מנצ'סטר יונייטד 2006/2007

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏3/7/06.

1. THE STRETFORD END Member

Eran Abu
    אם לא הייתי מושעה כל-כך הרבה פעמים מהפורום אולי היית מגלה שדעתי עליו השתנתה עוד לפני שצצו הדיווחים שיונייטד רוצה אותו.

ובשבילך אני יחזור על מה שכתבתי בעבר לגביו,
    כן באנגליה הוא היה בינוני,בינוני ומטה,אבל כמוהו גם כל האחרים,כי בסופו של דבר גם הג'רארדים,גם הלאמפארדים ושאר התותחים לא הגיעו למיצוי היכולת שלהם רק בגלל סיבה אחת ועיקרית,אריקסון,
    היו פה ושם משחקים יותר טובים,אבל בסל הכל הכללי הוא והכדורגל שהנחיל לשחקנים דיכא אותם,הוא לא הצליח להוציא מהם(מאף אחד מהם)את המיטב ולכן הכישלון,
    אבל המשחק ששינה את הדעה שלי לגביו(ורק חמור לא משנה את דעתו)היה נגד פורטוגל במונדיאל האחרון,
    כל הכוכבים הגדולים "נעלמו" מהמרכז דווקא ובמיוחד כשהיינו צריכים אותם יותר מתמיד אחרי ההרחקה של רוניי,חוץ מהארגריבס וברגעים שכאלה,ברגעי משבר גילתי אצלו את כל הדברים החיוביים שאוהדי באיירן או מי שעוקב אחרי הליגה הגרמנית מספרים עליו שוב ושוב,מנהיגות,מלחמה ללא פשרות,אופי חזק וגם הרבה יכולת של כדורגל,מי שהשאיר אותנו בחיים עד הפנדלים,מי שכמעט וניצח את המשחק עוד לפני הפנדלים במהלכים שלו היה הארגריבס.

אני לא עוקב אחרי הכדורגל בגרמניה,אבל כשמתסכלים על הארגריבס בבאירן מינכן ורואים שבמשך עונה אחרי עונה הוא משחק והרבה בהרכב,בקבוצה שזוכה בתארים כולל גביע אירופה אני עושה חשבון פשוט,
    שחקן בינוני או בינוני מינוס יכול לשחק באופן קבוע בקבוצה טובה עם שחקנים מצויינים סביבו עונה,2 עונות,2 עונות וחצי ולהסתתר בבינוניות שלו אבל בסופו של דבר השקר מתגלה,היו מגלים שיש בורג חלש במערכת והיו מחליפים אותו,והמערכת בבאירן מינכן היא כזו שיודעת איך לעבוד,
    והארגריבס אם נסתכל על כמות המשחקים ששיחק ביותר מ 2 עונות הוא לא בורג בינוני שם,הוא לא מסתתר סביב ההצלחה של האחרים,אחרת היו מגלים זאת ומעיפים אותו במקום להילחם על השירותים שלו כשחקן.

הארגריבס לא שחקן מושלם,אני חושב שיש קשרים אחרים טובים ממנו אבל יש לו יכולת טובה ויותר מזה תכונות אופי של שחקן שכרגע אין ליונייטד,תכונות אופי כשחקן שהופכות אותו לשחק הרבה יותר טוב מהיכולת נטו ככדורגלן,
    תתפלא בן אבו,גם רוי קין היה כזה,ככדורגלן הוא היה רחוק מלהיות מושלם,אפילו היה אפשר לקרוא לו כדורגלן מוגבל במובנים מסויימים,אבל הרבה עבודה קשה,הרבה אימונים ויותר מהכל מה שיש לו בפנים בלב ומה שלמד עם שנים בראש על כדורגל הפכו אותו לאחד הגדולים,
    כשפרגוסון דיבר בקיץ שהוא מחפש מחליך לקין,הוא דיבר על מחליף לא רק מבחינת יכולת ככדורגלן אלא גם את המנהיגות,אופי וכדומה,
    את זה אני ראיתי בהארגריבס באותו משחק נגד פורטוגל כשהיינו עם הגב אל הקיר,כשכולם עצמו עיניים והסתובבו ורק הוא רץ וסחב איתו את כולם על הגב,
    זה מה שיונייטד צריכה במיוחד שאו טו טו אלו שסחבו ועדיין סוחבים את הקבוצה(סקולס,גיגס,נוויל)יתלו את הנעליים.

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/06
  2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

העניין הוא לא בהכרח להביא את השחקן הטוב ביותר לתפקיד אלא את השחקן המתאים ביותר לתפקיד. והארגריבס מתאים לנו מצוין. ועצם העובדה שהוא כל כך רוצה לעבור וגם עכשיו, אחרי שכבר אמרו לו לשתוק והכל והכריחו אותו להישאר, הוא ממשיך להבהיר שהוא רוצה לעבור - רק מחזק את זה (למרות שאני אבין אם באיירן לא תאהב את זה. גם אנחנו לא התלהבנו כשרונאלדו פתח את הפה).

3. פלג Member

לדעתי כמו במקרה של טורס, גם במקרה של הארגריבס לא יתפתח כלום. כל שחקן כשקבוצה פונה אליו, הוא אומר שזה מחמיא לו, לעיתים גם שהוא מעוניין לעבור, אבל זה לא תלוי בו. באיירן כמו שאנחנו זוכרים כעסה כל כך על הפנייה של יונייטד, עד כדי כך שהיא התכוונה להתלונן. היא לא תוותר עליו. אני לא ההיתי בונה עליו.

מה שכן, שמעתי שהקבוצה מביעה עניין בחלוץ טוב מאיאקס, שמעתי שהוא קלף חזק להתקפה, כובש הרבה שערים בליגה ההולנדית. בנוגע אליו, נראה לי יתפתח משהו.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל מה ששמעתי על הונטלאר זה שהוא מעוניין, לא שום דבר מצדנו. בכל מקרה, אנחנו מדברים עכשיו על ינואר בלבד ואין לנו צורך בחלוץ נוסף איך שזה נראה. קשר, לעומת זאת, יחזק אותנו משמעותית. ועם כל הכבוד, הארגריבס זה ממש לא מצב טיפוסי של שחקן שאמר שזה מחמיא לו. זה שחקן שנלחם בשביל המעבר הזה, קראו לו פרוצה, הוא המשיך להילחם, וגם עכשיו, חודשים אחרי, הוא שוב מבהיר שהוא פשוט רוצה לעבור. כן, זה לא תלוי בו, אבל בסוף באיירן תמכור אותו. לא יודע אם בחודש הבא, אבל לדעתי לכל המאוחר בקיץ 2007.

5. לא מצאתי כינוי Member

במידה והונטלאר יבוא ליונייטד בסופו של דבר זה יהיה פשוט חיזוק ענק בשביל היונייטד. מדובר בחלוץ שהגיע לאייאקס מהיברניין בינואר בשנה שעברה, וכבש סך הכל בליגה ההולנדית מעל 30 שערים בעונה, הוא הוביל את הנבחרת ההולנדית לזכייה באליפות עד גיל 21 בקיץ, והוא סקורר קלאסי פשוט. אם הוא יגיע ליונייטד,(ולדעתי זה יכול לקרות רק בקיץ, כי הוא שיחק כבר עם אייאקס בסיבוב המוקדמות השלישי, וגם הביאו גם את לארסון, ככה שאין טעם להביא אותו עכשיו) זה יהיה פשוט חיזוק מצויין.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/06
  6. קינג לדלי Member

7. AW forever Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx , חוץ משמייכל וקנטונה, כולם, כמובן, שחקנים פעילים. ככה שזה יותר בוסט אפ מאשר סקוטי זקן שנזכר בערגה על הקריירה שלו כמאמן. ובקהאם, כמה שהוא סופר אוברייטד בעיניי- עדיין מקומו מעל רונאלדו ברשימה שכזו.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/06
  8. George Best Member

נכון, כי כריסטיאנו רונאלדו הוא בלוף, והשנה הוא מוכיח זאת משחק אחרי משחק.

9. AW forever Member

10. BLUE MOON Member

רונאלדו לא בלוף, אבל בקאהם שנתן מספר גדול של עונות מצויינות, תרם, בישל הבקיע, מקומו מעל רונאלדו- שצריך לתת עוד לפחות שנתיים בכושר הנוכחי בכדי להיות ברשימה הזאת.

11. קינג לדלי Member

ולדעתי רונאלדו כבר היום ברשימת הטובים ביותר בעולם ובסוף הקריירה גם יהיה אחד הגדולים בכל הזמנים.
    ככה זה שאתה עושה שערים ובישולים ומצבים ובעיטות חופשיות ומעביר מגינים ב 1000 קומבינציות שאי אפשר ללמד.וכמובן הוא מהיר יותר עם הכדור מאשר בלי שזה נדיר.
    והוא אפילו נוגח מצויין.

אכן אובר רייטד...

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

האם רונאלדו יהפוך לקשר הימני הטוב באירופה? זה הכל תלוי ברונאלדו עצמו.
    יש לו את המהירות, הטכניקה,ראיית המשחק ולאט לאט גם את הנסיון ברמות האלה, אבל חסר לו את הדבר החשוב ביותר לשחקנים טכנים ברמות האלה, לדעת מתי לשחרר את הכדור.
    יותר מידי פעמים רונאלדו מעדיף להתחכם מאשר לתת את המסירה הפשוטה, יותר מידי פעמים רונאלדו לוקח על עצמו יותר מידי שחקנים בעמדות לא נוחות במקום פשוט לשחרר את הכדור.
    במשחקים שבהם רונאלדו משחק " תאכלס " כפי שמתארים זאת בשכונה הוא בלתי ניתן לעצירה, כמו במשחק בהייבורי מול ארסנל לפני שנתיים.

אין אדם שאוהב את הטריקים ששחקנים מסוגו של רונאלדו עושים יותר ממני, אני יכול לצפות שעות בקליפים של רונאלדו, רונאלדיניו ודומיהם מבצעים את הטריקים שלהם, אבל לכל דבר יש זמן משלו ומקום משלו. לעשות את אותם טריקים בזמנים שפס פשוט יכול להעמיד חבר לקבוצה מול השוער זה דבר מיותר. וזה אולי ההבדל הגדול היום בין רונאלדו לרונאלדיניו זה שהברזילאי יודע מתי לעשות את הדברים ובאיזה מקומות, רונאלדו עדיין לא.

וכן, לפעמים זה מטריף אותי, שלצד משחקים נטולי שטויות של רונאלדו יש משחקים שהוא מחזיק יותר מידי את הכדור ולא מנצל אפילו 50 % מהכישרון שיש לו.

נ.ב
    תזהרו כאתם מדברים על בקהאם, שלקח איתנו כל תואר אפשרי באנגליה והוכיח שבסוג משחק הנכון הוא הקשר הימני הכי טוב בעולם...

13. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואיפה מארק יוז? ואיפה בריאן רובסון?? נשמעת לי בחירה הזוייה משהו.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה אוחיון אמר כאן דברים נכונים מאוד. לכריסטיאנו רונאלדו יש את הפוטנציאל להיות השחקן הטוב בעולם (ואתם תשמעו אותי אומר את זה על מעט מאוד שחקנים), כי כשרון לו חסר לו. הוא הגיע לשלב בקריירה שלו שבו הוא צריך להפסיק להוכיח שיש לו כשרון, כי את זה אנחנו יודעים שיש לו בכמויות, הוא צריך גם לדעת לעבוד עם הראש נכון. מעכשיו, יכולת החשיבה שלו היא זו שתקבע את מיקומו ברשימת הגדולים בעולם כיום.

ואגב, אם להשוות אותו לדייויד בקאהם, אז אני חושב שהוא עוד לא תרם מספיק למנצ'סטר יונייטד כפי שדייויד בקאהם תרם. העונות של דייויד בקאהם במנצ'סטר יונייטד הן בלתי נשכחות. השחקן שאנו רואים בריאל מדריד זה שחקן אחר לגמרי מזה ששיחק במדי השדים האדומים.

15. The UNITED Member