מנצ'סטר יונייטד 2006/2007

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏3/7/06.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב. חמש שעות של עבודה (צריך לעשות עמודים בהארץ), שעה של ישיבה מול המחשב בבית... התגברתי על ההפסד. הלאה, הלאה, חדש, חדש!

ולחדשות הטובות: ג'וזפה רוסי הבקיע היום כבר בבכורה שלו בפארמה, שער ניצחון יפה מאוד אחרי שעבר שני שחקנים ברחבה והכניע בחור בשם מאסימו טאיבי. הילד מיוחד ושום דבר לא ישכנע אותי אחרת.

2. THE STRETFORD END Member

גם הגבר החזק ביותר ברגע שכמה חיידקים נכנסים לו לגוף הוא הופך להיות סמרטוט,במקרה שלי מיום שישי סמרטוט ריצפה,מעולם לא חשבתי שאני אשמח כל-כך שאני אשכרה יכול לשבת על כסא,יומיים וחצי לשכב
    וכבר לא ידעתי מה יותר כואב לי,הגרון או הצוואר.

חבל,כואב,פיספוס אבל ממשיכים הלאה.
    יותר מהכל הפסדנו בגלל ששוב נחנו על זרי הדפנה,חסר לנו יותר להיות רעים,פחות נאיבים,
    השחקנים ידעו שצ'לסי הפסידו,ידעו שיש עוד 10 דקות,במקום להתחיל ביחד עם לשחק כדורגל להיות יותר קשוחים אז סקולס מתחיל להתברבר עם הכדור על הארץ ואף אחד לא בא לעזור לו,גארי נרדם בסגירה שאותה הוא עושה בעיינים עצומות כל הקריירה ובשער שני נכון שההגבה היתה מדוייקת,נכון שהנרי התרומם נכון ונגח חזק אבל אתה מצפה שיהיה מישהו טיפה יותר צמוד אליו,שיקשה עליו,אולי זה היה עוזר ואלי לא אבל כלום?חבל.

לא שיחקנו כדורגל גדול ועל זה אני מאוכזב,אני חושב שאנחנו הקבוצה הטובה ביותר ומציגים את הכדורגל הטוב והמהנה ביותר,לו היינו משחקים כמו ברוב העונה אז גם ארסנל כישרונית וטובה לא היתה יכולה לנו.

לא היתה לי בעיה עם ההרכב,אני כן חושב שהיה צריך להכניס את סאהה 15 דקות לפני,
    לארסן עבד קשה ושרף לא מעט שטחים ברדיפה אחרי הכדור,וכאשר היינו ביתרון וארסנל עשתה חילופים והכניסה שחקני חלק קידמי היינו יכולים לעקוץ אותם במתפרצות עם חלוץ מהיר ורענן בתוספת כמובן של רונאלדו(איפה הליצנים שאומרים שהוא דאווינר ותו לא?משחק בוגר ביותר שלו אתמול,לפני 3 שנים הוא היה מנסה להיכנס עם הראש בקיר,אתמול שיחרר את הכדור בזמן,עבר שחקנים כשהיה יכול,כרגיל מספר פעמים לקח כדור ואיזור ההגנה ורץ 50 מטר ובכך העביר את המשחק לצד של היריב,כמה פשוט כמה טוב),

כתבתי לפני כמה ימים שניצחון לאחד מ 2 הצדדים יהיה מאוד פיקנטרי אבל לא יקבע גורלות,
    יכולנו לעשות לעצמנו את החיים קלים יותר לקראת ההמשך אבל גם נקודה או 3 לטובתנו לא היו קובעים את גורל האליפות וגם לא ההפסד,
    6 הפרש לטובתנו,פרגוסון אמר שהפסדים שכאלה במשחקי החות הקשים שמחכים לנו לא יחזרו בגלל הנסיון שעברנו אתמול,כמו תמיד אני מאמין בפרגי ב100%.

יהיה בסדר.

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/07
  3. Legolas Member

אני לוקח את ההפסד הזה ברגשות מעורבים,מצד אחד כואב להפסיד ובמיוחד לארסנל בפעם השנייה העונה אבל לצד הטוב, עכשיו השחקנים לא ינוחו על זרי הדפנה ויבינו שסיפור האליפות עדין לא גמור, אפילו שצ'לסי לא מציגה יכולת משכנעת כרגע.השחקנים יחזרו לפוקוס ויתנו את הכל כדי להגדיל תפער ולהבטיח תאליפות.
    ממשיכים הלאה,יום שבת פור'טסמות להבטיח את העלייה לשלב הבא בגביע.

4. Louis Saha Member

בהחלט לא נורא. עוברים הלאה ואין "דום אנד גלום".
    אשר אליך ג'ורג' בסט:
    תנועה, לא תנועה, זה כבר נושא לדיון בלי קשר למשחק. לארסון לא הגיע אתמול למצבים, לסאהה ולרוני יש תכונה שללארסון ולאולה סולשאייר (עם כל האהבה שלי אליו) אין והיא יכולת ליצור לעצמם מצבים: טכניקה, אתלטיות, כוח וזריזות. זה יתרון. ונגר אמר שזה משחק קשה לחלוצים. והוא התכוון לשני הצדדים. אבל דווקא במשחק כזה חלוצים כמו הנרי וסאהה/רוני פורחים. לארסון פינישר טוב, בשביל שהדומיננטיות שלו תבוא לידי ביטוי, יכול להיות שהיינו צריכים ראיין גיגס קצת יותר חד מאשר זה שקיבלנו אתמול. משחק לא הכי, קורה. סאהה היה צריך לפתוח. מסכים עם אמיר שבדיעבד זה לא משנה אבל זה היה צריך לקרות.

הריפיון הזה שתוקף את הקבוצה בשנים האחרונות במשחקים מול קבוצות גדולות הוא לא מקרי. זה קרה מול פורטו בליגת האלופות לפני שנתיים וחצי בבית (קושטיניה העניש אותנו), זה קרה מול ארסנל אתמול (הנרי העניש אותנו), זה קרה מול בנפיקה בעונה שעברה (יסלח לי אלוהים, לא זוכר מי זה היה או מי אלה היו)וגם מול צ'לסי העונה (קרבאליו). אתה מוביל 1-0 ונסוג. למה? למה ונגר יכול לשחק עם 4 חלוצים ואנחנו לא? הוא שיחק כאילו לא היה לו מה להפסיד. והאמת? לאור התוצאה של צ'לסי והתגובה של פרגי בסיום- לא עושה רושם שלנו היה מה להפסיד. אז למה לא ללכת על כל הקופה?

לגבי אברה. כבר נסוגנו לאחור, כבר התחלנו להתבצר מול 4 חלוצים של ארסנל ב-10 הדקות האחרונות.. למה לא להכניס את גבריאל היינצה הטרי והרענן במקום אברה העייף 15-20 דקות לסוף? להריח את הדשא בדקה ה-90 הוא יכול גם מהספסל. אבל פרגי הכניס את היינצה, ואברה שיחק בעצם בכנף שמאל בדקות האחרונות. וזה חבל. חילוף של היינצה במקום רונאלדו זה חילוף שאני הייתי מבצע אם הייתי ביתרון. רונאלדו עוד יכול היה להחזיק קצת יותר בכדור, להעביר את הזמן.

ההחלטה להשאיר את סולשאייר מחוץ לסגל היתה נכונה?
    לא יודע, יכול להיות שאני ואתה לא משדרים על אותו גל. לארסון בעל רקורד מוכח, אבל אין עוררין וחולקין על הניסיון של סולשאייר בהכרעת משחקים כאס שעולה מהספסל. דווקא במשחק כזה הייתי מעדיף שהוא יעלה מהספסל ולא סאהה (!) בדקה ה-80. ותאמין לי שזה לא דבר שתשמע ממני כל יום.

מרוב שפלטשר יותר מתאים מפארק לסוג כזה של משחק פרגי העדיף להשאיר אותו לידו. רעיון טוב, פארק היה יכול לתרום אתמול יותר מגיגס למשל.
    חלוץ במקום קשר? סאהה נכנס עוד לפני שער השיוויון. למה דווקא הוא ולא היינצה?ואני לא אמרתי שחלוץ היה צריך להחליף קשר. אמרתי ששחקן הגנה היה צריך להיכנס מוקדם יותר אם פרגי מודע לנטיה של השחקנים שלו לסגת כשהקבוצה ביתרון. תחפש להגן, אין בעיה- תסתכן בלספוג. הגנה, טובה ככל שתהיה, לא יכולה להחזיק תקוות של קבוצה שלמה. בזמן שאתה תוקף אתה ממזער גם את הסיכוי שהקבוצה השניה תבקיע וגם מעלה את הסיכוי שאתה תבקיע פעם נוספת. יש כאן יתרון כפול.

נערך לאחרונה ב: ‏22/1/07
  5. Manuel Neira Member

אני מאוכזב מפרגי, טעה פעמים רבות במשחק.
    קודם כל, בעניין החלוצים.
    סאהה טוב מלארסון, אין מה לדבר.
    ואת סולשיאר היה צריך להכליל בסגל, אבל זה עוד מילא.
    פאטריס אברה נתן משחק די טוב איכשהו, אבל לדעתי היינצה היה צריך לפתוח.
    ופרגי גם טעה בחילופים.
    לא נורא, קורה.
    בכל מקרה, נקווה לחזור לשגרה במחזור הבא, עם איזה שישייה נגד ווטפורד בבית.

6. Dimitar Berbatov Member

לא מסכים, אברה שחקן יותר טוב מהיינצה.
    נכון שהוא עשה טעויות גדולות לקראת סוף המשחק. אבל עד דקה 83 אברה היה מצוין וגם בישל את השער לוויין רוני.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/1/07
  7. Louis Saha Member

מנואל ניירה, אף אחד כולל אני לא יסכים עם מה שאמרת, כי אברה הוא כרגע המגן השמאלי הכי טוב שיש לנו בסגל. היינצה אריה לוחם, אבל כשאברה משחק גם בהגנה כמו היינצה וגם בהתקפה כמו רוברטו קרלוס (בישול אדיר שלו לרוני אתמול) אני לא חושב שיש מי שיגיד שהוא לא המגן השמאלי הכי טוב לא רק ביונייטד היום אלא גם בנבחרת צרפת.

8. W.Rooney Member

איכשהו ? במשחקים האחרונים הוא היה גרוע לדעתך ?!

אברה עדיף על היינצה בכל פרמטר, למרות שהארגנטינאי הוא פייטר ענק. אברה הוכיח במשחקים האחרונים שהוא שחקן גדול, ושמקומו בהרכב הראשון של היונייטד, ולא על הספסל.

9. Louis Saha Member

בכל מקרה, אני מעריך שבסוגיית פטריס אברה- ונגר אוכל עד היום את הכובע על זה שב-4 מיליון פאונד הוא לא שלף אותו ממונאקו לפני אלכס פרגוסון, אבל.... זה מה יש, גם ליונייטד מגיעים קצת שחקנים צרפתים. לא רק לארסנל :aaagath:

10. THE STRETFORD END Member

לא היה לו צורך להביא את אברה,היה לו את אשלי קול בשיאו.

11. Manuel Neira Member

רק אמרתי שהיינצה היה צריך לפתוח.
    היה אפשר להכניס את אברה כמחליף, לא אמרתי שלא.
    ובסדר, שלא יסכימו איתי, רק כתבתי את דעתי.

12. THE STRETFORD END Member

אתה מנואל מהמלון של פולטי?

13. Manuel Neira Member

תקשיב אחי, אני אוהב את מנואל ניירה.
    השם שלי הוא בכלל איתי, ואני רוצה להוסיף עוד הערה:
    לא אמרתי שאברה רע, להפך.
    הוא מגן שמאלי מצויין ומוכשר, שיכול להיות שבאמת צריך לעלות. כרגע, במצב הנוכחי, אני לפחות מעדיף אותו כמחליף שעושה את השינוי במחצית השנייה.

14. Louis Saha Member

כן סטרטפורד, אז בשיאו. היום הוא אפילו לא המגן השמאלי הטוב באנגליה.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

15. THE STRETFORD END Member

הסתכלתי עכשיו על סיכום המחזור באיטליה בכדי לראות את הגול של רוסי,
    לא היה לי קל וליבי ליבי עם אבי מלר שנאלץ לשדר ולערוך את הסיכום של הליגה הזו,
    בכל תחילת תקציר הוא כאילו מתנצל שרק כ 5000 או רק כ 10000 צופים הגיעו למשחק הזה או משחק אחר,
    נו מה,גם באיטליה לא רוצים לבזבז את יום ראשון החופשי שלהם בלהשתעמם,

בכל אופן,רוסי,שער נחמד,הראה בו את הזריזות המדהימה שלו כשחתך בין 2 בתוך הרחבה,
    הוא בעט חזק לאמצע,שוער טוב יותר היה אולי לוקח אבל בשער עמד מיודענו מאסימו טאיבי אז רוסי התכבד בשער בכורה,שימשיך ככה(רוסי לא טאיבי,בעצם גם טאיבי מה אכפת לי).

נערך לאחרונה ב: ‏23/1/07