בשני המשחקים האחרונים של יונייטד שאני ראיתי, ספרתי 4 צלילות (2 מול אשלי קול וצ'לסי, ו2 מול בורו). אז אמיר אולי בשבילו 2 צלילות למשחק זה ממש שיפור, אבל בשבילי כצופה כדורגל זה עדיין יותר מידיי. Van, ידוע מה אני חושב עליו בתור שחקן, אני רק רוצה שתחשוב על זה גם ככה: כל צלילה שלו היא להפוך פעולה לא מוצלחת שלו (איבוד כדור) לפעולה מוצלחת (בעיטה חופשית, צהוב למגן שאח"כ יותר קל לתקוף מולו, פנדל). לשחקן כמוהו, שכ"כ מבוסס על דריבל, מותר לטעות ולאבד כדור ולעשות דריבל לא אפקטיבי מפעם לפעם, אבל נראה שהוא מצא את הטכניקה להעלות את ממוצע הדריבלים האפקטיביים שלו. מה עוד, שכאשר הוא צולל והשופט שורק לעבירה הוא לא מקבל את הכרטיס הצהוב שמגיע לו, שיכול היה להכניס מימד של עצבנות ומגבלה במשחק שלו לו היה מקבל אותו. אז לצלילות, בנוסף לזה שהן מכערות את הכדורגל, יש גם השפעה על איך שמוגדרות האיכויות כביכול שלו.
לא מקבלים פרסים על הפחתה בהתחזיות ,ובמיוחד לא אחד כמו אף וויסקי שכל הזמן מדבר על פיירפליי . לגבי הפנדל -לא היתה כניסה של שוורצר ברונלדו ,לא היה בכלל מגע ,רונלדו נפל ,והויכוח היחיד הוא האים הוא איבד שיווי משקל או האם הוא צלל ? המקרה השני ,כבר שייך לרפרטואר של הרמאי ,http://www.youtube.com/watch?v=aNHOO4k3zsY
אני מסכים לגבי זה שכרטיס צהוב צריך לבוא על כל התחזות. אבל אני לא מסכים שכל דריבל לא מוצלח הוא מנסה לתקן בהתחזות, כמות התיקולים שנעשים עליו היא עצומה וכדי להמנע מחלקם לפחות הוא מנסה למנוע מגע.
מה שמדהים אותי ברונאלדו פעם אחר פעם היא המיומנות שהוא פיתח. הוא בימינו מסוגל לצלול ותוך כדי צניחה לשלוח מבט עצוב לשופט. קורע לב ממש.
זה לא מה שאמרתי. מה שאמרתי זה שכשהוא צולל, הוא הופך פעולה לא מוצלחת למוצלחת (להמחשה- מוריד לו איבוד אחד מהסטיסטיקה ומוסיף לו סחיטת פנדל). אני חושב שהאנוכויות והבנת המשחק הקלוקלת שלו היא מה שתמנע ממנו להתפתח לשחקן הגדול שהוא יכול היה להיות. כשהוא צולל וסוחט עבירה, קשה לבוא אליו בתלונות על זה שלא מסר אלא הלך שוב על הדריבל. ובקשר למס' התיקולים שנעשים עליו- כל ווינגר באנגליה מרגיש ככה בוודאי, מה עוד שמה לעשות שיונייטד מבודדים אותו על המגן והוא מנסה לעבור אותו בכדרור? מה אתה רוצה שהמגן יעשה, ישחק דוק?
אבל זה ברור שבהתחזות הוא מנסה להפוך מהלך לא טוב לטוב. אני מצפה מהמגן לשחק איך שהוא רוצה להענש בהתאם, כמו שאתה מצפה מרונאלדו ( אני חושב ). בכל מקרה העמדה שלי היא נגד ההתחזויות, אבל אני מסכים עם אמיר וחשוב שנתפסים אליו כי זה קל להתפס אליו.
מה שהיה בריברסייד פשוט היה בושה וחרפה. מודה, גם אני נפלתי בפח של רונאלדו. זה נראה כאילו הוא ממש מתאמן על ההצגות הללו.
מה שהיה בריברסייד פשוט היה בושה וחרפה. מודה, גם אני נפלתי בפח של רונאלדו. זה נראה כאילו הוא ממש מתאמן על ההצגות הללו. צוללן.
הקטע הבעייתו הוא שבגלל יכולת הדריבל שלו, על רונאלדו מבוצעות עבירות (אמיתיות) רבות כל משחק. במהירות המסחררת של המשחק האנגלי (ושל רונאלדו בפרט) קשה מאוד לשופטים לראות אם הייתה צלילה או עבירה. לכן, הם מעדיפים לפעמים 'ללכת על בטוח' ולשרוק לעבירה, כי אם תהיה עבירה שלא תישרק הם יודעים שפרגוסון ייכנס בהם: "Sir Alex Ferguson demanded referees give Cristiano Ronaldo greater protection The crowds seem to boo him every time he touches the ball and referees seem to respond to that. Referees should do their job and not listen to the crowd, but it is a problem for us with Ronaldo" (מסוף העונה שעברה) לדעתי עניין הצלילות הוא שמבדיל בין רונאלדו לבין הגדולים באמת. רונאלדיניו, למשל, אינו מתבכיין על העבירות שמתבצעות עליו, והוא לא נוהג לצלול. לכן הוא מוערך (הרבה) יותר כשחקן. [כמובן שיש את עניין ההישגים והמנהיגות אבל בהקשר הזה זה פחות רלוונטי]
זה מש לא קשור לדיון הזה, אבל אתה טועה. אולי רונאלדיניו לא צולל, אבל כל פעם שהוא חושב שמישהו נגע בו הוא נעצר כמו פרימדונה בבקשה לעבירה, ומתעצבן בכל פעם שמישהו מעז לתקל אותו. כנראה שלכל שחקן גדול יש את השיגעון שלו. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
Giggs-11, תיזהר לא לומר שפרגוסון בכיין, סטראטפורד ייצא עלייך עם הכלבי תקיפה שלו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
זה שאתה מפחד ממנו לא אומר שכולם צריכים... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx זה שפרגוסון מגן על רונאלדו לא מעיד על בכיינות ואם כן אז זו תכונה אופיינית לכל מנג'ר. יום רביעי נגד בנפיקה, לדעתי עומד להיות אחד המשחקים היותר קשים שהיו לנו השנה. צריך לנצח, יש המון לחץ על השחקנים אבל עם הניסיון שלנו אני בהחלט מאמין שנעשה את זה ונחזיק את עצמנו למקומנו הטבעי.
AW: אני לא אומר שפרגוסון בכיין. נהפוך הוא - הוא גאון בשימוש בתקשורת לטובת מטרותיו וזו הייתה דוגמא. לגבי המשחק - גמר גביע. אני לא יודע אם יש סיכוי שנעלה גם עם תיקו, אבל גם אם כן אסור אפילו לשקול אפשרות כזו. חייבים ניצחון. חייבים משחק טוב של סקולס כי זה המפתח לדעתי. האם סולשיאר כבר כשיר מספיק בכדי לשבת על הספסל?
כוס אמ אמ אמא של הוירוסים האלה,יומיים בלי מחשב ובלי אינטרנט אפשר להשתגע. בקשר למשחק בשבת: רונאלדו - בפנדל(וכמובן שלא היה פנדל)נראה לי שהוא יותר מעד מאשר עשה הצגה,הוא שינה כיוון במהירות ויותר מעד, כמה דקות לאחר מכן הוא צלל והשופט טעה ושרק לבעיטה חופשית. יש שיפור והתבגרות במשחק שלו בכל הנוגע להתחזויות,זה כבר לא במינונים שהיינו רגילים אליהם בעבר,הרבה פחות, פרגוסון דיבר על מתחזים לפני חודש ובין היתר דיבר על כמה הם מדברים עם רונאלדו בהקשר המגונה הזה שצריך להיפסק. אני שונא ששחקנים מקבוצות אחרות עושים זאת,אני עוד יותר שונא כשזה מגיע ממישהו מהקבוצה שלי, ייקח עוד זמן עד שזה יעלם לגמרי מהמשחק של רונאלדו,בכל זאת זה משהו שמושרש אצלו מהיום הראשון שבו החל ללמוד כדורגל בפורטוגל,מדינה כדורגל מובילה בתחום ההתחזויות וזה לא נעלם ביום אחד. כמו נגד צ'לסי גם בשבת היינו יכולים לגמור את המשחק הרבה לפני התקף הלב עם השיוויון של בורו(מה שלא קרה כמובן נגד צ'לסי), במיוחד בהתקפות המתפרצות שלנו שתענוג לראות איך ה 4,רוניי,סאהה,רונאלדו וגיגס פותחים מבערים ובין רגע טסים בין החצי שלנו לרחבת היריב,אבל,ברוב הפעמים המסירה האחרונה נתקעת או לא מספיק מדוייקת או חוסר ריכוז מונע מאיתנו לגמור את הסיפור(בשבת רוניי פעמיים לפחות ממסירה של רונאלדו), זה דבר שחייבים לשפר ולנצל יותר את יתרון המהירות ההתקפית שלנו. דארן פלטצר - איך הכובע חברים?ממשיך להיות טעים? איך אני שמח ששחקנים מהסוג שלו כובשים,שחקנים שעובדים למען הצלחת הקבוצה נטו, בלי גינוני כוכבות או גניבת הצגה,פשוט אבל יעיל,בשבת תמיד הביא את עצמו לאופציה מסירה ובכך לעזור לסובבים אותו שנמצאים עם הכדור,שורף וסוגר שטחים ועוזר להגנה,חילץ כדורים(עבד קשה בקיץ על חיזוק הגוף שלו)היה מאוד מדוייק במסירות ומדי פעם עולה למעלה לתמוך בהתקפה ובאחת הפעמים כבש שער יפה, לו זה היה שחקן רכש של מוריניו מחוף השנהב או משהו כזה בצ'לסי היו אומרים איזה יופי מוריניו מוצא את השחקנים שמתאימים לפאזל הכוכבים שלו,היו אומרים סגל חזק ויעיל, לו פלטצר לא היה כובש בשבת אני בטוח שהיו כאלה שהיו מקשקשים על עוד משחק חלש של פלטצר ועל הספסל החלש שלנו בעמדה הזו(כמו שעשו במשחקים קודמים) גם בלי שער הניצחון הוא היה טוב, כשהוא משחק באמצע התרומה שלו עולה פי כמה. סקולס - נכון שהחוד שלנו מהיר מאוד אבל חסרה לי ההצטרפות של סקולס מהקישור לתוך הרחבה,דבר שמאוד איפיין אותו בעבר,הוא כמעט ולא עושה זאת ולכן גם כמעט ולא מגיע למצבי כיבוש, זה כאילו הוא משאיר את הבמה ההתקפית לאחרים,אולי זו הוראה של פרגי שהוא ישאר יותר מאחור,אם כן חבל כי הוא אחד הטובים בשטח בכל הנוגע להצטרפות מאחור והכניסה לתוך הרחבה והסביבה שלה. סקולס,קאריק ופלטצר - כשקאריק או פלטצר משחקים לצד סקולס באמצע הוא השחקן העיקרי,בעל הבית, בסופו של דבר כשסקולס יפרוש הם יהיו חייבים לקחת יותר אחריות מאשר כיום בכל הניגוע להנעת הקבוצה. אושה - ברבע שעה ששיחק עשה שלושה דברים עיקרים, א.למסור ליריב. ב.למסור לשום מקום. ג.שכבר מסר לשחקני שלנו אלו היו כדורים למות,כדור גבוה במקום פס,קשה חזק במקום חלש, אז נכון שהאשמה היא של פרגוסון שמציב אותו בקישור(לא מבין למה הוא מתעקש לעשות זאת פעם אחר פעם ובמיוחד שקאריק היה על הספסל)אבל עדיין משחקן ברמות הללו ברבע שעה אני מצפה ליותר,אפילו שזה לא התפקיד המתאים לו אלו עדיין דברים אלמנטרים. גארי נוויל - א' ב' של מגן זה להישאר לעמוד על הרגליים כשמישהו תוקף אותך ושאם כבר צריך לרדת לדשא לתיקול אז חייבים לקחת את הכדור כי אם לא אתה נשאר על הדשא והיריב על הרגליים עם הכדור, בגול נוויל ירד לדשא ונפל לתרגיל היפה של דאונינג. היינצה הרחיק נכון כמו שצריך לצד ולא לאמצע,אבל הרחיק חלש מדי ולכן מוריסיון קיבל כדור לוולה.