מנצ'סטר יונייטד 2007/2008- משלימים דאבל ענק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏31/5/07.

1. מרקו ואן באסטן Member

גם בנט יותר טוב מאלן סמית'.
    חוץ מזה,חצי אירופה רוצה את קרלוס טבז,לא נראה לכם שיש לו מקום אצל היונייטד?

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אם כך תוציא גם את 2005/2006 מהמשוואה. בחצי הראשון הוא שיחק בתור קשר אחורי, בחצי השני הוא לא שיחק בכלל.

3. THE STRETFORD END Member

בואו נבהיר משהו לגבי סמית לפני שאני יוצא למסיבה,

ביונייטד הוא לא הצליח לממש את הפוטנציאל שיש בו,אותו פוטנציאל ויכולת שפרגוסון !!! ראה ובגלל זה הביא אותו,שוב,פרגוסון הביא אותו,פרגוסון יכול היה במשך השנים להביא את קלוזה לו היה רוצה,לוקה טוני לו היה רוצה,הוא לא רצה,פרגוסון,לא אני!
    הסיבות של למה סמית לא הצליח עד כה ביונייטד כבר נטחנו השבוע,גם בגללו כמובן,אבל לא מעט בגלל המסביב.

אבל אני זוכר טוב מאוד את העונה שלו במדי לידס,בקבוצה פחות טובה ופחות מוכשרת מזו של יונייטד אז ובטח היום,עונה שבה הם רצו חזק בצמרת,הגיעו לחצי גמר ליגת האלופות כשסמית החלוץ כובש,מבשל,מתמודד מצויין מול כל הגנה ומשחק נהדר,
    ראיתי אותו באלן רואד נגד לה קורנייה ברבע הגמר,משחק שבו הוא כבש,ישבתי ביציע הספרדי,לא רק אני התפעלתי מהמשחק שלו,גם הספרדים לידי,מהכוח,מהתעוזה,מהחוכמה,מהשקט למרות הגיל הצעיר,
    אני זוכר איך פחדתי ממנו בכל פעם כששיחק נגדנו,הייתי קורא לו ילד מנייאק בגלל הסגנון הקשוח אבל גם בגלל הממזריות,חוצפה ויכולת שלו,אני זוכר איך הייתי במשחק שהוא משום מקום כבש שער באולד-טראפורד(נגמר 1-1)והיה היחיד שהיה שווה צפייה באותה שבת מלידס,
    לכן אני לא מדבר בשמיים,לא פקה פקה,אני יודע מה ראיתי,

אז לזיין את השכל שהוא לא טוב לאברטון,לא טוב ליונייטד,לא יותר טוב מההוא,כן יותר טוב מההיא,על כל משחק כזה הוא נותן 5 כאלה בתוספת כרטיסים צהובים ושאר קישקושי סרק,
    זה מצעמם ולא ממש מרשים.

אני הולך לבלות.

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/07
  4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לא, בגלל שטבז הוא לא חלוץ שיביא את ה25 גולים בעונה שפרגי כל כך רוצה. הוא חלוץ נסוג, שחקן יצירתי יותר עם תפקיד חופשי יותר. ובעמדה הזאת ליונייטד יש את רוני.

5. George Best Member

אף פעם לא הבנתי את ה"פרגוסון/מאמן ענק אחר ראה אותו, התרשם והביא אותו",
    מה, לא קורה שמאמנים ענקיים נכשלים ברכש?
    לא אמרתי שסמית' אפס, חס וחלילה, הוא ממש לא כזה, וכפי שאמרתי, הוא חלוץ בינוני פלוס, הוא לא מהרמות הגבוהות, ואין מה לעשות, כרגע אנדי ג'ונסון פשוט חלוץ טוב ממנו, עד כמה שזה נשמע לך לא טוב שחלוץ של אברטון מעליו,
    מה, לא יכול להיות שהוא חלוץ מצוין לקבוצות במקומות 5-8 ופשוט לא מתאים להיות חלוץ פותח של הטופ4?חסרים כאלה שחקנים?
    אם סמית' ישאר בתור מחליף, אני אהיה הכי מבסוט בעולם, כי הוא גיבוי טוב מאוד, אבל פשוט לא חלוץ ראשון.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם זה בהכרח מה שפרגי רוצה. ברור שחלוץ שייתן 25 שערים בעונה זה דבר מצוין, אבל מגוון התכונות שיש לו חשוב ביותר.

זה די מדהים, האמת. הורדתי השבוע את סיכום העונה של יונייטד עם כל השערים, והתרומה של סאהה במחצית הראשונה של העונה היתה אדירה. זה לא רק הגולים - למרות שהוא כבש לא מעט, בקצב מספיק כדי להגיע ל-25 בעונה שלמה - אלא הדרך שהוא משלב את החברים במשחק. המהירות והטיפול בכדור שהורגים את ההגנה. זה מה שאנחנו צריכים. מישהו שהוא בעיקר גולר לא בהכרח יהיה הדבר הכי טוב.

7. George Best Member

אמת,
    השערים שלו מול בנפיקה, מול סלטיק, בלקבורן בחוץ(אחד הרגעים המשמחים בעונה) וכמובן מול צ'לסי(שער של חלוץ ענק),
    למרות שלא פעם הוא היה מאוד אנוכי.
    אם היו מבטיחים לי שסאהה עונה שלמה יחסיר בגלל פציעות מקסימום 10 משחקים, אני לא רוצה חלוץ רכש.אבל הפציעות, אוי הפציעות.
    דרך אגב, אומנם לארסון תרם לנו רבות, אבל אחרי שסאהה חזר מפציעה לא קשה במיוחד פרגי העדיף לתת ללארסון את חולצת ההרכב על פני סאהה, כתבתי לא פעם בזמנו שזה היה מאוד לא הוגן, ולדעתי זה מה ששבר את סאהה בסופו של דבר.

8. THE STRETFORD END Member

ג'ורג,
    הבעיה שלך ושל עוד כמה שאתם שופטים שחקן בצורה לא נכונה,אפילו ילדותית,
    זה קל מאוד ודי טיפשי להגיד על שחקן או סמית במקרה הזה שהוא יכול לתת משחק אחד טוב אבל אחרי זה הוא נעלם לכמה משחקים,אלו קישקושי סרק,
    חלוץ יכול להיות לא טוב בשלושה משחקים רצופים ועדיין לתת שער דרדלה בכל משחק ואז מה תגידו?
    שחקן יכול להיות אלמוני לאורך כל המשחק אבל ברגע אחד לעשות פעולה חכמה שתוביל למהלך שיוביל לניצחון וזה מה שחשוב.
    לא הכל בכדורגל זה שושנים וגלדיולות,יש גם דרך חתחתים אבל גם היא מובילה לפעמים לעיקר,
    השאלה היא האם גם במשחק חלש יש לשחקן את היכולת לעשות פעולה אחת טובה שתוביל לשער,האם יש לו את החזון,את החוכמה לפתוח לאיזה צד ולשחרר שחקן אחר להזדמנות,האם יש לו את הראייה לתת פס אחד נכון שיוביל למצב של כיבוש,האם יש לו את היכולת לתת את הגול ברגע האמת,
    ולא פחות חשוב,האם יש לו את האופי לעשות זאת ברגעים קשים,שלו,של הקבוצה,על הבמה הגדולה,
    לא רק שהכל ורוד וכולם מסביב טובים,
    אופי,זה אחד הדברים החשובים ביותר שיש,
    אלן ברזיל היה חלוץ שלא הפסיק לכבוש במדי איפסוויץ בתחילת שנות ה80 כשהיא היתה אחת הקבוצות הטובות באירופה דאז,הגיע ליונייטד ונכשל,
    מה הוא בין לילה הפך לאפס?פתאום לא היתה לו יכולת אישית?פתאום הבעיטה שלו הפכה לכזו חלשה?לא,
    אבל לא היה לו את האופי לעמוד בלחצים,באתגר ביונייטד,
    לסמית יש האופי מברזל של להילחם,להמשיך ולא לוותר ולא להיכנע ללחצים,
    בדיוק כמו שראינו שנשאר ונלחם על מקום בסגל למרות שהיתה לו את ההזדמנות ואפילו פרגוסון היה בעד שיושאל,
    אבל סמית האמין בעצמו,ביכולת שלו,זה השתלם לנו ממנו בכמה משחקים בסוף העונה,
    בדיוק כמו שהוא הראה כשהוא חזר מפציעה כפולה קשה מאוד,בדיוק כמו סולשיאר.

כדורגל,שער במשחק,בדרך כלל זה מכלול של כמה דברים שנבנים ולא תמיד פעולה אחת נטו של שחקן,
    האם סמית עשה זאת ברמות הגבוהות?עשה ועוד איך!יש הוכחות בשטח,
    האם לסמית יש את האופי,את האומץ לעשות זאת בקבוצה כמו יונייטד?ועוד איך,
    האם לסמית יש את היכולת?כן!

וכמו שהרבה לא רואים ולא מבינים זאת במקרה של קראוץ לדוגמא,כך גם במקרה של סמית,
    לא החלוצים המושלמים ביותר,ממש לא,יש טובים מהם אבל בהחלט כאלה שמסוגלים ויכולים לשחק בקבוצות הגדולות ביותר ולתת תוצרת.

אם ניקח לדוגמא את פאבלו אנחל,שחקן הרבה הרבה יותר כישרוני מסמית,אבל לא היה לו את מרכיבי האופי שיש לסמית ובגלל זה הוא נשאר תקוע בקבוצה ממוצעת כמו וילה עד שעזב.

כל התיאורים שלך,של חלוץ בינוני,בינוני פלוס,מתאים לקבוצות מהמקום ה5 עד 8,אלו טיעונים של גנון,אין להם תפיסה במציאות,
    כנ'ל להשוואה המטופשת שלך של חלוץ אלופת העולם(לוקה טוני)לסמית,כשהתרומה של טוני בגביע העולמי האחרון היתה די אפסית,
    צרפת זכתה בגביע העולמי כשהחלוץ המרכזי הפותח שלה היה אחד שהיה לו טורניר זוועתי כשגם בגמר החמיץ פעמים מול שוער ושלאחר מכן שיחק תקופה קצרה בניוקאסל וחזר עם הזנב בין הרגלים אחרי שהיה כישלון טוטאלי ומי בכלל זוכר אותו,אבל הוא היה חלוץ אלופת העולם,
    אז אתה מבין עד כמה הדוגמאות שלך,אין להם תפיסה במציאות?!עד כמה הן טיפשיות?!

אלן סמית הוא לא החלוץ הראשון שלנו,סאהה לפניו כי סאהה בסך הכולל מגוון יותר וטוב יותר,
    אבל זה לא גורע מהמעלות שיש לסמית וזה לא קובע שהוא לא יכול לשחק ביונייטד,גם בהרכב כשצריך,
    הלוואי והוא ישאר כי
    א.הוא חלוץ טוב.
    ב.תכונות האופי שלו הן פלוס אחד גדול שאין להרבה חלוצים,הן כשמדובר על הדשא והן כשמדובר מחוצה לו.

אם הוא יעזוב אז אני מאמין ומקווה שיגיע מישהו שיש לו גם יכולת גדולות יותר וגם את האופי המתאים,
    כי אם לא,אני מעדיף להישאר עם מה שיש כשאני יודע מה יש לנו ביד.

9. Wave Member

רוני לקראת השנה הבאה מקבל את החולצה מספר 10 שלנו
    לפי הדיילי סטאר, יונייטד מובילה את המירוץ להחתים את טבז

סטרטפורד,
    לדעתי פרגי לא סתם ניסה את סמית' בתור קשר אחורי,
    יש לו את האופי בדיוק שצריך קשר אחורי, נלחם ולא מוותר אף פעם,
    פרגי לא היה מוותר על האיכויות ההתקפיות שלו אם היו יוצאות דופן, וכנראה שהן לא היו,
    בלידס הוא היה מצויין אבל בסוף השנה אצלנו הוא קיבל צ'אנסים ולא הצליח להראות רצף של משחקים טובים,
    זה לא זה.

10. W.Rooney Member

קלוזה ולוקה טוני עולים ברמת הכדורגל שלהם על אלן סמית', אין על זה ויכוח בכלל. קלוזה סקורר ענק, מאוד הייתי רוצה לראות אותו בקבוצה, טוב יותר מכל חלוץ אצלנו מלבד רוני. לוקה טוני שווה ברמתו לסאהה, אבל טוב בהרבה מסמית'. לומר שסמית'י לא פחות טוב משני החלוצים הגדולים הללו זו שטות.

אם מדברים על לחימה על המגרש, סמית' אחד הגדולים. נותן את כולו עד הרגע האחרון. אבל האם זה המדד לחלוץ פותח בהרכב של יונייטד ?

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/07
  11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

איזה טריק מושלם, עכשיו כל הפראיירים שקנו חולצות של רוני עם מספר 8 יצטרכו להחליף http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

12. Jose Mourinho Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

כשסאהה כשיר הוא אחד הגדולים באירופה, וראינו את זה בחצי השני של 2003/2004, בחצי השני של 2005/2006 ובחצי הראשון של 2006/2007. אני מאמין שאתה מבין שהבעייה היא שהוא לא כשיר יותר מדי פעמים.

14. THE STRETFORD END Member

Wave
    "לדעתי פרגי לא סתם ניסה את סמית' בתור קשר אחורי,
    יש לו את האופי בדיוק שצריך קשר אחורי, נלחם ולא מוותר אף פעם,
    פרגי לא היה מוותר על האיכויות ההתקפיות שלו אם היו יוצאות דופן, וכנראה שהן לא היו,
    בלידס הוא היה מצויין אבל בסוף השנה אצלנו הוא קיבל צ'אנסים ולא הצליח להראות רצף של משחקים טובים,
    זה לא זה"

פשיי,מה אתה אומר,אז איך תסביר את זה שפרגוסון החזיר את סמית לעמדת החלוץ לאחר שייצב את הקישור עם שחקנים אחרים?פתאום הוא החליט שהאיכויות ההתקפיות שלו הן בסדר?

ושוב פעם המשפט הריקני כל-כך,לא הצליח להראות רצף של משחקים טובים,
    זאת הבעיה כשאין מושג בכדורגל,כשלא מבינים מה זה לחזור מפציעה שהשביתה אותך תקופה ארוכה כל-כך בחוץ,

אתה יודע כמה משחקים לא טובים ברצף היו לרוניי כשחזר מהפציעה שלו?
    אתה יודע כמה זמן לקח לרוי קין לחזור לכושר טוב לאחר הפציעה הארוכה שלו?
    אתה ראית מה קרה להיינצה כשזה חזר מהפציעה שלו?

W.Rooney
    "קלוזה ולוקה טוני עולים ברמת הכדורגל שלהם על אלן סמית', אין על זה ויכוח בכלל. קלוזה סקורר ענק, מאוד הייתי רוצה לראות אותו בקבוצה, טוב יותר מכל חלוץ אצלנו מלבד רוני. לוקה טוני שווה ברמתו לסאהה, אבל טוב בהרבה מסמית'. לומר שסמית'י לא פחות טוב משני החלוצים הגדולים הללו זו שטות"

מצויין,לנמק,להסביר,איך למה,במה אתה יכול או שנמשיך עם משפטים באוויר שלא שווים פרוטה?!

15. W.Rooney Member

קלוזה היה מלך השערים במונדיאל האחרון, כבש לא מעט עבור ורדר ברמן העונה והיה בורג חשוב בקבוצה שרצה במשך העונה לאליפות והשאירה את הבווארים מאחור בלי מקום בצ'מפיונס בעונה הקרובה.

לוקה טוני, מלך שערי הסרייה A. שיחק בקבוצה בינונית, ובכל זאת הצליח להשיג מס' לא מבוטל של שערים. לא קורה הרבה שמלך שערי הליגה לא מגיע מאינטר, לא מגיע מרומא או ממילאן, אלא מפיורנטינה. מה עוד צריך בשביל להוכיח עד כמה טוני חלוץ גדול ? כמו שאריאל אמר, מזכיר מאוד את רוד במיקום ובצורת ההבקעה שלו.