץ כמה כדורים יפים) אבל בעיקר נראה שיש לו הרבה תעוזה ורצון להרשים.
החלטה חכמה של פרגוסון, נוויל וכמו שזה נראה,אולי העונה האחרונה שלו ביונייטד אבל עדיין זו עונה שלמה וביחד עם בראון שהרוויח בצדק את הזכות שלו להמשיך ולהיחשב כאופציית הרכב,גם כמגן, עם שניהם לו סימפסון היה נשאר הוא היה משחק בעיקר בריסרב וזה סתם היה ללכת אחורה. עונה שעברה היה מושאל לתקופה קצרה לאיפסוויץ ושיחק שם 9 משחקים, עכשיו תהיה לו עונה ארוכה ועוד ברמת פרימייר, הוא מקבל הזדמנות נהדרת לקבל נסיון יותר מכל השאלה אחרת והוא צריך להוכיח שבעונה הבאה,הוא יהיה הבא התור שיקחו אותו בחשבון אולי גם כאופציית הרכב ביונייטד. היו לו משחקי הכנה שבהם הראה יכולת טובה,הלוואי וימשיך ככה בעונה. לגבי האחים הברזילאים ובמקרה חרום לבנות עליהם, קשה לי להאמין,הם זמן קצר מדי במועדון,באנגליה,במנצ'סטר,הם צריכים יותר זמן בכדי להבין איפה הם נמצאים,להסתגל לקצב,לכוח,להכל,הריסרב קורא להם, ובמקרה חרום כשיש את הארגריבס או פלטצ'ר,אני לא רואה שמישהו מהם מקבל הזדמנות בצד ימין בעונה הקרובה. מחצית קשה ומועילה נגד פטסברו.
אין לבלקבורן אף מגן ימני יותר מידי טוב. יש את אוייר שמשחק בנבחרת הולנד בלם ובלית ברירה שיחק כמה פעמים בשנה שעברה מגן ימני, אבל אני מאמין שעם ההשאלה של סימפסון יעבור לצד סמבה באמצע. יש גם את אמרטון שהוא בעקרון קשר, אבל שיחק רוב העונה מגן ימני. ויכול להיות שאחרי המכירה של בנטלי ישחק קשר ימני. בכל מקרה אני משוכנע שסימפסון יקבל הרבה דקות בבלקבורן ורוב המשחקים יפתח בהרכב.
ניצחון 2-0 במשחק ההכנה. שער עצמי של שחקן פטרבורו ( לי ) , ולאחר מכן שער פנטסטי של גיבסון חותמים את התוצאה. במחצית הראשונה שיחקנו עם ההרכב החזק יותר אבל היינו בינונים ומטה. ירידת המתח אצל השחקנים הבכירים ( כולם אולי למעט טבז ) התבטאה במשחק הנרפה שלהם, כשבמחצית היינו ביתרון רק בגלל השער העצמי האומלל. מחצית שנייה נכנסו המחליפים הצעירים ושיחקנו טוב יותר. בכלל, פטרבורו הפתיעה אותי. חשבתי שיהיה טיול קליל, אבל בכלל לא היה כך. פטרבורו החמיצה הזדמנויות קורצות, ובכלל בנתה התקפות בצורה מאוד גבוהה שלא חשבתי שקבוצות מהפירס דויז'ין מסוגלת לבנות. 3 דברים בקשר למשחק היום: 1. הדבר היחידי שאפשר היה ללמוד היום על הברזילאים זה שהם שחקנים מאוד מהירים ויש להם טכניקה טובה מאוד יחסית לשחקני הגנה. 2. אם כבר מהירות, לי מרטין הוא פשוט קיצוני סופה. הבחור מהיר ברמות מטורפות, והאמת בכל נגיעה בכדור רואים למה פרגוסון העדיף אותו על איגלס, לבחור יש טכניקה, יש מהירות, ויש הרבה חוכמת משחק. מדובר בקיצוני מובהק שאולי יקבל השנה צאנס, לפחות בפתיחת הליגה כשפארק ורונאלדו לא יהיו. 3. קוזצ'אק זה פשוט לא זה. בלי קשר לפוסטר המוכשר שיושב על הספסל ולאינסטיקטים הטובים של הפולני הוא לוקה בדברים בסיסים. הפולני שוב היום במקום לקחת כדור פשוט ביד גלש לכדור ברחבה עם הרגליים, שוב הוא לא יוצא לכדורים ונראה מהוסס. שחקני ההגנה משאירים לו כדור שיצא ויקח והוא מהסס, אחרי מס' פעמים ההגנה נלחצה ופשוט הפסיקה למסור לו אחורה ולהשאיר לו כדורים. משחק המסירות של הפולני הוא ברמה נמוכה מאוד, כמעט ספגנו שער היום מכדור לא טוב שהוא הרחיק עם הרגל ופגע בשחקן יריב, ובכלל בכל מסירה הוא מסבך את ההגנה. הוא הודף יותר מידי כדורים לאמצע ונראה לי שהבנת המשחק שלו היא לא לרמות הגבוהות. ואם כבר מדברים איפה היה פוסטר היום? הוא אפילו לא היה בסגל. חשבתי שהוא ישחק לפחות מחצית במשחק היום. נ.ב תודה לאל שהצעירים נכנסו במחצית, גם כי סוף סוף ראינו תשוקה במשחק במחצית השנייה וגם כי זה השתיק את השדרנים הישראלים לכמעט 90% מהמחצית השנייה והיינו יכולים להנות מהשידור האנגלי. :aaa12:
משה, אין לי מושג מה אתה רוצה מקוצ'אק,היום ובכלל. לגבי היום הוא לקח גול של מאה אחוז ועצר את כל מה שנבעט לעברו, היתה לו יציאה מתוזמנת מצויין היום עם הרגל נכון,הוא רחוק מלהיות שוער שמשרה ביטחון כמו ואן דר סאר והוא לא טוב כמוהו וכן,פוסטר מבחינת פוטנציאל יש לו יותר אבל בזמן שקוצ'אק אצלנו וכמעט בכל הפעמים שהוא קיבל את ההזדמנות הוא היה בסדר גמור. לגבי התאומים מבת ים,כישרון ישר רואים שיש להם אבל יעברו עוד קצת מים במיני נהר ליד האולד-טראפורד עד שהם יתחזקו כמו שצריך,ילמדו את המשחק טוב יותר ואז יהיו מוכנים לעשות קפיצת מדרגה. לגבי לי מרטין,כמו איגלס,גם הוא בקרוב ימצא את עצמו במוקדם או במאוחר עובר לקבוצה חדשה, טוב אבל לא מספיק ליונייטד, הוא הרשים היום במחצית שנייה מול שחקני משנה של קבוצה מליגת המשנה,קצת פרופורציות.
פטרבורו אכן הפתיעה, כמו בשנה שעברה. אין לי ספק שקבוצה שמשחקת ככה התקפי ומהיר יכולה לעלות גם מהליגה ה-1. רואים שהם רמה אחת מעל. דרך אגב גם השוער שלהם לא כזה רע, נראה שהוא יודע לצאת לא רע לכדורים גובה, קרנות וכו... הוא לקח את כל כדורי הרוחב כמעט וחוסר ריכוז שלו ושל שחקן הגנה הניבו שער. 1. גם אני התרשמתי היום מכל הברזילאים כולל רודריגו שעשה כמה פעמים את הסיבוב המפורסם שלו שבדרך כלל מניב מתפרצת יפה. 2.לי מרטין ממש לא סופה. הוא שחקן טוב מאוד עם שליטה טובה בכדור אבל לא צריך להגזים. הוא לא כזה מהיר והוא לא מספיק טוב בשבילנו. הוא בן 22 וכמו שסטרפורד הישיש אמר הוא יעזוב בקרוב. 3.קושצ'אק שוער מצוין. יש דברים שאי אפשר לקחת ממנו כמו אגרסיביות, עצירת וריפלקסים מדהימים ויציאה באחד על אחד. בתור שוער 2 הוא מצוין ואני בטוח שונגר היום היה מחליף אותו עם אלמוניה ומילאן היו לוקחים אותו בידיים פתוחות. דרך אגב הבעיטה המוזרה שיצאה לו ממש לא הייתה באשמתו אלא באשמת אושה שמסר לו כדור סתמי כשיש לו בערך מיאית שניה להגיב בניסיון להציל שער. דרך אגב אושה שיחק היום קשר אחורי והיה לא רע. פוסטר לא היה בסגל כי פרגוסון רוצה לבחון גם את רון רוברט צילר, השוער הגרמני הנהדר שחזר אחרי טורניר ענק עם נבחרת גרמניה עד גיל 19(נבחר לשוער הטורניר). עוד דבר שאני חייב להגיד, שנה שעברה נתתי פה סקירה על כמה מהשחקנים האהובים עליי באקדמיה ועל כמה מהרסרבס שמושאלים. אין לי כוח לחפש אבל בין היתר דיברתי על דארן גיבסון והבעיטה המפורסמת שלו. אז יכול להיות שהיו שוערים שהיו לוקחים את הבעיטה אבל לשחקן יש בעיטה מצוינת ואני לא מבין איך פרגי עדיין מנסה אותו באגף. גם בשער ראינו אותו מגיע מהאגף למרכז וזה היה אולי הניסיון היחיד שלו במשחק. מדובר בשחקן מרכז מגרש קלאסי שיודע למסור מסירות יפות, מסכן את השער הרבה ושומר לא רע. נקווה שפרגי בונה עליו, באירלנד כבר מכינים לו את הבכורה בנבחרת.