פרגי היה משתולל ובצדק. שחקן שלו נוסע למשחק של נבחרת ומצהיר שהוא ישחק במדיה אבל ייעדר בגלל זה בשלושת השבועות הקרובים מהקבוצה שלו? גם אני הייתי חוטף קריזה בתור אוהד. מזל שאני לא בווסטהאם. אדווין ואן דר סאר, למשל, ביקש לא לשחק נגד אנגליה כדי שיוכל לנוח עבור יונייטד. ועם כל הכבוד, פרגוסון לא התעקש שהוא פצוע, אבל אמר שהוא מעדיף שרונאלדו ינוח (מי לא?) ושאם זו פציעה כזאת של 50-50 הוא מעדיף שלא ישחק. את הדברים, אגב, הוא אמר מיד בסיום המשחק בשבת כשמצב הפציעה לא היה ברור. רונאלדו אמר יום לאחר מכן שיום-יומיים מנוחה והוא יהיה 100%, סוף סיפור. באנגליה כמובן עושים מזה כותרות (RONALDO TO DEFY FERGUSON) אבל אלו שטויות. אם הוא כשיר, הוא ישחק, ולפרגי לא ממש תהיה בעיה עם זה כי זה הכדורגל היום.
תראה, ברור שזה מעצבן ששחקנים שלך נפצעים במשחקים בינלאומיים, בארסנל סבלו מזה קשות בעונות האחרונות, וונגר גם התבטא בנוגע להסדרת פיצוי לקבוצות על פציעות של שחקנים במשחקי נבחרת. אבל אצל פרגוסון זה תמיד מלחמת עולם. זה היה ככה עם רוני בקיץ, כל פעם שיש עמימות בנוגע למצב הרפואי של שחקן יונייטד לפרגוסון יהיה מה להגיד בקשר לזה. כמו שכתבתי, כל פעם שיש משחקי נבחרת יוצא לי לקרוא שפרגוסון אומר ככה, פרגוסון הודיע שככה... כל הקבוצות שולחות שחקנים, ואת מי תמיד שומעים?
אם תמשיך לקרוא את הכותרות של הסאן תחשוב שבכל יום פורצת מלחמת עולם. ואם בכל פעם פרגוסון עושה בעיות כאלה ואחרות בנוגע לשיחרור שחקנים לנבחרות זה כי טובת היונייטד לנגד עינייו,אם הוא מצליח בזה שמאמני נבחרת כן דופקים לו חשבון ויונייטד מרוויחה מכך אז שלא ייגמר לעולם. ופרגוסון צדק גם צדק בנוגע לרוניי ולגביע העולמי כי את "הכשירות" של רוניי ראינו גם ראינו.
וטוב מאוד (לפחות מהצד שני, שהוא יונייטד) שהמנג'ר שלי נלחם ולא מוותר מראש במקרה ששחקן שלו לא כשיר לגמרי. למרות שבסופו של דבר ברור שההחלטה לא שלו. השתיקה של ווסטהאם בנוגע לזה שבניון אמר שהוא ישחק נגד קרואטיה ואז ינוח שלושה שבועות מוזרה לי.
ריאן גיגס ספג פציעונת בקרסול במשחק הניצחון של ווילס מול ליכטנשטיין והוחלף במחצית.משום מה נראה לי שטושאק הבין נגד מי הוא משחק והוציא אותו במחצית כדי לתת לו לנוח ועכשיו הוא סתם פוליטקלי קורקט. בקשר לגו'נס,בגיל 23, ולפי כמות ההזדמנויות שהוא מקבל בבוגרים,ולהוסיף לזה שכנראה יגיע עוד קשר בינואר או בקיץ, הוא עשה נכון שהוא עוזב. צ'אנס אמיתי הוא לא יקבל, ויש לו אפשרות להתפתח, למרות שמדובר בשלב זה רק בצ'מפיונשיפ.
כל מקרה דיוויד ג'ונס הוא תעלומה אחת גדולה. בקדנצייה הראשונה שלו בריסרב היה אולי השחקן הטוב ביותר(וראיתי עונה שלמה שלו מגובה הדשא בכדי לדעת),דווקא מאותה קבוצה ריצאדסון הוא שהצליח להגיע לסגל הראשון. לאחר מכן הרשים עוד יותר כשהיה מושאל לפרסטון ולאחר מכן עוד יותר כששיחק בליגה הראשונה בהולנד. ראיתי את המשחקים שלו גם בטרום העונה הזו,היו לו הרבה פעולות טובות ואני לא היחיד שציפה/קיווה שפרגוסון יתן לו את הצ'אנס, להוציא 2 משחקי גביע הליגה נגד קרו וסאותנד הצ'אנס הזה לא הגיע,הוא לא הרשים במשחקים הללו,רחוק מזה אבל ופה הנקודה שהכי לא מובנת לי לגבי פרגוסון במקרה של ג'ונס, האם ג'ון אושה שכל אחד יכול לראות שלשחק כקשר זה לא מתאים לו וזה בלשון עדינה יכול לקבל דקות משחק בקישור של יונייטד וג'ונס שהוא קשר טבעי,בנוי טוב,שליטה טובה,בעיטה טובה,אחרי שהוכיח את עצמו בכל השלבים שאליהם הגיע,האם לא כדאי היה לתת לו הזדמנות? העונה בריסרב הוא אולי פחות מרשים אבל צריך לזכור שהוא משחק עם שנתונים מאוד צעירים לצידו ואני יכול להבין את הדעיכה של שחקן,בעיקר דעיכה מוראלית שהוא חוזר אחורה לאחר 3 שנים במקום להתקדם הלאה, למה אושה כן וג'ונס לא? למה ליאם מילר כן וג'ונס לא? למה שחקנים אחרים,צעירים,פחות טובים ושפחות הרשימו מג'ונס קיבלו הזדמנות? לו פרגוסון לא היה "מחזיק" מג'ונס אני לא חושב שהוא היה נשאר כל הזמן הזה בספרים של יונייטד אלא נמכר ממזמן כמו אחרים מהשנתון שלו, כנראה שיש דברים והחלטות(כמו ברוב המקרים)שרק מי שנמצא בתוך המערכת יודע ומבין למה, אחרת אני לא רואה סיבה מוצדקת ללמה ג'ונס לא קיבל הזדמנות נאותה.
ואני חייב לציין, זה גם מה שקרה בדיוק במשחק הידידות הקודם של הולנד. לא יודע, אני חושב שחלק מזה זה איזשהו הסכם שנועד אחרי המונדיאל להשאיר את ואן דר סאר בנבחרת לעוד קמפיין, אחרי שכבר רצה לפרוש. כנראה שלמשחקי ידידות הוא לא ממש יגיע.. שזה ליונייטד אחלה כמובן. זה גם מראה לדעתי על החיבור הבאמת טוב שלו עם היונייטד כחלק מזה שהוא ממש מעדיף את היונייטד על הנבחרת (בגילו הנוכחי כמובן..). נחמד. אגב, זה למרות שתמיד צצות שמועות בהולנד כי הוא ירצה לסיים את הקריירה בעונה הבאה באייאקס. בולשיט כמובן, נראה לי שמבחינת יונייטד שישאר עוד גם 4 שנים.. אני לא חושב שהיה ביונייטד שוער יציב ממנו מאז שמייכל. (לוקח בחשבון שאני בטח שוכח איזה שוער טוב שעבר אצלכם מאז..)
לא, אתה לא שוכח. בארטז טוב אבל לא יציב ולא הבריק במיוחד ביונייטד, בוסניץ' היה בינוני להחריד ואח"כ נתפס עם סמים, מאסימו טאיבי הוא ליצן חסר תקנה ולדעתי הוא השחקן הגרוע בתולדות המועדון, טים הווארד הוא שוער של תקופות ועל רוי קארול אי אפשר לסמוך יותר מדי.
בוסניץ נתפס כמריח שורות כשהיה בצ'לסי לא כששיחק אצלנו,אחת הרכישות הפחות טובות של פרגוסון, אני די בטוח שבגלל שבוסניץ הגיע אלינו ללא תמורה היה אחד הדברים שסינוורו אותו בהבאה שלו(כסף פנוי לרכש אחר),נכון שפרגוסון הכיר אותו עוד מהתקופה שבוסניץ שיחק אצלנו בנוער אבל עדיין היה לא יותר משוער טוב לוילה וגם אז לא ראיתי ממנו אקסטרה יכולת שהיתה צריכה להביא אותו ליונייטד. טאיבי נתן הופעת בכורה אדירה מול ליברפול באנפילד בניצחון 3-2,אומנם אחד השערים היה באשמתו הישירה אבל הוא לקח שם 3 גולים בטוחים,לאחר מכן סידר למתיו לה טייסיה לרשום לזכותו עוד שער במדי הקדושים, די מהר הבינו ביונייטד שעדיף שהוא יחזור לארץ הכפכף. ואן דר גאו היה שוער מחליף טוב. הווארד בחצי עונה הראשונה שלו היה פנטסטי,לאחר מכן יחד עם כל הקבוצה באותה עונה ירד ביכולת,הביטחון שלו ירד עוד יותר ולאחר מכן בתקופת היו-יו בינו לבין קארול לא הצליח לחזור ליכולת הטובה באמת,יותר מכל בנוי על ביטחון עצמי,לא חלק חזק אצלו במיוחד ובגלל זה הבמה באולד-טראפורד גדולה עליו, עושה עבודה טובה בבמה קצת פחות לוחצתץ בגודיסון פארק. רוי קארול,גם לו היתה תקופה לא רעה בכלל עם כמה וכמה משחקים ללא ספיגת שערים ביונייטד אבל גם הוא לא מספיק חזק וטוב ליונייטד,גם הוא ברגעי האמת לא סיפק את הסחורה. בארטז לטעמי הגיע שבע ליונייטד,אחרי שזכה בכל תואר אפשרי במסגרת קבוצה ונבחרת, בתחילה ולדעתי בעיקר בגלל החוזק של הקבוצה עוד זכה איתנו באליפות,אבל בסך הכל אני אזכור את התקופה שלו כמאוד לא יציבה,בכלל אני לא אוהב שוערים נמוכים מדי. לו ואן דר סאר היה מגיע כמה שנים אחורה אין לי ספק שהיה אפשר להוסיף לארון הגביעים עוד גביע אירופה לאלופות אחד ועוד אליפות גם כן. אם בן פוסטר ימשיך להרשים,ימשיך לשחק בפריימיר בהחלט אפשר לראות בו כשוער עתידי.
אני מניח שביונייטד בונים על פוסטר שיחליף את ואן דר סאר והביאו את קוז'אק למקרה שיתברר שפוסטר עדיין צעיר מדי. נראה לי גם שהווארד ישאר באברטון בעסקה קבועה...