הדבר המעניין פה, הוא שפרגוסון לא זכה בתואר בעקבות העובדה שסגר 20 שנה כמנג'ר היונייטד, אלא בגלל שבאמת מגיע לו. אותו כנ"ל תקף גם לגבי סקולס, שהשלים החודש 500 משחקים במדי הקבוצה, והתואר מגיע לו בגלל יכולת נהדרת, ובלי שום קשר למס' המשחקים בהם לבש את החולצה האדומה.
אם פרגי וסקולס היו מקבלים את הפרס בגלל המספרים הטיפולוגיים, אז משהו בועדת הבחירה של ההתאחדות לא כשר. הזכייה של פרגי ברורה ומובנת (חודש עם מאזן מושלם), סקולס הוא גם מועמד רציני לתואר שחקן החודש אבל אפשר היה להעניק אותו גם לפרנק למפארד, פיטר קראוץ', או, כאות הוקרה, לפטר צ'ך.
כתבה טובה על מארק יוז וימיו ביונייטד לקראת המשחק היום: http://www.manchestereveningnews.co.uk/spo...for_sparky.html בקשר לפרסים הללו, אני ממש לא אוהב כששחקנים שלנו זוכים בזה. אולי זה רק אמונות תפלות שלי, אבל יש בדבר לא מעט מנחוס, ולעתים קרובות יש ירידת ביכולת של השחקנים אחרי זכיה בפרסים החודשיים האלה. עוד לפני העונה הייתה לנו סוג של בעית עומק בחוד לאור העזיבה של רוד,החוסר ניסיון של רוסי,חוסר הוודאות לגבי היכולת של אולה וההתאוששות של סמית. כעת הבעיה אף חמורה יותר כיוון שאולה פצוע, סמית' עדין לא בכושר טוב, רוסי הושאל, ונשארנו עם 2 חלוצים הבכירים שלנו לבד ללא גיבוי. במקרה של סמית' סבלנות היא מילת המפתח.הוא לא יחזור לכושר תוך שבוע, וגם לא תוך שבועיים. זה יהיה תהליך, וכשזה יגיע זה יגיע, בדיוק כמו במקרה של ויין, אבל בשורה התחתונה זה עניין של זמן. במקרה של אולה, למרות התפוקה הטובה שלו העונה,הוא לא מציג יכולת טובה בחלק גדול מהמשחקים, ואי אפשר לסמוך עליו במשך 90 דקות, בטח שלא כחלוץ. זה משאיר לנו את רוסי, שכמו שאמרתי כבר לדעתי עדיף להשאיר אותו לניוקאסל ולחכות איתו עד לשנה הבאה, ואת דונג, שכנראה לא יכנס לסגל הבכיר כל כך מהר. המסקנה המתקבלת-צריכים עוד חלוץ לסגל,ואני בכלל לא יופתע, ואני אף מצפה מפרגי שיעשה משהו בנידון בינואר.(אגב, הסאן כבר התחיל לעבוד ושוב מעלה את אל ניניו טורס כמי ש"קרוב ליונייטד")
Wazza נכון שמילת המפתח לגבי סמית היא סבלנות כמו כל אחד שחוזר מהעדרות ארוכה אבל ההבדל בין החזרה של רוניי לכושר לבין אלן סמית היא שאצל רוניי זה נעשה תוך כדי משחקים והרבה ברירה לא היתה לנו, במקרה של סמית לתת לו כמה וכמה משחקים בכדי לחזור לתלם מפציעה הרבה יותר ארוכה ויותר קשה מזו של רוניי על חשבון חלוץ אחר שמשחק כרגע,זה בלתי אפשרי. לגבי דונג,לא יודע מה יש לך ממנו,תשכח ממנו,לא יודע כמה פעמים ראית אותו במשחקי טרום העונה בשנתיים האחרונות אבל הוא חלוץ נחמד אבל לא אחד כזה שמספיק טוב בשביל יונייטד,הוא גם לא בדיוק קורע רשתות בבלגיה בקצב מסחרר, וגם אם הוא היה מגיע גם הוא היה צריך תקופת התאקלמות גם לליגה,גם ליונייטד אז גם זה לא היה פותר את הבעיה של חלוץ נוסף שמביא תפוקה מיידית. לדעתי בינואר אם להביא שחקן רכש אז קשר זה הרבה יותר נחוץ,כי בעמדת החלוצים אפשר יהיה להוסיף את סמית בתקווה שאכן הכל יילך לו טוב בהשאלה וניתן יהיה להחזיר את רוסי, כמו שראינו עד עכשיו סגנון המשחק שלנו גורם לזה שהשערים מתחלקים יפה בין כל השחקנים ולא מסתמכים רק על החלוצים אבל אם פול סקולס למשל יפצע חס וחלילה אז אנחנו בבעיה קשה מאוד, קאריק או פלטצר יכולים לנסות ולהיכנס למשבצת שלו אבל בשביל זה הם צריכים קשר אחורי לידם שייתן להם את החופש בכדי להתפנות למשימות התקפיות יותר.
אכן כך. לא התכוונתי שסמית' יקבל את המשחקים האלה ביונייטד, אלא בקארדיף/לידס, או לכל קבוצה אחרת שאליה הוא יושאל. בקשר לדונג, לא יצא לי לראות אותו בפעולה(פרט לשער הנהדר שלו במחנה טרום עונה), ואני מתבסס על הדברים של התקשורת ומה שכותבים/כתבו עליו.כל הדיבורים של "השחקן האסיאתי הכי מוכשר" ,"הכישרון הכי גדול של סין", "ילד פלא" וכו', אני לא ערב להם, אז תסלח לי אם אני מפריז בערכו. בנוגע לרכש,כמובן שקשר אחורי הוא בעדיפות עליונה בינואר. גם בגלל שאין לנו את הקשר האחורי ההורס בסגל סטייל מקללה או אסיין,וזה קריטי ברמות האלה(למרות שמול ליברפול הסתדרנו מצוין,כששיחקנו מול קבוצה עם קישור חזק כמו ארסנל, לא יכולנו לעמוד מולם באמצע), וגם כי כשסקולס חסר,משחק הקישור שלנו כבוי, אין את השחקן היצירתי שיכול ליצור מצבים ולשנות את המשחק,וקשר אחורי נוסף יפנה את קאריק(אני מעדיף את פלטשר בעמדה הגנתית יותר בקישור.האיכויות שלו באות יותר טוב לידי ביטוי כאשר הוא מתעסק יותר בעבודת הגנה) למשבצת של סקולס ויתן לנו אופציות התקפיות נוספות. למרות זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שבמוקדם או במאוחר אנחנו צריכים לרכוש חלוץ. אם זה בינואר, או גג בקיץ הבא, הבאת חלוץ היא צעד בלתי נמנע. אין כמו נוסטלגיה-מארק יוז במדי היונייטד http://www.youtube.com/watch?v=0WQ4LAr_THw
אך מארק יוז, יש לי תמונה עם ספארקי, הייתי ב 94 במשחק שלנו נגד ברצלונה במסגרת ליגת האלופות,כולם רצו שהוא שוב יבקיע נגד קרוייף שמכר אותו כששיחק בברצלונה,יוז נקם פעם אחת(או יותר נכון פעם וחצי)בגמר המחזיקות ב 91 אבל כולם פיללו שיעשה זאת שוב,השאגה בשער הנגיחה שלו(הגבהה של לי שארפ)זיעזעה את האולד-טראפורד, כשחזר מבאיירן מינכן סוף סוף התווסף שחקן גדול לבראיין רובסון שהחזיק את הקבוצה כמעט לבדו בשנים הללו, אגדה.
כן, כצפוי, אין שינויים בהרכב: ואן דר סאר נוויל ריו וידיץ' אברה סקולסי קאריק גיגסי רונאלדו :aaa8: סאהה ספסל:בראון, אושיי, סילבסטרה, קוזצ'אק ופלטצ'ר.
1-0 יפה בבלקבורן. ואן דר סאר-6. לא היה צריך אותו הרבה, וכשהיה צריך אותו, הוא היה שם (הבעיטה של טוגאי בדקה ה-87). גארי נוויל-6. מחצית סולידית. אושיי-7. נכנס כמחליף, היה טוב והגביה את הכדור שגיגס בישל לסאהה. פרדיננד-6.5. משחק שקט ונטול טעויות. וידיץ'-6. התיאור על ריו מתאים גם לו. אברה-5.5. לדעתי הוא היה החוליה החלשה הערב, משחק פחות טוב מהממוצע. קאריק-6. לא בלט. סקולס-6. גם הוא לא עשה יותר מדי דברים. גיגס-7. משחק מצוין, פרץ וחתך את הגנת הרוברס פעם אחר פעם ובישל. רונאלדו-8, איש המשחק שלי. כל פעולה שלו יפה יותר מקודמתה. רוני-7.5. ואם הסיומת שלו הייתה טובה, הוא היה מקבל 10. סאהה-7. 6 על משחק סביר ונקודה בונוס על השער. סילבסטרה ופלטצ'ר-אין ציון. יונייטד בכלליות-8. ניצחון יפה במשחק חוץ לא פשוט, שיתקה את בלקבורן כמעט לחלוטין והכתיבה את הקצב.
הופעה לא רעה, דווקא בתנאים היותר קשים (במחצית הראשונה) שיחקנו יותר טוב. במחצית השנייה בלקבורן העבירה את מקארתי לאגף של אברה והתמקדה בו, זה גרם ללא מעט בעיות אבל יצאנו מזה בסך הכל בסדר. עוד ניצחון, עוד רשת נקייה, רק חבל שרוני עדיין לא ממש חזר לפוקוס מלא. מצד שני, כשזה יקרה... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
דווקא לטעמי סקולס היה נהדר היום. אמנם לא בלט בהתקפה, אבל חילץ המון כדורים ונתן 80 דקות של שקט במרכז השדה. המצטיין שלי להיום הוא רונאלדו. כמו שאמרתם, כל פעולה יותר יפה מזו שקדמה לה. רק עוד משחק אחד קשה בשפילד שחייבים לנצח לפני המפגש הגדול...
מעולה! בדיוק ככה צריך לשחק בכזה סוג של משחק, יכולת לא מרשימה וכמובן פחות טובה מהתקופה האחרונה בליגה, אבל זה היה משחק מוקש עבורנו, וכל כך חשוב היה לקחת בו 3 נקודות, שהגיעו לנו בלי שום ספק. עוד משחק נפלא של גיגסי, הפעם בישול של מאסטרו, סאהה איש המשחק, כל כדור הוא ראשון, כל כך מסוכן, שער יפה, שאפו לואי! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx . רוני עם שתי החמצות גדולות אבל משחק טוב עם מהלך אחד אדיר שנהדף בקושי ע"י פרידל, דקה אחת לפני השער.קאריק וסקולס שלטו ללא דופי בקישור.נוויל הוחלף בחצי, אני מניח שסטרטפורד יוכל לבשר לנו מדוע.בכל מקרה, ג'ון אושיי עשה עבודה טובה מאוד, גם בהגנה ובעיקר בהתקפה, כולל ההגבהה שהגיעה לגיגסי ומשם הסוף ידוע. משחק הבא שפילד בברומול ליין, חייבים לנצח קבוצה מאוד עיקשת(היום חזרה מפיגור 2-0 מול בולטון תוך 3 דקות ל2-2), כדי להגיע רגועים לקראת משחק העונה. ואן דר סאר - כרגיל, שקט, הדיפה אחת נהדרת, כאשר איגרף כדור שמקארתי כבר התכונן לנגוח ולרוץ לחגוג את השיוויון.6 נוויל - לא מדויק בהתקפה, שמתי לב שיש משחקים שיש תחושה שהוא כל כך אפור, ויש כאלו שהם בדיוק להיפך.5.5 ריו - בטוח, שקט.6 וידיץ' - כנ"ל, מה עם איזה שער נמנייה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx 6 אברה - המשחק הכי פחות טוב של הצרפתי השנה.לא משחק חלש, אבל בהגנה היה מעט חלש.5 רונאלדו - הופעה נפלאה של הפורטוגזי, פעיל מאוד, הגבהה מדהימה לרוני שהחמיץ ברשלנות, אי אפשר לעצור אותו, אם רק היו לו 30% מחוכמת המשחק של גיגסי..7 סקולסי - שליטה במרכז הקישור, חטף המון כדורים, טוב מאוד.6.5 קאריק - המסירות הקצרות שלו הן תענוג, גם הוא עם משחק הגנתי נפלא, לא מאבד כדורים הבחור.רק שער מול צ'לסי עוד שבועיים, וקירקי יאכל את הכובע http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx 6.5 גיגסי - :aaa8: , איזה בישול, תענוג!7 רוני - שתי החמצות גדולות, אבל משחק טוב סה"כ.6 סאהה - לא מפסיק לאיים על השער, לכל כדור הוא ראשון, משתלט עליהם נהדר וגם יודע לעבור שחקנים יפה מאוד, וכמובן, לתת גולים.הופעה גדולה של הצרפתי.7.5 אושיי - 45 דקות טובות מאוד של ג'וני, תמיכה טובה בהתקפה כולל מסירות טובות והגבהות, הפתיע לטובה.6.5 Michael Carrick זה שוידיץ' לא כבש היום, לא אומר שהוא לא ראוי לציון! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
מייקל קאריק, נעלם לך וידיץ'. משחק קשה כמצופה סאהה ורנאלדו המצטיינים שלי, כשגיגס מאוד שקט, סקולס עובד קשה וטוב וקאריק מאוד אנמי. הנקודות שלנו ועכשיו אסור לחשוב אפילו על איבוד נקודות בשפילד ולהגיע לצ'לסי וסלטיק בראש שקט ופור של לפחות 3 נקודות.