ברצלונה לא ויתרה על פיקה, כמו שהיא לא ויתרה על פברגאס. אני לא יודע בדיוק מה החוקים בעניין הזה אבל השורה התחתונה היא שיונייטד וארסנל הציעו להם תנאים יותר טובים מהקטלונים והחוק מאפשר להם לעבור לקבוצות אחרות, אז הם עברו. זה בהחלט לא קשור בכך שבברצלונה לא העריכו את הכישרון שלהם וגם אם כן, זה לא ממש היה מעניין אותי. קבוצות טועות בהערכת יכולת שחקנים כל הזמן, לחיוב ולשלילה. הוא ביונייטד עכשיו, מי שצפה בו חושב שהוא שחקן טוב - מה שהיה בעבר ממש לא משנה. אני מעולם לא טענתי שהוא היה בברצלונה, אז הוא בטח שחקן טוב. אם קין באמת יעזוב בסוף העונה נצטרך באמת עוד קשר דפנסיבי, אלא אם נקדם מישהו מהנוער (לא בטוח שיש לנו מישהו שם שיכול לשחק בעמדה הזו כרגע), אבל השאלה היא כמה כסף יש, מי יש בשוק וכו'. זה סיפור מאוד בעייתי.
יש היום כתבות בעיתוני אנגליה לגבי יונייטד וכולם תוהים לאן נעלם פול סקולס, הוא והשוותי אותו אתמול ללאמפארד הברומטר של יונייטד,גם אישית ובכלל התפקיד שלו, אז פעם נוספת,0 תרומה שלו מתחילת העונה מצביעה בדיוק למה אנחנו העונה בדרך כלל לא מבריקים או גומרים משחקים שבעבר היינו גומרים, כשסקולס או מי שישחק במקומו יביאו את התוצרת אז גם השחקנים האחרים ישחקו טוב יותר כי יהיה מי שיפעיל אותם, פלטשר בניגוד לאיך שהוא משחק בנבחרת סקוטלנד רחוק מלהיות מנהיג כרגע או אחד שיהיה הבורג המרכזי ביונייטד,יכול להיות שהוא גם לא יהיה כזה בעתיד אבל בפעם האלף,כל ההשמצות שהוא מקבל ממש לא במקום אני בניגוד לאחרים פה רואה את המשחקים של יונייטד לפחות פעם נוספת אם לא יותר בשידורים חוזרים במשך השבוע,אני יושב ומסתכל בדקויות של כל מהלך,מסירה.תנועה,תיקול של כל שחקן,מסתכל על מי צועק,מכוון,משתעל על המגרש,מסתכל על כל הבעת פנים של פרגי ומאזין לכל רחש שמגיע מהיציע ולכן ההתעקשות שלי על פלטשר היא כל-כך גדולה,יש הרבה פרטים קטנים בזמן משחק עם כל המתח והעצבים שקשה לשים אליהם לב ולפלטשר חסרים אומנם כמה דברים אבל הוא בדרך הנכונה ולעזעזל מדובר על שחקן בן 21 שכבר הוכיח כמה פעמים במשך 3 השנים האחרונות כי יש בו משהו,סתם פרגי ורוי קין לא היו מהללים אותו ואת הפוטנציאל שטמון בו, אז סבלנות לגביו לא תזיק וטיפשי יהיה לבקר כל מסירה או משחק פחות טוב שלו,זה לא חכם! ושוב מחצית ראשונה נגד ספרס הוא היה מעורב בשלושת ההזדמנויות של יונייטד במשחק,הוא היה זה שהכניס לסמית את הכדור לרחבה שהוביל למצב ראשון לאחר השער,בהמשך הוא זה שהגביה 2 כדורים מצד ימין מסוכנים שכמעט והפכו לשער(הכדור שאושה לא הצליח לעצור כמו שצריך בתיבת החמש)מעבר לזה היתה את המסירה הגאונית של רוני לואן ניסטלרוי שלו היה פחות אנוכי היה רואה את פלטשר שעשה תנועה לתוך הרחבה והיה מול שער ריק וחיכה למסירה של רוד שלא הגיעה, מעבר למצבים נייחים אלו היו ההזדמנויות של יונייטד בשבת,אבל לאנשים קל לא לזכור את זה או שפשוט לא שמים לב. ובאותה מידה ורשמתי זאת בעבר אושה חסר יציבות בצורה מפחידה,לצד כמה תאקלים מצויינים הוא מאבד כדורים לפעמים בצורה מרגיזה,מוסר גרוע ורחוק מלהיות בטוח במשחק שלו, הוא בניגוד לפלטשר התחיל בקול תרועה ומאז ירד ברמה ולא מצליח להתרומם חזרה, לגבי פיקה,ראיתי אותו כמה וכמה פעמים משחק,גם בו יש פוטנציאל אבל גם הוא צריך עוד לעבור ליטוש רציני, הוא יושב על הספסל כי פשוט אין מישהו אחר כרגע,כל שאר שחקני ההגנה פצועים.
הסאגה נמשכת... גרינינג הגיע מיורק סיטי{ביחד עם ניק קולקין שרק אלוהים יודע מה עלה בגורלו!}בתמורה ל-750,000 פאונד. שחולקו אך ורק, על-פי ההתפתחות שלו. ובסופו של דבר, רק 500,000 פאונד שולמו. לפי הסדר: א. קבוצת המילואים שלנו מבוססת על שחקני נוער. ב. כל קבוצה באנגליה תנסה לסחוט ממנצ'סטר יוניטד כמה שיותר כסף. ג. את פלטשר ראיתי משחק בכול מחלקות הנוער וגם במילואים ב'ערוץ הקבוצות' שנסגר, לצערנו. פלטשר הראה יכולת מצויינת בכול מחלקות הנוער, ופרגסון מכיר אותו מגיל 11. פלטשר נתן שנתיים טובות מאוד, המשחקים נגד ארסנל, ומול מילוול בראשם. ---------------------------------------------------------------------------- חשוב להזכיר: * אני לא אמרתי שלפלטשר אין פוטנציאל. * אני לא אמרתי שלפלטשר אין כישרון. * אני לא אמרתי שלפלטשר אין זכות ללבוש את מדי היוניטד. * אני לא אמרתי שפלטשר לא סיפק את הסחורה עד העונה. אני כן אמרתי : הדברים שאומרים על פלטשר אינם ידיעה, והם בהחלט מוצדקים. לפלטשר אין שום יכולות להיות שחקן אגף, ורונאלדו היה צריך לפתוח בשבת. ביכולת שפלטשר מציג, עדיף לעלות עם 10 שחקנים.
Sir Alex איך אתה לא מתבייש להתווכח איתי תגיד לי? רשמת: "גרינינג הגיע מיורק סיטי{ביחד עם ניק קולקין שרק אלוהים יודע מה עלה בגורלו!}בתמורה ל-750,000פאונ" ובכן, ניקי קולקין השוער עבר אלינו מיורק בתאריך 25 לספטמבר 1995 גונתן גרינינג עבר אלינו ב 24 למרץ 1998 אז מה אתה מזיין את השכל שהם עברו ביחד? הלאה,קבוצת מילואים מתבססת על צעירים וותיקים כאחד,גרינינג שיחק במילואים אבל לא בקבוצת הנוער! גרינינג לא גדל ביונייטד ולא נחשב לשחקן בית! הלאה,ערוץ הקבוצות הראה את משחקי הנוער/ריסרב של יונייטד לפני 4 שנים,בשנים הללו פלטשר היה פצוע כמעט 2 עונות,הם כן הראו אותו פה ושם בנוער כשחזר מהפציעה בסוף אבל שום משחק הוא לא שיחק בריסרב באותו הזמן(של ערוץ הקבוצות) אז אין סיכוי שראית אותו משחק במדי הריסרב,אגב הוא הוקפץ די מהר מהריסרב לסגל הקבוצה הבכירה! הלאה,רונאלדו החמיץ אימונים שבוע שעבר כי בילה את זמנו בתא מעצר,נסיעות ללונדון והראש שלו לא היה בכדורגל,אין שום סיבה שבעולם שהוא היה צריך לפתוח בהרכב אחרי שבוע כזה וטוב עשה פרגוסון שהושיב אותו על הספסל, בדיעבד קל מאוד להגיד שאם רונאלדו היה משחק אז....לסבתא היו גלגלים! פלטשר בא לידי ביטוי הכי טוב באמצע,הוא לא שחקן קיצוני, כמו שסקולס שיחק אנחנו עם 10 שחקנים ולא פלטשר!
אני חושב שלפי היכולת של אולגר בארסה מתגעגעת ומחפשת מתחת לארון את פיקה.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx לגבי סקולס, הקבוצות ה"גדולות" (המרכעות זה בגלל שהן נחשבות גדולות אבל לא תמיד מוכיחות את זה) התרגלו בשנים האחרונות לקשר מרכזי (לא דפנסיבי ולא התקפי, מרכזי, CM בשפת הפיפ"א, או 50-50 כמו שאנחנו אוהבים לקרוא להם) מאסיבי (יש כאלה יותר, יש פחות) באמצע, שמוביל, מחלץ כדורים, כובש (גם פה יש כאלה יותר יש כאלה פחות) ומבשל. אצל ליברפול - ג'רארד אצל צ'לסי - לאמפארד אצל ארסנל - ויירה (עכשיו הוא כבר לא שם אז אני לא יודע מי ממלא את התפקיד הזה) אצל ניוקאסל - ג'ינאס בשנים האחרונות, ועכשיו אמרה ואצל היונייטד - סקולס. עכשיו הוא כבר לא מספק את הסחורה (שהזכרתי) וזו אחת הסיבות שהמשחק של היונייטד לא דופק כרגיל. פרגוסון צריך להביא מחליף בדיוק לעמדה הזאת - ובאלאק הוא האופצייה המושלמת. אגב, אם כבר פרגי מזיז את סמית' מההתקפה לקישור, אז שלא ישים אותו אחורי וינסה לשים אותו 50-50. נ.ב. סליחה על כל הסוגריים, אבל היה חשוב לי להסביר. עוד נ.ב. אני מקווה שלא יצוצו לי כמה אנשים שיתחילו להשוות את מה שאמרתי לאינטר (ראו מקרה באלאק-ורון בעמודים הקודמים), כי זה ממש מיותר.
איך אתה לא מתבייש להתווכח איתי תגיד לי? אל תנסה לסטות מן הנקודה. אם היית רוצה לרשום שגרינינג, וקולקין עברו ליוניטד באותו תאריך, היית רושם את זה. הם לא. ולכן רשמתי את הסוגרים אחרי ה 'יורק סיטי'. כלומר, אתה טעית. גרינינג לא עלה 500,000 פאונד אלא 750,000 פאונד. בור. גרינינג שחקן בית? אני אמרתי דבר שכזה!? לפעמיים העיניים רואות מה שהם רוצות לראות... פלטשר היה מחוץ למגרשים בעקבות פציעה{ברצועה נדמה לי} לתקופה שבסביבות ה11 חודשיים. אני ראיתי משחקים של פלטשר בנוער, ראיתי סיקורים שלו, ראיונות איתו. וגם משחקים בקבוצת המילואים. רונאלדו שיחק ביום שלישי מול ליל, בידיעה מראש, שהוא יצתרך ללכת לתחנת המשטרה ביום חמישי. שם הוא נחקר למשך 3 שעות בלבד. שוב העובדות שאתה רושם, מתנגשות חזיתית, בשטויות שאתה פולט. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx אחרי שפלטשר ישחק כמו שסקולס שיחק במשך כל הקרירה שלו במנצ'סטר יוניטד, ויבקיע את כל השערים שהוא הבקיע בגיל 21 אז... אולי, אני אסכים איתך.
פישר קטן, כתבת בדף הקודם ב 12:37: "זה לא חדש שפלטשר שחקן גמור. הוא פשוט לא שחקן ברמה של מנצ'סטר יוניטד, לא כל בוגר מחלקת הנוער מתאים לקבוצה הראשונה. פיו, גרינינג, צ'אדוויק... הם דוגמאות מצויינות." נו ליצן,כתבת שהוא שחקן תוצרת מחלקת הנוער או לא? אז שוב תקרא טוב טוב,הוא לא שיחק בנוער של יונייטד,הוא לא בוגר מחלקת הנוער של יונייטד!!!כלומר לא שחקן תוצרת בית. הלאה,כן סוגריים לא סוגריים,כתבת שהגיע ביחד עם קולקין,בשביל מה הוספת אותו?זה כמו לרשום שקאנטונה ואלן סמית הגיעו ביחד מלידס,עם סוגריים או בלי סוגריים. הלאה: Greening joined Manchester United from York City in early 1998 as a 19-year-old. He had played just a handful of games for Minster Men when Alex Ferguson snapped up his services for £500,000. מתוך http://www.4thegame.com/club/west-bromwich...angreening.html הלאה,רונאלדו היה גרוע מול ליל גם כנראה כי הראש שלו היה בפרשה,נסע ללונדון,ישב במעצר,היה בחקירה,החמיץ אימונים זו עובדה קיימת!!! אז אל תתווכח איתי פישר,לך תמכור תותים!
היו שמועות על מעבר של ג'רג'ה אנדרדה (בלם, לה קורוניה) ורפאל ואן דר וארט (קשר, המבורג) למנצ'סטר יוניטד בסוף העונה... מישהו אולי יכול לתת לי פרטים על העברות האלה ? (אם הם ביכלל נכונות)
טוב, בין המהומות החדשות בת'רד הזה, נספר בקצרה על הביקור במנצ'סטר. קודם כל אל תחפשו את הפאבים והבירות, אני ממש לא חובב את הטיפה המרה ולא התקרבתי לשום פאב... בזמן הפנוי הסתובבתי בטראפורד סנטר (מקום ענק, מכל בחינה) או סתם באיזור מנצ'סטר (כמעט לא הגעתי לתוך העיר עצמה, למען האמת. המלון שלי היה במונטון, סמוך לאקלס). בשני המשחקים ישבתי (לצערי, בדיעבד) בסאות' סטנד נטול האווירה לחלוטין, נגד ליל סמוך למנהרת השחקנים, נגד טוטנהאם כמה מטרים מאחורי הספסל של יונייטד ומתחת ליציע הדיירקטורים. זיהיתי רק את מוריס ווטקינס ואחד הגלייזרים, ההוא עם הפרצוף המרובע, נו שיהיה). וכשאני אומר נטול אווירה, אני מתכוון לגמרי. נגד ליל רוב האצטדיון היה מת לחלוטין, מול טוטנהאם כבר היה יותר טוב - אני בשני המקרים היה מדובר ביציע מת. ובמשחק השני היו שם הרבה מאוד אנשים בגילאים 50-60, מהסוג שאתה חושב שהם בטח אוהדי המועדון מימי אנטיוכוס ויכולים לספר על מינכן וכל זה. נאדה, לא פוצים פה חוץ מלצעוק שצריך להחליף את א' ו-ב' וכו' וכו'. כך או כך, בפעם הבאה נראה לי שאני אנסה להשיג כרטיס לסטרטפורד אנד (הפעם לא הלכתי על משהו ספציפי, נשארתי עם הדיפולט מהאתר). כן, זה מאחורי השער וכביכול מקום פחות טוב, אבל כשהייתי שם בשנה שעברה היתה אווירה נהדרת. ואין מה לעשות, בלי זה, לא משנה מה קורה על הדשא, זה פשוט לא זה. בכל מקרה, ולו למען החוויה, היה יותר מנחמד לראות את השחקנים משני מטר. על הכדורגל עצמו אין טעם להכביר במילים... אני מניח שרובכם ראיתם אותם. נגד ליל היה חושך מצרים מכל הכיוונים. אצטדיון לא מלא, קהל שקט וכדורגל נורא, באמת נורא. נגד טוטנהאם היה הרבה יותר טוב מכל הבחינות למרות התוצאה. אבל אין מה לומר, מרגישים באיזושהי אווירת נכאים מסוימת, שקשורה מן הסתם גם לסיפור גלייזר וגם לעובדה שהקבוצה לא מי יודע מה כרגע. ההתפזרות אחרי המשחקים היתה שקטה מאוד, כמעט דכאונית. באחד הימים ביקרתי שוב באצטדיון ועשיתי שוב משום מה את הסיור והכל (המסלול לא השתנה בכלל מאז הפעם שעברה). המוזיאון, אם אני זוכר טוב, פתח חלקים חדשים (אלא אם החמצתי אותם בפעם שעברה), עם חלונות של כמה וכמה שחקנים גדולים ומזכרות מהימים שלהם כשחקנים. החדר של אסון מינכן הוא עדיין הדבר הכי מרשים שם. העבודות של היציעים החדשים מתקדמות כמובן... בתור מישהו שלא מבין בבנייה אני לא יודע עד כמה אבל המבנים הבסיסיים קיימים. בעיתונים העלו שאלות לגיטימיות אחרי ליל בנוגע לנושא הקהל. 75 אלף מקומות זה יפה אבל כדאי למלא את זה וברור שיש פחות עניין. הייתי במשחק המילואים נגד מידלסברו, חוויה לא קטנה האמת. יותר מ-600 אנשים באצטדיון קטן אבל עדיין מרשים עם דשא מצוין, הכדורגל היה לא רע ואפשר גם לשמוע את השחקנים. בקיצור, משהו שחייבים לעשות. אפילו חדרתי מעבר לקווי האויב וראיתי את המשחק של לידס נגד שפילד יונייטד. כמעט נכנסתי לדיכאון בגלל האווירה המצוינת שעשו 23 אלף צופים באלנד רואד (פי 3 מזה באולד טראפורד לא מצליחים להתקרב לזה). המשחק היה טוב באופן כללי, וובר וגילספי (שני גידולים של פרגי) שינו את המשחק אחרי שער היתרון של לידס. סטיב קאבה השווה - שחקן ששווה פרמייר ליג, ועוד איך. חזרתי בשלום http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx
פעם הבא תיצור איתי קשר מספיק זמן לפני והייתי מסדר לך כרטיסים ליציע נורמלי ולא לבית-קברות. בשבתות אני יכול להשיג כרגע 2 כרטיסים ליציע הצפוני מול הספסלים שורה 10 באמצע,מבחינת ראות המקום הטוב ביותר באצטדיון למרות שאני תמיד מעדיף לשבת/לעמוד מאחורי השערים. הטראפורד סנטר הוא הקניון הגדול באירופה,אפשר להסתובב שם שעות על גבי שעות והוא לא נגמר. החלקים של המוזיאון עם החלונות של השחקני העבר זה כבר עניין של שנתיים שלוש. נגד בורו בריסרב בטוח התרשמת לטובה מלי מרטין,רוסי בעוד שער ובכלל כיף לראות את הריסרב,עדיין עולה 2 פאונד כרטיס?או חינם אם אתה חבר מועדון. וחבל שלא הסתובבת יותר בעיר יש הרבה מה לראות ולעשות,מאקלס אפשר לקחת את החשמלית,10 דקות ואתה במרכז.
והתפרסמו השמות לתואר שחקן השנה בעולם, וארבעה משחקנינו נמצאים ברשימה גי' סונג פארק,וינ רוני,רוד ואן ניסטלרוי וכריסטאנו רונאלדו, למרות שרוב הסיכוים שרולינידיאנו יקח, עדין כבוד שארבעה מהשחקנים שלנו נמצאים ברשימה. ההעברות שאתה מדבר עליהם הם בגדר שמועה כרגע בעבר דובר על רפאל ואן דאר הארט שיבוא ליונייטד אבל אייאקס לא שיחררו אותו בסוף ובשנתיים האחרונות שלו הוא נחלש אז לא היה מגע והוא עבר להמברוג, ששם הוא מצליח ומשתקם. אז בכל מקרה הכל שמועות ומקודם מידי לדבר על העברות שיעשו רק בסוף העונה שבכל מקרה הם שמועות ולא דברים שרצים על פני השטח כמו עם באלאק.
שמע, ישבתי במקומות טובים, ראיתי הכל מקרוב... אבל כמו שאמרתי, אני באמת לא רוצה לחזור על זה. בלי האווירה זה פשוט לא שווה את זה, ולראות כדורגל באנגליה (ועוד משחק של הקבוצה שלי במיוחד) שווה הרבה פחות בלי האווירה. נו טוב, בפעם הבאה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx טראפורד סנטר זה דבר לא נורמלי. שתי קומות ענקיות שאתה יכול ללכת עד אין סוף ואז עוד קומה וחצי של כל המסעדות, הסרטים וכו'). למי שרוצה להיפטר מהמשפחה בזמן שהוא הולך לראות משחק יש איפה. עולה עכשיו 4 פאונד לראות את המילואים (אני חבר מועדון, אבל בגלל כל מיני בעיות בדואר קיבלתי את כרטיס חבר המועדון... רק עכשיו כשחזרתי לארץ ומצאתי אותו בדואר!). רוסי נשמר לפעמים ע"י שלושה שחקנים ולא עשה הרבה חוץ מהגול, אבל רואים שיש לו נגיעה ראשונה בכדור של כישרון ענק, אי אפשר להחמיץ. חוץ ממנו גם מרטין באמת היה מצוין במחצית השנייה ועשה פורפרה מההגנה של בורו, והתרשמתי מאוד גם מהמגן הימני סימפסון (דני אני חושב), מאוד אנרגטי ומהיר וגם בישל את שער הניצחון. איבנקס-בלייק היה חלש מאוד, נוימאייר ששיחק כקיצוני ימני הפגין ניצוצות פה ושם. בראון כמובן חזר ושיחק 45 דקות חלקות מאוד. ואגב, כדאי שלידס ייזכרו באיזו ליגה הם משחקים. שילמתי 35 פאונד למשחק שלהם כשהיה כרטיסים גם ב-45 פאונד. משחק ליגת האלופות של יונייטד עולה פחות.
זה קשור לזה שהקבוצות הספרדיות לא יכולות לחתום על חוזה בוגרים עם השחקנים הצעירים שלהם עד גיל יותר מאוחר מאשר הגיל בו מותר לקבוצות אנגליות לחתום על חוזה עם שחקנים צעירים ולכן השחקנים הצעירים הספרדים (יכול להיות אותו דבר גם באיטליה) נחטפים על ידי הקבוצות האנגליות תמורת סכום מינימלי בעבור "דמי השבחה".
סטרפורד אתה ליצן שזה חבל על הזמן... פשוט לא חי במציאות , כן כן הסגל של יונייטד הקיים לא מספיק טוב ויש הרבה שחקנים מעבר לשיא, ושוב אני חוזר על זה : סקולס בכושרו הנוכחי , פלצ'ר ואושיי הם לא שחקנים בקליבר של היונייטד! פרגי מיושן ושמרן וכמו שהוא ככה נראית הקבוצה שלו , שבלונית אפורה ושקופה. לגבי הכסף שדיברתי עליו זה רק היה המחשה להראות עד כמה היונייטד זה מועדון ענק(אז התבלבתי בסכום...) שאמור להיראות הרבה יותר טוב ממה שהוא נראה עכשיו , אני כואב את המצב ובמקום זה אתה יורד לקטנות ומחפש לרדת על אחרים במקום לדבר ראסמי על המצב של הקבוצה , ולגבי ילד אני בן 22.5 ואולי ההודעה יצאה קצת ילדותית אבל זה מהתסכול שהקבוצה הזו מביאה לי. :aaaprot: אז http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/peace.Xxx