ניקולאס אנלקה, זה דוגמא לשחקן שבחירות מוטעות בקריירה שלו הובילו אותו לאן שהוא נמצא בו היום. סטראטפורד, אתה צודק ב100% בכל מה שאתה אומר לגביו. הבעיה היחידה היא שזה תלוי בהאם תהיה לאנלקה את היכולת להשתנות. רוני, סמית וסקולס הם אמנם חמי מזג אבל גם משקיענים ופייטרים, מה שאנלקה לא. אם הוא יעבור את הטרנספורמציה הזו- יש לכם מציאה אמיתית, כי היכולות שלו לא ניתנות לויכוח. בקשר לסקולס, זו שמועה לא מבוססת על כלום, ברור שהיתרונות הספורטיביים של להשאיר את סקולס לעוד עונה או שתיים הם גדולים. אבל יש לקחת בחשבון 2 דברים- אולי סקולס רוצה אתגר חדש וגם אם אני לא טועה סקולס הוא אחד מהמשתכרים הגבוהים ביונייטד, ככה שאולי ההנהלה חושבת שכדאי להם להשתחרר מהחוזה שלו. אבל שתי הסיבות לא נראות לי בכלל.
אני לא זוכר ששמעתי על יותר מדי אינסידנטים בעניין אנלקה בשנים האחרונות. אולי רק בשלבים שהוא החליט לעבור קבוצה, אבל אני מניח שאחרי ארסנל, ריאל מדריד וכו' קשה לעצמך למצוא את עצמך בבולטון, פנרבחצ'ה ומנצ'סטר סיטי. בסך הכל, אני מכיר צרפתי אחד שעבר כמה קבוצות ואנשים חשבו שהוא אמנם שחקן טוב, אבל עם מזג חם מדי ופרובלמטי. לא מישהו ששווה לקחת סיכון אתו. עד שפרגי לקח ב-1992. בנוגע לכסף, בואו לא נתיימר לדעת מה המצב. אנחנו לא יודעים כמה הגלייזרים מוכנים להוציא, אנחנו לא יודעים כמה באמת הוצאנו עד עכשיו ולהכריז שבטח יש כסף כי היו המון הכנסות, כשהמועדון נמצא בחוב הידוע ומשלם עשרות מיליוני ליש"ט בשנה רק ריבית, זה מגוחך משהו. תשכחו מברבאטוב, זאת בכלל לא אופציה. הוא לא יעזוב את טוטנהאם הקיץ, נקודה. הונטלאר יכול לעלות פחות מ-20 מיליון ליש"ט, אבל מצד שני, מי אמר שהוא חלוץ מהסגנון שפרגי רוצה? הוא דיבר לפני שלושה שבועות על הרצון שלו להוסיף מהירות לקבוצה, כשאני מניח שלנגד עיניו עמדה בין השאר העובדה שכשסאהה איננו, אנחנו משחקים לצד רוני עם דמויי שבלולים. הונטלאר לא אטי, אבל גם לא מהיר במיוחד, וגם נשמעו מכיוונו לאחרונה קולות על הישארות באמסטרדם עוד שנה. תוסיף לכך את סימן השאלה הכספי, ויכול להיות שהוא פשוט לא בשבילנו, לפחות לא הקיץ. אני חייב לומר שלמרות סלידה מסוימת מעברו של השחקן, הרעיון של אנלקה מוצא חן בעיניי. לא יצליח? לא נורא. הסכום לא גבוה ותמיד אפשר למצוא קונה אחר. בנוגע לסקולס, נו, שטויות של הסאן.
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx אני איתך בנושא אנלקה סטרטפורד, אם כי אני טוען שגם אם הוא יגיע הוא צריך להיות חלוץ נוסף, יחד עם סאהה, רוני וסמית' ואז אנחנו סוגרים את הסיפור. זה אמנם ייצור בעיה עם ג'יוספה רוסי, אבל גם אם אנלקה לא יבוא ורוסי יחזור, השאלה היא אם רוסי יספיק בשביל לספק את הסחורה כחלוץ מטרה (וקשה לי לראות את זה קורה, מאוד קשה, עם כל הכישרון). כך או כך, שני חלוצים ברמה של אנלקה וסאהה כחלוצי מטרה זה לוקסוס אמיתי, בהתחשב שבעובדה ש-א' רק אחד מהם יכול לשחק לצד רוני ו-ב' בד"כ סאהה נפצע לעיתים מאוד קרובות ולתקופות מאוד ארוכות. ואם תרצה גם ג' (אבל כנראה שלא תרצה) ששני חלוצים צרפתים טכניים בסגל זה לוקסוס בפני עצמו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
לגבי האנטיפתיות של אנלקה, חשוב לזכור שאמרו שהוא אנטיפת בעיקר בסיטי, בבולטון, בטורקיה, אני חושב שמה שגרם לו להיות אנטיפת שם הייתה המחשבה שהוא "גדול" על הקבוצות הללו, קשה לי להאמין שביונייטד הוא ירגיש ככה. הוא כן סנוב ויש לו שיגעון גדלות אבל שוב, מעבר ליונייטד אמור להשקיט את זה, הוא בכל זאת הגיע למקום שהוא לפחות חשב שהוא ראוי לו במשך משהו כמו חמש-שש שנים.
דווקא השנה אנלקה השתנה מאוד לטובה, מתי ראיתם אותו יורד לאחור ונלחם על כל כדור כמו ילד קטן? זה בדיוק מה שהצרפתי עשה בעונה האחרונה אצל אלרדייס, כשהאחרון התראיין באמצע העונה וסיפר בהתלהבות שהוא לא היה מאמין שאנלקה יעשה כאלו דברים, גם המוסלמי הסכים איתו, מבחינת כדורגל - אנלקה לא סופר את סמית', ואפילו יותר טוב מסאהה כזה כשיר, אין אדם נכון יותר מפרגי לסדר חלק מהבעיות של אנלקה בראש, ואני בכלל שואל איזה בעיות היו לאנקלה בשנים האחרונו ששמענו עליהם?ואם היו בכלל כאלו, מקורם באי שביעות רצון מהקבוצות בהן שיחק, שבאמת לא היו לרמה שלו.אחרי שיעבור ליונייטד, חובת ההוכחה תהיה עליו והוא לא יבכה שהוא משחק במועדון קטן. כן, אתמול/שלשום אמרתי שאני לא מתלהב, גם היום אני לא מתלהב, זה עדיין סיכון לא קטן, כי אם אנלקה מגיע ולא מוצא את עצמו אז אנחנו בבעיה קשה בחוד, אבל חשיבה יותר עמוקה ואני אומר שזו יכולה להיות עסקה נהדרת. ואנלקה ממש לא אחרי השיא שלו.
אין ספק שאתה טועה. אין הרבה חלוצים שעולים על סאהה כשהוא כשיר, ואנלקה לא אחד מהם. סאהה הועדף על פניו בהרכב הנבחרת, וזו הראיה כי הוא טוב גם ממנו,גם מטרזגה, גם מסיסה וגם מגובו. הבעיה, וצריך פשוט להבין שהיא קיימת ולהשלים איתה, היא שבפוטנציה יש לך את אחד מ-5 החלוצים הטובים בעולם, אבל בגלל פציעות הוא פשוט גם לא אחד מ-5 השחקנים הכי טובים ומשפיעים במנצ'סטר יונייטד. התסכול ומה שבא בעקבותיו הם כבר עניין אחר לגמרי. מקצועית סאהה חלוץ נפלא. מה שטוב באנלקה הוא שהוא סקורר ולמשל בהשוואה ללארסון הרבה יותר מאיים על השער, ואם נקבל אותו גם בגיל 28 וגם לעונה שלמה זה יכול להיות בדיוק מה שהיה חסר לנו העונה כדי לזכות לפחות בתואר אחד נוסף. אבל זה לא פתרון לטווח ארוך, וחשוב להבין את זה.
השדים שיש לסאהה בראש - אני לא מדבר על פציעות - והעובדה שכשהוא באחד על אחד, גם הוא לא מאמין שיבקיע, לא ממש הופכים אותו לאחד מחמשת החלוצים הטובים בעולם. כדי להיות ברשימה כזאת לא מספיק להיות שחקן מצוין (והוא כזה) אלא גם פינישר מצוין. והוא לא.
שיקולים מקצועיים של ליצן כמו דומנק זה לא בדיוק הוכחה למשהו, בטח לא לאיכות של שחקנים. אנלקה היה מצויין בכל מקום בו הוא שיחק, אולי למעט ליברפול. הוא היה יציב, הוא הראה יכולת עקבית, והוא שיחק תקופה ארוכה בהרבה בקבוצות גדולות מאשר התקופה בה סהאה נמצא בכאלה.
דווקא אנלקה היה טוב בליברפול. זה היה די מוזר שהוייה החליט לוותר עליו ולקנות את דיוף. מי יודע, אולי זה מה שחרץ את גורלו של המנג'ר...
להזכירכם, היה עוד מקום שבו אנלקה נכשל - ריאל מדריד, בגדול, וזה בעצם המועדון היחיד שהוא היה בו והוא בסדר גודל של מאן יונייטד.
אז מה?וחוץ מזה, בארסנל הוא היה "לא רע", וארסנל היא בהחלט קבוצה בסדר גודל של היונייטד, בטח באותם הזמנים שאנלקה שיחק בארסנל. קצת לא הוגן לשפוט שחקן ע"פ עונה אחת במדריד, ותתחשב בעובדה שהוא שיחק שם 19 משחקי ליגה בדיוק.אנלקה הוכיח לאורך כל הקריירה שלו שהוא חלוץ נפלא שיש לו המון המון כדורגל. ודרך אגב, דומאנק(לא שזה קובע כפי שאמר סטרטפורד), הספיק להתחרט ולזמן את אנלקה לסגל.על המשחק הראשון בקאמבק שלו בטריקולור, אנלקה כבש את השער היחיד בניצחון של הקוראסונים. אמיר, 4 שערים של אנקלה ב20 הופעות בליברפול, לא הכי מרשים.
יבוא או לא, אני בחיים לא ישכח את המבט על פניו של אנלקה אחרי שנפסל לו השער בחצי גמר הגביע האנגלי ב99 ענק :aaa021:
בריאל מדריד הוא לא הסתדר עם כולם ובגלל זה היה שם רק עונה אחת ללא הצלחה מרובה אבל עם זכייה בליגת האלופות אבל לא זכור לי שהוא שיחק.
מדהים אם יונייטד תעשה עליו 4 מיליון פאונד. אם וכאשר: ללא ספק שיא הפאתטיות של ווסטהאם. http://www.teamtalk.com/football/story/0,1...2162948,00.html