עצוב... איש יקר קיירוש, הפורטוגלי היחיד בכדורגל עם ערכים נורמלים, התבטא יותר מפעם אחת ויותר מ10 גם בדיוק כמו שSAF מתבטא, הוא ללא ספק רואה את עולם הכדורגל כמו שצריך לראות אותו, אפילו שהיה במדריד דווקא זה גורם לו יותר מהכל להיות אנטי של הגישה הזאת. ג'ורג'י, מה הוא עשה חוץ מלהיראות כמו הרוצח ב"הנמלט" שגרם לך לא לאהוב אותו? הוא כמעט תלית שכולה תכלת, הבן אדם בסך הכל מחפש את ההזדמנות ובצדק, מישהו ברמתו כבר מזמן צריך לאמן קבוצה או נבחרת גדולה. פרגוסון אמר שהוא אחד המאמנים הטובים בעולם, מאמנים, לא עוזרים, ואם פרגי אומר אז מי אני בכלל? נאחל לו בהצלחה, שיצליח בכל מה שהוא עושה, כל עוד הנבחרת שלו תיכשל בכל מה שהיא עושה, נו אתם מבינים... וכן, נאני ואנדו זה בעייה, שניהם לא יודעים מילה באנגלית, איך הם יתאקלמו רק אלוהים יודע. אני לא רוצה להישמע כמו דביל, אבל אני מרגיש עידן חדש, למכור את החלאה(אבל לא למדריד, אני לגמרי בדעה של ארצ'י באנקר) ולהתחיל לחשוב לאיזה כיוון הולכים. לי באופן אישי אין מטרות גרנדיוזיות לשלוש השנים הבאות, רק אחת וזה לעקוף את הסקאוזרים, זה מגיע באופן אישי למנג'ר הטוב בהיסטוריה לפרוש אחרי שהוא עשה את זה, ואני בטוח שהוא יצליח כי לאורך כל השנים תחת פרגוסון ידענו לקחת אליפויות גם בעונות פחות טובות, גם בעונות שהיה רשום עליהן עונות מעבר. אני מאוד מאוד אשמח אם העוזר שפרגי יביא יהיה גם מי שיירש אותו כדי שהוא יהיה למעשה 100% הממשיך שלו מבחינת סגנון הכדורגל והגישה למשחק, כמובן שעדיף שחקן עבר ואני בטוח שהאוהדים יעדיפו על הדרך גם LEGEND כמו אריק, אבל אני לא יודע עד כמה זה ריאלי. מעניין שאף אחד לא חשב על OGS, שנה שלמה אני רואה אותו בכל האימונים מדבר עם פרגוסון וזה בטח לא על מזג האוויר בנורבגיה, אני אומר שיקדמו אותו פעמיים, אפשר לדלג על הרסרבס. זה לא קריטריון וחשוב לציין אם לא עשיתי את זה כבר שאין לי מושג בכדורגל, אבל לבן אדם כזה אינטלגנטי עם כל כך הרבה אהבה למשחק, ועם המון מחוייבות, יש ים פוטנציאל כמאמן. אבל שוב, לא ריאלי, האופצייה הכי ריאלית היא מישהו כמו בריאן מקלייר, גם שחקן עבר ועוד איזה שחקן עבר וגם עם ותק, רק לא איזה פאקו... In SAF we trust!
אתה טועה. הסירטון הנ"ל הוא פתיח לתוכנית בדיסקברי שבה פיטר שמייכל(השוער האגדי לפי הפתיח של השדים האדומים) לקח חלק. במקרה ראיתי בסקרנות את הפרק ששודר לפני שבוע. שמייכל הוא כפרי טיפוסי שמגיל צעיר גידל חזירים למי שיודע עליו דבר או 2 ככה שהוא השתלב יפה מאוד בתוכנית. הינה אותו פתיח בשפה נורמאלית: http://www.youtube.com/watch?v=I2znUDQZmHA&feature=related
הסגל למשחק הידידות מול אברדין מחר : United: Amos, Woods; Neville, Brown, Ferdinand, Vidic, O'Shea, Silvestre, J Evans, Simpson; Carrick, Scholes, Fletcher, Hewson, Martin, Gibson, Eagles; Rooney, Giggs, Campbell אני מקווה לראות את נוויל משחק וחוזר קצת לכושר, אני מאוד מקווה שנוכל להשתמש בו השנה כמה שיותר. מעניין אותי מאוד לראות איך קמפבל ישתתף במשחקי ההכנה בתקווה שיוכיח שהוא יכול לתרום לקבוצה אפילו כחלוץ רביעי או חמישי.
חבל מאוד לאבד את קיירוש, אבל צפוי. ובסופו של דבר, זה מה שיקרה כשאתה מחזיק אנשים בקליבר הזה כעוזרים. הם מתישהו יקבלו הצעות מפתות. לגבי המחליף, בתכל'ס, רק פרגי יודע. כמו שהוא קטף את קיד והפך אותו לעוזר מצוין, כמו שהוא זיהה את מקלארן כשלא רבים הכירו אותו, כמו שהוא הביא את קיירוש. למקלייר מגיע? לא יודע איך אפשר להצהיר דבר כזה. אין מגיע בעניין הזה. אנחנו צריכים מישהו טופ קלאס. הלוואי באמת שזה יהיה שחקן בית לשעבר, והיחיד שהוא אופציה מציאותית הוא מקלייר כי הוא עובד ביונייטד כמאמן כבר הרבה שנים ופרגוסון מכיר אותו מצוין. סולשיאר אחרי שנה זה לא ריאלי, אנחנו צריכים יותר ניסיון. אבל זה צריך להיות האיש הכי טוב לתפקיד, בלי סנטימנטים, ולא יפתיע אותי בכלל אם פרגי ישלוף שפן מהכובע. להיפך, אני מצפה לזה.
קשה לי להגיד מי מתאים לתפקיד בלי לדעת מה הדרישות בכלל. האמת שגם אין לי מושג מה היו הסמכויות של קיירוש או מה הוא באמת עשה (ולפי ההתבטאויות של פרגוסון בנוגע אליו כנראה שהוא באמת היה משמעותי). הדבר היחידי שאני יכול לנחש שיש לו קשר ישיר אליו זה כמובן משיכת השחקנים מהליגה הפורטוגלית ודמות "האבא" שהוא כנראה היווה בשביל השחקנים האלה. למקלייר יש אכן ניסיון רב עם מחלקות הנוער שלנו, אבל לא הרבה מעבר לזה. קיירוש לדוגמא הגיע עם ניסיון די רציני כמנג'ר, גם לקיד היה קצת ניסיון, אם כי פחות משמעותי. בכל מקרה, הנקודה היא שבלי לדעת מה באמת הדרישות לתפקיד קשה לי להגיד שמקלייר או סולשייר (סתם לדוגמא) הם המתאימים ביותר. אני מסכים שכיף לראות שחקן עבר בעמדה הזו, אבל בתכל'ס יותר חשוב שזה יהיה מישהו שיעשה את העבודה. יצא קצת לא ברור אולי, אבל בקיצור - טוב שפרגי אחראי למינוי הזה ולא האוהדים...
בראיין קיד הגיע מאימון באקדמייה גם כן,הוא צמח שם מדרגה לדרגה כמאמן. למקלייר יש נסיון של כמה שנים טובות באימון ולפני כמה עונות הוחלט על דפוס עבודה מדוייק בין הבוגרים לשאר המחלקות הצעירות ככה שאין פה סודות אטום שהוא לא יודע עליהם. מעבר לזה הוא היה שחקן במועדון ככה שהוא מודע לדרישות,לציפיות וכל השאר. זה לא עניין של מי,כלומר שם מפוצץ יותר או פחות אלא מה שנוח לפרגוסון כאיש סוד,כמספר 2,בעבודה משותפת וכמובן,בהנחה שפרגוסון מאמין בו מבחינה מקצועית שיכול לארגן,לתרום,לנהל,להוסיף, ולאו דווקא כיורש עתידי אלא עכשיו,כרגע כחלק מהצוות. מקלייר קודם כל כמה עונות בדרגת האחריות,זה בהחלט מראה על אמונה ושביעות רצון בו מצד פרגוסון, זה לא מבטיח שום דבר כמחליף של קירוש אבל אני לא אפול מהכסא אם הוא יחליף אותו, אני אפילו אשמח.
יחד עם חלוץ העבר שלנו(מקלייר) גם שני בלמי עבר מועמדים לרשת את קירוש. האחד מייק פילאן שכבר נמצא בצוות המקצועי והשני הוא לורין בלאן. אין ספק שאם בלאן יגיע זה הישג גדול. מאמן מאוד מאוד מוכשר. עקבתי לא מעט אחרי בורדו שלו והיא מציגה כדורגל מאוד אטרקטיבי והתקפי ואת האמת היא גם די מצליחה. מקור: http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/756/624.html
אני לא חושב למייק פילאן יש הכריזמה להיות מספר 2, הוא בצוות האימון כבר כמה שנים מה שבוודאי מראה על שביעות רצון לגביו גם כן אבל גם כשחקן הוא היה שקט אולי מדי ובטח בכדי להיות אחראי על חבורה גדולה של שחקנים מצריך יותר. בדיוק כמו ג'יים ראיין שגם הוא שנים על גבי שנים במועדון(גם כשחקן) ולתקופה קצרה יחסית הוא היה מספר 2 והוא היה מוערך והכל אבל עדיין,זה לא היה מספיק טוב והוא חזר להיות חלק מהצוות אבל בעמדה נמוכה יותר. אבל בת'כלס זו רק הרגשה שלי מסביב,בחדרי חדרים יכול להיות שהתמונה שונה לגמרי לגביו(פילאן). לגבי לוראן בלאן,בהחלט אופציה מעניינת וראוייה(אם בכלל) אין מה לעשות,יש שחקנים שאתה יודע שלאחר הפרישה הם יהיו מאמנים/מנג'רים, כמו שהיו מנהיגים על המגרש ככה מהצד השני של הקווים,בלאן הוא כזה. k_700 בלי קשר לשמות הללו,תעשה טובה לעצמך וגם לנו,אל תביא את מעריב כמקור, זה צחוק מעבודה.
כן יצא קצת לא מקצועי הקטע עם NRG. את האמת ראיתי את השמות האלה בכמה כלי תקשורת רציניים יותר מהעולם ופשוט אני לא זוכר איפה מצאתי את זה אז ראיתי שגם במעריב השמות שלהם עלו אז הבאתי את זה. בקשר לבלאן אחרי שראיתי את השם שלו אין לי ספק בכלל שהוא האופציה המועדפת. מנהיג מלידה היה כשחקן, בלם מצוין(אני נהנתי ממנו מהתקופה הקצרה שהיה אצלנו היה סוג של הרגשה שיש מחליף ראוי לסתאם למרות שהוא היה רחוק משיאו באותה תקופה) ובכלל מאמן מאוד מוכשר. מתחילת קריירת האימון שלו הוא ופרגי מחלקים מחמאות אחד לשני ככה שטיב היחסים בין השתיים הוא טוב. בלאן גם אחראי בין היתר להצלחתו של דוד בליון שהיה פעם נער מוכשר מאוד באקדמייה שלנו והיום שחקן ענק בבורדו. לגבי מיקלאייר האיש שונה מפילאן. ממה שלי יצא לראות לגבי מקלאייר הוא קרוב מאוד לפרגוסון ואת זה אפשר לראות במשחקים ובאימונים. דרך אגב הבן שלו משחק כקשר במחלקת הנוער שלנו.
לא היה לי מה לעשות היום, משעמם, אז ראיתי תקצירים של משחקים גדולים שלנו מהעונה ששמורים לי במחשב. את התקציר של ה4-0 מול הוילאנס ראיתי פעמיים...איזה אומנות, פשוט תענוג.
כל אמצעי התקשורת מדווחים על זה שהצענו הצעה רשמית לטוטנהאם עבור בארבטוב, במידה וזה נכון אז אני מניח שזה עניין של זמן ומחיר עד שהוא יעבור אלינו. אם כן,האם זה אומר משהו לגבי מעבר של רונאלדו? האם זה אומר משהו על שינוי מסויים של סגנון המשחק שלנו,כזה שיהיה תפור יותר על בארבטוב? מצד אחד הוא שחקן נהדר,קוסם,הדברים שראיתי ממנו בטוטנהאם היו מהפנטים לפעמים, מצד שני הוא יחסית איטי לעומת החלק ההתקפי שיש לנו כיום(רונאלדו,רוני,טבז,סאהה). הוא הראה בטוטהנאם שיש לו פיוז קצר וכשדברים לא הולכים לפי איך שהוא רוצה זה מקרין עליו חיצונית ופנימית וזה מזכיר במשהו גאון אחר,קאנטונה שאי אפשר היה לפספס את מה עובר לו בראש כי היו רואים את זה על הפרצוף ובתנועות הגוף שלו, לעומת קאנטונה,בטוטנהאם זה לפעמים השפיע לרעה על היכולת שלו במגרש,הוא היה מנותק,מנותק מדי ברגעים קשים שלו,כאילו עושה טובה שהוא משחק, ביונייטד אין מקום לגינוני הכוכב הללו. שורה תחתונה,שחקן מצויין,אין לנו את סוג השחקן הזה כרגע ביונייטד ויחד עם פרגוסון שהוא עתיר נסיון עם קריזיונרים ויודע יותר טוב מכולם להוציא את המיטב מכל אחד, לו הרכישה הזו תתבצע,זה שידרוג רציני.
הבעיה שלו בטוטנהאם זה שכל מה שאתה אומר עכשיו גם עבר לו בראש. הוא תמיד ידע שהוא גדול על הקבוצה הזו, וכשהיא דישדשה בתחתית הוא אמר לעצמו שזה לא הרמה שהוא רוצה לשחק בה. אני לא חושב שבקבוצה כמו מנצ'סטר יונייטד, עם תחרותיות הרבה גדולה על מקום בהרכב, עם מנג'ר שאף אחד (כמעט...) לא מעז לשחק לו עם הפיוזים, יהיה מקום לברברטוב להרגיש כמו כוכב. כי הבעיה בטוטנהאם זה שהוא הרגיש שהקבוצה קטנה עליו-זה גם מה שנתנו לו להרגיש האוהדים ויול בזמנו. בצד האדום של מנ'צסטר, אין סיכוי שזה יקרה. גדולים ממנו ומנופחי אגו ממנו היו ביונייטד כמו דגים, ואם לא ,אז דאגו למצוא להם קבוצה אחרת. אני בכל אופן מעוניין לראות איך הדברים יעמדו בין הטריו ההתקפי במידה וברבה יעבור. מישהו ישב על הספסל, אני מניח שזה לא יהיה רוני, ואז באמת יהיה מעניין לראות איך יגיבו השחקנים לכך.
כעת כשרונאלדו פצוע, ובטח ובטח אם הוא יעזוב, אני לא הייתי פוסל אפשרות שנראה הרבה את רוני על קו שמאל ואת טבז וברבאטוב בייחד. הוא אמנם שיחק בתפקיד בד"כ יותר משיקולים טקטיים ובכדי לבצע משימות הגנתיות, אך במשחקי ליגה הוא יוכל להתרכז בעיקר בפן ההתקפי ואני מאמין שהניסוי הזה יוכל להצליח.
לא יודע איך לאכול את ברבטוב כרגע. בקיץ שעבר התפללתי שהבולגרי יגיע, אבל היום, כשראינו כבר את קצב המשחק של יונייטד החדשה, שלא משחקת עם חלוץ מטרה ממשי, אני לא יודע איך להגיב לזה. מצד אחד שחקן ענק עם יכולות נפלאות, מצד שני זה שינוי די דרסטי בסגנון המשחק, וזה תמיד תהליך לא פשוט, למרות שביונייטד פרגוסון הצליח לקחת אליפות דווקא בגלל שינוי בשיטה אחרי העזיבה של רודי. מעניין, מאוד מעניין. IN FERGIE WE TRUST