מנצ'סטר יונייטד 2008/2009-אלופת אנגליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏5/7/08.

1. Stretford Ender Member

שון, רעיון רע לדעתי. רוני לא קיצוני ואנחנו נפסיד גם חלוץ גדול וגם נקטין את התפוקה מעמדת הקיצוני. אני ממש לא מאמין שרוני יכול לעשות עבודה טובה יותר מנאני על הקו. זה יכול לעבוד ככלי טקטי במשחקים מסויימים כמו שזה היה עד היום. אבל לא רואה את זה קורה בטח שלא ב4-4-2.
    ובלי קשר, אני חושב שאנחנו בהחלט צריכים לחשוב על קיצוני טוב. אפילו אם רונאלדו לא עוזב, ברור שהוא יעזוב בקיץ הבא ואם נביא כבר הקיץ מישהו שיתחיל להתקדם ולהיכנס לתפקיד שלו אז הרווחנו.

ברבאטוב נשמע כמו חיזוק טוב מאוד. אצל פרגוסון התשובות איך הוא משתלב עם רוני וטבז. זה סוג של שחקן שאין לנו כרגע בסגל ועצם זה שתהיה לנו אופציה לגוון בסגנונות המשחק זה כבר מעולה. לדעתי הוא ישתלב טוב בעיקר במשחקים בהם אנחנו משחקים 4-5-1 (או 4-3-3 אם אתם מעדיפים). במערך הזה אפשר גם להשתמש ברוני כקיצוני בצורה יותר יעילה ויתאפשרו לו יותר כניסות לרחבה מהעמדה הזו. בכל מקרה, אני מקווה שאנחנו לא הולכים להוציא על ברבה את כל הכסף שלנו כי קיצוני חדש עולה מהר מאוד בסולם העדיפויות, לפחות שלי.

2. D.Irwin Member

ברור שקיצוני צריך להגיע, אני לא יודע כמה כסף יש להעברות אבל אם יש מספיק לחלוץ ועוד לווינגר אז ברור שזה טוב אבל צריך לחשוב על כמה דברים,
    יש לנו את פארק,גיגס,נאני ורונאלדו כקיצוניים, אם יבוא בכלל ווינגר, לא משנה אם זה העונה או עונה הבאה, הוא צריך להיות ברמה גבוהה מאוד, אחד הטובים בעולם זה בטוח,
    הוא צריך את הדקות שלו וזה יפול על חשבון מישהו או שלעונה הזאת מישהו יקח את המקום שלו (בהנחה שהוא מחליף לרונאלדו), ככה שאם מביאים העונה שחקן מסויים צריך שחקן שגם ידע לשבת על הספסל וגם לא אחד וורלד קלאס אלא רק חיזוק לסגל בעמדות הללו,
    עונה הבאה כאשר רונאלדו יעזוב (אם לא יעזוב העונה), צריך כבר להביא מישהו להרכב, ולא אחד לרוטציה.

3. Cosmic Weed Member

4. Pipe Member

רועי, הכוונה שלי לגבי רוני על הקו הייתה כסותם חורים זמני ולא כפתרון לטווח הארוך.

ואנחנו אפילו לא מקושרים לאף קיצוני הקיץ הזה, וזה כבר חשוד. הפנטזיה מספר אחת שלי היא שנראה את רובן, אבל זה לא ריאלי, לכן אני אסתפק בסילבה, בלי קשר לעזיבה של רונאלדו.

5. D.Irwin Member

על רובן אי אפשר להסתמך, לא הייתי רוצה לראות אותו אצלנו גם בלי קשר למרות שהוא שחקן טוב,
    אי אפשר להביא ווינגר שנפצע כל כך הרבה.
    סילבה אם יעבור לאנשהו זה כנראה לליברפול ככה שזה לא נראה לי רציני בכלל.

6. Stretford Ender Member

טעות שלי, הבנתי שאתה רואה את זה כדרך לשלב את רוני טבז וברבה (אם וכאשר) בהרכב. ובכל מקרה רובן? לא הספיקה לך התקופה עם סאהה אתה רוצה עוד מישהו שיפצע כשהוא מוריד את הרגליים מהמיטה בבוקר?

ארווין, לא חובה לקחת מישהו שישב על הספסל העונה. גם אם רונאלדו נשאר ופותח, עדיין נשארה לנו עמדת הקיצוני בצד השני. נאני נשאר על תקן יהלום לא מלוטש. כמובן שדקות יעזרו להפוך אותו יותר מהר לשחקן ברמה הגבוהה ביותר אבל לא יקרה כלום אם הוא יעביר עוד עונה באותו מעמד שהעביר את העונה הקודמת. וגם אם נאני כן ישודרג להיות שחקן הרכב קבוע, נעשה טוב אם נביא מישהו כבר העונה כדי שתקופת ההתאקלמות תהיה נוחה יותר עבורו ובעונה הבאה כבר יוכל להיכנס להרכב.

7. Pipe Member

אני צריך להדגיש את המילה "פנטזיה" כדי שאנשים יבינו למה אני מתכוון?

בלי קשר, אני משוחד בקשר לרובן. הוא אחד מהשחקנים הכי אהובים עלי בעולם הכדורגל, את האמת אני אוהב אותו יותר מכמה שחקנים (סאהה, סילבסט, פארק) ביונייטד, ואני אשמח לראות אותו בקבוצה, גם אם הוא ישחק רק 15 משחקים בעונה. אבל שוב, פ-נ-ט-ז-י-ו-ת.

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

תהרוג אותי שון, אבל אני לא מבין מה אתה מוצא ברובן. בימיו בצ'לסי גם כשהיה בריא לא מתתי עליו, יכול להיות שבריאל מדריד הוא עשה שיפור עצום ואני לא יודע על זה אבל עדיין-לא מת עליו.

אני דווקא הייתי מעדיף מחליף אנגלי לרונאלדו-יאנג בעדיפות ראשונה, בנטלי שנייה ולנון שלישית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/7/08
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

חס וחלילה אם נהפוך את רוני לקיצוני, גם כסותם חורים, גם אם לא באופן קבוע. הוא כישרון ענק ויש גבול כמה אפשר לבזבז אותו בתפקידים שאמנם עוזרים לקבוצה, אבל מנגד לא מאפשרים לנו להוציא ממנו את מלוא כישרונותיו. להיפך, חלוץ חוד חשוב במיוחד כדי שנוכל לאפשר לרוני לשחק בעמדה הטבעית שלו, מאחורי שחקן התקפה. גם פרגי הודה שזה לפעמים נוח מדי להשתמש ברוני כ"סותם חורים". די, מספיק. כולם עובדים בשביל כדי שהחרא רונאלדו ייראה טוב, גם רוני. אולי הגיע הזמן שיעבדו בשביל רוני.

לגבי ברבאטוב, אני לא יודע. הרצון של פרגי בו לא קשור לשאלת רונאלדו או לשום שאלה אחרת. הוא מעוניין בו כבר תקופה ארוכה. הוא אולי לא נראה קלאסי לסגנון המשחק שלנו, אבל אני לא חושב שזה משנה במיוחד. סגנון משחק מהיר לא אומר שכל השחקנים צריכים להיות מהירים. יש כאלה שמהירים רגליים, יש כאלה שמהירי מחשבה, והשילוב ביניהם יוצר בשורה התחתונה קבוצה שמשחקת מהר.

ככל שעובר הזמן פתאום קיצוני נוסף נראה כמו מטרה חשובה. רונאלדו פצוע, נאני מושעה משני המשחקים הראשונים, לא ממש ברור מה קורה עם פארק שכביכול מחוץ לאולימפיאדה בגלל פציעה, גיגס לא נהיה צעיר. אבל אני לא רואה את פרגי לוחץ על כפתור המצוקה, למרות שגם לוח המשחקים הנוראי בחצי העונה הראשונה לא משאיר לנו יותר מדי מרווח לטעויות.

10. THE STRETFORD END Member

רובן,תודה לאל שהוא לא הגיע אלינו.
    בתחילת הדרך שלו בצ'לסי אי אפשר היה לעצור אותו אבל ברגע שלמדו את הסגנון שלו הוא היה בינוני,
    ככה זה שמהמשחק של שחקן מוגבל משהו,עם רגל אחת ומסתמך בעיקר על מהירות,
    כשלומדים ולוחצים אין לו יותר מדי מה להציע.

11. George Best Member

עשיתם מברבאטוב צב כמו מארק פמברידג' הוולשי...

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה לא שלמדו את הסגנון שלו, גם היום שהוא ביום טוב אי אפשר עליו ולא משנה מי מכיר אותו וכמה. רובן לא הופך להיות מפלצתי רק בגללו ולא בגלל שמגינים יודעים איך להסתדר איתו, כי לא יודעים להסתדר איתו.
    הוא לא יציב, הוא לא חכם, הוא משחק עם הראש בקיר, ומעל לכל הוא נפצע בצורה ובתדירות שמונעת ממנו להפוך ליותר ממה שהוא עכשיו.
    שהוא ביום טוב, הוא בלתי עציר ולא משנה מי המגן שעומד מולו.

13. THE STRETFORD END Member

ברגע שלמדו את הטריק או 2 שלו וזה מתקשר להיותו שחקן לא חכם במיוחד ואחד שאין לו יותר מדי מה להציע
    אז עצרו אותו והוא נראה בינוני,לא יותר,בקיצור שילוב של הכל.

גורג'
    הכוונה במהירות בהקשר של בארבטוב זה כאשר אנחנו משחקים עם הפנים לשער בעיקר במתפרצות,
    לטבז,נאני,רוני,רונאלדו,סאהה,יש את כח הפריצה והמהירות המסחררת לעשות את זה על הצד הקטלני ביותר,לבארבטוב לא,
    אבל כמו שרובי כתב בדיון של טוטנהאם ואמיר ע הוסיף כאן,
    אם הוא יביא את חכמת המשחק שלו,כמו טדי שרינגהאם בזמנו אז אנחנו מרוויחים מימד נוסף,שידרוג נוסף
    לאפשרויות שלנו.

14. Stretford Ender Member

אם כבר מדברים על זה, אני היחיד חושב שטבז ממש לא מהיר ובטח שרחוק מ"מהירות מסחררת"? קשה לראות דברים כאלה בטלוויזיה, אבל לפחות אני שמתי לב שבספרינטים קצרים קרה יותר מפעם אחת שבלמים השיגו אותו יחסית בקלות. הזיות?

נערך לאחרונה ב: ‏12/7/08
  15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מקובל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

בהקשר של הדיון, זה כמובן לא ריאלי ולא משהו שהיו דיבורים עליו, אבל אין למנצ'סטר מה לפנות בכלל לרובן.

כמ שהרוב פה אמרו, ברבאטוב אולי לא סילון, אבל הוא מחפה על כך בחכמת משחק נדירה, הוא מהשחקנים שנולדו להפוך את אלה שלידם לטובים יותר, הוא מייצר אינסוף מצבים לחברים מסביבו, הוא תמיד יודע איפה להיות, הוא לרוב ראשון לכל כדור, מה שנקרא פיווט מושלם. מנצ'סטר צריכה כזה שחקן, עם חלוצים כמו טבז ורוני שדי דומים אחד לשני בתכונות שלהם, הימצאות של חלוץ כמו ברבאטוב באיזור יכולה להפוך את העסק לקטלני ביותר.