משה, פוסטר לא הושאל מכיוון שפרגי לא סומך עליו בשביל להיות השוער השני של יונייטד, הוא הושאל כדי לקבל דקות בפרמיירליג, כי מעמדת השוער השני לא מתקדמים מספיק. אין שום ספק שאתה צודק בקשר לואן דר סאר, כל עוד יש לנו אותו בשער נושא פוסטר כשוער ראשון בכלל לא עומד על הפרק אבל ואן דר סאר מסיים את החוזה בסוף העונה הבאה וכבר צריך להסתכל על העתיד. קושצ'אק בינתיים קיבל מעט מאוד דקות העונה ואני לא חושב שזה מספיק לשוער כדי להתקדם כך שאם הוא נשאר השוער השני אצלנו ולא יוצא להשאלה הוא בעצם תקוע באותו מקום. אני מסכים איתך שבדקות שקיבל הוא הראה יכולת לא רעה בכלל אבל היו מספיק שוערים מאז שמייכל שהראו יכולת טובה בכמה משחקים אבל לא שמרו על יציבות, וקושצ'אק לא יכול להראות יציבות מעמדת השוער השני. לעומת זאת היציבות של פוסטר קנתה לו בינתיים הופעה ראשונה בנבחרת, ולמרות שזה ידידות ושסביר להניח שרובינסון עדיין השוער הראשון זה עדיין אומר משהו. לגבי טים האוורד, אני אופתע מאוד אם הוא לא יימכר לאברטון בסוף העונה אני לא חושב שהוא יכול להתחרות עם קושצ'אק או פוסטר.
איך ויין רוני אתמול הרס לעצמו את אחד הגולים היפים של העונה כשהקפיץ מעל הבלם של צ'רלטון ובעט בצורה שלומיאלית עם רגל ימין במקום עם רגל שמאל. זה מזכיר לי את השער של עודד מכנס מול מכבי פתח תקוה , שנבחר לטעמי לשער הכי יפה בתולדות הכדורגל בארץ.
אני לא רואה את טים האוורד חוזר ליונייטד,בטח מבחינתו לחזור לשבת על הספסל אחרי שהוא משחק באופן קבוע ועושה עבודה לא רעה בכלל באברטון. ואן דר סאר כל עוד הוא בקבוצה,כל עוד הוא משחק כמו שהוא משחק אין מה לחשוב בכלל על להחליף אותו, כשיפרוש,אני מאמין שלפוסטר לו ימשיך בקו המגמה שהוא נמצא בו יש סיכוי לא פחות ואף יותר מאשר קוצ'אק.
זה נכון, אבל אלו הם חייו של חלוץ. משחק אחד אתה יכול לקנות את עולמך ומשחק אחריו לאכול את הכובע.. אני ממשיך לטעון שרוני וסאהה, שאחוזי הסיומת של שניהם אם אני מסתכל על הקפמיין הזה בטוטאל (לפחות עד עכשיו) לא מרשימים,בלשון המעטה, הם אוצר בלום מבחינתנו. צריך לתת להם להמשיך לשחק, ורוני כבר היה בתקופה לא טובה ויצא ממנה. אתמול ראו שרוני ניסה לחפש את סאהה מספר פעמים, פעמיים הוא לא הגיע ופעם אחת כן- וזה הפך למצב. אני מתפלל להצגה של רוני/סאהה בליל, זה יתן לקבוצה בדיוק את מה שהיא צריכה. אני חושב גם,אגב, שבהיעדרם של רונאלדו וקאריק אתמול הקצב של המשחק מבחינתנו היה איטי יותר, כבד משהו.. כמובן שעוד הצלחנו לצאת למתפרצות וכו' אבל בגדול הקצב לא היה הקצב הרגיל, כשרונאלדו מטיס את רוני וסאהה למתפרצות.. הרגישו את החיסרון שלו, חרף העובדה שפארק שיחק נהדר,רץ ועבד קשה.
מסתובבת הערכה (לא יודע עד כמה היא מבוססת) שפוסטר יחזור אלינו בעונה הבאה כשוער שני והפעם קוצ'אק יושאל. בסך הכל זה נראה לי כמו מאבק ישיר בין שניהם על אפודת השוער הראשון לטווח ארוך ואני לא יודע אם למישהו מהם יש עדיפות כרגע. מה שברור זה שאין מצב ששניהם יהיו במועדון יחד עם ואן דר סאר. אחד יהיה שוער משנה, השני יושאל לטובתו ולטובתנו. העובדה שהשקענו בקוצ'אק (כמה הוא עלה בדיוק לא ברור. זה לא היה המון כי שלחנו לווסט ברום שני שחקנים שלא עמדו להגיע לרמות הגבוהות ביונייטד) לא אומרת דבר לגבי פוסטר חוץ מכך שפרגוסון רצה מאוד לדאוג לכך שהוא ישחק באופן קבוע העונה בפרמייר ליג ולכן חיפש שוער שני כדי שלא ייאלץ להשאיר אותו. אם קוצ'אק לא היה מגיע, פוסטר היה נשאר. בקשר לטים הווארד, יש לו עונה טובה באברטון, אבל לדעתי הספינה ששמה יונייטד חלפה על פניו ולא תחזור.
המחיר ששילמנו על קוצ'אק הסתובב סביב 4 מיליון ליש"ט אם אני לא טועה ( משום מה הסכום 3.8 מיליון ליש"ט קופץ לי לראש כשאני חושב על ההעברה הזאת ). 4 מיליון ליש"ט על שוער שלישי יהפכו אותו בלי ספק לשוער השלישי היקר ביותר בעולם. מה ששוב גורם לי להאמין שפרגי לא בונה על פוסטר היה שפרגי לא מכר את ההווארד, אלא רק השאיל אותו. אני בהחלט רואה סיטואציה שהווארד חוזר שנה הבאה ומקבל עוד צאנס ביוניטד. ואם אני לא טועה גם קראתי ציטוט בתחילת העונה לאחר ההשאלה שפרגי התבטא ואמר שיש סיבה שהווארד הושאל ולא נמכר. קירק, סיטואציה בעיתית? ההפך הוא הנכון. הלוואי בכל עמדה במגרש היו לנו כל כך הרבה מועמדים ראוים, והאופציות שלנו היו כל כך מגוונות כמו בעמדת השוער. אותו דבר על עמדת המגן השמאלי שם נמצאים שתיים מהמגינים הטובים בעולם, היינצה ואברה, שגם שם התקשורת מנסה לבשל עיסקאות שקשורים באחד מהם בגלל ריבוי השחקנים הטובים באותה עמדה. ולחשוב שרק לפני שנתיים העמדות אולי הכי בעיתיות שלנו היו עמדת השוער ( שם התחלפו בלי הפסקה הווארד וקארול), ועמדת המגן השמאלי ( שם סילבסטרה התחיל את הדעיכה העצומה שלו ). Nigel Winterburn, טוב להיראות. לצערי בגלל הזמן המועט שיש לי בבית ( קשור ישירות לצבא כמובן ) לא תמיד יש לי את הזמן לכתוב ולהגיב, אבל אני תמיד מנסה להיכנס ולקרוא הודעות בפורמים השונים, בטח בפורום של הליגה הטובה בעולם...
לו עונה הבאה פוסטר יחזור אלינו כשוער שני ויבלה את העונה האחרונה לצד ואן דר סאר אצלנו(בהנחה שהוא לא ימישך הלאה)יכולה להוסיף לו הרבה גם אם ישחק הרבה פחות בהשוואה להיום, עונה שבה הוא יוכל להסתכל,ללמוד מואן דר סאר,כמו קוצ'אק גם כן יקבל משחקים כמו בגביע הליגה,מדי פעם בליגה וגם בגביע ובכך יקבל בטיפטוף את מה זה אומר להיות שוער ראשון ביונייטד, אין לי טענות לקוצ'אק אבל ההרגשה שלי שפוסטר יכול להיות שוער טוב יותר. ראיתי עכשיו את המשחק בין בירמנגהאם לסטוק(1-0 לבירמנגהאם משער נגיחה של מקשפרי,הוא לא מפסיק להבקיע בשבילם), ראיתי את לי מרטין,היה חלש והחמיץ את ההזדמנות הטובה ביותר של סטוק,1 על 1 עם השוער,בעט מוקדם מדי וחלש מדי,הוחלף דקה 75,חייב להתחזק גופנית גם כן. עוד נציג עבר שלנו דני איגבוטם(קפטן של סטוק)שיחק,כמו רבים אחרים לפניו,לא פלא שמצא את עצמו די מהר מחוץ ליונייטד.
בעוד כחודש ייערך המשחק מול כוכבי אירופה, והחזרה המתוכננת של בקהאם הביתה, ורק היום גיליתי לכבוד מה הוא. מדובר במשחק לציון 50 שנה שיונייטד משתתפת בטורנירים האירופיים.
אנדריי קונצלסקיס תולה את הנעלים: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/6354263.stm איזה מציאה זו היתה של פרגוסון כשהביא אותו בכלום כסף ומשום מקום, לא יותר מדי שנים ביונייטד(עד היום לא יודעים מדוע באמת החליט לעזוב לאברטון,סוכן צמא לכסף,מאפיה,חובות כספים,טיפשות) אבל בעונות המרכזיות שלו בין 93-95 היה הקיצוני הימני הטוב באירופה,אחד המהירים ביותר אי פעם. רגע השיא מבחינתי הוא השלישיה שלו לרשת שיטי בהשפלה 5-0 באולד-טראפורד, אבל כרגיל אחרי יונייטד הדרך היא אחת,כלפי מטה,בין היתר אברטון,פיורנטינה,ריינגרס ועד אפילו שיטי וירידת ליגה עם החלאות.
אני לא יודע אם אתה טועה או לא, אבל מעולם לא פורסם מחיר על קוצ'אק. רשמית, הוא הושאל העונה בתמורה לפול מקשיין לוק סטיל, ויעבור אלינו באופן קבוע בקיץ הקרוב כשהחוזה שלו בווסט ברומיץ' גם כך מסתיים. אני לא מאמין ששילמנו 4 מיליון פאונד בנוסף לשני שחקנים, ספק גדול מאוד. וכמו שאמרתי,לא קוצ'אק ולא פוסטר יהיו שוער שלישי. כל עוד ואן דר סאר איתנו, לפחות אחד מהשניים יושאל לקבוצה אחרת. אחרי התקופה של אדווין מן הסתם השניים יהיו אצלנו, אבל כרגע השוער השלישי שלנו הוא טום היטון. מי היה מועדף אם פוסטר היה ביונייטד, הוא או קוצ'אק? לפרגי פיתרונים. מהרבה בחינות אני חושב שדווקא העובדה שהוא העדיף להביא את קוצ'אק מראה עד כמה הוא מעריך את פוסטר. ההחלטה הקלה היתה להשאיר את פוסטר. ההחלטה הקשה - לשלוח אותו בהשאלה ולהביא שוער משנה אחר - היא ההחלטה הנכונה עבורו ועבורנו לטווח ארוך. בקשר להווארד, אולי זה סימן שלמדנו מסיפור פורלאן. את דייגו מכרנו בזול ותחשוב בכמה היינו יכולים למכור אותו שנה אחרי אם היינו שולחים אותו לוויאריאל בהשאלה בהתחלה ולא מוכרים אותו. ברור שפרגי לא יודיע שלהווארד אין סיכוי לחזור ליונייטד. מי יודע, אולי הוא כן יציג יכולת שתצדיק את החזרתו? ואם לא, נהיה בעמדה חזקה יותר במו"מ אם לא נבוא בגישה של "אנחנו רוצים להיפטר ממנו". או במלים אחרות, פרגי משחק את המשחק ולא צריך לקבל כל מה שהוא אומר כתורה מסיני. יש משמעויות נסתרות.
זה נחת עלי כמו רעם ביום בהיר, אבל שבוע הבא אני באבט"ש, גם חייל כמוני צריך לעשות אבט"ש http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx מפסיד את המשחק מול ליל(עדיף מלפספס ליגה, ומקסימום בונה על טלוויזיה וערוץ 5, מה אני מבקש), אני עדיין מקווה בדרך לא דרך להגיע שישי כדי לראות את פולהאם בשבת במשחק המוקדם.
מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת! בשביל זה לא עוזבים את הבקו'ם כשמתגייסים לפני שמקבלים את כל מה שרוצים(אחרי מעצר ו2 קבני'ם) לא שמירות,לא נשק,לא יוצאים מאיזור ת'א, זה א' ב' של ג' ד' במדריך אהדה לכדורגל אנגלי לתושבי חוץ.
לא הלכתי לקב"ן, לא לכלא ולא לשום מקום. השגתי קומבינה והלכתי לקירייה, לא עושה שמירות ולא מטבחים ולא ישן בבסיס, סה"כ אבט"ש אחד בשירות, אין מה לעשות, הייתי מעדיף שזה יצא ביוני/יולי/תחילת אוגוסט, אבל אם אני במהלך השירות יחמיץ משחק אחד/שניים ואפילו שלושה, שזה משחק בשנה, אפשר לחיות עם זה.לא כך?
קודם כל, סביר להניח שתהיה טלוויזיה איפה שתהיה, תסביר שאתה אוהד יונייטד ותראו יונייטד. לגבי משחק גביע... לא יודע מה לומר לך. עשיתי חמישה אבט"שים, שניים היו בפגרה, באחד ראיתי משחק, באחד אחר לא היה משחק באותו שבוע ובחמישי הרעדתי את הבסיס כשהתעדכנתי באינטרנט של הפלאפון. מדי פעם, מצטער סטרטפורד, אפשר להפסיד. פעם אחת יקרה משהו? חלאס, יכול להיות שאני בוגד בערכים עליונים, אבל זה מותר. מה עדיף, לדפוק מישהו אחר? גם זה ערך עליון.
משחק גביע? את משחק הגביע מול רדינג אני אראה(יום שבת הזה), המשחק מול פולהאם הוא בליגה בשבת, שאותו גם לצערי כנראה אחמיץ. אני מקווה לטלוויזיה(סביר שיהיה) עם ערוץ 5.אני אראה את המשחק בתקציר כי הוא לא משודר כמדומני, גם בסדר. אם היו אומרים לי לפני השירות שאני מגיע הביתה הכי מאוחר ב5(לרוב לפני), לא עושה שמירות, לא מטבחים, עד כה לא עשיתי שמירה אחת בצבא, יש לי מפקד ממש מעולה שאני מאחל לכל חייל, אז באמת שזה לא נורא(למרות שדבר ראשון שחשבתי עליו ברגע שהוא אמר לי שיש לי אבט"ש - יונייטד), זה יהיה משחק שני/שלישי שאני מחמיץ בשנה וחצי בצבא - זה יותר מבסדר, אפשר לחיות(ואני יודע שאני אתשגע אם אני לא אראה את המשחקים).מה שאני יותר פוחד זה שהמשחק היחיד העונה שלא ראיתי היה באפטון פארק, וגם שנה שעברה בורו לא יצא לי מנסיבות כלשהן - וחטפנו בראש.עכשיו שני משחקי חוץ, אלוהים ישמור.