מנצ'סטר יונייטד 2005/2006

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏8/6/05.

1. Manutd21 Member

לא הייתי באולד טראפורד- מודה.
    אבל מה שבטוח זה שגם אם אתה מכיר את אנגליה כמו את כף ידך וגם את כל המסורת והתרבות- אתה עצמך לא מבין בגרוש בכדורגל.
    איזה מזל שלא כל האנשים מורידים את הראש ואומרים "כן, כן" על כל החלטה של המנג'ר כמוך. יש אנשים שיודעים לבקר גם.
    ועשית את עצמך אוהד ואותי לא?
    פשששש, מעניין מי שמך לדיין. עצה ידידותית, זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו מתעמתים על רקע חילוקי דעות, אבל זה לא שהיהירות והגאווה שלך מוסיפים לזה. אתה יכול לא להסכים ולא להגיב או להגיב כמו בנאדם. בפעם האחרונה שברחת מהפורום זה אולי היה בגלל ילדים שהיו כאן, אבל היית פשוט יכול להתעלם ולהמשיך לכתוב. בחרת בללכת ולחזור כי אתה חושב שאתה יודע הכל ואף אחד לא יודע כלום- זבש"ך.
    מזל שאתה לא מנהל את הפורום הזה.

2. RedWhiteArmy Member

אתה לא מקבל את זה שיש עומס סבבה, תירשום אימייל לפרגי (אם כמובן אתה יודע אנגלית ואני בספק לזה)
    ותגיד לו כל מה שיש לך הראש העמוס מאוד מהמחשבות שלך.

3. THE STRETFORD END Member

אין בעיה לבקר את פרגוסון או כל מי שזה לא יהיה,אבל הדברים שאתה מבקר אותו עליהם היום אומרים דבר אחד,אין לך מושג בכדורגל!
    לא ברחתי לשום מקום,נתתי לעצמי הפסקה,יהירות או לא יהירות ראיתי לאיזו רמה ירד הדיון של יונייטד כשלא כתבתי בו(להוציא כמה כותבים יוצאים מן הכלל),
    לא צריך להיות גאון בכדי להבין שאין לך מושג מה זה כדורגל ומה זו אהדה,מספיק שאני אביא כמה ציטוטים שלך מהערב:

"מישהו יודע מה הולך במשחק באולד טראפורד כרגע?
    0-0 דקה 30 נגד "קבוצה" מאיזו ליגה למקומות עבודה... מה הולך שם?"

"אושה,ריצ'י וריצ'רדסון יכולים לשחק בחבובות. זאת לא הרמה הדרושה מקישור ברמות האלה"

"בלי לראות את המשחק אני אומר לך שהקישור נראה כמו, סליחה על הביטוי, שלישיית פרימדונות"

"בושה וחרפה למועדון כמו מנצ'סטר יונייטד להעלות למשחק גביע עם קשרים אחוריים ברמה שהעלה פרגי"

" ריצ'י ג'ונס הוא הרי ברמה של בורטון אלביון"

בקיצור ליצן,תותים כבר אמרתי?

4. Legolas Member

במשהו אחד אני מסכים איתו,בשביל מה להוסיף על העומס של משחקי חג המולד ולעשות עוד משחק מול קבוצה חובבנית ולא היה חכם יותר לעלות עוד שני שחקני הרכב שמקסימום היו סוגרים תעניין במחצית הראשונה והיו מוחלפים בשנייה ונחים.

5. THE STRETFORD END Member

Legolas
    גם ההרכב שפרגוסון העלה היום צריך לנצח את בארטון בדרך כלל בלי יותר מדי קשיים.
    רוניי ורונאלדו היו על הספסל למקרה שדברים לא ידפקו כמו שצריך,כך היה והוא הכניס אותם לחצי שעה שגם זה היה אמור להספיק אבל מה לעשות שכדורגל על הדשא שונה מכדורגל על הנייר.

גם פרגוסון לא מתרגש יתר על המידה ולוקח את הדברים בפרופרציה הנכונה:

"We were expected to win. But football is not as easy as that - you've seen the nature of FA Cup football today.
    "Anything can happen. It was a difficult pitch, and our opponents were committed - you can get shocks, and fortunately we didn't get a severe shock today

Nothing really serious happened against us apart from a couple of corners which were scrambled clear in the first half.

"We had some half-chances and one or two good chances. But I won't deny Burton - it's a great draw for them."

"We're keeping teams alive. We've given Exeter a wonderful pay-off, and this year it's Burton's turn.

"We've got a lot of football to play but we have a strong squad - and adding two players Patrice Evra and Nemanja Vidic helps us in terms of squad numbers.

"They will play a part in the games we have got coming up."

6. cantona#7 Member

התוצאה הגדולה של בארטון הקטנה היום זו עוד הוכחה למה
    המפעל הזה כה יפה,ומלא הפתעות.אני מאמין,שבבית עם הקהל הביתי
    נעשה את העבודה,ונעלה לשלב הבא.

7. George Best Member

THE STRETFORD END צודק בכל מילה,אתה ליצן
    גם השחקנים ששיחקו היום היו צריכים לנצח
    אתה לא מסכים שהייתה עייפות?אוי לא,כבודו לא מסכים
    בוא תתווכח עם נתון של משחק ביום שני מול ברומיץ',רביעי מול בירמינגהאם,שבת מול קבוצת הכדורעף ושלישי בהייבורי.עומס?חס וחלילה...
    אבל אתה בטח אוהד איזה קבוצה בליגה המוסלמית ואם היא מפסידה משחק אתה אומר שהיה עומס,שני משחקים תוך 3 שבועות
    איך אתה מעביר ביקורת על המשחק אם לא ראית אותו?
    איך אתה מעביר ביקורת על ריצ'י,שאני מתערב שאין לך מושג מיהו
    איך אתה יכול לשפוט שחקן לפי משחק אחד?
    "אין קישור ללא פלטצ'ר וסקולס"
    חביבי על רונלדו שמעת?על פארק שמעת?על גיגס שמעת?
    ליצן,וזה עוד בהנחה של סוף עונה

8. Rudess Member

גם בשנה שעברה יונייטד התקשתה מול אקסטר, אבל זה די ברור שיונייטד תעבור לשלב הבא.

9. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

מישהו רוצה להחליף תוצאות?

הקבוצה שלי ופולהאם ההוכחות הניצחות שבטורנירים כאלה אף אחד לא שם זין על השמות שעל הנייר. הקטנות באות לירוק דם, ואלה התוצאות. כשזה גביע ומשחק אחד קובע, ברטון יכולה להיות יותר טובה ממנצ'סטר יונייטד, ולסטר יותר מטוטנהאם.

10. Rudess Member

עדיין יש הבדל. טוטנהאם היא לא מנצ'סטר יונייטד.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בחירת הרכב מבזה של פרגי. מבזה את היריבה, מבזה את האוהדים שנסעו עם הקבוצה למשחק.

זו לא הודעת 'פרגוסון צריך ללכת', הוא לא, אבל אני המום שהוא לא למד ממה שקרה נגד אקסטר בעונה שעברה ועשה בדיוק את אותן שטויות.הוא רוצה לתת לשחקנים לנוח? מתוחכם, עכשיו הוא בכל מקרה ישתמש ברוב התותחים בגומלין כמו שהוא עשה נגד אקסטר, כי אי אפשר לקחת סיכון.

מי שאמר שריצ'י ג'ונס שחקן ברמה של ברטון אלביון מבלבל את המוח, אבל כשבוחרים 11 שמעולם לא שיחקו ביחד, שכוללים שאריות של הסגל הבכיר וצעירים מהמילואים, איך זה אמור להיראות? זה נראה כמו שזה אמור - פאתטי.

צעירים צריך לשלב 1-2 בהרכב מוכר, כדי שתהיה להם אפשרות להתאקלם ולצבור ביטחון לצד שחקנים שיכולים לסחוב אותם. מי יכול לסחוב את ה-11 האלה?

סולשיאר חוזר מפציעה וצריך לשחק בחוד, גם כי זו העמדה שהוא הכי מכיר וגם כי אם הוא יבקיע גול זה ישפר לו את הביטחון משמעותית. אבל הוא באגף. מרכז השדה שלנו כולל את אושיי ואת ג'ונס הצעיר, ובאגף השמאלי יש לנו את ריצ'רדסון.

במילים אחרות, בלב הקבוצה, הקישור, אין אף שחקן שיכול להשתלט על המשחק. לדחוף את הקבוצה קדימה. איבדנו את סמית', פארק וסקולס בגלל פציעות, אנחנו יודעים שתהיה לנו בעיה מסוימת בקישור, אז למה לא לעזור ולרפד את שאר ההרכב בשחקנים מנוסים? אפשר לתת מנוחה לכמה שחקנים משמעותיים אבל ההרכב צריך להזכיר במשהו הרכב רגיל.

אנחנו עוד חצי צוחקים כי זה נגמר 0-0 ויהיה משחק חוזר, אבל אם פיל בארדסלי לא היה מציל לפרגוסון את התחת, היינו מדברים עכשיו על אחד הימים המבזים בתולדות יונייטד. וזה לא היה קורה בגלל שהסופרסטארים שלנו לא מסוגלים לנצח חובבים. זה היה קורה כי בכלל לא טרחו להביא אותם.

אחרי שנתיים ברציפות שאנחנו מעלים הרכבים משניים מאוד מול קבוצות ליגות חובבים ומסיימים ב-0:0, אפשר להפסיק לדבר על היופי של הגביע האנגלי אלא על המציאות של הכדורגל. גם קבוצות ברמות הגבוהות לא יכולות לגרד כל הרכב מהשחקנים שיש להן ולנצח.

12. SeRgInHo Member

יש משהו בדברים של ה"ליצן" הזה כמו שאתם קוראים לו ומתנפלים עליו.
    אתם אומרים שזה עומס נכון?אז מה יותר טוב לשחק משחק אחד או שניים?גם ככה משחק הבא הוא יאלץ לעלות עם הרכב מלא.
    מה קרה פרגוסון יכל לשים חצי הרכב ראשון,להוביל 3-0 במחצית ולהוריד אותם על הספסל.נגד כזאת קבוצה היה אפשר לשחק גם על הילוך איטי.אוי ואבוי אז במקום 4 משחקים בשבוע היו משחקים 4 וחצי .. על מה משלמים להם מיליונים בסופו של דבר?גם ככה הודחנו מאלופות ועכשיו נשחק פעם בשבוע.וזה שהמשחק הגומלין(המיותר) יפול לנו באמצע משחקי הליגה זה לא עומס?
    ואני מסכים עם המשתמש הקודם אמיר,אכן בחירה מבזה של פרגי ופשוט חבל לי על האהדים הנאמנים שלנו שעשו את הדרך הארוכה(?)לראות את את קבוצץינו האהודה ופרגי עולה עם כזה הרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏9/1/06
  13. George Best Member

14. THE STRETFORD END Member

בשבת מידלסבורו שיחקה מול קבוצה מהליגה החובבנית גם כן,היא עלתה בהרכב בכיר בהרבה יותר מזה של יונייטד אתמול,סאותגייט שיחק,גם יעקובו,וידוקה,מנדייטה ועוד,התוצאה בסיום....תיקו1-1.
    אז חלק מהכותבים פה בוודאי יופתעו לשמוע שכדורגל זה לא מדע מדוייק,זה לא מתמטיקה,זה לא המנג'ר במחשב או פלייסטשיין,
    פרגסון היה עולה עם עוד שלושה שחקני הרכב היינו מפרקים אותם 3-0 במחצית ואז היה מוציא אותם לנוח כתב פה מישהו,שטויות במיץ עגבניות,מה זה יש תעודת ביטוח לכזה דבר?איפה דוד הכי טוב?

פעם נוספת אני אכתוב כי גם ההרכב אתמול היה אמור לנצח את בארטון,
    יחד עם זה רוניי ורונאלדו נכנסו לחצי שעה וגם זה לא הספיק כי....זה כדורגל,שוב זה לא מדע מדוייק!
    מאכזב מאוד,מזל שלא עפנו גם כן אבל מפה ועד ביזיון של היריבה,בזיון כלפי האוהדים שנסעו למשחק(אוהדים נוסעים אחרי מנצסטר יונייטד באשר היא ולא אחרי שחקן זה או אחר!!!)פטאתיות ועוד ארוכה ארוכה היא הדרך.

אמיר ע כתב:
    "כשבוחרים 11 שמעולם לא שיחקו ביחד, שכוללים שאריות של הסגל הבכיר וצעירים מהמילואים, איך זה אמור להיראות? זה נראה כמו שזה אמור - פאתטי."

קודם כל המשחק אתמול לא היה פאתטי ודווקא גונס ובארדסלי היו מהיותר טובים ביונייטד,
    דבר שני,אותם שחקנים ששיחקו אתמול חלקם שיחקו,משחקים באופן קבוע אחד עם השני(ולא רק העונה),הווארד,ריצאדסון,בראון,סילבסטרה,בארדסלי,סאהה שיחקו גם העונה כמה וכמה משחקים, ביחד,
    רוסי,פיקה וגונס מתאמנים עם אותם שחקנים מתחילת העונה,זה לא שאספו כמה זרים ברחוב,העלו האוטובוס של יונייטד ונתנו להם לשחק בפעם הראשונה כדורגל ביחד.
    רוסי כבר שיחק גם כן מספר משחקים בקבוצה הראשונה ושיתף פעולה עם סאהה והאחרים,
    חוץ מזה מתי אתם רוצים ששחקנים צעירים כדוגמת פיקה,גונס ורוסי יקבלו את הצאנס שלהם אם לא בסוג המשחקים הזה,
    משחק בקבוצה הראשונה במסגרת מחייבת כמו זו של הגביע האנגלי,שידור ישיר בסקיי עם כל הלחץ מסביב שווה אלפי מונים יותר משלושה משחקי ליגת מילואים גם יחד.

ב94 פרגוסון העלה בסיבוב מוקדם של גביע הליגה הרכב נגד פורט וויל(והיא לא קבוצת חובבים)בחוץ הרכב צעיר במיוחד שכלל כמה שחקנים שאולי שמעתם עליהם(אז הם היו די אלמוניים):גארי נוויל,ניקי באט,קית גילספי,דיוויד בקהאם,פול סקולס,סימון דיוויס,גון אוקיין נכנס כמחליף,בשער עמד שוער המשנה גארי וולש,עוד שיחקו רוי קין שלא היה מבוגר מהם בהרבה וזו היתה העונה הראשונה שלו ביונייטד ו 2 שחקנים בכירים בלבד,בראיין מקלייר ודניס ארווין ולי שארפ שנכנס מחליף ל 10 דקות בסוף,
    גם אז זעקו כולם לפני המשחק על הזילזול של פרגוסון באוהדים,במפעל,ביריבה....יונייטד ניצחה באותו משחק 2-1 מצמד של סקולס.
    אתמול בדקה ה 90 ריצאד גונס בעט וולה מ 10 מטר והשוער של בארטון עצר עם הרגל,לו זה היה נכנס הדיון הזה בכלל לא היה מתקיים כי בכדורגל מעבר לזה שהוא לא נוסחא ברורה הוא גם מאוד נזיל.

עכשיו תנסו לחשוב מדוע פרגוסון העלה הרכב שונה,
    יונייטד אחרי 4 משחקי חג מולד ב 8 ימים ולפני עוד 2משחקי ליגה קשים במיוחד נגד שיטי בחוץ בשבת מוקדם וליברפול בבית,בין לבין יש את חצי גמר גביע הליגה(בעוד יומיים משחק ראשון בחוץ)נגד בלקבורן הקשה שנמצאת בפורמה טובה,
    אז נכון שהם מקצוענים,נכון שהם מרוויחים המון המון כסף,נכון שעפנו מליגת האלופות אבל מי שחושב שאלו תירוצים מספיקים למדוע כן חלק נוסף משחקני ההרכב היה צריך לשחק אתמול מעולם,מי שלא הבין את הנקודות הקודמות שכתבתי לא דרך מעולם על כר דשא,מעולם לא שיחק במסגרת רצינית ובמילים בוטות יותר אין לו מושג בכדורגל!!!

אז יש משחק נוסף שבוע הבא ואני מסתכל על כמה נקודות חיוביות מכך,
    גם בשבוע הבא ישחקו מספר צעירים,סולשיאר יקבל דקות נוספת לחזור לעצמו,גם סאהה,גם שחקני הרכש החדש יקבלו משחק אקסטרה להיכנס למסלול ביונייטד(ושוב עדיף בהרבה על משחקי ליגת מילואים),
    וגם מנקדות מבט של בארטון כמובן הכל ורוד,בשבילם זה יהיה היום הגדול בתולדות המועדון וכמו כן הם יעשו קופה שתעזור להם לעתיד.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כדורגל זה באמת לא מדע מדויק. אבל איכשהו ברגע שראיתי את ההרכב אתמול עלה לי בראש השם 'אקסטר'. ונחש מה, צדקתי. זה באמת היה אקסטר 2. זה יפה שאתה כל כך רגוע, אבל מעניין אותי מה היית אומר אם בארדסלי לא היה שם כדי לחלץ פעמיים מהקו, והיינו מפסידים.

העובדות הן שעם כל הכבוד לקלאס של 92 המפורסם, בשנים האחרונות בכל פעם שאנחנו ממלאים את ההרכב בצעירים, יש לזה תוצאות קשות. אבל פרגי בכל זאת מתעקש לעשות את זה שוב ושוב ושוב. אתה באמת יכול כל כך בקלות להתעלם מהעובדה שהיינו סנטימטרים מהדחה ע"י חובבים אתמול?

אוהדים נוסעים אחרי מנצ'סטר יונייטד באשר היא, אבל לאוהדים גם מגיע לראות קבוצה שמתייחסת ברצינות למשחק. זה לא מה שקרה אתמול, לא משנה איך תנסה לייפות את זה סטרטפורד. היה פה זלזול פרגוסוני טיפוסי ביריבה. מבחינה מסוימת אני כמעט מצטער שלא הפסדנו כי אולי אז היית נאלץ להודות שאולי היתה פה איזושהי טעות.

אני בהחלט רוצה שרוסי יקבל הזדמנות במשחק כזה. אבל לא כשמאחוריו משחק קישור שלא מסוגל לספק לו כדורים. אני בהחלט רוצה שפיקה יקבל הזדמנות במשחק כזה, אבל ליד שלושה שחקנים מההגנה הרגילה שלנו כדי שיוכל לצבור ביטחון. אפשר וצריך לתת מנוחה לשחקנים, אבל לא ל-9/10 מה-11 במשחק אחד!

המשחק אתמול לא היה פאתטי? תסתכל על התוצאה, תסתכל על כמות המצבים שיצרנו, ותראה מי היריבה. ואני עוד סלחן.

אני לא ממש בטוח שבשבוע הבא ישחקו מספר צעירים. אנחנו נראה לדעתי הרכב דומה להרכב החזק ביותר בדיוק כמו שהיה במשחק החוזר נגד אקסטר בעונה שעברה. אם עשינו 0:0 עם אקסטר ו-0:0 עם ברטון, אני לא רואה את פרגוסון לוקח סיכון שהמשחק באולד טראפורד גם יילך לכיוון הזה ועוד יוכרע בפנדלים או משהו כזה.