מנצ'סטר יונייטד 2007/2008- משלימים דאבל ענק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏31/5/07.

1. Chievo Member

בנוסף לדברים שאמר מתן, ללוקה טוני יש את הנחישות והיכולת לכבוש ממצבים קשים, הוא סקורר אדיר שרוב האנשים חושבים שהוא רק יכול לכבוש בעת שמוסרים לו כדורים בתוך הרחבה, אבל לוקה מרבה לחזור אחורה לקבלת כדורים ולהחזיק בהם.

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/07
  2. George Best Member

אם רוני מתכוון להחליף מספר, אז שילך להז..
    מספר המזל שלי הוא 8, כמובן שהמספר של רוני יושב עליו בול, מה הוא רוצה פתאום 10?הזונה בת ה50 אמרה לו לשנות מספר?

סטרטפורד,
    אתה לא יכול להגיד לאנשים שאין להם מושג בגלל שאתה לא מסכים איתם,
    ואני גם לא מבין מאיפה אתה מביא את הזלזול הזה כאילו אנחנו לא מבינים כמה קשה לחלוץ לחזור מפציעה.
    תעשה סקר, תשאל האם אלן סמית' שווה ברמתם של לוקה טוני וקלוזה, ואני בטוח שתקבל אולי 20%,
    הרי גם ביונייטד שהוא שיחק בתור חלוץ והיה כשיר הוא לא הרשים יותר מדי, ותסכים איתי שהוא פשוט לא מתאים להיות החלוץ הראשון של היונייטד,
    חלוץ שממוצע הכיבושים שלו הוא שער לכל 6 משחקים, וזה לא שהוא מבשל כל עונה 13 שערים, והבעיה הגדולה ביותר שלו זה שהוא פשוט לא יציב, לוקה טוני וקלוזה יכולים לתת לך בשקט רצף מרשים מאוד של משחקים ביכולת שיא, ואילו סמית' פשוט..לא.
    אלן סמית' לא נופל ברמתו ממירוסלב קלוזה, עשית לי את הקיץ.

3. W.Rooney Member

רוני ביקש להחליף למס' 10 כדי להתחקות על עקבותיו של דניס לאו האגדי, שגם הוא לבש את חולצה מס' 10.

4. THE STRETFORD END Member

ג'ורג,
    אני יכול לכתוב לאנשים מה שאני רוצה!
    ואין מושג אם לא מבינים כמה קשה לחזור מפציעה ומביאים את הדוגמא של סוף העונה כדוגמא להנה,הוא לא מסוגל אז זו התגובה שהם יקבלו ממני.

סקרים,יופי,תשאל את שמעון פרס מה הוא חושב על סקרים.

תיזכר עוד פעם איך נראתה הקבוצה כסמית הגיע ושיחק כחלוץ,איזה קישור היה לו,מה היה המצב של הקבוצה,איך כל הקבוצה נראתה באותה עונה,באיזו שיטה שיחקנו ואגב,הוא לא היה כזה נורא סמית כששיחק,להיפך.

הממוצע שלך לא שווה הרבה כי,האם סמית פתח ושיחק בכל משחק?לא נראה לי.

W.Rooney
    יופי,אז קלוזה מלך שערי המונדיאל,זו האינדקציה?לשים שערים מול הגנות של פולין או משהו כזה?
    להיות מלך שערים בטורניר נחות ברמתו מליגת האלופות למשל,ואיך הלך לו שם אגב,אתה יודע?!

ואם קלוזה כזה גדול,איך זה שהוא לא הגיע לקבוצה גדולה מחוץ לגרמניה(ורק עכשיו הוא הגיע לבאיירן)
    לא איטליה,לא בספרד,לא אנגליה?

5. D.Irwin Member

סטרטפורד, לפי דעתי אתה מוריד מערכה של ורדר ברמן שגם היא קבוצה גדולה לכל הדעות עם נתוני ההתקפה בין הכי טובים באירופה בעונה שעברה.

וגם לפי דעתי סמית' הוא נכס, נכון שהוא לא חלוץ מס' 1 שלנו וגם כנראה לא גם מס' 2, אבל הוא רץ המון, לוחץ, הוא כמו פיני בלילי האנגלי.
    הוא רוצה להוכיח את עצמו וצריכים לתת לו את הבמה כי שחקנים רעבים כאלה הם הרבה יותר טובים משחקנים בלי מוטיבציה שפוחדים על הרגליים (סאהה).

6. W.Rooney Member

סטרטפורד, אתה סוטה מהעניין. מה הקשר עכשיו לתרומה של סמית' כשהגיע ליונייטד ? מה זה משנה מה היה מצב הקבוצה לפני שהגיע ואחרי שהגיע ? העניין הוא ההשוואה בין קלוזה וסמית' או התרומה של האנגלי ליונייטד ?

ולמה קלוזה לא יצא אל מחוץ לגרמניה ? התשובה היחידה היא שהוא מתאים למשחק הגרמני. היו לו הצעות בעונה שעברה (לא זוכר שמות) והוא לא הלך. הוא מתאים לבונדסליגה, לכן הוא נשאר שם. וזה לא שהליגה הגרמנית היא ברמה נמוכה, אפשר לחשוב שמדובר בליגה בסקנדינביה.

7. THE STRETFORD END Member

הליגה הגרמנית לדעתי היא קשה פחות מזו של אנגליה,איטליה,ספרד.
    וגרמניה ליגה אטרקטיבית,התקפית,אבל פחות טובה לדעתי מהשלושה שציינתי.

אז זה באמת יפה שהוא כובש שם לא מעט,אני באמת חושב שהוא חלוץ טוב,לא חושב שהוא טוב יותר מסמית או סאהה,לא חושב שהוא "כזה" שחקן שיכול לשפר אותנו משהו.

היו לקלוזה הצעות,בסדר,זה בשמיים,גם ריאל מדריד "הציעה" לאייל ברקוביץ לבוא אליה אבל ברגע האחרון העדיפה את זידאן.

דניס,
    סמית אכן נכס,לא רק בגלל ה"פיני בלליות שלו",גם,אבל יש לו גם איכויות אחרות טובות,
    מעולם לא קיבל הזדמנות נאותה ביונייטד טובה כחלוץ,
    טוב אם הוא ישאר אצלנו.

W.Rooney
    מה זה משנה מה היה מצב הקבוצה?
    כי כשגם שחקנים אחרים כדוגמת גיגס למשל לא שיחקו טוב זה היה בגלל שהקבוצה החלה בתהליך של זעזוע,
    של התחלת שינוי,כולם סבלו מזה,בטח שחקן שזו היתה העונה הראשונה שלו ביונייטד.

8. THE STRETFORD END Member

אגב,בעונה הראשונה של סמית ביונייטד שגם בה הוא היה פצוע כמה פעמים,במיוחד בסוף העונה הוא כבש 10 שערים וזה מבלי להיות חלוץ ראשון ברוב הפעמים.

ואני לא אשכח איך סמית אחרי הפציעה הגדולה העדיף לחזור ולשחק בריסרב ! של יונייטד על פני לשחק עם אנגליה כשאמר שהעדיפות הראשונה שלו היא יונייטד,שלה הוא מחוייב ראשון,שלה הוא חייב,

זה השחקן,זה האופי,את זה לא קונים בכסף !!! את זה גם אלף קלואזים או לוקה טונים,שכירי חרב למינהם לא יביאו,

אבל העיקר שקולזה הוא מלך שערי המונדיאל.

9. George Best Member

יופי סטרטפורד,
    אז בוא נפסול את המונדיאל כי יש שם הגנות כמו של פולין,
    אז בוא נפסול את הצ'מפיונס ליג כי יש שם הגנות של אולימפיאקוס וקופנהאגן,
    בוא נפסול את הבונדסליגה כי יש שם הגנות של מיינץ ומנשנגלאדבך,
    אז על אותו משקל בוא נפסול את הפרמיירליג כי יש שם הגנות של ווטפורד, וויגאן ופולהאם,
    עכשיו אתה מבין שזה לא רציני?

לוקה טוני כבש בשתי העונות שלפני האחרונה(אין לי נתונים לגבי כמה כבש באחרונה) 51 שערים ב70 הופעות בליגה, באיירן מינכן הנהדרת רוכשת אותו, מרצ'לו ליפי!!(על אותו משקל של פרגי כפי שאתה אוהב לעשות) מזמן אותו ומציב אותו בהרכב הראשון של איטליה, האם זה סתם?
    מירוסלב קלוזה כובש בשתי העונות שלפני האחרונה(שוב, אין לי נתונים לגבי העונה האחרונה, למרות שאין בעיה להשיג) כובש 40 שערי ליגה בפחות מ60 הופעות, החלוץ הראשון של נבחרת גרמניה, מכל החלוצים הענקיים במונדיאל הוא מסיים ראשון, תמשיך לזלזל בהגנות של פולין ומי לא, הרי ידוע שבמונדיאל קשה לכבוש כי יש יותר דגש על הגנות והמשחקים פחות התקפיים מאשר בליגה, אתה גם כנראה לא סופר את ורדר ברמן הנהדרת בה הוא שיחק, הרי ראינו שמדובר בקבוצה נהדרת, עכשיו באיירן רוכשת אותו, את אחד מספק השערים המוכחים בעולם,
    אבל אלן סמית'...יש לו אופי, הוא מעדיף לשחק בריזרבס של יונייטד ולא בנבחרת, אין ספק שזה ישר פוסל כי טיעון אחר, אז אולי אני אבחר באהוד כחילה שהיה מוכן לשבור את הראש, את הרגליים והידיים שלו כדי להציל שער מהקו בדקה ה90 כשהקבוצה שלו מוליכה 0-5, כבלם טוב יותר מריו פרדיננד?
    אבל אתה, תעדיף לפסול דעות של אחרים, למרות שעד עכשיו אף אחד לא התייצב בדעה שלך, אתה תמשיך לפסול מלכות שערים במונדיאלים, לתת את האופי של סמית' ולהתגאות בזה ולשמש כסיבה מדוע הוא עדיף על שתי מכונות שערים מדופלמות שעונה אחר עונה כובשים בלי סוף.

10. Sir Alex Las' Killa

חח מי הבדרן שהציע את פודלסקי ליוניטד? השחקן הזה איכזב לגמרי במונדיאל, והעונה היה מתחת לכל ביקורת.

לגבי אלן סמית, למרות כל נסיונות השיווק הוא כדורגלן בינוני. לא שפודלסקי כזה מוכשר (שלושער מול ערב הסעודית לא משכנע אף אחד), אבל את העבודה שלו בתור חלוץ הוא תמיד עושה - אף על פי שהוא יכול להיות חלוץ של 15-20 שערים בעונה רק בבונדסליגה ( אין מצב שהוא שהוא יבקיע בכמויות כאלו באנגליה).

11. THE STRETFORD END Member

ראיתי את ורדר ברמן הגדולה העונה בליגת האלופות,גם את קלוזה ראיתי,ממש לא מרשים.
    זה באמת יופי שהוא כובש בגרמניה,שוב הליגה ה 4 בחוזקה באירופה,זה מספיק טוב ליונייטד?לא!

לוקה טוני כבש שערים בפיורנטינה,האם הלחץ בפיורנטינה מתקרב בכלל לזה שביונייטד?לא!
    זה מזכיר לי את אדריאן מוטו,מלך השערים באיטליה בקבוצה קטנה יותר,הגיע לצ'לסי ונפל לקרשים,
    כי זה טוב ויפה להיות מלך שערים בליגה,זה קשה פי כמה וכמה להיות כזה כשאתה בקבוצה ולחצים בסדר גודל שונה לגמרי,
    קח את שי הולצמן לדוגמא,ככה אולי תבין יותר טוב,אתה הרי אוהד של מכבי ת"א אז אתה מחובר לכדורגל בישראל,מלך השערים כבר כמה עונות ב...אשדוד,לא במכבי חיפה,לא במכבי ת"א,לא בירושלים ובשביל זה הוא יהיה רק מלך שערים ותו לא.

ואם אתה לא מבין את זה,את ההבדל של בין לעשות משהו בקבוצה קטנה יותר ובפחות לחצים לבין הבמה באולד-טראפורד,
    אם אתה לא מסוגל להעריך ולהבין אופי של שחקן שיכול בקלות לבחור באופצייה הקלה יותר אבל מעדיף להישאר ולהילחם אז זו בעיה שלך,לא שלי,
    ואני ימשיך לפסול דעות של אחרים כל עוד לא מצליחים לשכנע אותי,זה מה יש!

הבעיה שלך זה שאתה מסתכל רק שחור או לבן מבלי להיות מסוגל לראות ולנתח דברים לעומק,
    כמו שעשית עם היינצה שחזר מפציעה ארוכה,היה חלש,פתאום הוא אפס,לזרוק אותו,קישתא,

ועכשיו שמתי לב למשפט הבא שלך:"למרות שעד עכשיו אף אחד לא התייצב בדעה שלך"

אוי ואוי,בגלל שלא מסכימים איתי אני צריך לשנות את הדעה שלי...גם עם פלטצר אף אחד לא הסכים איתי,אז הייתי צריך לשנות את הדעה שלי לגביו בגלל זה?
    ובכלל,אולי כדאי להביא את התגובות של כולם כולל שלך אחרי המשחק של סמית נגד רומא,
    אבל כה זה שהדעה היא כמו שיטי בימים הטובים,פעם למטה,פעם למעלה,משתנה כל הזמן לפי הלך הרוח.

איזה טיעון מפגר הבאת לי.
    לא נורא,עם הזמן תלמד.

12. Wave Member

מה זה משנה מה הוא עשה בסוף?
    בהתחלה פרגי העביר אותו לקישור, זה אומר שהוא ידע שסמית' לא יחזור לנו כל כך בחלק ההתקפי!

אם נקבל עליו 6.5 מיליון ליש"ט אני אהיה יותר משמח

13. THE STRETFORD END Member

להיפך,עצם זה שהוא לקח חלוץ והחליט לנסות ולתפקד אותו כקשר(בנסיון למצוא מחליף לרוי קין)רק מראה שהוא חושב שסמית שחקן מגוון יותר ושיש לו יכולות לשחק גם בעמדה שונה לגמרי,
    אבל זה לא הצליח,זה קשה מאוד לעשות שינוי שכזה מחלוץ לקשר אחורי,מאחד שהמשחק שלו הוא יותר עם הגב לשער להפוך ולשחק עם הפנים ולנווט את המשחק.

14. George Best Member

להפך סטרטפורד?
    אם סמית' היה כזה חלוץ גדול, אז פרגי בחיים לא היה הופך אותו לקשר.
    פרגי גם ניסה את ג'ון אושיי באמצע, זה אומר משהו טוב על ג'וני?

15. Fortyniner Member

הוא לא טען שהוא חלוץ ענק, אלא יעיל וטוב שיש לו גם אספקט של לחימה והקרבה ונאמנות במשחק שלו שזה דבר מעולה שיש לשחקן- במיוחד אם הוא לא כוכב על ששם 30 בעונה.

אם פרגסון ניסה אותו בעמדה אחרת, נכון שזה אומר שהוא לא חלוץ כזה גדול, אבל זה כן אומר שהוא שחקן מגוון- וזה גם דבר לא רע שיש. הרי אם יישאר זה לא על חשבון רוני וחלוץ ממש טוב נוסף שתביאו (או סאהה אם תרצה), זה יהיה על אותו תקן שהוא מילא בסוף העונה האחרונה.

וסמית' שחקן שהראה בעונה האחרונה שיכול להיות יעיל מאוד ברגעים מסויימים כשהסגל חסר, וגם לא רק בעונה האחרונה הוא הראה שיש לו כדורגל. בנוסף הוא לא עושה בעיות ומוכן לשבת על הספסל והילחם כייקרא לדגל, אני לא רואה למה לייחל למכור שחקן כזה. נכס indeed.