אחד הדברים המגוחכים ששמעתי. קלוד פאול(חניך של ונגר עד לפני כמה שנים) לקח את ליל בלי תקציב מתחתית הליגה הצרפתית, פיתח את הנוער במועדון ושנתיים ברציפות הם מגיעים לצ'מפיונס ליג, עדיין בלי תקציב רכש נורמלי. הם גם היו הקבוצה הראשונה להגיע לשמינית גמר הצ'מפיונס ליג בלי לשחק במגרש הביתי(המגרש שלהם לא עמד בסטנדרטים של אופ"א, עכשיו הם בונים מגרש של 50,000 מקומות) והם ממלאים את הנבחרות הצעירות של צרפת. שמעת על אריק אבידל, מתיו בודמר, ג'אן מקון? אני חושב שהם מאמינים בצדקתם או לפחות חושבים שההדחה מאירופה תוקל עליהם אם ימצו את ההליכים כי באמת מתסכל לעוף מהצ'מפיונס על כזה גול(הם עוד לא עפו אני יודע). באמת שלא נראה לי שפרסום זה מה שחסר להם. מבחינתי ליל זה מודל של איך הופכים קבוצה בינונית לקבוצת צ'מפיונס ליג קבועה. מודל שבטח יעניין הרבה משקיעים שנכנסו לפרמיירליג.
וואו איזה משחק. מצד אחד, שש הדקות הראשונות. מצד שני, שאר ה-84 http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx הן לא היו כל כך נוראות האמת, אבל מאוד מרושלות. גם ההתקפה שהחליטה שזה כל כך קל ושחקנים התחילו לבעוט מכל מצב במקום למצוא את החברים שלהם במצב טוב יותר. שלא לדבר על ההגנה שפשוט התפרקה במחצית השנייה. לריצ'רדסון, וזה לא חדש, אין מה לחפש ביונייטד. אושיי היה סביר, פלטשר הרבה פחות עם איבודי כדור איומים מחוץ לרחבה שלנו ואפילו בתוכה. אין שום דבר חדש לגבי סילבסטרה, ולצערי הרב בראון שהיה רע נגד פולהאם היה השחקן הכי גרוע שלנו היום. בצד החיובי נולדו לנו מחדש שני חלוצים. סולשיאר היה פנטסטי, המון חוכמת משחק, וסאהה - למרות שהיו לפחות שני מצבים שהיה צריך למסור במקום לבעוט עוד דרדלה מעפנה מ-20 מטר - גם נראה טוב. פארק היה בסדר, לא יותר. בקיצור, חבל שנקלענו בכלל למשחק החוזר הזה, אבל מזל שיצאנו ממנו עם כרטיס לשלב הבא וכשרוב השחקנים הבכירים שלנו נחים. וכן, גם עם רמז נוסף לגבי השחקנים שצריכים לעוף מהמועדון הזה בקיץ. שחקנים שאתה פשוט רואה שהם שתי דרגות מתחת לרמה הדרושה כשהם משחקים, למשל, לצד ריו.
איזה משחק קיבלנו היום במדג'סקי. לא כל יום רואים 3 שערים בתוך 5 וחצי דקות. היינצה, סאהה (עם שער ענק) וסולשיאר עשו את העבודה כבר בתחילת המשחק, ונתנו לנו לשבת ולראות את שאר המשחק בכיף, לפחות עד השער של ליטה, שבהחלט הכניס לחץ וקצב אחר בדקות האחרונות. פרגי הריץ היום הרכב שכלל המון שינויים, אבל ראינו את הקבוצה מתפקדת לא רע בכלל (למעט ריצ'ארדסון עם השטויות הקבועות). פלטשר לא הורגש, פארק לעומתו נתן משחק מצויין. שבת משחק קשה באנפילד, אפשר לנצח ולפתוח פער של 12 בפיסגה, מה שיכול להשפיע בצורה פסיכולוגית על מוריניו לקראת השלמת שני המשחקים החסרים.
דווקא פארק לא היה היום טוב וקשה לי להיזכר בפעולה אחת טובה שלו. בראון אכן היה רע, כמו גם סילבסטרה, היינצה וריו היו מעליהם ב2 רמות. סאהה שיחק נהדר, היה קצת אגואיסט, אבל לא קשה להבין מדוע. פלטצ'ר לפחות חטף כדורים ונלחם, אושיי כמעט ולא עשה טעויות למעט שתי הרחקות גרועות שמתאימות לשחקן ליגה א'.סולשיאר הראה הרבה קלאס. לא מקנא בשחקנים שבוודאי חוטפים בראש מפרגי ובצדק. אבל הכי חשוב זה שאנחנו ברבע, ונתנו מנוחה יפה מאוד כמעט לכל השחקנים.בוא נקווה שוידיץ' יהיה כשיר לאנפילד, ראינו היום איך משחק הגובה שלנו מאבד 70% מערכו ללא הסרבי הנהדר. אחרי שהורדנו אבן מול קבוצה שפשוט לא מוותרת באף מצב, אפשר להיכנס לכוננות אנפילד. we will never die ואן דר סאר - יציאה אחת לא טובה, אבל נתן יופי של משחק כולל הצלה אחת שהיה קופי הצלה מסימון דיוויס בשבת בקרייבן קוטג'.6 בראון - חלש מאוד, ליטל שנכנס כמחליף, סאול ולעיתים אוסטר התעללו בו, וגם חוץ מזה היה מאוד לא מרוכז, למרות שהציל שער מליטה בהתערבות נהדרת לפני השער.4.5 ריו - אסיסט נפלא לסאהה ועוד כמה כדורי גובה טובים, שותף חלקית למחדלי הגובה, אבל סה"כ היה בסדר גמור.5.5 סילבסטרה - לא עשה טעויות קשות, אבל זה פשוט לא זה.5 היינצה - שער שכולו מזל, לא תמך מספיק וגם אוסטר(מצוין) גרם לארגנטיני שלנו להרבה כאבי ראש.5 פארק - אלמוני.4.5 פלטצ'ר - נלחם, סיפק כמה כדורים טובים.5 אושיי - אין תלונות, פריצה יפה בשער.5.5 ריצ'ארסון - 4.5.וזה בגלל האסיסט(ספק נבדל) לסולשיאר.מעצבן לאללה. סולשיאר - לא נגמר, איזה קלאס בשער.6.5 סאהה - נהדר, הרגו אותו, כמה פאולים סחט.7
התחלה מדהימה שהכניסה את כולם לקצת שאננות וחבל, רדינג,כל הכבוד להם,לא נשברו,היו קרובים לשוויון אבל אנחנו ברבע גמר. בהתחלה חששתי מעומס של משחק נוסף אבל בסופו של דבר זה היה לברכה כי הרבה מאוד שחקנים ששיחקו היום היו צריכים את דקות המשחק,כי רובם חלודים. ואן דר סאר - מצד אחד היה טיפה מפוזר בכמה יציאות אבל לקח שער בטוח לקראת הסוף,5. היינצה - כבש יפה(עם עזרת השוער)אבל חלוד,מאוד חלוד,5. סילבסבטרה - איפה הנוכחות האווירית של וידיץ ואיפה הוא,4.5. ריו - מזל שהוא היה שם לעשות טיפה סדר,5.5. בראון - לא משחק טוב - 4.5. פלטצר - הסתפר,דומה 2 טיפות מים לבן של איסטלנד,נייד כהרגלו אבל היום או שהיה נמהר מדי בפעולות שלו או ובעיקר איטי מדי,במיוחד לקראת הסוף ולפעמים דווקא אחרי חילוץ כדור ושוב הסתבכות מיותרת,4. אושה - בהתחשב בזה שהוא לא קשר אז סביר,5. ריצאדסון - בישול לסולסשיאר אבל לא מספיק מעורב,לא מספיק טוב ליונייטד,4 פארק - לא מעורב מספיק,5. סולשיאר - טיפה חזר לעצמו,שער טוב,5.5. סאהה - איש המשחק,אי אפשר היה להוציא לו את הכדור,היו צריכים שלושה וגם עבירה בכדי לעצור אותו,7.5 רוניי - מעט זמן בכדי להשפיע. רונאלדו - קיבל בונוס על הניצחון,לא צריך להתקלח. פנדלים בין ברומיץ לבורו ואחרי זה נדע לאן נוסעים ברבע.
הריברסייד הוא אחד האצטדיונים היותר קשים בפרמייר ליג. טראומת ה-4-1 עדיין רודפת אותי מדי פעם, ניצחון שם ועלייה לחצי גמר תחזיר לי את הבטחון במשחקים נגד בורו.
כמה נקודות מהמשחק של היום: 1. לואיס סאהה- הצרפתי חזר בגדול. שער ענק, לא היה רחוק מעוד אחד לפחות. שימשיך כך. לדעתי פרגי צריך לעשות פרמננט סוויץ' להרכב הראשון בשבת. חלאס לארסון, עבר זמנו ובטל קורבנו. בקרוב בשבדיה. 2. אמיר, אני לא מסכים שההגנה של הקבוצה נחלשה במחצית השניה. ההגנה היתה נהדרת עד הגול השני של רדינג ומפתיחת המחצית השנייה. בראשונה יותר חששתי האמת. יש על מי לסמוך, החלודה היא עניין של מחסור בדקות משחק. בראון לא מגן ימני. נתן משחק טוב פעם אחת, מגן ימני הוא לא. אני חושב שהוא פול באק הרבה יותר איכותי מאשר מגן ימני. במחצית השניה עד אולי 10 דקות לסוף רדינג נעצרה ע"י ההגנה שלנו. במחצית הראשונה השני שלהם היה הרבה יותר קרוב. 3. גבי חוזר לאט לאט. חלוד, אבל עדיין טוב יותר מהמשחק האחרון שלו, אולי הגרוע ביותר שלו בקבוצה. שער נהדר, הרבה פיזיות אופיינית בהגנה. מסכים שכמו שהעניינים נראים כרגע לפט אין תחרות, אבל היינצה קשוח הוא דבר שבכל מצב טוב שיהיה. על המגרש, בספסל...במשחקים החזקים בליגה ובצ'מפיונס פרגי ירצה לתת מנוחה לקראת הסוף לפט ולחזק את אגף שמאל- והיינצה שם בדיוק בשביל זה. 4. אלן סמית'. נראה לי שנצטרך להתרגל ולעכל: אלן סמית' של העונה הנוכחית הוא לא יותר מסתם עוד פרצוף על הספסל. אם האיש לא שיחק היום, לא נראה לי שהוא יקבל עוד דקות העונה. חבל, אבל אני מקווה שהילד יחזור מחושל וחד יותר לפתיחת העונה הבאה. יום שבת, דיר החזירים, הולכים על כל הקופה. אם נצליח לסיים את מסע 4 משחקי החוץ האלו ב-100%, אפשר לומר שהאליפות שלנו כמעט בוודאות. Steve Gerrard, Gerrard, His wifes on the c*ke and shes mad, Shes pregnant and Rooneys the dad, Steve Gerrard, Gerrard...
בקשר לסאהה,בהחלט צריך לחזור לתמונת ההרכב,חזר מהפציעה חלוד,שיחק פה,שיחק שם,אתמול ראו שהוא חזר להיות חד. לגבי ההגנה,כמעט כל כדור גובה אם מכדורים נייחים או אם הגבהות מהצדדים בהתקפות רצות גרמו להרבה אי שקט בהגנה, חסרונו של וידיץ בתחום הזה הורגש בגדול,זו גם הנקודה הפחות טובה של ריו וגם לצידו היה סליבסטרה ששילב חלודה בתוספת חוסר ביטחון בתוספת שאין מה לעשות הוא הרבה מעבר לשיא, בראון בלם הרבה יותר מאשר מגן אבל העמדה הזו לא זרה לו והוא כבר הראה במשך השנים יכולת טובה גם כמגן,משחק לא טוב,קורה, היינצה,אין מה לעשות,קשה לבוא אחרי שכמעט ולא שיחק בתקופה האחרונה ולתת יכולת כפי שהוא הרגיל אותנו בעבר. מריצאדסון לא ציפיתי ליותר מדי ככה שלא הפופתעתי מעוד משחק חלש,קשה מאוד קשה לי לראות אותו נשאר ביונייטד בקיץ. פלטצר איכזב בקבלת ההחלטות שלו,גם למעלה וגם למטה,הוא לפחות היה נייד מה שאי אפשר היה להגיד על פארק שכמעט ולא נראה על המגרש. שורה תחתונה,זה היה הרכב די זר אחד לשני,יחד עם זה שרובם לא שיחקו יותר מדי כדורגל בזמן האחרון, גם העובדה ששיחקנו מול קבוצה טובה מאוד,עלינו סיבוב, שחקני סגל שיחקו וזה יעזור יותר לו יצטרכו אותם בתקופה הקרובה. לגבי סמית,עוד נראה אותו העונה,לארסן עוזב עוד מעט,הוא כבר כשיר לגמרי,אין סיבה שלא ישחק.
סטרטפורד אגב הגול הראשון של רדינג היה דווקא גול של ריו (אני מזמין אותך לצפות בשער שוב). לגבי השני לא ממש שמתי לב למען האמת. תשמע, לנצח עם הרכב המשנה שלך קבוצה במקום השישי בליגה בחוץ זה יפה מאוד, לא משנה איך תסתכל על זה. מחמאות לשחקנים. אם אני פרגוסון הייתי מאוד מסופק ממה שראיתי אתמול. העובדה שהמשחק הבא מול בורו, גם אם בחוץ, אמור עקרונית להיות זהה ברמת היריבה, אם כי לא ניתן לדעת מה ילד יום נתון... לגבי סמית', סטרטפורד, במצב של 3-1 אם פרגי לא הכניס אותו זו בעיה. אני לא יודע מה יקרה אחרי שלארסון ילך, אבל זה מתחיל להיות קצת מורכב עבורו. אבל כולי תקווה שהילד יחזור לעצמו ולכושר ההבקעה הטוב שלו. הוא חלוץ ליגה מצויין. אולה סולשאייר ממשיך להבקיע שערים. אמנם בחודשים האחרונים הקוסם מנורבגיה רואה דקות רק במשחקי גביע, אבל שוב, אם יש לך מוח אתה במקום הנכון. אולה הוא מסוג השחקנים שלא משנה כמה ישחקו או לא ישחקו, יש לו חוכמת משחק ומיקום שלאף אחד בעולם אין. ראית אתמול את השער השלישי שלו? איך הוא השאיר את ההגנה של רדינג והאופסייד טראפ שלה עם המכנסיים למטה? ולקח לשחקנים של רדינג כמה שניות כדי להבין שהוא לא באופסייד, בינתיים הוא כיוון, שאל את השוער מאיפה הוא רוצה את הכדור, ונעץ אותו בקלאסה פנימה. שיהיה לכולם ברור: אם סאהה וסולשאייר ימשיכו להיראות כמו שנראו אתמול גם בשלבים המכריעים של העונה, אין לקבוצה שום סיבה לדאגה בגלל שלארסון ילך וכו'. הוכח גם שוב שסאהה וסולשאייר מתפקדים מצויין כצמד חלוצים, שזה גם דבר חשוב לכל סיטואציה שלא ניתקל בה (פציעה של רוני, הרחקה והשעיה של רוני וכו')..
הגול הראשון ממש לא באשמתו של ריו, ווס בראון שמר על השחקן שעשה תנועה והגיע לקורה הקרובה לכדור הקרן והמשיך אותו אחורה עם הראש,בראון רדף אחריו אבל לא הצליח למנוע ממנו את נגיחת ההמשך, סולשיאר שלקח את הקורה הרחוקה יצא לכיוון שחקן שהגיע מאחור והשאיר את המקום ריק,שחקן נוסף זה שכבש הגיע גם כן אבל נשאר ללא שמירה,ריו עמד באמצע ולקח את השחקן שלו, היה חסר שחקן נוסף שלנו ברחבה או שמי שעמד יותר החוצה לא שם לב לכניסת שחקנים נוספים של רדינג לתוך תיבת ה 5(תרגיל מסודר שלהם שעבד). אני חושב שפרגוסון הרגיש במצב של 3-1 שהסיפור לא גמור כי גם לא שיחקנו טוב וגם רדינג לחצו יותר, לכן הכניס את רוניי ולא את סמית לקראת הסיום,לו התוצאה היתה 3-0 או 4-1 או שהיינו משחקים טוב יותר ורדינג פחות מסוכנים אני חושב שהוא היה נותן סוף סוף לסמית לשחק. הסיומת של סולשיאר תמיד היתה קטלנית,אני לא בטוח לגבי זה שלא היה אופסייד,המצלמות של הבי בי סי לא הראו זווית שבה היה אפשר לדעת בוודאות איך זה שהוא השאיר את כל ההגנה הרחק מאחור מבלי להיות בנבדל..אבל מה אכפת לי,העיקר שכבש.
ראיתי את השער ביוטיוב ועצרתי בדיוק ברגע המסירה של ריצ'רדסון. אין נבדל, ברור לחלוטין. לגבי בראון, גם אם התפקיד הכי טוב שלו הוא שוער, זה לא תירוץ לנסות להרחיק כדור באגף פעמיים בדקות האחרונות ופעמיים פשוט למסור לשחקן יריב 15 שנמצא 15 מטר ממך. בפעם השנייה זה הסתיים במשקוף בדקות הסיום. ולגבי לארסון, הדאגה היא לא מהיכולת של החלוצים שיש לנו אלא מהעובדה שאנחנו נשארים עם שלושה, רוני, סאהה וסולשיאר. אחד מאוד לא יציב העונה, השני אני מקווה הראה אתמול שהוא חוזר לעצמו והשלישי לא ילד. וכשאנחנו עדיין מתחרים על שלושה תארים, זה פשוט לא מספיק. עוד אי אפשר לציין את סמית' כפקטור או כחלוץ הרביעי.
http://home.skysports.com/list.aspx?hlid=4...nk-up&channel=& מי אמר שכריסטיאנו רונאלדו כועס ולא מרוצה? בינתיים אני מבין שהוא משכנע ברזילאים להשתקע באולד טראפורד... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx