מנצ'סטר יונייטד 2008/2009-אלופת אנגליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏5/7/08.

1. D.Irwin Member

לא איכפת לי גם שיתן לצלם מכות, לא הייתי שם אבל אני צריך להיות שם כדי לדעת שהצלמים מתגרים בסלבריטאים?
    אל תיתמם ותצמד לסטיגמה של רוני, כולם אומרים שעל המגרש הוא פשוט בן אדם אחר ומחוץ למגרש בן אדם ביישן וצנוע,
    גם אם היה אדם אכזרי הייתי אוהב אותו כי על המגרש הוא נותן לי את מה שאני צריך ואפילו יותר, לפחות הוא לא אמר לפאפרצי שהוא לא מרוצה מהמשכורת והוא רוצה לעבור לקבוצה גדולה יותר, כמו פאבריגס, אדבאיור, חלב, פלאמיני...אז זה כבר היה מציק לי.

2. Becks Member

3. Dimitar Berbatov Member

לא צריך להתייחס ביותר מידי רצינות לכל שטות מאתר כלשהו, בטח שזה מגיע מהאס.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זה בהחלט אפשרי-הבעייה מבחינת החלאה זה שעסקה כזאת לא יכולה להתקיים בלי אישור של יונייטד. אם פרגי מסכים אז העסקה תתבצע, אם לא-קשה לי להאמין שתתבצע עסקה מאחורי הגב שלו.

5. k_700 Member

מעניין כמה כסף שילם קלדרון ל"האס" בשביל הכותרת הזאת.
    נו באמת... לא חושב שיש מה להתייחס.
    אם הוא רוצה לעבור הוא צריך להגיד את זה קודם לפרגוסון ולא לעיתונים(ואני מאמין שהוא יעשה את זה כי זה הכבוד המינימלי לבן אדם מבוגר ומאמן מצוין).
    נמאס מ"האס" שמישהו כבר יתבע אותם על דיבה.

6. Selby Member

7. Jack Wilshere Member

פרגוסון במסיבת העיתונאים חזר על כך שנאמנות למועדון היא מילה גסה בימינו, בין היתר, נוכח ההתנהלות של הסוכנים, חופש החוזים. האם זהו רמז לכך שהוא הולך להפסיד בקרב על רונאלדו? לא יודע.

http://sport.setanta.com/en/Sport/News/Foo...son-on-loyalty/

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני לא יודע מה זה ניצחון ומה זה הפסד בפרשה הזאת. נניח ורונאלדו נשאר ממורמר, שנוא ע"י הקהל, חושב על מדריד, אבל מה-הראנו לריאל מה זה. זה ניצחון?
    אם אנחנו מוכרים את הזבל ומקבלים סכום עתק חסר תקדים-זה הפסד?

אלה לא בדיוק המונחים הנכונים.

9. Jack Wilshere Member

המנצח/מפסיד בסאגה הזו נקבע על-פי ההתנהלות של הצדדים, וליתר דיוק: על-פי היעדים שהצדדים הציבו לעצמם (יונייטד הציבה לעצמה יעד, והוא להשאיר את רונאלדו בכל מחיר, לעומת ריאל שהציבה לעצמה יעד, והוא להחתים את רונאלדו בכל מחיר), ולא מן הבחינה הכלכלית, הבחינה האישית (האם כדאי לרונאלדו לעבור לריאל או לא), ההתייחסות של הקהל וכולי. היעדים שהצדדים הגדירו לעצמם, מן הסתם, נשענים על הנחות מקצועיות. מבחינת יונייטד אין הצדקה מקצועית למכירת רונאלדו, בודאי ובודאי - לריאל מדריד. מבחינת ריאל, החתמת רונאלדו עשויה לשדרג אותם משמעותית מבחינה מקצועית. אתם מתעקשים על כך שרונאלדו לא למכירה. אם רונאלדו יימכר בסופו של עניין, המשמעות היא שפרגוסון נכנע לרצונות של השחקן, שהרי אי-אפשר להשאיר שחקן בכוח, כך שניתן לראות זאת כהפסד של פרגוסון. הוא הציב לעצמו יעד, והוא להשאיר את רונאלדו בכל מחיר, והוא לא עמד ביעד שהוא הציב לעצמו. לעומת זאת, אם רונאלדו ישאר ביונייטד, אז פרגוסון ניצח על-פניו. השאלה אם רונאלדו יהיה ממורמר, יקבל יחס שלילי מהקהל וכיוצא באלה, זו כבר שאלה אחרת, כמו גם השאלה האם הסכום האסטרונומי שיונייטד תקבל תמורתו הופך את העסקה לכדאית מבחינתה. ואגב, אני יותר ממשוכנע שפרגוסון יגרום לרונאלדו לשכוח שהוא רצה לעזוב, במידה והוא ישאר בקבוצה בסופו של דבר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/8/08
  10. Stretford Ender Member

לא מסכים כ"כ עם המשפט הזה.
    רונאלדו של העונה שעברה הוא השחקן הטוב בעולם אבל:
    א. רונאלדו תמיד בלט בנחישות להשתפר ולהצליח. אני לא בטוח שזה ימשיך בעונה הקרובה.
    ב. פחות או יותר כמו א' - לא מטורף לנחש שיכולתו של שחקן ממורמר תרד.

אני לא אומר שאלו סיבות מספיקות למכור אותו, אבל אני חושב שטובת המועדון עומדת כנגד עינו של פרגוסון והבחירה כולה בידיו. אם לצורך העניין הוא יחליט למכור אותו לריאל, ובכסף שנקבל יביא שלושה שחקנים מעולים שיעזרו לנו לשמור על שני התארים...הפסדנו? אני לא חושב.

11. Jack Wilshere Member

קודם כל, אני מאושר שלא מחקת לי את ההודעה.

לגופו של עניין, אין שום סיבה שרונאלדו לא ימשיך ביכולת שלו, ואין שום סיבה שרונאלדו יהיה ממורמר, אם הוא ישאר ביונייטד. פרגוסון יודע, יותר טוב מכל מאמן אחר, לגרום לשחקנים לתת את הכל למען הקבוצה, וזה לא משנה מהן הנסיבות. אם רונאלדו ימכר - הפסדתם. אין שום הצדקה מקצועית למכירת רונאלדו, כפי שציינתי. ההפסד הוא במישור העקרוני. כמובן שאתם יכולים להחתים שחקנים מעולים בכסף שתקבלו תמורתו, אבל אין שום קשר בין זה לבין ההפסד במישור העקרוני/מקצועי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/8/08
  12. Stretford Ender Member

במישור המקצועי, אם יונייטד של העונה הקרובה תיראה טוב יותר מאשר יונייטד של העונה האחרונה, עם או בלי רונאלדו, "ניצחנו".

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

Danny Simpson - תלוי באיזה היבט אתה בוחן את הפרשה, מקצועי או יוקרתי. מכירה של כריסטיאנו רונאלדו לריאל מדריד יכולה לעזור מאוד למועדון, שכן יתקבל בעבורו כסף רב, שיהיה ניתן בעזרתו להביא שחקנים טובים נוספים לסגל. במישור היוקרתי זו תהיה סוג של כניעה לריאל מדריד ומזה אלכס פרגוסון רוצה להימנע, משום שהחזון שלו תמיד היה להפוך את מנצ'סטר יונייטד למועדון הגדול ביותר בתבל. מועדון שכל השחקנים בעולם שואפים להגיע אליו, ולא ללכת ממנו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/8/08
  14. Cosmic Weed Member

למה שרוני יגיד את זה?.. הוא לא שכיר חרב!! מסריח כמו הפורטוגלי הבוגד!
    ומתי גם אנגלי בכה על משכורת לא ממש זוכר את האמת...

15. D.Irwin Member

יש הרבה דוגמאות לאנגלי שלא מרוצה מהמשכורת, האנגלים לא קדושים אבל כשהם עושים את זה הם בדרך כלל (ואני יגיד עוד פעם בדרך כלל כדי שלא יביאו לי דוגמאות כי אני יודע שיש) עושים את זה בדרך שקטה יותר ולא מאיימים לעזוב ולברוח למרבה במחיר.
    זה גם תופעה שרק ב2 עשורים האחרונים התחילה לצוץ בכמות כזאת.