מנצ'סטר יונייטד 2006/2007

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏3/7/06.

1. Pipe Member

לא יכולתי שלא לצאת מהמשחק אתמול מאוכזב. מחצית ראשונה מצוינת שלנו, שאם קצת יותר ריכוז הייתה גם מסתיימת ביותר מ1-0. פרגי קרא מצוין את היהלום של צ'לסי ונטרל אותם לגמרי, רק חבל שבמחצית השניה לפרגי לא היה פיתרון לחילוף הגאוני של מוריניו. מחצית שניה בשליטה כחולה,ולמרות שצ'לסי לא הגיעו להרבה הזדמנויות ממשיות,השיוויון הגיע להם ובסופו של יום התיקו משקף.
    שוב, עולה תחושת הפספוס, כי במשחק ביתי(אגב,אני לא זוכר משחק שבו הקהל באולד טראפורד היה כל כך דומיננטי ורועש בזמן האחרון), האפשרות להגדיל את הפער ל6 נקודות, ולאור המצבים שהיו לנו, פשוט חבל שלא השכלנו לנצל אותם.
    אגב,מילה טובה לשופט שניהל את המשחק ללא דופי.בוא נקווה שזה לא חד פעמי,והFA ימשיכו לתת את המשחקים הגדולים למי שמגיע, ולא לאידיוטים כמו גראהם פול.

אדווין-חבל, היה יכול להגיע לכדור אלמלא הנגיעה של סאהה. פרט לכך יום טוב.6
    נוויל-משחק מצוין שלו, הן בהגנה והן בהתקפה. 6.5
    ריו-ראשון לכל כדור גובה,חזק, סולידי,פנטסטי.7
    וידיץ'-כל דבר שאני יגיד רק יגרע. 7.5
    היינצה-חזק, נחוש,נלחם, הצדיק את ההעדפה שלו על פני אברה.7
    רונאלדו-והיה מבין המצטיינם. פעיל מאוד, השקיע המון אנרגיה,רוב המסירות שלו היו במקום,ואלמלא יום אדיר של אשלי קול, דברים היו נראים אחרת.7.5
    סקולסי-היה חסר מאוד בחלק ההתקפי. לא מספיק תרם לא היה בולט, וכמעט ולא השפיע על המשחק..5.5
    קאריק-המשחק הכי טוב שלו העונה. חילץ כדורים בהגנה,מנע התקפות של צ'לסי באמצע,מסר בדיוק,היה חד, ולא עשה ולו טעות אחת.8
    גיגסי-מחצית ראשונה פנטסטית, עזר לסקולסי וקאריק באמצע, ניטרל לגמרי את הקישור של צ'לסי, ויצר מצבים בהתקפה. במחצית השניה נעלם, בעיקר בגלל עייפות. 6.5
    רוני-כנ"ל. מחצית ראשונה טובה, במחצית הראשונה נחלש מאוד. אמנם לא בעט לשער, אבל בישול נהדר לסאהה, ומשחק טוב שלו. 6.5
    סאהה-טוב לראות שהפנדל בגלאזגו לא השפיע עליו.שער של חלוץ גדול,משחק טוב שלו,המון השקעה,לחימה,ורק חבל שהיה מעורב בשער של צ'לסי. 7.5

הפנים קדימה, ומצפה לנו שבוע קשה מאוד שמתחיל ביום רביעי באולד טראפורד,נמשך בריברסייד, ונגמר במשחק הקריטי מול בנפיקה. צ'לסי משחקת בריבוק, ובמשחק שבו צ'לסי עשויה בהחלט למעוד,אסור לנו ליפול בעצמנו מול הטופיס.
    מדאיגה אותי מאוד הפציעה של רונאלדו. זה שהוא ביקש להתחלף ברגע שנפל, ולאור העובדה שהוא שיחק 90 דקות ב3 משחקים לא קלים תוך 8 ימים, לא מעודדת כל כך, בוא נקווה שהוא יחזור למשחק מול בורו.
    לקראת יום רביעי, אין מנוס מלתת מנוחה למספר שחקנים, ביחוד לסאהה וגיגסי. היה אפשר לראות את סימני העייפות לקראת הסיום על השחקנים, ולמרות שאברטון היא יריבה בכלל לא קלה, אין ברירה אלא לרענן את השורות במשחק הזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/11/06
  2. Louis Saha Member

אלכס פרגוסון הבורר בפרשת לוקחי הפנדלים ביונייטד:
    http://home.skysports.com/list.aspx?hlid=4...+penalty+choice

פרגי סומך על הבגרות של שני השחקנים ונותן להם קרדיט.
    לטעמי, לואיס צריך להיות האיש הקבוע שיקח אצלנו בעיטות 11. גם קאפלו אחרי 3 החטאות רצופות של רוד בריאל ממשיך לתת לו את המושכות. יונייטד צריכה לתת חיזוק לביטחון של סאהה, שאיתו הוא אחד משני האנשים הכי מסוכנים שלה. גם בבעיטות חופשיות ברגל שמאל אני חושב שהוא מתחרה טוב לגיגס/היינצה. צריך פשוט לדבוק במה שהולך, וסאהה לקח 2 פנדלים טוב ואת השלישי פיספס. לא נורא, לא צריך לבצע שינויים.
    בנושא השער העצמי אתמול, אני מציע לכל עורפי הראשים לחפש לשם שינוי לא את השחקן ששמר על הקורה הקרובה (סאהה) אלא יותר את זה שאיפשר את הנגיחה לקרבאליו (גבריאל היינצה). בכלל, אם יש ליונייטד חיסרון דפנסיבי מסויים (וקשה למצוא) בהיינצה זאת ההתמודדות של עם כדורי גובה.
    הוא היה אחראי לשער של פטריק ויירה לפני שתי עונות בהייבורי מכדור קרן (ניצחנו כמדומני 4-2) והיה אחראי ישיר גם אתמול.
    אי אפשר לבוא ולהאשים שחקן שלוקח את הקורה הקרובה במצב נייח בזה שהוא לא ראה איפה עמד ואן דר סאר כי זה לא מה שמצפים ממנו לעשות. הוא ניסה להרחיק, זה מה שהיה צריך לעשות.
    כך או כך השד לא נורא, שער אדיר שלו, אני חושב שיש בו עוד דברים כמו קור רוח ויכולת לעמוד בלחץ כי בסה"כ הוא האיש שכבש בבנפיקה, הוא האיש שכבש אתמול והוא האיש שימשיך לתת לנו שערים בעתיד.

3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ליון הם הנציגה הבכירה והבלעדית, אך גם לצערי הם כלל לא עברו את שלב רבע הגמר אפילו פעם אחת. ההפתעה הגדולה הייתה מונאקו, אך כמובן שזו הייתה רק הפתעה סדר גודל איינדובן ואחרות. ליון חזקה, הליגה הצרפתית מאוד חלשה בלי קשר לשחקנים שיוצאים לליגות האחרות ביבשת.

נערך לאחרונה ב: ‏28/11/06
  4. THE STRETFORD END Member

גם מארסיי היתה בחצי גמר גביע אופ'א לא מזמן,
    אני לא טוען שהליגה הצרפתית החזקה באירופה אבל כן חושב שהיא הרביעית בחוזק ובאיכות שלה.

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

גם שאלקה הייתה בחצי גמר עונה שעברה, אבל זה לא אומר שהגרמניות הן לא כישלון גמור בדיוק כמו הצרפתיות. למרות הכישלונות של הנציגות, אני חולק עליך לגבי כוחן של הליגות.

6. THE STRETFORD END Member

Louis Saha

טוב שההחלטה על בועט הפנדלים תבוא מצד השחקנים,סאהה בועט טוב ורונאלדו בועט פנדלים לא פחות מוצלח(בנבחרת פורטוגל בכל אופן).

אני חושב שזה לא פייר יהיה להאשים בטח לא את סאהה(אין על מה)בשער של צ'לסי אבל גם לא את היינצה,
    היינצה עלה לכדור הגובה נגד 2 שחקנים גבוהים ממנו,קארבליו וטרי,
    אין פה אשמה ישירה,לא צריכה להיות.

חוץ מזה היינצה למרות הגובה הנמוך יחסית שלו,יש לו ניתור מצויין,
    ובקרב על עמדת המגן השמאלי מבחינת טיפול בכדורי גובה הוא טוב יותר מאברה,
    לנצח בכדורי גובה זה בעיקר עניין של תיזמון נכון ומיקום נכון,אברה בשבוע שעבר נגד שפילד יונייטד פישל נגד קיץ גילאספי בשער שספגנו.

לגבי סאהה,חשוב מאוד היה שהוא כבש שער ועוד שער איכותי,אחרי החטאת פנדל בדקה 90 במשחק חשוב לא קל לחזור ולא תמיד חלוצים טובים יודעים לחזור במהרה ולתת תוצרת איכותית כמו השער שכבש,
    טוב לראות שהאופי שלו והיכולת שלו חזקים.

Der Kaiser
    לא כתבתי שהגרמניות הן כישלון גמור בכל הנוגע לאירופה,אלא פחות מוצלחות מנציגות שאר הליגות שהזכרתי.

7. Stretford Ender Member

סולשייר אמור להיות כשיר ליום רביעי נכון?

8. Louis Saha Member

סטרטפורד אתה צודק. לאברה יש נחיתות גובה, למרות שבסה"כ המשחק שלו על הדשא נהדר, גם בהגנה וגם בהתקפה. אז כן, הוא יוצר לנו חורים בשמאל כשהוא עולה להתקפה, אבל תסכים איתי שאם הוא היה מתחיל מול סלטיק ביום חלש של גיגס הוא היה נותן עוד אופציה שהיינצה לא ממש נותן. הוא נותן, אבל האיום של פטריס והדיוק שלו בהגבהות משמאל הרבה יותר מסוכנים.
    וסטרפורד, אני חושב שסאהה צריך לקחת את הפנאלטיס, מכמה סיבות:
    1. ביטחון- במקרה שלו זה קריטי. בייחוד במשחקים כמו המשחקים האחרונים שהיו לו החמצות פה ושם, חלקן אפילו משוועות.
    2. טאץ' וקור רוח. כן, יש לו את זה. שמעתי שיש כאלה שהיו מעדיפים את רונאלדו מהבחינה הזאת, אבל לואיס קר רוח.
    כל השטויות של גארי נוויל במהלך המשחק בסלטיק שהראש של סאהה לא היה במקום בזמן בעיטת הפנדל הן מגוחכות. אני סבור שלואיס הלך לשמאל, והוא הלך לפינה הזאת שלוש פעמים, ובשתיים מהן הבעיטה היתה חזקה מספיק. בפעם השלישית כבר למדו אותו ובורוז' הלך לפינה שהוא בעט. אז משנים. לא משנים בועט. מגוונים. ואן ניסטלרוי היה עושה את זה נהדר בזמנו. הוא באמת היה הבועט האולטימטיבי.
    3. אלכס פרגוסון התווה איזשהו קו בשנים האחרונות שהחלוץ בועט פנדלים. ללכת עם זה, לדבוק בזה. זה הכי חשוב. עקביות בזהות הבועט חשובה לקבוצה לא פחות מאיך הוא בועט.

9. Louis Saha Member

אלכס פרגוסון על הצרפתי:

"Good players do that, they can't wait for the next game, and all week in training you could see that," Ferguson added on Sky Sports.

"He was like a caged animal, dying to get into the game, taking penalty kick after penalty kick after training yesterday, which demonstrates his eagerness to eradicate his miss from the other night and I'm sure that if he does take another one he won't let us down."

10. THE STRETFORD END Member

לגבי אברה והיינצה,
    מעבר לזה ששניהם מגנים מצויינים,
    אברה יותר טוב בטיפול בכדור,זריז יותר,טוב יותר בתמיכה בהתקפה,במיוחד בכל הנוגע בכדור האחרון,
    היינצה יותר כוחני,יותר טוב בכדורי הגובה,
    קשה להחליט מי צריך לשחק על חשבון מי,אני חושב שזה יותר יהיה תלוי במי היריבה,
    פרגוסון בחר נכון לפתוח עם היינצה נגד צ'לסי והקשיחות של דרוגבה,
    אברה יכול להתאים יותר בסוג אחר של משחקים ונגד סגנון אחר של חלוצים,
    זה כאב ראש לפרגוסון אבל בדרך מסויימת זה כאב ראש חיובי.

לגבי נוויל ומה שאמר או לא אמר ללנון לפני הפנדל של סאהה,זה לא שווה יותר מדי התייחסות,שטויות במיץ עגבניות.

לגבי סאהה והפנדלים,
    הפנדל נגד סלטיק לא היה פנדל גרוע,היה יכול להיות יותר טוב,הקרדיט בהחלט מגיע לשוער,
    שוב,סאהה בועט נהדר ב 2 הרגליים,אין לי בעיה שימשיך לקחת את הפנדלים,
    רונאלדו שגם לו יש בעיטה מצויינת ב 2 הרגלים הוכיח בנבחרת פורטוגל בלקיחת פנדלים מכריעים את קור הרוח שלו גם כן לכן אני סבור שנכון שפרגוסון נותן לשניהם להחליט מי ייקח את הפנדלים,
    יכול להיות שתהיה רוטצייה,יכול להיות שבמשחק נתון שחקן אחד יחיט שעדיף שהשני יבעט,
    אני לא רואה בזה כזה ביג אישיו,מי שזה לא יהיה העיקר שזה יכנס.

11. Louis Saha Member

מסכים.
    יונייטד מקדמת בברכה את שובם של פארק ואולה סולשאייר לאימונים. בקרוב החזרה הרשמית לסגל, מה שיתן עומק ואפשרויות בהתקפה.
    http://www.manutd.com/default.sps?pagegid=...}&newsid=382585

מחר אברטון. ביונייטד עובדים קשה בשביל להכשיר את רונאלדו ולואיס סאהה למשחק.
    חבל שלא נוכל לראות את טים הווארד משחק מול יונייטד מחר.

12. VaN Member

למה זה חבל?

13. Louis Saha Member

באופן אישי, דעתי לגבי טים הווארד כשוער תמיד היתה חיובית. בסה"כ מדובר בשוער צעיר, שסבל הייתי אומר בעיקר מחוסר בגרות. כחומר גלם הוא אחד הטובים שהגיעו למועדון. יש לו אינסטינקטים נהדרים, אבל צריכים לזכור שלמרות הכל הוא בן 25-26, יחסית צעיר לשוער, ולא ממש יצא לי לראות משחקים של אברטון העונה כדי לראות איך הוא מסתדר ואם הוא מתקדם שם. כך או כך לפי דעתי הוא הרבה יותר טוב מתומאש קוז'אק, ואם אלכס פרגוסון לא היה חושב שהשאלה שלו תעזור לו להתקדם ולצבור ביטחון, השוער הפולני לא היה מגיע.
    כך או כך מדובר כאן ברצוי ומצוי. ההחתמה של הווארד ל-4 שנים בקיץ שעבר לא היתה דבר של מה בכך. יש פה מחשבה ותכנון ארוך טווח של אלכס פרגוסון בעמדת השוער, כשגם בן פוסטר ובעוד שנתיים גם רון רוברט זיילר הגרמני הצעיר יתמודדו על אפודת השוער הראשון.

14. VaN Member

בדיוק בגלל הדברים האלה נראה לי הגיוני לשמוח שלא הוא יהיה זה שיעמוד בשער של הקבוצה שמולנו במיוחד במשחק קשה שכזה.

15. Louis Saha Member

תהיה בטוח שלא הווארד יהיה זה שיכריע את התוצאה של המשחק הזה, כי גם אם הוא יקבל ציון 10 בעיתון, יונייטד תלויה אך ורק בעצמה במשחק הזה. בטח באולד טראפורד.
    ואם היה אפשר להתרשם ממנו כבר באותה הזדמנות אז למה לא..