צודק. חוץ מדרבי של ערים, כמו הדרבי של מילאנו, הדרבי של מנצ'סטר, הדרבים של לונדון, הדרבי של מדריד וכו', יש גם דרבים של מדינות: הדרבי של איטליה: אינטר-יובנטוס הדרבי של ספרד: ריאל מדריד-בארצלונה הדרבי של גרמניה: בורוסיה דורטמונד-באיירן מינכן הדרבי של ישראל: מכבי תל אביב-מכבי חיפה אז גם לאנגליה יש דרבי, והוא: ליברפול-מנצ'סטר יונייטד.
ממש לא ! דבר ראשון הדרבי של איטילה זה: מילאן-יובה ! דבר שני הדרבי של אנגליה זה: ארסנל-מנצ'סטר יוניטד ! הדרבי של גרמניה הוא כבר מיזמן לא באיירן דורטמונד, אלא באיירן-ברמן או נכון לעכשיו הוא עם המבורג.
חולק עליך ובגדול. מנצ'סטר יונייטד וליברפול הן 2 הקבוצות הגדולות באנגליה בלי שום ספק,ואין יריבות גדולה יותר בין קבוצות שלא מאותה עיר, כמו זו. בתור אחד שהיה במשחקים,תאמין לי,האווירה במשחקים של היונייטד-ליברפול הרבה יותר טובה ומעניינת מאשר יונייטד-ארסנל.. תאמין לי שאם תעשה כאן סקר,תקבל תשובה שמנצ'סטר-ליברפול זה הדרבי של אנגליה. כך ש !forza inter צודק.
אם נילך שנה-שנתיים אחורה, ניראה שארסנל ומנצ'סטר תמיד נילחמו על האליפות והמשחקים בניהם תמיד היו תעונים, וליברפול תמיד הייתה באמצע טבלה ומנסה להשיג מקום ללית האלופות. תמיד היו את המילחמות הפסיכולוגויות והריבים של פרגי וונגר. וזה לדעתי מה שקבוע פה.
שנה-שנתיים?? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx ככה נראה לך קובעים??נראה לי אתה רואה ליגה אנגלית מקסימום את אותן השנה שנתיים לפי התגובה שלך.. צריך ללכת לפחות 50 שנה אחורה.. אני לא מאמין שהמדד שלך זה שנה-שנתיים. ואגב,יונייטד וארסנל כבר 15 שנה,מאז הקמת הפרמיירליג,הן 2 היריבות שלמעט צ'לסי פעם אחת ובלקבורן פעם אחת,קוטפות את התארים וליברפול מגיעה מקסימום למקום 3/4,אבל המדד הוא שוב,לפחות 50 שנה אחורה,אם לא יותר, מה שאומר שהיריבות בין 2 הקבוצות הגדולות באנגליה קובעת.
אני בכוונה הולך לטווח קצר ! כי יותר קל ליזכור את זה ! מה שהיה ליפני 50 שנה אני לא יודע כי לא נולדתי בתקופה הזו ! בקיצור מה שאני אומר שאם מיסתכלי קצת אחורה אפשר להבין מי באמת היריבות הגדולות באנגליה,להוציא את צ'לסי שבשנתיים האחרונות הישתלטו על הליגה. המדד הוא: מי הקבוצות שבשנים האחרונות נילחמות על האליפות, ויוצרות הכי הרבה עיניין. ובשנים האחרונות זה ארסנל ומנצ'סטר יוניטד.
פעם היה לי כוח להגיב על כאלו הודעות מקוממות היום לא ממש..אז אני יגיב בקצרה(יחסית). אני רק יגיד לך שזה עצוב שאתה קובע כזה דבר לפי כמה שנים אחורה. רואים שאתה לא ממש חובב פרמיירליג או שאתה רואה מקסימום שנתיים. תהיה פעם במשחק של מנצ'סטר ליברפול באולד טראפורד(הייתי בו,אתה לא מאמין איזה חוויה),ומשחק של ארסנל מנצ'סטר,ואז תשווה. לא סתם פרגי אמר לפני המשחק מול ארסנל שהיריבות הגדולה באנגליה היא בין 2 הקבוצות הגדולות-ליברפול וינייטד.ארסנל כרגע שלישית.אולי בשנים האחרונות היריבות היותר גדולה היא בין ארסנל ליונייטד אבל בכללי אין ספק בכלל שליברפול-יונייטד זו היריבות הגדולה ביותר באנגליה.תשאל כל אנגלופיל ותראה מה יענה לך. שיהיה לך יום טוב...
נורא אוילי לכתוב את כל השטויות שנכתבו פה. משחק דרבי הוא משחק בין שתי יריבויות עירוניות בלבד. כל ניסיון להפוך שתי יריבות משתי ערים שונות למשחק דרבי הוא עיוות טוטאלי של המילה "דרבי". ישנם מצבים של שתי ערים שונות עם קבוצה דומיננטית אחת מכל עיר שנמצאות באותו אזור,במקרים כאלה אפשר להפוך את המשחק לדרבי אזורי,כמו ה"דרבי של הדרום" במשחקים של פורטסמות' נגד סאות' האמפטון למשל. יכולים לבוא אנשים מפורומים אחרים ולטעון מה שהם רוצים. לגבי הדרבי של אנגליה: התשובה נמצאת בלינק.
ארסנל מול צ'לסי 18 קולות? צ'לסי ווסטהאם? בסה"כ הדרבים הגדולים באנגליה זה טוטנהאם-ארסנל, ליברפול-אברטון, יונייטד-סיטי וניוקאסל-סנדרלנד. תרשו לי לא להתייחס לתגובה של מי שכותב "תעונים" (eshed)..
היריבה של צ'לסי היא בטח לא ארסנל ולא טוטנאהם, אלא פולאהם. שהדרבי שלה לפני כמה שנים היה טעון מאוד מאוד.