מנצ'סטר יונייטד 2006/2007

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏3/7/06.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוב, הסיבה שההגנה שלנו הייתה היום קטסטרופה זה הלחץ הנפלא של פולהאם על החלק האחורי שלנו.
    רז'ינסקי ומקברייד לחצו בלי הפסקה על ההגנה שלנו וגרמו לנו להיראות נורא מאחור.
    כמה הלחץ היה חשוב בטקטיקה של קולמן? לא סתם הוא החליף את רז'ינסקי ומקברייד ( למרות שמקברייד היה מצוין ) בסביבות הדקה ה70. קולמן ראה שהשניים כבר לא מסוגלים לרדוף אחרי ההגנה שלנו וללחוץ אותה כמו בהתחלה בגלל המאמץ האדיר ב70 הדקות, אז הוא הכניס במקומם 2 שחקני התקפה שיכנסו רעננים ויכולו ללחוץ את ההגנה שלנו.
    למה הלחץ הצליח? כי וידיץ' ( בניגוד לריו למשל ) אם כל האהבה שלי אליו הוא בלם מהסוג של פעם, פחות טכניקה, פחות אלגנטיות, הרבה יותר אגרסיביות וכוח, הרבה יותר פשטות. וידיץ' מסוג השחקנים שלא יסתבכו ויעדיפו להעיף כדור ליציע כשלוחצים אותם מאשר לבצע מהלך טכני שאולי יוציא אותם מהלחץ אבל גם יכול לגרום להם לאבד כדור. זה לא בהרכח רע, זה טוב, סליחה, זה מעולה שיש לנו בלם כזה ליד פרדיננד, אבל היום וידיץ' בגלל החוסר בטכניקה נלחץ הרבה פעמים וגרם להגנה שלנו הרבה לחץ. לא סתם פרגי הוציא אותו היום.

אבל, אם כל הכבוד, אני בספק אם השיטה הזאת תיושם בעוד קבוצות. גם כי בניגוד להיום ברוב המשחקים מנצ'סטר היא זאת שמכתיבה את הלחץ, וגם כי ברוב המשחקים סקולס הרבה יותר מעורב מהיום והוא עוזר להגנה להתמודד עם הלחץ.
    אם תהיה קבוצה שגם תלחץ על ההגנה שלנו כמו שפולהאם לחצה היום, וגם תמנע מסקולס את הכדור, אז אולי נהיה בבעיה, אבל אני לא רואה הרבה קבוצות משחקות ככה, ואני בספק אם יהיו עוד משחקים שכל כך הרבה שחקנים שלנו יהיו אנמים.

בקשר להמשך, ליל ורידינג הם משחקים שבהם אנחנו צריכים לסיים את מה שהתחלנו. מול ליל זה כמובן יהיה יותר קל, מול רדינג המפתח זה שמדובר על משחק גביע, ובניגוד לליגה רדינג לא תבוא להתגונן כי תיקו לא יתן לה כלום, ובמשחק פתוח, גם עם הרכב פחות חזק, אנחנו צריכים ומסוגלים לעלות.
    אנפילד זה משחק מפתח, אחריו באים 2 משחקי בית ( מול בולטון ובלקבורן), מה שאומר שניצחון באנפילד יתן לנו מקדמה רצינית להמשך, גם מבחינה מוראלית.
    וזה בלי להזכיר אפילו שלצ'סי מחכים עכשיו 2 משחקי חוץ לא קלים בכלל, מול סיטי ופומפי, שלדעתי היא תאבד בהם לפחות 2 נקודות במאבק על התואר. :aaa12:

2. THE STRETFORD END Member

אוחיון,
    זה לא פעם ראשונה העונה שקבוצות לחצו את הקו האחורי שלנו וכשמצב כזה קורה מי שחייב לבוא ולשחרר אותם מהלחץ אלו הקשרים במיוחד אלו שבאמצע,סקולס עשה זאת ומיד קיבל
    שמירה צמודה גם כן.
    במצב כזה אתה חייב שהקשר השני יהיה בסביבה,קאריק לא היה במשחק בכלל,לכן לא תיפקדנו מהבחינה הזו וגם המגנים לא תרמו בכדי לצאת מהלחץ בצורה טובה,ווס בראון לא היה מדויק,אברה הלך לבד עד שקיבל צעקות מריו,
    אבל,
    הלחץ המסיבי הזה היה עד הדקה 30 בערך כי
    קשה מאוד לכל קבוצה לא רק פולהאם לעשות לחץ כבד רחוק מהשער למשך הרבה זמן.
    נכון שוידיץ מטפל בכדור פחות טוב אבל גם ריו שהוא הבלם הטכני ביותר שיש לאנגליה להציע התקשה ורק
    במחצית השנייה ראינו איזו סנונית שלו עם פריצה קדימה עם הכדור מה שהיה צריך לעשות לפני בכדי לשחרר את הלחץ.

ככה שכן פולהאם לחצה אבל לא זו הסיבה העיקרית לחולשה שלנו,
    היא מעל לכל עייפות,
    פעולות פשוטות לא הצליחו,כמו להרחיק כדור בהגנה לפני שהוא פוגע בקרקע,למסור בזמן במקום ללכת לבד,
    שחקנים איבדו כדורים,לא היו ראשונים לכדור,היו פחות מרוכזים כי כשאין אוויר,כשיש עייפות קו המחשבה נפגע,פחות מרוכזים,פחות ממושמעים,
    זה נשמע כמו תירוץ עלוב אבל עובדה שגם רונאלדו הזכיר זאת כשדיבר לאחר המשחק,
    פרגוסון ראה זאת,לא סתם החליף 2 שחקני הגנה,שחקני הגנה הטובים ביותר שלנו העונה,

נגד רדינג ביום ג' אני צופה הרבה מאוד שינויים,זה מתבקש,
    פלטצר,סאהה בהרכב,סולשיאר,אושה,בראון,היינצה.ריצאדסון,סילבסטר,קוצ'אק,נוויל שקיבל מנוחה,אפילו אלן סמית,פארק,יש מספיק שחקנים טובים על הספסל בכדי לשלבם ולנצח.

3. FrankLampard Member

מי שראה היום את המשחק ראה את מנצ'סטר משחקת בשיטת הפועל תל אביב(סליחה על ההשוואה)
    ברור שמנצ'סטר ראויה לאליפות אבל אם הם ימשיכו עם יכולת כזו גם בעוד כמה משחקים האליפות תברח להם...צ'לסי רוצה את התואר...ברור שאני רוצה שמנצ'סטר יקחו את התואר אבל כנראה שהיכולת שהייתה היום לא תספיק...הם שיחקו מגעיל..פולהאם תקפו כל הזמן בזמן שמנצ'סטר הסתגרו בחצי שלהם..נכון גול יפה מאוד של גיגס ומבצע ענק של כריסטיאנו...אין מה לדבר מנצ'סטר ראויה לתואר עד עכשיו ואני מקווה שהיכולת שהייתה היום תיפסק ומהרר...

FCBeitar-jerousalem

4. Louis Saha Member

סטרטפורד,
    בוא נגיד ככה, אני קונה תיקו באנפילד ומעדיף שנעבור את רדינג בגביע. תאמין לי שזה לא פחות חשוב. אנחנו צריכים להילחם בכל החזיתות. יש לנו את הכלים, אנחנו על 0 במצבת הפצועים, זו הזדמנות פז ללכת על הכל.
    עכשיו ככה: ווס בראון לא היה ממש בעניינים אתמול. זאת עובדה. בשני משחקים שהוא שיחק לפני כמה שבועות הוא היה הרבה יותר טוב. גם הוא צריך להמשיך ולקבל דקות. אני חושב שביום רביעי אפשר להתפשר על קו אחורי שיכלול את היינצה,סילבסט ובראון ואולי אפילו גארי נוויל (או ג'ון אושה).
    סאהה וסולשאייר בהחלט צריכים לשתף פעולה, וגם פארק נח מספיק.
    אבל בספסל אנחנו צריכים את רוני, רונאלדו וגיגס. אם הם ישחקו 20 דקות בעת הצורך לא יקרה שומדבר שיוריד מהמוכנות שלהם לקראת המשחק מול החוליגנים ביום שבת. ושוב, אם תשאל אותי, תיקו באנפילד יהיה תוצאה טובה בלי קשר לזה שאנחנו הולכים לנצח כל משחק.

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/07
  5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

א. שיטת הפועל ת"א זה דבר שצריך להיות גרוע במיוחד כדי להשתמש בו. יונייטד לא כזאת.
    ב. ויונייטד לא רוצה את האליפות? רוצה אפילו יותר מצ'לסי.
    ג. אתה מגזים. היה משחק שווה כוחות, היתרון של פולהאם לא היה כל כך בולט.
    ד. אסור שמדי פעם יהיה משחק פחות מבריק? יונייטד נתנה מספיק משחקים מצוינים ועוד תיתן כדי להוכיח שהמיקום הנוכחי שלה מוצדק.
    ה. אתה רוצה שיונייטד תיקח אליפות וקורא לעצמך פרנק למפארד?

6. FrankLampard Member

אני קורא לעצמי פראנק לאמפרד בגלל שאני מעריץ את השחקן...ולא את הקבוצה אני שונא צ'לסי...ולא אמרתי שיוניטד לא רוצה את האליפות אמרתי שצ'לסי גם רוצה ואמרתי שהיכולת שהייתה היום לא תספיק...נכול ששמצבים כאלה צריך לדעת להוציא את השלוש נקודות אבל לא כל הקבוצות יתנו לה להוציא את השלוש נקודות...למשל קבוצה כמו ליברפול,ארסנל יכולת כזו לא תספיק בחיים כדי לנצח אותה...ונכון קורה שיש משחק רע פעם בכמה זמן..יאללה יוניטד לאליפות!!!

FCBeitar-jerousalem

7. Pipe Member

אני מצפה ללפחות 5 שינוים, אבל לא צריך להגזים עם הרוטציות.נכון שהליגה ואירופה בעדיפות עליונה, אבל לא צריך לוותר מראש על הגביע, ולעלות בהרכב שחקנים כמו ריצ'ארדסון הבינוני וסמית' שלא ראה מגרש בקבוצה הבוגרת כבר שנה, זו טעות ושלא לומר זלזול במפעל וברדינג.
    פארק במקום גיגסי, אושה במקום סקולס, פלטשר במקום רונאלדו,סאהה במקום רוני,בראון במקום וידיץ' והיינצה במקום אברה. ואני גם הייתי שומר שחקנים כמו רונאלדו ורוני על הספסל לשעת הצורך.
    גביע זה עדין גביע, וצריך להפיק את המיטב מהמשחק הזה,ולשחק נכון עם הקלפים לקראת המשחקים הקשים שמצפים לנו בשבוע הקרוב.

8. KirkH Member

ריצ'רדסון וסמית' בינוניים אבל לעלות עם פלטצ'ר ואושה במקום רונאלדו וסקולס זה בסדר? השניים הראשונים לפחות זוכרים איך נראה חלק המגרש של הקבוצה היריבה.

9. Pipe Member

סמית' לא ראה מגרש מעל לשנה, וצריך לעבוד איתו לאט לאט ולא לזרוק אותו להרכב במשחק קריטי שכזה. בקשר לריצ'ארדסון, עצם ההשוואה שלו לפלטשר היא בדיחה. השחקן הזה הוא הכי חלש בסגל שלנו. מתאים נגד קופנהאגן וסאות'נד(גם זה בקושי), לא למשחק להיות או לחדול בגביע האנגלי.
    וזה שהוא זוכר איך נראה החלק המגרש של היריב לא אומר שהוא יודע מה לעשות בו. פלטשר פחות טכני ממנו,פחות מהיר והבעיטה שלו לשער לא אידיאלית, אבל עדין הוא הבקיע יותר שערים בריצא'רדסון, הוא יותר יעיל,ויותר שחקן קבוצתי, ולכן פלטשר משחק בתדירות גבוהה ובעוד ריצ'ארדסון מככב במילואים.

10. Scholes Member

משום מה אני לא זוכר למה סמית' ירד למילואים, כי אחרי שהוא החלים אני זוכר הוא שיחק נגד סלטיק.

11. Pipe Member

הוא שיחק נגד בנפיקה לא נגד סלטיק אם אני לא טועה. והוא ירד למילואים כי פרגי הכניס אותו למשטר איונים אישי בגלל שהוא לא היה בכושר משחק מספיק טוב.בשבועיים האחרונים הוא מתאמן טוב,נראה חד יותר ופרגי אמר שהוא יקבל את הצ'אנסים שלו בקרוב(אחרי העזיבה של לארסון לבטח נראה אותו יותר ויותר בסגל).

12. THE STRETFORD END Member

Louis Saha
    "בוא נגיד ככה, אני קונה תיקו באנפילד ומעדיף שנעבור את רדינג בגביע"

עם כל הכבוד לגביע המטרה החשובה ביותר בכל עונה היא קודם כל ומעל לכל אליפות,
    תן לי ניצחון על ליברפול ואני אפילו מוכן(לא שאני רוצה אבל מוכן)לעוף מהגביע,מוכן גם לעוף מליגת האלופות העיקר שהאליפות תחזור למקום הראוי לה.

לגבי השחקנים המחליפים אם ישחקו,
    פלטצר על חשבון קאריק לא רונאלדו,בכלל אני מעדיף שתהיה רוטצייה יותר גדולה בין ה 2,פלטצר נותן עונה טובה וגם מסכן יותר את השער.

פארק הוא בפוטנציה של שחקן הרכב,כנ'ל היינצה,אפשר וצריך לעשות שינויים,לא כל ההרכב אבל בהחלט לתת מנוחה לכמה שצריכים אותה.

13. George Best Member

דווקא אני הייתי מעדיף עלייה מול רדינג ותיקו באנפילד שזה מאוד מכובד, קבוצה ביתית מפחידה שלא חטפה שער ליגה באנפילד 8 משחקים ולא הפסידה בו מאז אוקטובר 05 לצ'לסי(4-1).
    אני בכל מקרה לא אתאכזב מתיקו, ניצחון במדג'סקי יהיה קשה מאוד, אנחנו לא צריכים לקנות שום תוצאה או להעדיף פה ניצחון ושם תיקו/הפסד, אנחנו מנצ'סטר יונייטד ואנחנו עולים לכל משחק כדי לנצח.
    מחרותיים יעלה הרכב שני "מחוזק" ב2/3 שחקנים, אין ברירה, רק עכשיו מבינים כמה התיקו בבית מול הרויאלס היה רע, מאכזב וכמה בעיות הוא יוצר לנו.רק אם רונאלדו היה כובש מ5 מטר..

14. THE STRETFORD END Member

עולים לנצח בכל משחק בוודאי אבל העדיפות העליונה ביותר העונה היא להחזיר את האליפות
    ורונאלדו החזיר לנו אתמול על ההחטאה בגביע.

15. ERIC_CANTONA Member

קראתי בוואלה שגארי ופרגי הסתכסכו.

יכול להיות דבר כזה?

הלינק לכתבה כאן

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/07