מנצ'סטר יונייטד 2006/2007

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏3/7/06.

1. KirkH Member

לא סגור על השעה ואין לי כוח לבדוק (נדמה לי 19:00), אבל למי שמתעניין או סתם משועמם - המשחק אמור להיות משודר ב-GOAL TV. אני רואה עכשיו (PPSTREAM) באותו ערוץ את המשחק של סלטיק ולצד הצפייה החלקה אפשר לדווח אפילו על שידור באנגלית!

2. ~Man-Utd~ Member

לא נראה לי בכלל שפרגוסון חושב על להביא חלוץ, כנראה שהוא החליט להמר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

דרך אגב, מישהו יודע איזה מס' יקבל קאריק?

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/06
  3. Sir Alex Las' Killa

אמיר, ממה שהבנתי גם בשנים הראשונות של פרגי היו מספר אנשים שהרימו גבה. שמייקל, קנצ'לסקיס ושארפ היו שחקנים הגיעו משום מקום והביאו תארים {גם מהמכירה של שני האחרונים הרווחנו}. חשוב לזכור שבאותה תקופה מועדונים באנגליה היו מושעים מטורנירים אירופאיים. ככה ששחקן כמו מארק יוז {מכרנו אותו ב2 מיליון וקנינו אותו ב1.8}, או לצורך העניין גארי לינקר. היו מעדיפים לשחק בחו''ל. פאליסטר ספציפית אכן הגיע לפני תקופת הבורסה ובסכום שאפשר להשוות אותו להשקעה בפרדיננד לפני מספר עונות. אבל קנטונה, קין, אינס ושאר ההחתמות הגדולות הגיעו אחרי. גם הם, כמוכן, הביאו תארים ככה שאין לך מה להלין.

מעט מאוד דברים השתנו. גם הכסף, הוא אותו כסף - רק בסכומים שונים. הליגה יותר עשירה, אז הסכומים שמשקיעים בהעברות יותר גדולים. ההחתמה של רוי קין שברה שיא עבור סכום ששולם על שחקן בריטי אי פעם. גם המחיר ששילמנו על קאריק הוא בין הגבוהים אי פעם.

אין שום סיכוי שקאריק יהיה הפיתרון במרכז השדה. זה פשוט לא יעבוד. צריך לידו קשר אחורי, מסצ'רנו לדעתי מושלם לתפקיד הזה. גם סנה טוב בזה, למרות שלא הייתי בונה עליו.

עדיין לא, אבל אין כל כך הרבה מספרים פנויים. 10 הוא לא יקבל. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/unsure.Xxx

4. Jose Mourinho Member

אתם יודעים, חשבתי על משהו, מצב שבו יונייטד לא תצטרך בכלל להביא חלוץ נוסף.

כמו שקירק אמר, יונייטד לא תוכל לשחק עם סקולס וקאריק יחד במרכז המגרש, מהסיבה הפשוטה שאין להם יכולות הגנה ברמה סבירה. לכן, פרגוסון צריך להביא קשר אחורי - סנה או מסצ'ראנו, שישחקו לצידו של קאריק במרכז הקישור.

איפה סקולס נכנס פה אתם שואלים?
    אני זוכר שבעונת 2002/2003 סקולס שיחק כחלוץ שני מאחורי ואן-ניסטלרוי ויונייטד פרחה והייתה אדירה.
    אומנם רוני הוא לא חלוץ מטרה כמו ההולנדי ומעדיף לשחק מאחורי החלוץ, אבל שילוב בינו ובין סקולס דווקא יכול לעבוד טוב, בין היתר כי סקולס מראה סימנים של חזרה לכושר טוב. רוני, בנוסף לפעמים בהם יירד אחורה כדי ליצור מצבי הבקעה לחברה שמצטרפים מאחור, יכול גם לזוז במהלך משחקים ל"עמדת" הסקורר, ולסיים מהלכים ברשת.

אני חושב שזה הפיתרון הכי טוב, מהסיבה הפשוטה שקבוצה שרוצה להתמודד שווה בשווה מול צ'לסי לא יכולה לשחק עם לואיס "רגלי זכוכית" סאהה בהרכב הפותח. מי יחליף אותו אחרי שהוא (כרגיל) ייפצע? סולשיאר?! לא רציני.

אני חושב שההרכב של יונייטד בעונה הקרובה צריך להיראות כך:

-------------------ואן דר סאר---------------------
    ------------היינצה-----------פרדיננד-------------
    ---אברה----------------------------------נוויל----
    ------------קאריק---------סנה/מסצ'ראנו----------
    ---פארק--------------------------------רונאלדו---
    ---------------------------סקולס-----------------
    -----------------רוני-----------------------------

כאשר וידיץ', בראון, גיגס, ריצ'ארדסון, וסאהה ברוטצייה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/7/06
  5. Sir Alex Las' Killa

כמה פעמים אני צריך לומר את זה? ווין רוני הוא לא חלוץ!

רוני הוא לא חלוץ חוד , לא חלוץ שני, אלא חלוץ נסוג - סנטר פורוורד.

ההרכב שבחרת כנראה ירוץ בשלב מסוים של העונה, אבל אני סקפטי מאוד לגביו. סקולס בשנים האחרונות הפך לעושה משחק. פארק לא מספיק תכליתי באגפים, הוא רץ רץ ובסוף לא יוצא מזה כלום. גם את רונאלדו צריך לנסות בתפקידים שונים {אמיר מסכים?}, יכול להיות שהוא טוב יותר כשחקן חופשי שמגיע מצד שמאל. בקיצור, אי אפשר לדעת. צריך לחכות ולראות...

6. Jose Mourinho Member

בעונה הקרובה הוא כנראה יצטרך להתחיל להיות כזה, כי לא נראה שפרגי מתכנן להביא עוד חלוץ.

מן הסתם פארק ורונאלדו יחליפו אגפים במהלך המשחק...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/7/06
  7. ~Man-Utd~ Member

רוני אוהב לבוא ולקבל את הכדור, בשביל זה צריך להיות מישהו שיחכה לו ברחבה, מישהו שינצל את המצבים וההגבהות שיפלו ברחבה, ואין מישהו כזה כרגע ביונייטד היחיד שיכול להיות בתפקיד הזה הוא סאהה, וקשה מאוד להיות תלוי בו לכן צריך לנסות להביא חלוץ חוד.

8. Legolas Member

רונאלדו בעיקרון כבר משחק בתפקידים שונים עד כמה שניתן להגדיר את זה ככה, שהוא מחליף אגפים כל כמה זמן.
    אני לא יודע מה איתכם, אני עדין שמח שיש החתמה אחת של שחקן שיש לו ניסיון מוכח בליגה האנגלית ושחקן שתחת הדרכתו של פרגי יכול לעשות תקפיצת מדרגה ולהתעלות על עצמו ולמדנו מניסון העבר שפרגי יכול להוציא את זה משחקנים.

אבל, אי אפשר להתעלם מכך שקאריק הוא לא קין והוא לא קשר הורס משחק,הוא גם לא מהיר כמו שד כמו מקללה שיכול לסגור את כל האמצע ולא לתת הזדמניות לחלוצים,אנחנו צריכים עוד קשר אחורי בין אם זה יהיה סנה או מסצ'ראנו שיש לי עדיפות רבה עליו בתור זה שהוא צעיר אבל כמובן סימן השאלה הגדול האם הוא יצליח בתור זה שהוא דרום אמריקאי?

9. city Member

אם זה מה שפרגי מתכנן חבל על הזמן שלו, ראינו במונדיאל איך רוני לא מתפקד כחלוץ חוד. רוני הוא שחקן שחייב להגיע מאחור, והוא חייב חלוץ סקורר לצידו שיסיים את המהלכים. שילוב של רוני - סאהה בחוד יהיה האופטימלי.

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם סנה מגיע, אני לא מצליח לדמיין מערך שבו הוא, סקולס וקאריק משתתפים עם שני חלוצים. כי עם שלושה בלמים פרגוסון לא יעלה.

לגבי הויכוח הקודם - פרגוסון רק מאז עונת הטריפל הוציא הרבה יותר מ-100 מליון פאונד (יכול להיות שגם יותר מ-150), ולא זכה באף תואר "רציני" מאז (אם אנחנו מסכימים לעובדה ההגיונית שאליפויות וגביעים מקומיים הם לא תארים רציניים).

11. F.MAN Member

כל מילה בסלע

הכסף מדבר

$$$$$$$$$$$$$

איזה גועל נהיה מהכדורגל

בעצם למה

אז קודם רק ארסנל ויונייטד זוכים

עכשיו גם צ'לסי

12. ~Man-Utd~ Member

אם סנה אכן יגיע, אז סקולס כנראה לא יפתח, ובמשחקים שהוא כן יפתח הוא יהייה על חשבון אחד מהם, או כמו ש'אינטר' אמר מקודם, הוא יתופקד כחלוץ שני לצידו של רוני.

13. Sir Alex Las' Killa

לכול מי שלא עוקב: היום ב21:00 ערוץ Eurosport משדר את גמר אליפות אירופה עד גיל 19. סקטולנד נגד ספרד, הזמדנות פז לראות את בלם העתיד שלנו בטורניר רציני.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם החוזה של מסצ'ראנו היה אמור להיגמר, המחיר שלו עכשיו היה נמוך משמעותית. כך שזה כנראה לא נכון. סנה הקיץ, מסצ'ראנו... אולי מתישהו בעתיד, אולי לא.

בקשר לרוני - מסכים עם מי שאמר שהוא חלוץ נסוג. זו העמדה הכי טובה שלו והוא השחקן הכי טוב שלנו. קודם מציבים אותו בעמדה הכי טובה שלו ומסביבו בונים את הכל. השילוב שלו ושל סקולס לא יילך כי שניהם שחקנים שצריכים לשחק מאחורי חלוץ מרכזי ולא כחלוץ המרכזי עצמו. אני לא רואה מצב שנחזיר את סקולס לעמדת "מאחורי החלוץ", אלא אם זה במקום רוני. כך שזה יהיה נדיר, עד נדיר מאוד.

אני רואה אותנו משנים מערכים, בהתאם ליריבה והמשחק. ייתכן שנשחק 4-4-2 עם שניים מבין קאריק/סנה/סקולס במרכז, ייתכן שנשחק לפעמים 4-3-3 כשכל השלושה בקישור ושלישיית החוד תורכב בצורה שמתאימה ליריב מסוים. זה יכול להיות רוני ושני קיצוניים (במשחקים שזה יתאים ספציפית טקטית, למרות שכבר אמרתי שזו לא העמדה של רוני) או רוני, חלוץ וקיצוני... אבל כאמור, רק במקרים בודדים שטקטית נצטרך שלושה שחקנים במרכז.

אישית אני חושב שקיצוני זה לא בהכרח התפקיד הכי טוב של רונאלדו. אבל כיוון שאנחנו לא עמוסים אופציות באגפים, ובמרכז, בין קאריק, סקולס ורוני, לא חסרה לנו יצירתיות, אני לא רואה אותנו עושים איתו ניסיונות. הוא הקיצוני הכי טוב שלנו, אין מרחב תמרון בעניין הזה.

ולחובבי הז'אנר, הסוכן של איברהימוביץ' הבהיר שהוא לא יישאר ביובנטוס (ולעזאזל עם מה שדשאן אומר). בקושי הוזכרנו בהקשר שלו, אבל אני לא מצליח להיפטר מההרגשה שנביא אותו. זה מבוסס לגמרי על הרגשה.

15. Stretford Ender Member

מצאתי את הנתונים האלה מפורום אחר של יונייטד, אם הם נכונים אני חייב להודות שזה מרשים מאוד.

Tackling
    ..................Player............ Tackles ..........Tackle %
    1 ..............Xabi Alonso..........167...............69%
    2 .............Mohamed Sissoko...156.............73%
    3 ..........Michael Carrick...135 .............74%
    4 ............Michael Essien....... 106 ..............69%
    5.............Frank Lampard...... 100 ..............73%
    6.............Claude Makelele .....97............. ..69%
    7..........Steven Gerrard..........96................73%

Passing

................Player ............Passes...... Pass %
    1 ........Frank Lampard.....2,015 ..........76%