מנצ'סטר יונייטד 2005/2006

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏8/6/05.

1. THE STRETFORD END Member

Riki ושאר המטיפים,
    לא צריך את הטפות המוסר שלכם!
    כל אחד שירשום מה שבא לו וכל אחד שיגיב איך שמתחשק לו,זו מדינה חופשית.

2. George Best Member

Man U 4ever
    אתה טועה
    אומנם אכן קיבלנו פנדל מול פולהאם בקראבן קוטג' בניצחון 2-3,אך זו לא הייתה הפעם האחרונה
    הפעם האחרונה הייתה ב 0-4 הביתי מול וויגאן.רוד הוכשל ברחבה וגם כבש את השער האחרון במשחק.

3. George Best Member

הראיון האחרון של ג'ורג' בסט ז"ל:

-ג'ורג' בסט.ממתי חלמת להיות כדורגלן מקצועני?
    -תמיד.באותה תקופה לא היו משחקי וידיאו,אז לקחנו כדור וירדנו לשחק ברחוב.הייתי בן שנה כשבעטתי בכדור בפעם הראשונה.הייתי הולך לסבתא שלי ומשחק בחצר,אפילו ישנתי עם הכדור.כל הילדים של בלפסט חלמו להיות כדורגלנים או שחקני סנוקר מקצועניים.אני בחרתי בכדורגל.

-מתי הבנת שאתה מוכשר מספיק כדי להפוך את הכדורגל למקצוע?
    -קצת לפני שעברתי למנצ'סטר יונייטד,בגיל 15.בתור ילד,הייתי תמיד רזה וחלש כזה,היו מועדונים איריים שהתעניינו בי,אבל אחר כך הם תמיד היו מחליטים שאני לא מספיק חזק,שאני לא בנוי פיזי,שאין לי גוף שמתאים לכדורגל מקצועני.במנצ'סור גדלתי והתחזקתי,ובגיל 17 כבר ידעתי שאני הולך להצליח.בשנת 1963 חתמתי על החוזה המקצועני הראשון שלי בקבוצה,שבדיוק זכתה בגביע האנגלי.זה היה במאי,ובספטמבר כבר הייתי בקבוצה,לצידם של דניס לאו ובובי צ'רלטון,אני,הילד מבלפסט.

-עזבת את בית הפסק מוקדם.איזה מין תלמיד היית?
    -הייתי טוב.אולי לא כל כך בהיסטוריה ובגיאוגרפיה,אבל באנגלית ובמתמטיקה הסתדרתי היטב.אבל בגיל 15 כל זה נגמר,כשעברתי למנצ'סטר.

-מהם הרגעים מהקריירה שלך שנשארים איתך יותר מכל?
    -אם לומר בכנות,יש די הרבה כאלה.כמובן,גמר גביע אירופה לאלופות ב 1968,כשהבקעתי שער בהארכה.שיחקנו טוב נגד קבוצה גדולה,בנפיקה,אבל נגדה הייתי לעיתים קרובות טוב.אני זוכר כששיחקנו נגדם בליסבון(גומלין רבע גמר ליגת האלופות , 1966),הבקעתי צמד בעשר הדקות הראשונות,וניצחנו 1-5.אני גם זוכר טוב מאוד את משחק הגביע נגד נורתהמפטון ב -1970 שבו הבקעתי שישה שערים.זה היה המשחק הראשון שלי אחרי שחזרתי מההשעיה הכי ארוכה בקריירה שלי,בת שישה שבועות.

-אחרי שדניס לאו ובובי צ'לרטון זכו ב"כדור הזהב",התואר הפך גם ליעד עבורך?
    -זו לא היתה מטרה בפני עצמה.שיחקתי עם שני כדורגלנים ,באמת גדולים,שהפכו גם לחברים טובים.דניס ובובי הם אנשים מאוד צנועים,שלא עושים עניין מדברים כאלה.

-ובכל זאת,אתה זוכר איך וממי שמעת שנבחרת לשחקן השנה באירופה?
    -כן.סר מאט באזבי קרא לי ואמר:"אני חושב שיש לך סיכוי טוב להיבחר".הוא הודיע לי מראש.נראה לי שמישהו זרק לו איזו מילה.אחר כך הוא הוסיף:"גם לא יכול להיות שום מנצח אחר,רק אתה".אני עניתי לו:"זה לא יכול להיות.אני מבלפסט,אנחנו לא עושים דברים כאלה שם".
    את הפרס קיבלתי באולד טראפורד,אבל אני לא זוכר באיזה משחק.לעומת זאת,אני כן זוכר שהגביע נשבר והכדור נפל מהבסיס שלו.טוב,מובן שדאגו להחלים את זה אחר כךעכשיו הוא נמצא במוזיאון לכדורגל בפרסטון.מישהו הציע לי 225 אלף יורו,בתנאי שהוא יוצג בפני הציבור.

-מי השחקן שהכי הרשים אותך מבין אלה שזכו בתואר "כדור הזהב"?
    -אני תמיד אבחר באחד,היחידי שעולה מעל כולם-אלפרדו די סטאפנו.זה השחקן הגדול ביותר שראיתי אי פעם.תבחרו איזה ענף שתרצו,הוא בשורה אחת עם הכי טובים:מוחמד עלי או לסטר פיגוט.היה לו הכל,פשוט הכל.בתקופה שלי,למעשה מאז שנות ה-50,השחקנים של ריאל היו הגדולים ביותר,הם היו בלתי מנוצחים,משהו לא רגיל.גם פושקאש היה טוב מאוד.בשבילנו,לנצח את ריאל בחצי הגמר ב-1968 היה משהו פנטסטי.כמובן,זו כבר לא היתה ריאל של די סטאפנו,אבל זה היה מספיק ששיחקנו נגד השם הזה,:ריאל".

-אגב,שמת לב שבעיקר חלוצים מקבלים את "כדור הזהב"?
    -זה בלתי נמנע.החלוצים הם אלה שיוצרים את המשחק.הם מי שעושים את ההבדל בכדורגל.

-הזכייה השפיעה על "הערך הכלכלי" שלך?
    -לא ממש.אתם יודעים,כבר לפני שקיבלתי את התואר משכתי הרבה התעניינות.עשיתי פרסומות,היו לי חנויות בגדים.כל זה לא השתנה.

-כשאתה מסתכל על השחקנים של היום,אתה מקנא?הכוכבים היוםהרבה יותר ממך,אולי יותר מדי.
    -ביחס לתקופה שבה שיחקתי,שילמו לי טוב מאוד.בקשר למה שקורה עכשיו,הדעה שלי שונה.אני חושב שהסכומים הלכו רחוק מדי.יש שחקנים שפשוט אין להם את היכולת הטכנית שתצדיק את הסכומים שהם מקבלים,אבל אם המועדונים שלהם מוכנים לשלם אותם בכל מקרה,זו הבעיה שלהם.מבחינתי,אני תומך בשכר שמבוסס על הביצועים במגרש.יש היום שחקנים בינוניים שמרוויחים 80 אלף יורו לשבוע.זה מטורף!

-יכול להיות שהצד העסקי תופס צד גדול מדי מכדורגל כיום?
    -בעניין הזה אני מהעולם הישן.אני מעדיף שהמועדון יישאר כעסק פרטי ולא יהפוף לתאגיד עסקי שנסחר בבורסה,יש לי הרבה אמפטיה לאוהדים של מנצ'סטר יונייטד שהפגינו נגד ההשתלטות של מלקולם גלייזר.אני כמוהם.מנצ'סטר יונייטד היא המועדון שלי,וכך זה יישאר לנצח.

-מה דעתך על הקרע בין מאמני הנבחרת למועדונים?
    -זה סיפור פשוט מאוד.המועדון משלם את המשכורות לשחקנים,ולכן הוא תמיד יישאר הבוס שלהם.אני שיחקתי בסך הכל 37 פעם עבור אירלנד הצפונית.תסתכלו על ראיין גיגס.כמה פעמים הוא ישחק בנבחרת ווילס?50?הוא היה יכול לשחק 150.אבל אם המועדון אומר שאתה לא תשחק,אתה לא תשחק.ככה זה היה גם בתקופה שלי,ומה שקורה היום זה נורמלי לחלוטין.

-איך היית מתאר את הסגנון של מנצ'סטר יונייטד בתקופתך?
    -אנחנו שיחקנו בהתלהבות,עם הרבה תעוזה.היינו חמישה שחקנים בהתקפה.היום מדברים על 4-4-2 או על 4-4-3 אבל אנחנו עלינו עם 2-3-5,עם חמישה חלוצים:שולושה במרכז ושניים בצדדים.לכן היינו חיייבים לעשות עבודה הגנתית רצינית כשאיבדנו את הכדור.בובי צ'רלטון ואני תמיד ירדנו באגפים,וכשהיינו משתלטים שוב על הכדור,העברנו אותו בחזרה למרכז.

-נשארו היום בכדורגל שחקנים שיכולים לאלתר כמוך?
    -תיירי הנרי הוא כזה,פשוט בלתי ייאמן מה שהוא עושה.גם רונאלדיניו,ווין רוני...יש עדיין כמה כאלה,אבל עדיין לא מספיק,למרות ההגנה שהם מקבלים,ובצדק רב,מהשופטים.

-עליך לא הגנו מספיק?
    -אולי,אבל אין לי שום טענות.לא הייי משנה שום דבר ולא הייתי רוצה לשחק בשום תקופה חוץ מאשר בשנות ה 60 וה 70.ההתלהבות באיצטדיונים אז,האווירה סביב הכודרגל,הטיפוסים שהסתובבו שם...
    היום יש אולי אחד כזה,דייויד בקהאם.בתקופה שלי היו עשרות כמוהו,אני הייתי רק אחד בין רבים.וכשאני רואה שקבוצות עושות 0-0 בחוץ ועוד חושבות שזו תוצאה טובה!אצלנו לחזור הביתה עם 0-0 היה מאכזב בדיוק כמו להפסיד.

-לסיום,אם היית יכול להעביר מסר לשחקנים הטכניים של היום,מה היית אומר להם?
    -תתקפו,תתקפו מהרגע הראשון.זה היה הכלל שלי והוא אף פעם לא השתנה.וזה גם היה העיקרון ששלט בחיים שלי.

http://discosantigos.com/PortfolioCOR/George_Best2.Xxx

4. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מנצ'סטר יוניטד וריאל מדריד קרובות ליסגור את עיסקת גראבסן.
    הקשר שלא מקבל דק' משחק במדריד,יעבור ככול הניראה למנצ'סטר יוניטד שמחפשת קשר אחורי מחליף לוי קין,פרגי מאוד רוצה את הדני הבין-לאומי והוא ככול הניראה יבוא.
    הבעיה היחידה היא סכום העברה,ריאל דורשת 5 מיליון יורו,בעוד שמנצ'סטר מוכנה לשלם רק 3.8 מיליון יורו.
    אני מאמין שהעיסקה תיסגר בקרוב מאוד, וגארבסן יעבור למנצ'סטר. לדעתי זו תיהיה רכישה מצויינת.
    זה בדיוק מה שמנצ'סטר צריכה קשר אחורי ולוחם,שיעשה עבודה שחורה במרכז המיגרש.

5. cityblues beter dead than red

אם הוא יעבור,כל ההערכה שלי אליו(ויש הרבה) תלך קיבינימאט.
    הוא יהיה עוד חרא בבית השימוש של הרפש.

6. KirkH Member

למה כי הוא עובר מקבוצה שלא נותנת לו לשחק למקום די קבוע בהרכב של קבוצה גדולה כמו יונייטד - ממש ראוי לכל גינוי אפשרי.

מילא היה מדובר באיזה שחקן שמחזיק קבוצת מרכז טבלה בספרד על הגב, אבל זה כולה גראבסן שלא רואה דשא ומת לשחק...

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

החתמה נפלאה, תמיד אהבתי את הלוחם הזה, שיחזור לשתף פעולה עם ויין רוני, וישלים את צמד השחקנים הכי מוכשר בליגה והכי מכוער בליגה.

8. George Best Member

עוד לא החתמה אבל לא נראה לי שפרגי לא יתחים את גראבסן בוא הוא מאוד מעוניין בגלל מליון יורו...
    אם הוא יגיע,זה יהיה נהדר.חסר לנו לוחם,וגראבסן הוא לוחם חסר פשרות שמת לשחק כפי שאמר קירק,ויש לו אחלה מסירות ובעיטות. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

9. cityblues beter dead than red

נשאר לכם לקחת מאברטון רק את לי קארסלי,ויש לכם נבחרת בושידו.

10. George Best Member

רק נשאר לכם לקחת את רונלדיניו רוני גררד שבצקנו אטו פויול נסטה בופון ואולי תעברו אותנו בטבלה
    תתרכזו בהחתמת פינים נוספים שנזרקו מקבוצה ברמה של נצרת עילית.בהצלחה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/1/06
  11. mnc Member

אני דווקא מעדיף את קול וואסל ורייט פיליפס על שבצ'נקו אטו ורוני את דיסטאן ודאן על נסטה ופויול
    ואת ג'ימס על בופון...
    לרונלדיניו לא הייתי מתנגד...

12. George Best Member

הרכבים

Blackburn
    B Friedel, L Neill, A Todd, R Nelsen, M Gray, D Bentley, R Savage, K Tugay, M Pedersen, S Kuqi, C Bellamy
    Subs: P Enckelman, Z Khizanishvili, B Emerton, P Dickov, S Reid

Man Utd
    E Van der Sar, G Neville, R Ferdinand, W Brown, M Silvestre, C Ronaldo, D Fletcher, A Smith, R Giggs, W Rooney, L Saha
    Subs: T Howard, R van Nistelrooy, J O'Shea, P Bardsley, G Rossi

פרגוסון מעלה הרכב חזק,למעט ואן ניסטלרוי(וטוב שהוא מקבל מנוחה),יונייטד בהרכבה החזק
    אברה לא בסגל.לדעתי יעלה בהרכב מול שיטי בשבת

שיהיה לנו בהצלחה מול קבוצה שאני מאוד מחבב,מול שחקן שאני חולה עליו שכבר הרג אותנו באולד טראפורד(פדרסן).

13. George Best Member

אחרי תיקו נטול שערים בליגה בהייבורי ולאחר מכן מול בארטון בגביע האנגלי,בא תיקו (1-1)מול בלקבורן
    את השער ליונייטד כבש סאהה מבישול של גיגסי,את השער לרוברס כבש מן הסתם פדרסן.אחח איזה שחקן.

אגב,משחק אלים מאוד

8 מוצהבים

רוני סאהה סמית' ואושיי ליונייטד

טוגיי סאבאג' דיקוב ובלאמי לרוברס

14. Alexander Hleb Member

חוץ מסהאהה ואושיי כל השחקנים שציינת מתחילים כל משחק עם כרטיס צהוב עוד לפני שהם עשו עבירה.
    כל אחד פה יותר חמום מוח מהשני...

15. KirkH Member

כל אחד ואחד משני השחקנים שנותרו?